Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η κρίση και οι κροίσοι...

Κρίση λέμε... Νέες παραγγελίες ρεκόρ το Μάιο του 2013, οι Ελληνες εφοπλιστές.




Εσπασαν τα κοντέρ σε νέες παραγγελίες το Μάιο του τρέχοντος έτους οι Ελληνες εφοπλιστές, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ μετά το 2009. Οι παραγγελίες σε αριθμό πλοίων είναι αυξημένες κατά 153% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα τον Απρίλιο (19 παραγγελίες) και ανήλθαν σε 48 συνολικά οκτώ λιγότερες από ό,τι στο σύνολο του πρώτου τετραμήνου του τρέχοντος έτους, που ήταν 56.

Σύμφωνα με το ναυλομεσιτικό οίκο Golden Destiny, το Μάιο του 2013, οι Ελληνες πλοιοκτήτες παρήγγειλαν:

* 26 πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, δέκα εκ των οποίων στην Κίνα. Ανά κατηγορία οκτώ ήταν capesize, δύο handymax, έξι supramax, τέσσερα ultramax, δύο panamax και τέσσερα kamsarmax.

* 16 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων έξι είναι τύπου MR, επτά Aframax και τρία VLCC.

* 6 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκ των οποίων δύο είναι sub-panamax, δύο είναι small panamax και δύο postpanamax.


Το Μάιο του 2012, οι Ελληνες εφοπλιστές είχαν παραγγείλει συνολικά μόλις 10 νεότευκτα πλοία, εκ των οποίων δύο είναι πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, έξι δεξαμενόπλοια μεταφοράς αερίου (4LPG, 2LNG) και δύο containerships.  


Ανω του 1,3 δισ. δολ. 

Συνολικά, 16 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες υλοποίησαν τις 48 παραγγελίες, συνολικής αξίας άνω του 1,3 δισ. δολ., λαμβάνοντας υπόψη όμως ότι για έναν αριθμό πλοίων (13 συνολικά) δεν έγινε γνωστό το κόστος κατασκευής. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν, με βάση τον αριθμό των υπό παραγγελία πλοίων στο ξηρό φορτίο, η Golden Union του κ. Θεόδωρου Βενιάμη, η οποία εμφανίζεται να έχει παραγγείλει έξι capesize πλοία, επενδύοντας συνολικά περί τα 280 εκατ. δολ., η Laskaridis Shipping με έξι πλοία ξηρού φορτίου (4 ultramax και 2 kamsarmax), επενδύοντας περίπου 155 εκατ. δολ., η Atlantic Bulk Carriers της οικογένειας Κουμάνταρου, με τρία πλοία συνολικής αξίας 82,5 εκατ. δολ. περίπου, κ.ά.

Στα δεξαμενόπλοια ξεχωρίζουν οι παραγγελίες του Ομίλου Αγγελικούση που αφορούν σε τρία VLCC, της Capital Ship Management του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη με τέσσερα product tanker, αξίας περίπου 130 εκατ. δολ., της Consolidated Marine Management του Ομίλου Λάτση που αφορά σε τρία aframax, συνολικής αξίας 145 εκατ. δολ. περίπου.

Στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε παραγγελίες προχώρησαν τρεις εταιρείες οι Cape Shipping, Paragon Shipping και Container Carriers από δύο πλοία η καθεμία.

Παγκοσμίως 

Παγκοσμίως, το μήνα Μάιο έγιναν 228 νέες παραγγελίες πλοίων, συνολικής αξίας άνω των 11,8 δισ. δολ., χωρίς να υπολογίζονται 88 παραγγελίες των οποίων το τίμημα δεν έγινε γνωστό. Επισημαίνεται ότι, τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο, οι παραγγελίες ανήλθαν στα 208 πλοία, ενώ πέρυσι το Μάιο του 2012 οι παραγγελίες ήταν μόλις 71 και το Μάιο του 2011 ήταν 276.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές των Ελλήνων, οι Κινέζοι πλοιοκτήτες δεν εμφάνισαν ιδιαίτερη κινητικότητα κατά το Μάιο, έχοντας μόλις 27 νέες παραγγελίες. Πέραν των Ελλήνων πλοιοκτητών σημαντική παρουσία κατέγραψαν και Γερμανοί πλοιοκτήτες κυρίως για πλοία τύπου capsize.

Συνολικά, πάντως, το ενδιαφέρον και των διεθνών πλοιοκτητών τράβηξαν τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, με 73 νέες παραγγελίες, έναντι 70 το Απρίλιο του 2013 και μόλις 29 το Μάιο του 2011. Από τα 73 πλοία, τα 49 παραγγέλθηκαν σε κινεζικά ναυπηγεία, έναντι 10 σε γιαπωνέζικα και έξι σε κορεατικά.

Στα δεξαμενόπλοια κατεγράφησαν 43 νέες παραγγελίες, έναντι 29 τον Απρίλιο και 21 το Μάιο του 2012. Η πλειονότητα των παραγγελιών έγιναν σε κορεατικά ναυπηγεία (27), ενώ 14 παραγγελίες έγιναν σε κινεζικά ναυπηγεία.

Στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κατεγράφησαν 29 νέες παραγγελίες έναντι 24 τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιο) και μόλις δύο το Μάιο του 2012. Οι 14 παραγγελίες δόθηκαν σε κινεζικά ναυπηγεία και οι 13 σε κορεατικά.

Τέλος, στα πλοία μεταφοράς αερίου (LNG και LPG), σημειώθηκαν 11 νέες παραγγελίες, εκ των οποίων επτά για πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG) και τέσσερα για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Τα οκτώ πλοία (5 LPG και 3 LNG) παραγγέλθηκαν σε γιαπωνέζικα ναυπηγεία.

Πηγή : Ναυτεμπορική 
Αναδημοσίευση από redflyplanet.blogspot.com/
.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εδώ Ισραήλ...


Κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για αυτήν την εικόνα


Ντροπή και θυμός. 

Αναδημοσίευση από http://blog.mirabelo.gr/
Κατανοητοί οι κίνδυνοι που μπορεί να διατρέχουν ισραηλινοί πολίτες και την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας κατά την άφιξη και παραμονή τους στο λιμάνι Αγίου Νικολάου. Ομως η παράδοση του ελέγχου στο προσωπικό της Μοσάντ, είναι απαράδεκτη ενέργεια.
Αν οι Ελληνικές αρχές αδυνατούν να παράσχουν προστασία και παρανόμως εκχωρούν εξουσίες που τους παρέχουν το σύνταγμα και οι νόμοι της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρό ζήτημα και καλό είναι να ενημερωθούμε αν υπάρχει εντολή και από ποιον.
Στη (σημερινή) φωτογραφία βλέπετε έλεγχο σε Ελληνα(!) πολίτη, από άνδρα της Μοσάντ ο οποίος μάλιστα έλεγχε μόνος του πύλη του λιμανιού.
Πολλά παράπονα έχουν ακουστεί, ακόμα και για ελέγχους εκτός λιμανιού από μικτό κλιμάκιο (κάτι σαν του στρατού) Ελλήνων και Ισραηλινών κατά το παρελθόν. Παρόλα αυτά, όχι μόνο συνεχίστηκε η κατάσταση, αλλά επιδεινώθηκε κιόλας, με τους άνδρες της Μοσάντ να αναλαμβάνουν τον έλεγχο Ελληνικού εδάφους, με όπλα, ενδοεπικοινωνίες και όλα όσα προβλέπονται και την κάλυψη των αρχών.
Πληροφορίες λένε ότι αυτά γίνονται με εντολές της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος. Αν ευσταθούν δηλώνουν αδυναμία, ανικανότητα ή έλλειψη εμπιστοσύνης της ηγεσίας προς τους υφισταμένους και αντί εντολών, θα έπρεπε να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους. Αν όχι, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν;

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οι αγίες οικογένειες των καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών, κατέθεσαν αγωγή κατά της απεργίας στα ΜΜΕ. Τρόικα-Κυβέρνηση-Κεφάλαιο χτυπούν μαζί.Οι μάσκες έπεσαν, τα στρατόπεδα ξεκαθάρισαν. Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις με ποιoυς θα πας και ποιους θα αφήσεις..

Για άλλη μια φορά: Τέρμα πια στις αυταπάτες!


Οι μονοπωλιακοί όμιλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, την πραγματική αντίληψη τους για την ενημέρωση, την πραγματική στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους στα κανάλια τους και απέναντι σε ολόκληρη την εργατική τάξη. 

Μην χάνοντας ευκαιρία κατέθεσαν αγωγή κατά της απεργίας, συγκεκριμένα κατά των συνδικαλιστικών Ενώσεων του Τύπου, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ. 

Οι αυταπάτες για καλούς και κακούς καπιταλιστές εξαφανίζονται, αφού "την προσφυγή υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, STAR, MEGA, SKAI, ALPHA και «Μακεδονία TV»", δηλαδή το σύνολο των μεγαλοκαναλαρχών, των ιδιοκτητών της μονοπωλιακής Digea (βλ. εταιρικό προφίλ).

Ο λαός έχει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να δει με τον πιο καθαρό τρόπο την δύναμη των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου και την βούληση τους να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τον νόμο τους στην κοινωνία. Δεν ανέχονται πλέον καμία εστία αντίστασης. Ούτε καν η κρατική ΕΡΤ δεν ταιριάζει πλέον στα σχέδια τους για τον απόλυτο έλεγχο του εμπορεύματος της ενημέρωσης.


Το κράτος δεν είναι παρά ο πολιτικός μοχλός αυτών των ομίλων, ο τυφλός εντολοδόχος τους.  Το αστικό κράτος είναι απλά το μέσο επιβολής των σχεδίων τους. Η ύπαρξη του είναι συνυφασμένη με τα μονοπώλια.  Ό,τι δεν μπορούν να πετύχουν με τον δήθεν "ελεύθερο ανταγωνισμό", το πετυχαίνουν με την κρατική βία και τον εξαναγκασμό. Τίποτα δεν έχει απομείνει από τον δήθεν "φιλελευθερισμό" της  αστικής τάξης, παρά μόνο ένα ιδεολόγημα, μια καρκινική ιδεολογία, που κάνει τον λαό αδρανή. Κάθε μέρα αποδεικνύεται, κάθε μέρα βλέπει ο εργαζόμενος ότι το μόνο που υπάρχει είναι ο ιμπεριαλισμός του μεγάλου κεφαλαίου, ο οποίος δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιον "καλύτερο, ανθρώπινο καπιταλισμό", γιατί καμιά αστική κυβέρνηση - της δεξιάς ή της αριστεράς - δεν έχει την ισχύ να αντισταθεί στα μονοπώλια. Γιατί είναι και θα παραμείνει αστική μέχρι το μεδούλι!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξαπατά τον λαό λέγοντας του ότι πρόκειται για μια απλή πολιτική επιλογή μιας δεξιάς κυβέρνησης. Πρόκειται για τον νόμο στον σύστημα, στο οποίο κυριαρχεί το κεφάλαιο. Και την ΕΡΤ να μην έκλειναν, θα βρίσκανε τρόπο να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, που δεν είναι χρήσιμοι αυτήν την στιγμή για το κεφάλαιο. Θα βρίσκανε τρόπο να ελέγξουν την ενημέρωση, όπως (για να μην γελιόμαστε) είχαν βρει για να την ελέγχουν όλα αυτά τα χρόνια.

Η εργατική τάξη βλέπει λοιπόν τον πραγματικό της εχθρό. Τον εχθρό που δεν τον αφήνει πλέον να απεργήσει, είτε κρίνοντας τις απεργίες παράνομες είτε επιστρατεύοντας τους εργαζομένους. Δεν είναι θέμα "δημοκρατίας". Είναι η "δημοκρατία" που έκλεισε την ΕΡΤ, που ετοιμάζεται να βάλει παντού λουκέτα, που στέλνει τα ΜΑΤ και τους απεργοσπάστες στα εργοστάσια. Είναι η "δημοκρατία" που ανέδειξε τους φασίστες στο κοινοβούλιο, που επιτρέπει και αφήνει ανεξέλεγκτη της εκμετάλλευση ντόπιων και ξένων εργατών, που προστατεύει τους δολοφόνους εργατών κάθε καταγωγής και στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Γιατί η "δημοκρατία" που έχουμε είναι η αστική δημοκρατία. Η αστική δημοκρατία δεν είναι τίποτα άλλο από την δικτατορία της αστικής τάξης. Και δεν μπορεί ούτε θα υπάρξει άλλη δημοκρατία όσο τα μέσα παραγωγής βρίσκονται στα χέρια λίγων ιδιωτών. 

Ο λαός να πάψει λοιπόν να βασίζεται σε "μεσσίες", σε "σωτήρες". Δεν έχει τίποτα να ελπίζει σε ένα σύστημα, στο οποίο κυριαρχεί ο ιμπεριαλισμός του κεφαλαίου.
Η εργατική τάξη πρέπει να στηριχθεί μόνο στις ίδιες της τις δυνάμεις. Πρέπει να οργανωθεί ως τάξη απέναντι στην δικτατορία των αστών. Πρέπει να προσχωρήσει και να στηρίξει την Λαϊκή Συμμαχία, γιατί μόνο αυτή είναι η ταξική δύναμη που θα ανατρέψει την κυριαρχία των μονοπωλίων. Γιατί όλους μαζί δεν μπορεί να μας τσακίσει κανένα συμφέρον. Γιατί όπου θα μας χτυπάνε, θα τους χτυπάμε ακόμα πιο γερά πίσω. Γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, για μια δίκαιη κοινωνία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://geonaphta.blogspot.gr
.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ HOLLIDAY…




Με αφορμή τη νέα αίτηση του ξενοδοχείου Μπλου Παλάς για να φτιάξει ένα ιδιωτικό λιμάνι στη περιοχή απέναντι ακριβώς από τη Σπιναλόγκα, ξέθαψα ένα άρθρο που είχα γράψει παλιότερα, για την εντατικού τύπου τουριστική εκμετάλλευση. Μια εκμετάλλευση που δεν σέβεται το περιβάλλον το οποίο αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Κάποιοι κοντόθωροι ξενοδόχοι, μηχανικοί και πολιτικοί παράγοντες δεν εννοούν να καταλάβουν ότι εμείς δεν χρειάζεται να χτίζουμε τεχνητούς παραδείσους τύπου "Εμιράτων". Εμείς έχουμε τους φυσικούς παράδεισούς μας, που αν τους νοιαζόμαστε και τους περιφρουρούμε, θα φέρνουν στο τόπο μας επισκέπτες από παντού και για πάντα. Δεν χρειάζεται κάθε ξενοδοχείο να χει λιμάνι, ακόμα κι αν αυτό ήταν νόμιμο. Το πρόβλημα δεν είναι αν μια τέτοια επένδυση είναι νόμιμη ή παράνομη, αλλά αν είναι επιβλαβής ή επωφελής για το περιβάλλον και τη τουριστική επισκεψιμότητα. Οι δύο απόπειρες των ξενοδοχείων "Μπλού Μαρίν" στου "Ληστή το Σπήλιο" και "Μιραμπέλλο", αποτελούν τραυματικές εμπειρίες και για το περιβάλλον μα και για τους ιδιοκτήτες τους ίδιους... Άραγε πόσο μεγαλύτερη ζημιά θα προκαλέσει, η περίπτωση του Μπλου Παλλάς που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα.
Παραλειπόμενο: Ο πολιτικός μηχανικός κ Ζερβός, σε δημόσια διαβούλευση με θέμα την ένταξη της Σπιναλόγκα στα μνημεία που προστατεύονται από την Ουνέσκο, προπαγάνδιζε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε άμυνα για το συνολικό περιβάλλον στον κόλπο της Ελούντας και θα έβαζε τα όρια μιας ήπιας και αειφόρας ανάπτυξης στη περιοχή. Ήταν τότε στη τριμελή επιστημονική επιτροπή προώθησης του φακέλου της Σπιναλόγκα, με σκοπό την ένταξή της στα προστατευόμενα μημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα είναι μελετητής του ιδιωτικού λιμανιού του ξενοδοχείου, προπαγανδιστής της αναγκαιότητάς του και υποψήφιος για Δήμαρχος Αγίου Νικολάου. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Σε ένα τέτοιο κάθισμα ξενοδόχοι, μελετητές και μηχανικοί, μεταξύ τυρίου και αχλαδίου αγνάντευαν το θέαμα. Μόνο που αντί να μαγευτούν από τη θέα της Σπιναλόγκα, το μυαλό τους μαγευόταν από τις νέες μπίζνες. Τσιμέντο να γίνει...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ HOLLIDAY…

(μια απάντηση στον εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙRUM)


Κατ’ αρχήν και εκ μέρους και όλων των συμπολιτών μου, σας ευχαριστώ για το συγκινητικό ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας. Αλήθεια όμως. Όταν πρωτοήρθατε στα μέρη μας, πως σας φάνηκε η θέα από τη διαδρομή Αγίου Νικολάου-Ελούντας. Μαγευτική ή ατελής; Πώς σας φάνηκε η ακατοίκητη «Κολοκύθα»;… Παραδεισένια ή καταθλιπτική; Παρατηρήσατε μήπως καμία έλλειψη στους Άγιους Πάντες; Σας στενοχώρησε ας πούμε που δεν βρήκατε κάποιο καζίνο πάνω, ή οτιδήποτε που θα έδινε στο νησάκι αυτό υπεραξία;

Αγαπητέ μου κύριε Ηolliday… Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το τόπο, χιλιάδες άνθρωποι, που δεν αισθάνονται ότι ζουν στου «Διαόλου τη μάνα» και για αυτό δεν χρειάζονται ούτε μεσσίες ούτε μεσιτείες σωτηρίας. Άνθρωποι που με τον ιδρώτα τους χτίστηκε η τουριστική ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Αγαπητέ μου κύριε Holliday, αυτή η πλειοψηφία των κατοίκων, δεν έχουν συμφέροντα και ιδιοκτησίες ούτε στη πάνω, ούτε στη κάτω πλευρά του δρόμου. Επίσης δε δίνουν δεκάρα για τους  ενδοεπαγγελματικούς ανταγωνισμούς ξενοδόχων-μηχανικών-επενδυτών. Όμως εσείς αγαπητέ μου κύριε Holliday είστε έμμισθος υπάλληλος μιας εταιρείας. Μιας εταιρείας που εκμεταλλευόμενη τη φυσική ομορφιά του τόπου μας, θα αποκομίσει κέρδη. Άρα κατά τεκμήριο εσείς αγαπητέ μου κύριε Holliday είστε υπηρέτης ιδιοτελών συμφερόντων κι όχι του τόπου που (κατά τα άλλα) σέβεστε. Θα σας απευθύνω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις:

Βάλτε το χέρι στη καρδιά και πείτε μου. Τι σας έκανε να αγαπήσετε το τόπο μας.  Το spa-μασάζ του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένατε; Σε πολλά μέρη του κόσμου έχει ξενοδοχεία με εφάμιλλες δυνατότητες και μαρίνες και τεχνητούς κήπους και Fitting center και Baby parking. «Πλευρά» όμως έχουν μετρημένες πια  περιοχές της Μεσογείου. Το τοπίο σε κάνει να λατρέψεις αυτό το μέρος, όπως λατρεύεις την Βαρκελώνη για τον Gaudi, το Κάιρο για τις Πυραμίδες του, τη Σαντορίνη για την Καλντέρα της. Τώρα φαντάσου την Βαρκελώνη χωρίς Gaudi, το Κάιρο χωρίς πυραμίδες και τη Σαντορίνη χωρίς Καλντέρα…Θα ήταν 3 συνηθισμένες γειτονιές του κόσμου, με τις ιδιαιτερότητές τους φυσικά αλλά χωρίς κάτι που θα σε κάνει να ξεκινήσεις ταξίδι από την άλλη άκρη του κόσμου για να το θαυμάσεις από κοντά. Με ότι κι αν αντικαταστήσετε λοιπόν αυτό τον μικρό φυσικό μας παράδεισο, η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη…

Αγαπητέ κύριε Holliday, με συγκινούν επίσης οι ευαισθησίες των αφεντικών σου για τον πολιτισμό μας (βλ. υπαίθριο αμφιθέατρο) και την οικολογία (βλ. περιβαλλοντικό πάρκο)…Είναι σαν τα μπιχλιμπίδια που έδιναν οι πρόγονοί σου κύριε HOLLIDAY στους ιθαγενείς, για να τους παραχωρήσουν τη γή τους. Ακόμα όμως κι αυτά τα μπιχλιμπίδια, στα οικόπεδα σας θα δίνουν υπεραξία όπως παραδέχεστε και στο άρθρο σας. Άσε που οι παραστάσεις και η συντήρηση, θα γίνονται με τα χρήματα των ιθαγενών . Αγαπητέ μου κύριε Holliday…Μπορεί να καταφέρατε να πάρετε το «ναι» των προυχόντων μας, αλλά εμάς δεν μας πείσατε.

Τα επιχειρήματα σας άλλωστε έχουν λογικά κενά…Παραδείγματα

1) Αφού κύριε Holliday ισχυρίζεστε ότι «τα όνειρά μας δεν θα τα υλοποιήσουμε χωρίς την συναίνεση των ανθρώπων της πόλης» και με το δεδομένο ότι υπήρχαν ενστάσεις για τα «Πλευρά» και αρχικά αρνητική γνωμοδότηση από το Δήμο… γιατί δεν επιδιώξατε την επένδυση κάπου αλλού στη περιοχή μας; Αφού υπήρχαν ήδη χωροθετημένες ΠΕΡΠΟ περιοχές αλλού…

2) Έχετε δίκιο στο ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στη χώρα μας και ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος με την εκτός σχεδίου δόμηση έχουν γίνει εκτρώματα. Όμως υποτίθεται ότι η εταιρεία σας αγαπητέ μου κύριε Holliday, διαφέρει από τους μπαγαμπόντηδες τους ιθαγενείς… Έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν εσείς οι ανώτερου είδους επενδυτές, δεν επιλέξατε τη μέθοδο της εκτός σχεδίου δόμησης με πλήρη σεβασμό στη νομιμότητα. Γιατί θέλατε με το ζόρι ΠΕΡΠΟ;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ… θέλατε με το ζόρι  ΠΕΡΠΟ (γιατί έτσι σας συνέφερε) και συγκεκριμένα στα «Πλευρά» γιατί είναι πανέμορφα (και έτσι σας συνέφερε ακόμα περισσότερο)

Μια τελευταία ερώτηση θέλω να σας απευθύνω αγαπητέ μου κύριε Holliday. Αν δεν κάνω λάθος τα αφεντικά σας είναι Ρώσοι επενδυτές...Από ότι ξέρω λοιπόν μέχρι το 1990 στη Ρωσία ιδιωτικές περιουσίες δεν υπήρχαν. Θα ήθελα λοιπόν να μάθω με ποιες μεθόδους, τα κατά τα άλλα αξιόπιστα αφεντικά σου, απέκτησαν τέτοια περιουσία μέσα σε 15 χρόνια. Οι γονείς μου, δούλεψαν 50+60=110 χρόνια και δεν μπόρεσαν να μαζέψουν ούτε μια σταγόνα από τον ωκεανό των ευρώ των αφεντικών σου. Μόλις μου λύσεις αυτήν την  μαθηματική ανισορροπία, θα θεωρήσω και τα όσα λες περί «αγάπης για το τόπο» και «φιλοκαλίας», αξιόπιστα.

Όμως τη συναίνεση μου δεν θα την έχεις ποτέ, γιατί πάντα θα υπάρχουν «ερυθρόδερμοι» και ανυπότακτοι ιθαγενείς που θα πιστεύουν ότι τα όμορφα πράγματα πρέπει να τα μοιράζεσαι κι όχι να τα εκμεταλλεύεσαι. Να τα νοιάζεσαι κι όχι να τα καταστρέφεις. ΟΥΓΚ…


Υ.Γ 1 Προς αποφυγή παρεξηγήσεως. Ο… «αναπάντεχος» πλουτισμός, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της «Ρωσικής ολιγαρχίας» που σχηματίστηκε μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά χαρακτηριστικό γνώρισμα των καπιταλιστών κάθε φυλής, θρησκείας ή χρώματος


Υ.Γ 2 Αγαπητέ κύριε Holliday, χρησιμοποιείς σαν επένδυση «πρότυπο», το παράδειγμα της επένδυσής της MIRUM στην αρχαιολογική ζώνη α’ μπροστά από το «Τσιφλίκι». Όμως τα τοπικά συμβούλια Βρουχά και Ελούντας έχουν άλλη άποψη. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ανοιχτεί δημόσια συζήτηση για εκεί;



ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ