Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Η απεργία που δεν έδειξαν...

Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας το απεργιακό μπλοκ στο Ηράκλειο


Στην αγαπημένη μου πόλη την Πάτρα έγινε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων


Η λαοθάλασσα της Αθήνας


Περιφρούρηση στο λιμάνι

Περιφρούρηση στη HOL


Μετανάστες εργάτες πίσω από τα πανό των συνδικάτων τους με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ είχαν κάθε λόγο να αποσιωποιήσουν ή να υποβαθμίσουν την πρώτη λαική απάντηση στο τσουνάμι Γιωργάκη.
Όλοι οι λιμοκοντόροι από τα καρτελ των πολυεθνικών, που μέχρι χθες κέρδοσκοπούσαν ασύστολα από τα spread και απειλούσαν την Ελλάδα με πτώχευση (δηλαδή με παύση δανεισμού), μια μέρα μετά από το τσουνάμι άλλαξαν τη γνώμη τους.
Υπόσχονται τώρα όλοι βοήθεια...Γιατί;
Μα γιατί τώρα είναι η ευκαιρεία για χρυσές μπίζνες στο Γκρίχενλαντ, από το ξεζούμισμα του Ελληνικού λαού. Ε...και για να δέσει ο έρωτας αγοράσαμε και μερικά υποβρύχια, φρεγάτες και γιουροφάϊτερ...
Και η επιτήρηση, επιτήρηση. ΤΡΙΠΛΗ!!! Από Κομισιόν, από Ευρωπαϊκή τράπεζα και από ΔΝΤ. Οι οποίοι θα μας επιβάλλουν όποτε το εκτιμούν, ότι (παραπάνω) θέλουν. Θα ματώσουμε πολύ κι ότι μας παίρνουν δεν πρόκειται να μας το ξαναδώσουν.
Εκτός και αν...οι εργαζόμενοι δεν φάνε το παραμύθι περί πατριωτικών θυσιών και διεκδικήσουν το πλούτο τον οποίο αυτοί παράγουν.
Υ.Γ. Λόγω των γνωστων προβλημάτων που υπάρχουν στο Λασίθι με τον αρνητικό συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων αλλά και με την αργή δουλειά μας στην εργατική τάξη, η συμμετοχή στην απεργία μεσοσταθμιστικά δεν ξεπέρασε το 20%. Μόνο στη ΔΟΥ έφτασε το 60% . Στο ΙΚΑ όπου το ΠΑΜΕ έκανε περιφρούρηση και σε ελάχιστα σχολεία τα ποσοστά ίσα ξεπέρασαν το 30%.
Παρόμοιας δυναμικής ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πλατεία.
Το τραγικό είναι ότι κάποιοι εργαζόμενοι στα τοπικά ΜΜΕ, αντί να αντιληφθούν τα ταξικά συμφέροντά τους και να βοηθήσουν στο ξεσηκωμό, προτίμησαν να βγάλουν αντικομμουνιστικά συμπλέγματα και ειρωνεύτηκαν την κινητοποίηση. Φταίμε εμεις, γιατί μόνο αν αρχίσουμε να δυναμώνουμε τη δουλειά μας και να πυκνώνουμε τις γραμμές μας,όλοι αυτοί, ή θα καταπιούν το σάλιο τους ή θα μας ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου