Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Έστω και μετά από πολλά χρόνια, οι κομμουνιστές δικαιώνοντε για τη στάση τους απέναντι στην ΕΟΚ-Ευρωπαϊκή Ένωση.



Ο παλιός αστικός πολιτικός κόσμος, αυτός που σήμερα αποδομείται με ταχύτητα και που όπου να 'ναι θα πέσει με κρότο, δεν θα κάνει ποτέ την αυτοκριτική του για τους λαγούς και τα πετραχήλια που έταζε στον ελληνικό λαό.

Συμπλήρωσε τον ιστορικό του ρόλο επιδιδόμενος σε πρόστυχα ψέματα περί των ωφελειών του ευρωμονόδρομου, μέχρι και την τελευταία στιγμή της ύπαρξής του.
....................................
Επίσης αυτοκριτική δεν θα κάνει κανένας αναθεωρητής του Μαρξισμού, κανένας ανοιχτόμυαλος προοδευτικός αναλυτής, για τις σαχλαμάρες που έλεγε περί μιας Ευρώπης των λαών, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Οι κύριοι αυτοί βάζαν μακιγιάζ και τοποθετούσαν αρώματα σε κάτι που βρωμούσε από μακριά εξάρτηση και εκμετάλλευση.
Όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι της πολιτικής, Ανδρουλάκηδες, Παπαδημούληδες, Τσίμες, Αλαβάνοι κλπ έβαζαν απλά νερό στο αυλάκι της εκμετάλλευσης και της υποταγής των λαών.
Και αν η ιστορία αναγνωρίσει στον παλιό αστικό κόσμο το ελαφρυντικό ότι οι άνθρωποι ήταν υπηρέτες της τάξης τους, για τους τσαρλατάνους αυτούς δεν θα βρει καμιά δικαιολογία. Εκτός ίσως από τη μικροαστική επιθυμία τους για αυτοπροβολή (που τα αστικά ΜΜΕ τους παρείχαν αφειδώς) και την υπαρξιακή τους ανάγκη να συναγελάζονται σε φόρουμ, σε επιστημονικά συνέδρια και σε παρουσιάσεις βιβλίων... με την άρχουσα τάξη
*.
.............................
Όλοι αυτοί ανήκουν στο χθες. Για να δούμε όμως τι γίνεται σήμερα...
Η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που της έδωσαν το εύηχο ονοματεπώνυμο Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιεί τα Ελληνικά μνημόνια σαν πρόβα τζενεράλε ώστε να μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Αυτή η λυκοσυμμαχία δεν διορθώνεται.

Μόνο ανατρέπεται.
Και ανατρέπεται με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα με ένα συντονισμένο ξεσηκωμό της εργατικής τάξης σε όλη την Ευρώπη, κάτι που με βάση το συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων το θεωρώ πολύ δύσκολο.
Πιο εφικτή βλέπω την ανατροπή μέσω της αποδόμησης της αλυσίδας της ευρωυποταγής, από εκείνους τους λαούς που υποφέρουν περισσότερο.
Αυτή η αποδόμηση ας αρχίσει από την Ελλάδα.
Θα είναι και η μεγαλύτερη συνεισφορά που θα μπορούσε να έχει ο λαός μας, στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης
.
Ας καταπλήξουμε για μια φορά ακόμα τον κόσμο από την Ελλάδα.
Ας γκρεμίσουμε εκτός από τα κόμματα που είναι στην εξουσία και την τάξη των πλουτοκρατών που είναι στην εξουσία. Ας αποδεσμευτούμε από την Ευρωένωση κι ας μετατραπούμε σε πρωταγωνιστές στην απαλλαγή της ανθρωπότητας από το τέταρτο ράιχ των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

Ας γίνουμε παράδειγμα λαμπρό για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου ολάκερου.
............................................
*

.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Βαρυσήμαντες δηλώσεις της κ. Νταλάρα


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙ​ΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

«η Ελλάδα μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο και επιβάλλεται να τον διεκδικήσει, ήδη συμβάλλει σημαντικά έχοντας πολύ καλές σχέσεις με τα κράτη της περιοχής και το Ισραήλ. Έδειξε ότι κατά την κρίση μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας, ενώνοντας δυνάμεις με στόχο τη σταθερότητα, την οικονομική ανάταξη, την πρόοδο στο Παλαιστινιακό.»


Στην κυρία, που εκφράζει την πιο φιλο-σιωνιστική περίοδο στην ιστορία της πατρίδας μας... την περίοδο που έχουμε προδώσει την αλληλεγγύη μας στο Παλαιστινιακό λαό που παλεύει για την ελευθερία του... αφιερώνω την παρακάτω φωτό που αλίευσα διαδυκτιακά.


.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Να διώξουμε τα κόμματα αλλά και να διώξουμε και τη τάξη που εξουσιάζει


Η Αλέκα Παπαρήγα κερδίζει τις καρδιές ολοένα και περισσότερου κόσμου.
Αποδεικνύετε πιο ντόμπρα, πιο οραματίστρια και πιο αγωνίστρια από όλο το συρφετό των δήθεν αριστερών και υπερεπαναστατών.
Με τη δύναμή της, και τη σταθερότητά της δίνει δύναμη στο κόσμο όχι μόνο του ΚΚΕ αλλά και σε ευρύτερα ακροατήρια.
Δεν είναι η ηγέτιδα που έχει ανάγκη η κοινωνία του θεάματος, αλλά είναι η ηγέτιδα που έχει ανάγκη η εργατική τάξη.
Η χθεσινή της ομιλία και οι συνθήκες στις οποίες έγινε, θα παραμείνει στη ψυχή μας αλλά και στην ιστορία.
Η Αλέκα Παπαρήγα είναι η μόνη που καθαρά, πεντακάθαρα, ζυμώνει τη σοσιαλιστική προοπτική.
Στην Ελλάδα είναι η αδιαπραγμάτευτη ηγέτιδα της προσπάθειας του εργατικού κινήματος να κάνει την έφοδό του προς το μέλλον.
Οι άλλοι ηγέτες της "αριστεράς" φοβούνται ακόμα και να ψελλίσουν τη λέξη ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ και εξουσία της εργατικής τάξης.
Αν θέλαμε να δώσουμε ένα χρονικό ορίζοντα στις διαφορές τους, θα έλεγα ότι, Τσίπρας, Κουβέλης, Αλαβάνος, Ανδρουλάκης κλπ είναι περίπου ενάμιση αιώνα πίσω από την Αλέκα.
Τότε που ο Μάρξ είχε τελειώσει τους ουτοπιστές σοσιαλιστές, εισάγοντας τον επιστημονικό σοσιαλισμό και το διαλεκτικό υλισμό.
Συντρόφισσα Αλέκα, αν και πολλά σου χω σούρει στο παρελθόν... σήμερα σου βγάζω το καπέλο.


.

Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας

Έχεις μισθό 600€* καθαρά και πληρώνεσαι 14 φορές το χρόνο.
Πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο; 600*14 = 8.400€ ...
... Χάρη στην σκληρή μάχη των Ηγετών μας, το 14 παραμένει, αλλά το 600 γίνεται 450*.
Άρα, τώρα πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο; 450*14 = 6.300€
Πόσα λεφτά δηλαδή, έχασες σε έναν χρόνο; 8.400-6.300 = 2.100€
Πόσους μισθούς έχασες δηλαδή; 2.100/600 = 3,5
Άρα σώθηκε ο 13ος και ο 14ος;
ΟΧΙ μόνο δεν σώθηκαν αλλά μαζί με αυτούς, χάθηκε και ο 12ος και ο μισός 11ος.
Συμπέρασμα: Ή μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ ή δεν έχουν τελειώσει ΚΑΝ το Δημοτικό.



*καθαρές αποδοχές




Αναδημοσίευση από redflyplanet.blogspot.com

#############

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του ΚΚΕ προς γονείς, δασκάλους, καθηγητές. Σηκώστε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης στο άθλιο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.




Θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που εξελίσσεται σε βάρος των παιδιών μας αυτή τη στιγμή. Αυτοί που χρόνια τώρα κλέβουν τον κόπο μας ρημάζοντας τις ζωές μας για να πλουτίζουν, αυτοί που έχουν κηρύξει πόλεμο σε κάθε εργατικό δικαίωμα κατακτημένο με αγώνες χρόνων σχεδίασαν και προχωρούν στην εφαρμογή του πιο ανήθικουσχεδίου κατά των παιδιών μας και ολόκληρης της κοινωνίας: Τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) έχει φέρει ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο στη Βουλή με τίτλο "Κώδικας Ναρκωτικών", όπου με πρόσχημα ότι πρέπει να διορθωθούν οι ποινές των χρηστών, για να μην είναι τάχα πολύ αυστηρές, απελευθερώνει πλήρως τη χρήση όλων των ναρκωτικών. Το νομοσχέδιο συνάντησε τις επευφημίες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Ο πραγματικός τίτλος του νομοσχεδίου θα έπρεπε να είναι "Σχέδιο για να βγει στο περιθώριο η μερίδα της νεολαίας που την έχουμε καταδικάσει στη φτώχεια και την ανεργία και να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση για μια άλλη ζωή με αξίες και οράματα".
Και όχι μόνο αυτό. Με την ευκαιρία να προσθέσουν κάποιοι και μερικά μηδενικά στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία από την εκμετάλλευση του πόνου των λαϊκών οικογενειών αλλά και από το εμπόριο των ναρκωτικών.
• Γιατί τι άλλο σημαίνει το ότι όχι μόνο τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στα παιδιά μας, όχι μόνο με άνεση θα δέχονται "κεράσματα", αλλά και το ότι για να χαρακτηριστεί κανείς μεγαλέμπορος, θα πρέπει, λέει, να αποδεικνύεται πως έχει κέρδος από πώληση ναρκωτικών πάνω από 50.000 ευρώ;
• Γιατί τι άλλο σημαίνει το να λέει ο νόμος ότι με τη χρήση ναρκωτικών τα 15χρονα παιδιά ασκούν το δικαίωμά τους στην αυτοπροσβολή;
• Γιατί τι άλλο σημαίνει το ότι τη "θεραπεία" θα αναλαμβάνουν πλέον ιδιώτες, ΜΚΟ και άλλοι "ειδήμονες" ή τσαρλατάνοι, που θα βρίσκουν τους γονείς στην ανάγκη και θα τους στραγγίζουν;
• Γιατί τι άλλο σημαίνει το ότι αυτός ο κώδικας ναρκωτικών δεν περιέχει κανένα άρθρο για δημόσια δωρεάν πρόληψη, θεραπεία με στεγνά προγράμματα, βοήθεια στους πρώην χρήστες να ορθοποδήσουν στην κοινωνία;
• Γιατί τι άλλο σημαίνει το ότι, ενώ η χώρα μας έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης παράνομων ουσιών (Ελλάδα 9%), αντιγράφουν κώδικες ναρκωτικών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν ποσοστά πολλαπλάσια (Τσεχία 46%, Ισπανία 38%, Ελβετία 34%, Γαλλία 53%, στοιχεία της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD στις νεαρές ηλικίες);
Αυτοί που τάχα τώρα «πόνεσαν» για την ποινική μεταχείριση των χρηστών είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα τους στρώνουν το έδαφος για να κάνουν χρήση
Είναι αυτοί που ως κεντρικό επιχείρημα έχουν ότι απελευθερώνουν τα ναρκωτικά για να μην πηγαίνουν οι χρήστες φυλακή και εκεί γίνονται χειρότεροι. Δε λένε όμως ότι στις φυλακές κάνει κουμάντο το υπουργείο Δικαιοσύνης, άρα τα ναρκωτικά υπάρχουν εκεί εν γνώσει του. Εκεί δε λυπούνται τα "καημένα τα παιδιά" που τα ποτίζουν θάνατο;
Είναι αυτοί που δε λένε ότι οι φυλακισμένοι χρήστες βρίσκονται στη φυλακή για άλλα αδικήματα και όχι για ατομική χρήση, γιατί ο νόμος υπάρχει και τώρα και τους αναστέλλει την ποινή. Βοηθάει, όμως, να μάθουν οι οικογένειες το πρόβλημα και οι ίδιοι να κινητοποιηθούν για να μπουν σε θεραπευτικό πρόγραμμα.
Είναι αυτοί που έχουν κόψει στο μισό τις επιχορηγήσεις των στεγνών προγραμμάτων και των προγραμμάτων πρόληψης και βγάζουν στην εφεδρεία τους εργαζόμενους σ' αυτά.
Αυτοί οι ίδιοι λοιδορούν το ΚΚΕ, όταν φωνάζει και αγωνίζεται και ζητάει πρόληψη, υποστήριξη στεγνών προγραμμάτων, δουλειά για τους αποθεραπευμένους χρήστες, προγράμματα μέσα στις φυλακές, ειδικούς εισαγγελείς για τις υποθέσεις ναρκωτικών, μέτρα που να οδηγούν στη θεραπεία την πραγματική και όχι εγκλεισμό και υποκατάστατα.
Οι δυνάμεις που επεξεργάζονται το σχέδιο αυτό έχουν στρέψει τα πυρά τους ενάντια στο ΚΚΕ. Ασφαλώς έχουν δίκιο σ' αυτή τους τη στόχευση γιατί όλοι εμείς στο ΚΚΕ θα δώσουμε μάχη για να μην περάσουν τούτα τα σχέδια. Δεν είμαστε όμως οι μόνοι που διαφωνούμε μ' αυτό το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των νέων ανθρώπων και της κοινωνίας. Διατυπώνουν έντονα τις ανησυχίες τους αυτοί που δουλεύουν χρόνια τώρα με ηρωισμό στην πρώτη γραμμή του αγώνα για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά: Το ΚΕΘΕΑ, το ΨΝΑ (18 ΑΝΩ), το ΨΝΘ, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και οι Επιμελητές Ανηλίκων, ο Σύλλογος Γονέων "18 ΑΝΩ" και οι 14 Σύλλογοι οικογένειας θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ.
Γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές,
Το ΚΚΕ σας καλεί να εκφράσετε όλοι τη διαφωνία σας στο άθλιο αυτό νομοσχέδιο.
Σηκώστε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης του νομοσχεδίου.
Καταδικάστε τα κόμματα που το υποστηρίζουν.
Το ΚΚΕ αφουγκράζεται τη δικαιολογημένη ανησυχία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που βλέπει τον κίνδυνο που θα προκύψει από τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Γνωρίζει ότι το σχέδιο είναι παλιό, αλλά προσέκρουε πάντα ακριβώς σ' αυτήν την αντίθεση της κοινωνίας.
Αυτή η κινητοποίηση είναι που θα βάλει και πάλι εμπόδιο στην επικίνδυνη αυτή εξέλιξη.
Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι, που παράγουμε τον πλούτο, δεν είμαστε εξαρτήματα της μηχανής τους ούτε και τα παιδιά μας τα ανταλλακτικά. Δεν τα μεγαλώνουμε για να γίνουν σκλάβοι, ούτε αναλώσιμα για τις συρράξεις, που μεθοδικά προετοιμάζουν για να ανακτήσει την κερδοφορία του το μεγάλο κεφάλαιο.
Πολύ δε περισσότερο δεν τα μεγαλώνουμε για να είναι μαστουρωμένα και παραζαλισμένα, γιατί τάχα ασκούν το "δικαίωμά τους στην αυτοπροσβολή", όπως ισχυρίζεται το νομοσχέδιό τους.
Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια άλλη κοινωνία ανθρωπιάς θα δώσει και αυτήν τη μάχη.
Οι νέοι πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Να ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία και να παλεύουν γι' αυτήν με ψηλά το κεφάλι. Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει ευκαιρία θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια ζωή πραγματικά ολόκληρη, όχι με δόσεις...

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ


Μην τους περιμένουμε αμήχανοι να πάρουν νέα μέτρα για μας...
Ας τους πάρουμε εμείς μέτρα...

Τίτλοι τέλους για το Κρητικό τοπίο.

Το χωριό Σίτανος που θεωρείται ότι διατήρησε το όνομα της αρχαίας Ιτάνου (Σίτανος-Ίτανος), είχε μιά συνεχή κατοίκηση 4000 χιλιάδων χρόνων.


ONCE UPON A TIME IN THE EAST


Τώρα το τοπίο αλλάζει... Μακάρι να μπορούσα να ανεβάσω με μεγαλύτερη ευκρίνεια την ολοκληρωτική καταστροφή του κρητικού τοπίου.


Είναι έγκλημα...
Έγκλημα από τις κυβερνήσεις που αποδέχτηκαν τον παγκόσμιο καταμερισμό και απαξίωσαν οικονομικά τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια διατροφικά εξαρτημένη χώρα.

Έγκλημα του αστικού προτύπου ζωής, που απαξίωσε ηθικά και κοινωνικά τους πληθυσμούς της επαρχίας, συγκεντρώνοντάς τους σαν άνεργους ή ημιαπασχολούμενους δούλους στις πόλεις.

Έγκλημα των τοπαρχών του συστήματος εξουσίας, που προπαγάνδισαν μια ανάπτυξη η οποία κόβει υπεραιωνόβια αμπέλια και ελιές για να φυτέψει ηλιακά πάνελ.

Έγκλημα των επιτρόπων του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, που βλέπουν την Κρήτη σαν μπαταρία της Ευρώπης.

Έγκλημα της Γερμανικής και Γαλλικής αστικής τάξης που κάνοντας εμπόριο ρύπων (όσοι δεν γνωρίζετε τι σημαίνει, γκουγκλάρετέ το)... συνεχίζουν να ρυπαίνουν τις χώρες τους και χρησιμοποιούν αυτές τις "πράσινες" επενδύσεις για να γλιτώνουν πρόστιμα.

Έγκλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία όχι μόνο δεν μπόρεσε να βάλει φραγμό ή έστω να θέσει κάποιους όρους, αλλά κουκούλωσε το όλο εγχείρημα σε ένα πέπλο σιωπής.

Έγκλημα των μπιρμπιλο-οικολόγων, που με μια (όχι τυχαία) αφέλεια, προπαγάνδιζαν την πράσινη ανάπτυξη και την ωφέλειά της στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, αποκρύπτοντας ότι οι ίδιες εταιρείες που προωθούν τέτοιες επενδύσεις, είναι οι ίδιες που διαθέτουν πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας.

Έγκλημα τέλος όλων των ιδιοκτητών περιουσίας που προτιμάνε να πουλάνε τη γη τους, ή να γίνουν μικροί επιχειρηματίες, ξεχνώντας το τόπο τους, την ιστορία του και τις όποιες παραγωγικές δραστηριότητες απαιτούν μόχθο. Η "κρίση" είναι η δικαιολογία τους για να παραδώσουν την κρητική γη, βορά στα αρπακτικά της μαφίας των ΑΠΕ. Μια μαφία που στο τέλος θα απορροφήσει συνολικά και τη γη και τις μικρομονάδες τους και θα τους αφήσει να κλαίγονται κατεστραμένοι και ατοιμασμένοι στα καφενεία τους (αν υπάρχουν κι αυτά).

Τί να πεις...

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
.