Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ




...Ο καπιταλισμός δεν εξυγιαίνεται, καταστρέφεται. Μέση λύση δεν υπάρχει. Πρέπει να πάμε στη βάση του προβλήματος, πρέπει να πάμε στην κατάργηση του καπιταλισμού.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι χωρίς κοινωνική αλλαγή, χωρίς κοινωνική επανάσταση, τα πάντα θα συνεχίσουν όπως πριν. Είτε με μνημόνιο είτε χωρίς, είτε με δραχμή είτε με ευρώ, είτε μέσα στην Ε.Ε είτε έξω από αυτήν, αν δεν μιλήσουμε για το ποιος θα έχει την εξουσία, ο λαός ή τα μονοπώλια, τότε δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα.

Σε αυτή τη βάση απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις πόλεις αυτής της χώρας, σ’ όλες τις χώρες αυτού του κόσμου, για να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στην τυραννία του εμπορεύματος. Ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το φύλλο και τη φυλή του καθενός μας.


Αν κάτι αξίζει σε όλη αυτή τη περιπέτεια που σήμερα αρχίζει, είναι ότι θα βαδίσουμε σε απάτητα μονοπάτια, θα διεκδικήσουμε όσα μέχρι σήμερα δεν είχαν διεκδικηθεί, ότι θα αγωνιστούμε με τρόπους που ως σήμερα δεν είχαμε φανταστεί. Θα δράσουμε ανορθόδοξα και δεν θα ακολουθήσουμε τις συνηθισμένες μορφές πάλης που ο αντίπαλος ξέρει πώς να αντιμετωπίσει. Όσο είμαστε ακόμα λίγοι, θα ακολουθούμε δράσεις που θα συσπειρώνουν δίπλα μας περισσότερο κόσμο, δείχνοντας ταυτόχρονα τον προσανατολισμό μας.

Όλα τα μεγάλα άλματα ξεκινάνε από ένα μικρό πρώτο βήμα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Όμως δεν ξεχνάμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Μόλις το κίνημα φουντώσει. Τότε θα έρθει η ώρα. Οι καταλήψεις τραπεζών, ή η οργάνωση μιας γενικευμένης πολιτικής απεργίας, θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα πολύ πιο δύσκολα βήματα. Μην έχουμε την απαίτηση όλα αυτά να τα κάνει κάποιος άλλος ή να γίνουν κάπου αλλού. Αντίθετα μάλιστα. Θα πρέπει να επιδιώξουμε στις δικές μας γειτονιές, στους δικούς μας χώρους δουλειάς, να συμβεί το πρώτο σκίρτημα της ιστορίας.


Συναγωνιστές. Θέλουμε το πέρασμα των εργοστασίων στους εργάτες, το πέρασμα όλων των πολυεθνικών στους εργαζόμενους, τη λαϊκή εξουσία και την άμεση δημοκρατία.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα για κανένα, αλλά θα τα διεκδικήσουμε όλα για όλους.

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η καθημερινή μου προσευχή



Καλέ μου Καρλ, καλέ μου Βλάντιμιρ,

Θέλω να σας πω πάλι σήμερα ότι είμαι ηλίθιος και κρετίνος.
Νόμιζα ότι είχα πιάσει τον Πάπα απ' τα αρχίδια.
Νόμιζα ότι η ζωή είναι στυλάκι και εξυπνάδα και χαριεντισμοί.
Νόμιζα, καλέ μου Καρλ, καλέ μου Βλάντιμιρ,
ότι ήμουν κάτι σημαντικό, κάτι σπουδαίο.
Νόμιζα, και ας μην το ομολογούσα, πως είμαι κάτι σημαντικότερο
και κάτι σπουδαιότερο από τον τελευταίο ανθρωπάκο στην Αφρική ή την Ασία
που ζει και πεθαίνει ασήμαντος, χωρίς να ενδιαφερθεί ποτέ κανείς για αυτόν.

Ναι, καλέ μου Καρλ, καλέ μου Βλάντιμιρ,
είχα βολευτεί στην συνείδηση του "Ευρωπαίου."
Πήγαινα σινεμά και μίλαγα για πολιτισμό για να εντυπωσιάζω τους φίλους μου.
Μιλούσα για πολιτική και πήγαινα και σε καμιά διαδήλωση για να βγάζω γκόμενες.
Ψήφιζα κάτι εμπριμέ πράματα για να διασκεδάζω τις ενοχές μου
και να ενισχύω την εικόνα του εγώ μου στον εαυτό μου.

Θεωρούσα τον εαυτό μου κληρονόμο και χαϊδεμένο παιδί της ιστορίας.
Δεν το λεγα, αλλά νόμιζα ότι το σύμπαν όλο συνομώτησε για να περνάω καλά εγώ, εσαεί.
Δεν έδωσα ούτε μια στιγμή της ζωής μου για να στοχαστώ την αναγκαιότητα.
Δεν ήξερα τι είναι αναγκαιότητα.
Σας περιφρονούσα ανοιχτά για να φανώ ανώτερός σας, σπουδαιότερος από σας,
γιατί στο μικροαστικό μου μυαλουδάκι ήμουν κάποιος, έπρεπε να είμαι κάποιος
επειδή πήγα σε ένα πανεπιστήμιο ή δύο και πήρα ένα πτυχίο.
Έτσι μου μαθε η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου, και οι δημοσιογράφοι,
και τα περιοδικά.

Δεν είμαι τίποτα, καλέ μου Καρλ, καλέ μου Βλάντιμιρ.
Και απ' την καρδιά του τίποτα σάς απευθύνομαι,
ζητώ την συγχώρια σας και την κατανόησή σας,
και σας υπόσχομαι εφεξής να είμαι καλός μαρξιστής
και να προσπαθώ καλύτερα να κατανοώ τι είπατε και γιατί
και να κόψω τις εξυπνάδες με άλλους έξυπνους του επιπέδου μου.

Δώστε μου δύναμη μες στην ασημαντότητά μου να γίνω το τίποτα που θα γίνει το παν.




Πηγή: http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_25.html



.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ωρα να μιλήσει και να δράσει οργανωμένα ο λαός



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή

Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού! Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική - λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.

Ολοι στη μάχη. Τώρα, να οργανώσουμε την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες. Να εμποδίσουμε την άγρια περικοπή μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων. Τη νέα αύξηση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κρέας) στο 23%, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο φυσικό αέριο. Το κλείσιμο νοσοκομείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων. Για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας. Να απαντήσουμε στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, συνολικά στη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Καμία συναίνεση, καμία ανοχή! Τέλος στις αυταπάτες. Φρένο στην πτώχευση του λαού δεν μπορεί να βάλει η αγανάκτηση ή τα εκτονωτικά ξεσπάσματα. Αυτό που μπορεί να ορθώσει εμπόδια είναι η ριζοσπαστικοποίηση, η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων μέσα στους τόπους δουλειάς και σ' όλο το λαό σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ, υπέρ της πρότασης συμμαχίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ.

Τέρμα οι θυσίες για την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η κερδοφορία του κεφαλαίου και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει, να δράσει ο λαός οργανωμένα, αποφασισμένα, να περάσει στην αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά του, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ».