Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Καλλικράτης» ενάμιση χρόνο μετά… Εικόνα εγκατάλειψης στους Δήμους όλης της χώρας.


«Καλλικράτης» ενάμιση χρόνο μετά… Εικόνα εγκατάλειψης στους Δήμους όλης της χώρας.
(Από την τοποθέτηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο)
Η κατάσταση έχει γίνει μη αναστρέψιμη. Έχουμε ένα Δήμο που αδυνατεί να αντεπεξέλθει πλέον στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του και χορεύει κατά πως του παίζουν το ντέφι. Ο Δήμος μας αποτελεί μια μικρογραφία της Ελλάδας ολόκληρης η οποία ξεψυχά στους «μνημονιακούς» ρυθμούς, που της παίζει η Τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ο Δήμος μας λοιπόν δεν μπορεί να πάρει προσωπικό όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες. Το οργανόγραμμα άλλοι μας το φέρνουν σαν πρότυπο και μας το επιβάλλουν. Υπηρεσίες όπως  οι βρεφονηπιακοί, όπως η καθαριότητα, υπολειτουργούν και δεν καλύπτουν τις ανάγκες του τεράστιου νέου δήμου.
 Έργα δεν μπορούμε να κάνουμε παρ’ εκτός αυτά που επιχορηγούνται από ευρωπαϊκά  προγράμματα, τα οποία γίνονται με όρο να χωθούν οι ιδιώτες και να αποκτήσουν (εκμεταλλευόμενοι δημόσια περιουσία) νέα επιχειρηματικά κέρδη. Πρόσφατα αποφασίστηκε να περικοπούν πανελλαδικά από το ΕΣΠΑ (ευρωπαϊκά προγράμματα) μερικές χιλιάδες μικρότερα έργα (από τα οποία οι μεγαλοκαρχαρίες δεν έχουν να βγάλουν και τίποτα σοβαρό) και να δοθούν σε 10 μεγάλα έργα όπου η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θα αποκομίσει αρκετά δις ευρώ. Ο Άγιος Νικόλαος κινδυνεύει λοιπόν άμεσα να χάσει  έργα ύδρευσης κι αποχέτευσης που είχαν προγραμματιστεί, καθώς και κάποιες αναπλάσεις των παραλιακών μετώπων. Αποτέλεσμα η υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που είναι το μόνο δυστυχώς που απέμεινε στη περιοχή μας. Τα λεφτά από τους ΚΑΠ (κεντρικούς αυτοτελείς πόρους) δηλαδή τους φόρους που πληρώνουμε, έρχονται κουτσουρεμένα λόγω «μνημονίου», με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε έργα μικρής κλίμακας αλλά ούτε και να καλύπτουμε λειτουργικές δαπάνες.
Για τον ίδιο λόγο οι Δήμοι έχουν γίνει οι χειρότεροι εργοδότες στους οποίους πειραματίζονται όλες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς πληθαίνουν οι συμβασιούχοι των δύο μηνών και οι άνεργοι που θα μετατρέπονται σε απασχολήσιμους για 5 μήνες, με μισθούς πείνας.
Φόρτωσαν τους Δήμους υπηρεσίες πρόνοιας, παιδείας, αγροτικής ανάπτυξης, τις οποίες  αδυνατεί να διαχειριστεί. Οδηγούν τους Δήμους σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών ή στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μέσω ΣΔΙΤ και χορηγιών. Με την ύπαρξη και λειτουργία ανωνύμων εταιρειών όπως η Δ.Α.Ε.Α.Ν. ο Δήμος δεν δουλεύει με κριτήρια εξυπηρέτησης κοινωνικών αναγκών, αλλά σαν ιδιωτικό μαγαζί που προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του. Οι εκλεγμένοι μάλιστα από το λαό Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν να χαράξουν τη πολιτική των ανωνύμων αυτών εταιρειών. Αυτή χαράσσεται από ένα διορισμένο διοικητικό συμβούλιο που διαχειρίζεται κατά το δοκούν την περιουσία των Αγιο-Νικολιωτών. Μα και η κρατική νομοθεσία παραπέμπει στην υποχρεωτική παραχώρηση των παραλιών και στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων ελεύθερων χώρων (πλαζ ΕΟΤ), αφού πρώτα, έχει δημιουργήσει αξεπέραστα νομικά προβλήματα για την πρόσληψη δημοτικών υπαλλήλων που θα μπορούσαν να εργαστούν στους χώρους αυτούς . Επειδή δίνονται οι παραλίες στους ιδιώτες ανοίγουν ζητήματα υπερεκμετάλλευσης, ακριβών τιμών, μη σεβασμού στο περιβάλλον και το πολιτισμό μας.
 Οι Δήμοι πια δεν έχουν αρμοδιότητα να παρεμβαίνουν όταν ιδιωτικές επενδύσεις καταστρέφουν τον τόπο, όπως για παράδειγμα στις ανεξέλεγκτες τοποθετήσεις ηλιακών πάνελ μικρής κλίμακας, στις εγκαταστάσεις τεράστιων Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , στα λιμενικά των ξενοδοχείων (πρόσφατα δόθηκε άδεια από την αρχαιολογία (!!!) για λιμενικό έργο της επιχείρησης  BLUE BAY, απέναντι από το υποψήφιο για το κατάλογο της Ουνέσκο μνημείο της Σπιναλόγκα).
Και μια που αναφέραμε τη Σπιναλόγκα, να ξέρετε ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε καθαρίστρια ούτε για εκεί, ούτε για τις δημοτικές τουαλέτες της πόλης και των παραλιών με αποτέλεσμα να μένουν κλειστές και να λεηλατούνται. Αλλά κατά τα άλλα για τη κατάντια των τουριστικών περιοχών φταίνε… οι απεργίες των ναυτεργατών.
Με λίγα λόγια… τοπική αυτοδιοίκηση τέλος.  Ένα πολιτικό όργανο εκλεγμένο άμεσα από το λαό έχει ευνουχιστεί και μετατραπεί σε  υπάλληλο της διοίκησης. Ευθύνη έχουν και οι ίδιες οι Δημοτικές αρχές στο βαθμό που συνεργάζονται αδιαμαρτύρητα για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών και στο βαθμό που δεν αποκαλύπτουν στους δημότες τη πραγματική εικόνα για το τι έρχεται. Το δικό μας μέλημα παραμένει να δημιουργούμε τις αντιστάσεις εκείνες που θα ακυρώνουν αυτές τις πολιτικές εντός και εκτός τειχών του Δημοτικού Συμβουλίου. Το στοίχημά μας είναι να παλέψουμε δίπλα στους ΑγιοΝικολιώτες που θέλουν να κοντράρουν μαζί μας αυτόν τον αντιλαϊκό κατήφορο.
Γιάννης Δατσέρης-Κωστής Πιταροκοίλης-Βασίλης Χατζηδάκης

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ...

 
Προχτές, με δηλώσεις του, στα πλαίσια των εντολών για τη δημιουργία κυβέρνησης, ο Ευ. Βενιζέλος είπε. «Στόχος της κυβέρνησης να μην υπάρχει κοινωνική αντιπολίτευση σε βάρος των επιχειρήσεων». Δηλαδή, θέλει τους εργαζόμενους και το εργατικό λαϊκό κίνημα πλήρως υποταγμένο στην πολιτική ενίσχυσης και ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή της άκρατης εκμετάλλευσης για να κερδοφορούν. Γι' αυτό ήθελαν και το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, για να μας δέσουν χειροπόδαρα και να αφοπλίσουν το κίνημα. Στην ίδια ρότα, ο Αντ. Σαμαράς είπε «να μη βρεθούμε διχασμένοι». Επομένως, τα δάκρυα που χύνουν για την ανεργία και τη φτώχεια του λαού που οι ίδιοι (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) τον χρεοκόπησαν είναι κροκοδείλια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. Ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε το ΚΚΕ να αναλάβει τις ευθύνες του. Το ΚΚΕ τις έχει αναλάβει με λόγια και έργα απέναντι στον εργαζόμενο λαό. Σ' αυτόν λογοδοτεί, τον προετοιμάζει για την αντιλαϊκή πολιτική, που θα συνεχίζεται και τον καλεί να σταθεί άφοβα, να οργανώσει την αντίσταση, την αντεπίθεσή του. Γι' αυτό λέμε, στις νέες εκλογές αλλάξτε την ψήφο, δυναμώστε το ΚΚΕ.

Και για του λόγου το αληθές... όσο ο Τσίπρας εκανε άλλη μια κίνηση ματ εναντίον του συστήματος, προτείνοντας τον Αρσένη (!!!) μεταβατικό πρωθυπουργό., οι κομμουνιστές έκαναν απλά το ταξικό τους καθήκον για την επιτυχία των απεργειών σε εργατικές ομοσπονδίες.


ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Σημαντική μάχη που ανοίγει δρόμο και προοπτική
Με επιτυχία χτες η 24ωρη απεργία σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, Τύπο - Χαρτί και Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά. Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά



Με επιτυχία δόθηκε η χτεσινή σκληρή και δύσκολη απεργιακή μάχη που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την κατάργηση των ΣΣΕ, με την επιβολή των ατομικών συμβάσεων, με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με όλες τις μορφές πάλης και για όσο διάστημα απαιτείται μέχρι η εργοδοσία να υποχρεωθεί στην υπογραφή των ΣΣΕ.
Μία μέρα μετά την υπογραφή κλαδικής σύμβασης στον κλάδο Ποτοποιίας - Ζυθοποιίας, οι εργάτες των 3 κλάδων απήργησαν ξεπερνώντας απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία της εργοδοσίας και των μηχανισμών της. Την ώρα που η εργοδοσία αξιοποιεί στο έπακρο κάθε νόμο των κυβερνήσεων, εντείνοντας την επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων, με στόχο να φτηνύνουν παραπέρα τους εργαζόμενους, οι τρεις κλάδοι με την απεργία τους έδωσαν το έναυσμα για παραπέρα συσπείρωση στα συνδικάτα, για να πάρουν οι ίδιοι οι εργάτες την υπόθεση της υπογραφής των συμβάσεων στα χέρια τους. Κι αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες.
Στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, από το πρωί στήθηκαν απεργιακές φρουρές, με τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δίνουν τη μάχη της απεργίας. Σε ΝΟΥΝΟΥ και ΜΕΒΓΑΛ η απεργία ήταν καθολική, ενώ και σε ΔΕΛΤΑ και ΝΙΚΑΣ δε δούλεψε μηχανή. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο συνεχίζουν την απεργία τους για δεύτερη μέρα.
Στην ΕΒΓΑ, ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία των νέων κάτω των 25 ετών. Μαζί με το ταξικό τους σωματείο, σπάζοντας στην πράξη τη μοιρολατρία που καλλιέργησαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη γενική συνέλευση, έμειναν στην πύλη του εργοστασίου και απήργησαν. Μάλιστα, στη διάρκεια της απεργίας οι νέοι εργαζόμενοι, που δουλεύουν για τον εξευτελιστικό μισθό των 511 ευρώ μεικτά, εξέλεξαν Εργοστασιακή Επιτροπή Αγώνα, στην οποία ξεκαθαρίζουν ότι στηρίζουν την απεργία του κλάδου. Και τονίζουν: «Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε για 18 ευρώ μεροκάματο και καλούμε τους συναδέλφους παλιούς και νέους που δίστασαν να μπουν στον αγώνα να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να μας στηρίξουν και να είναι μαζί μας ώστε να υπογραφεί σύμβαση και στο Γάλα, όπως υπογράφτηκε στα Αναψυκτικά - Ποτά. Δεν υποχωρούμε και δεν τρομοκρατούμαστε».
Σε Τύπο - Χαρτί και Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμό, Δέρμα
Από το πρωί στις πύλες των εργοστασίων βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο - Χαρτί, ανταποκρινόμενοι μαζικά και μαχητικά στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους, απαιτώντας την άμεση υπογραφή ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι στα μεγάλα εργοστάσια όλης της Ελλάδας των εκτυπώσεων, γραφικών τεχνών, χαρτοποιίας και κυτιοποιίας συμμετείχαν ενεργά στην απεργία. Η απεργία αυτή όμως συνένωσε ταυτόχρονα και τον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο, διεκδικώντας δεδουλευμένα, ενάντια στις απολύσεις κλπ. (π.χ. ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΦΗΜΗ ΠΑΚ, ΒΛΑΧΟΣ, ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ).
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης και από εκεί οι εργαζόμενοι του κλάδου με δυναμική πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΣΕΒ. Με τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια απ' τις συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις», «Αγώνας συνεχής, αγώνας ταξικός, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ» και «Εργατιά μπροστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» να κυριαρχούν. Μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι σταμάτησαν και επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης, ενώ η πορεία κατέληξε στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου οι βιομήχανοι, αδιάλλακτοι, αρνήθηκαν κάθε συνάντηση με τους εργαζόμενους. «Θα συνεχίσουμε, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα, στέλνοντας το απεργιακό μήνυμα σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο αγώνας μπορεί να είναι μακρύς, αλλά μπορούμε να επιβάλουμε την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τόλης.
Σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, οι απεργοί από τα χαράματα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης στις πύλες δεκάδων εργασιακών χώρων, ορισμένοι από τους οποίους σημείωσαν καθολική συμμετοχή («Εlite», «Φειδάς», «Πεταλούδα», «Υsatis», «Matou», «Παρθένης»). Στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου των Βιομηχάνων Υποδηματοποιών και Κατασκευής, απαιτώντας να γίνει αμέσως υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα καλύπτει τις μισθολογικές απώλειες και θα κατοχυρώνει τις κατακτήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων.
Η εργοδοσία δήλωσε αδιάλλακτη και ξεκαθάρισε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κατάργηση των ΣΣΕ, ενώ οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους διεμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους μέσα στους χώρους δουλειάς. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών αρνήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους. Στην Ξάνθη, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία στο εργοστάσιο της VENUS. Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η απεργία και στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Βαρβαρέσσος» στη Νάουσα.
Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ, στην οδό Αριστοτέλους, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους κλάδους. Απεργιακή συγκέντρωση έγινε και στη Λάρισα. Στη συγκέντρωση που οργάνωσε στη Λάρισα το Εργατικό Κέντρο εγκρίθηκε ψήφισμα με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων των κλάδων, στο οποίο δηλώνεται ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κρίσιμες οι τελευταίες ώρες στη Χαλυβουργία.


Χθες είχαμε μια σημαντική κλιμάκωση της πίεσης από πλευράς της εργοδοσίας Μάνεση. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε από τον Ριζοσπάστη:

«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι»! Με το σύνθημα αυτό να φωνάζουν συνεχώς μπροστά από την πύλη της «Χαλυβουργίας» στις μαζικές γραμμές της περιφρούρησης οι απεργοί χαλυβουργοί με ατσάλινη ενότητα και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους απάντησαν χτες το πρωί στις προσπάθειες στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία. Οι εργοδοτικοί εκβιασμοί και οι απειλές ότι θα σπάσουν τον ηρωικό αγώνας που δίνουν οι χαλυβουργοί και κλείνει μεθαύριο τις 200 μέρες έπεσε για μια ακόμα φορά στο κενό.

Μπροστά στην πύλη του εργοστασίου έφτασε νωρίς το πρωί ο μεγαλοδιευθυντής του Μάνεση, Αντρέα Μέντζεν με μια κουστωδία διευθυντικών στελεχών που από πίσω τους σέρνονταν μια 20αριά επίδοξοι απεργοσπάστες και απαίτησαν από την περιφρούρηση να ανοίξει η πόρτα της εισόδου ...για όποιον θέλει να εργαστεί. Απέναντι στις απειλές, το σωματείο κάλεσε τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να συναντηθούν μαζί τους όπως έχουν ζητήσει επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα και να συζητήσουν τα αιτήματά τους. Η αρχική «σκληρή» στάση που θέλησαν να εμφανίσουν οι εκπρόσωποι της εργοδοσία έσπασε τελικά μπροστά στη αποφασιστική ατσάλινη μαζική περιφρούρηση και το πλήθος εκπροσώπων σωματείων που βρέθηκαν αλληλέγγυοι στο πλευρό των χαλυβουργών. Ετσι, την είσοδο πέρασαν τελικά μόνο τα διευθυντικά στελέχη που έχουν δικαίωμα, τα οποία μάλιστα λίγο αργότερα κάλεσαν το σωματείο και σε διαβούλευση.


Στη συνάντηση, το σωματείο επανέλαβε το αίτημα για την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων, ενώ επισήμανε ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2011 η επιχείρηση είχε κέρδη που αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί περί οικονομικής κρίσης είναι προσχηματικοί. Τελικά, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας υποσχέθηκαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματα στον ίδιο τον Μάνεση και θα καλέσουν ξανά το σωματείο σε νέα διαβούλευση.

Την ίδια στιγμή, τα τσιράκια της εργοδοσίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αμέσως μετά παρέμεναν μπροστά στη περιφρούρηση να προκαλούν τους απεργούς μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών με εμφανή επιδίωξη να στηθεί σκηνικό σύγκρουσης. «Το "ένας για όλους και όλοι για έναν" δε θα το σπάσουν ούτε οι απεργοσπάστες ούτε τα τσιράκια του Αλαφούζου και των άλλων ιδιοκτητών καναλιών. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι μέχρι την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τα μεγάφωνα ο Γιώργος Σιφωνιός πρόεδρος του σωματείου. Και έτσι έγινε, και λίγο πριν το μεσημέρι τελικά απεργοσπάστες και κάμερες έφυγαν άπραγοι...

Από τον Ριζοσπάστη 

Σήμερα 15/5 μπήκε στο παιχνίδι και η αστική δικαιοσύνη...


ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί μηνύσεις στο σωματείο της Ελληνικής Χαλυβουργίας από Διευθυντικά Στελέχη του Μάνεση και ελάχιστους απεργοσπάστες και έχει ξεκινήσει διαδικασία αυτοφώρου. Καλούμε τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και την νεολαία να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών. Να ορθώσουν τοίχος προστασίας απέναντι στον Μάνεση και τον απεργοσπαστικό του μηχανισμό. Να υπερασπιστούν τη Διοίκηση του Σωματείου και τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

Όλοι τώρα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας. 

Οι απεργοί χαλυβουργοί βρίσκονται στην 198η μέρα απεργίας. Δίνουν έναν περήφανο-σκληρό μακρόχρονο αγώνα απέναντι στις αξιώσεις της εργοδοσίας .
Απαιτούν να γυρίσουν πίσω οι 119 απολυμένοι και δουλειά με δικαιώματα.
Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Γραφείο Τύπου ΠΑΜΕ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Όταν οι λαοί, δείχνουν το δρόμο...

Η Τουρκική τηλεόραση μεταδίδοντας την νίκη του Ολυμπιακού χθες βράδυ, έδειξε περισσότερο πάθος από την ελληνική μετάδοση. Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε από τους Τούρκους φίλαθλους με την ίδια ζέση που πανηγύριζαν τις ελληνικές νίκες στο 2004. Άλλη μια απόδειξη ότι οι "από κάτω" έχουν περισσότερα να ενώσουν από αυτά που τους χωρίζουν και χαίρονται όταν νικάν τους "από πάνω".


Τάδε έφη: Γιώργος Χλωρός





 

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Σας αγαπάμε αμετανόητα
























ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ.
Μια από σας κυρίες μου, μας έφερε στη ζωή φιλοξενώντας μας 9 μήνες στο κόρφο της. Είστε άλλωστε η μοναδική μας ελπίδα για να διαιωνίσουμε και το δικό μας εγωιστικό γονίδιο. Σίγουρα οι μεγάλες αγάπες δημιουργούν και μεγάλες συγκρούσεις. Έτσι άλλοτε βαριόμασταν την υπερπροστατευτικότητά σας και άλλοτε σας βάζαμε τις φωνές όταν δεν μας τη δείχνατε. Παρ όλα αυτά εσείς ήσασταν ο πρώτος μας έρωτας κι ένα δικό σας πρότυπο κυνηγάμε να βρούμε σα σύντροφο στη δικιά μας ζωή. Σε εσάς τρέχαμε για να βρούμε μια σίγουρη αγκαλιά στις στραβές μας και εσείς ήσασταν  που μας συγχωρούσατε για τα λάθη μας. Με το παράδειγμά σας μάθαμε ότι η κοινωνικότητα είναι κάτι σημαντικό για τις ζωές μας,  αφού εσείς θυσιάζετε την ελευθερία σας και μας δίνετε το χρόνο σας για να μας φροντίζετε, να μας παίζετε, να μας χαϊδεύετε, να μας διδάσκετε, να μας ταΐζετε από το ίδιο σας το κορμί.
Σας ευχαριστούμε για όλα.

Υ.Γ.  Χρησιμοποίησα πρώτο πληθυντικό γιατί νομίζω ότι κάπως έτσι σκέφτονται κάποια δισεκατομμύρια αρσενικών παιδιών σας.