Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυρία Ξανθάκη του συλλόγου Καλυδών διδάσκει και πάλι πολιτισμό. Μας έστειλε εξώδικο, όπου απαιτεί τη παύση της δημοσίευσης της έρευνας για τη δράση του συλλόγου.



Η κ. Ξανθάκη, πρόεδρος του συλλόγου Καλυδών, ισχυρίζεται ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ που αναδημοσιεύσαμε, θίγει τη τιμή  και η υπόληψή της καθώς και των λοιπών μελών του συλλόγου. Για αυτό ζητά από το δημοσιογράφο Πέτρο Γιώτη και από την αφεντιά μου, να αποκρύψουμε τη δημοσιογραφική έρευνα.

Ατυχώς για τη κυρία Ξανθάκη, οι σύμβουλοί της, δεν τη δασκαλεύουν σωστά και δεν είναι η πρώτη φορά. Θα μπορούσε να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή της στο μπλοκ. Ευχαρίστως θα το έκανα. Όμως οι δικηγόροι της θέλησαν πιθανά να βγάλουν φράγκα. Δεν έψαξαν όμως ούτε το ποιόν των ανθρώπων, από τους οποίους απαιτούν την αυτολογοκρισία, ούτε καν σκέφτηκαν ότι ενώ μέχρι σήμερα το δημοσίευμα έχει μια μικρή και τοπική δημοσιότητα, τώρα θα λάβει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες αφού πια άπτεται του δικαιώματος στην ελευθεροτυπία. Επίσης ατυχώς για την κ. Ξανθάκη, με τη δημοσιότητα διατρέχει τον κίνδυνο, να πάρει είδηση και κανένας εισαγγελέας τι γίνεται και να αποφασίσει να κάνει επίσκεψη στην περιοχή.

Η κ. Ξανθάκη θα μπορούσε τουλάχιστον να απαντήσει στο εξώδικο της, για την ουσία των ζητημάτων που έχουν προκύψει από τη δράση του Καλυδών, ώστε να δικαιολογεί τη στάση της αυτή. Δεν έθεσε το παραμικρό αντεπιχείρημα. Επίσης δεν διδάχτηκε από τη στάση της σιωπής που τήρησε ο Δήμαρχος και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει. Αυτός ξέρει καλύτερα ότι σε εμένα δεν πιάνουν απειλές. Ξέρει επίσης να υπολογίζει καλύτερα τον κοινωνικό αντίκτυπο που θα είχε μια προσπάθεια φίμωσης ενός μπλοκ. Κάθε παραπέρα δημοσιότητα θα αποτελούσε πλήγμα στο αδιάφθορο προφίλ του.

Κ. Ξανθάκη, αφού ως φαίνεται παρακολουθείτε το ιστολόγιό μου, σας μιλώ στο πρώτο πρόσωπο. Αν ενδιαφερόσασταν για την ανάδειξη του τόπου και της ιστορίας του, θα βρίσκατε τους ντόπιους κατοίκους, τους συλλόγους τους και τις δημοτικές αρχές και θα προσφέρατε τη βοήθειά σας σε όσα η τοπική κοινωνία (συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη περιοχή) επέλεγε σαν αναπτυξιακές προτεραιότητες. Αν βοηθούσατε σε αυτή την κατεύθυνση δεν θα σας κατηγορούσε κανείς. Αν σεβόσασταν τους κανόνες της νομιμότητας επίσης.
Αντίθετα. Σε όσες περιπτώσεις το οικονομικό σας συμφέρον ερχόταν σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον, εκεί δεν δείχνατε καμία μεγαλοθυμία. Κανένα αλτρουισμό. Μέσω της ίδρυσης ενός συλλόγου προωθήσατε δια της πλαγίας οδού, την επιβολή των δικών σας συμφερόντων, των δικών σας επιλογών και της δικής σας αισθητικής. Βέβαια στο σύλλογο Καλυδών συμμετέχουν και άλλοι επιχειρηματίες και παράγοντες της περιοχής, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται και  δικά τους συμφέροντα. Η ισχύς εν τη ενώσει θα σκεφτήκατε. Όμως οι άλλοι αφήνουν εσάς να βγαίνετε μπροστά στις κάμερες και αυτοί μένουν πιο πίσω στο απυρόβλητο. Κατά μία έννοια είστε πιο ειλικρινής από τους υπόλοιπους αφού εκείνοι  χρησιμοποιούν τη ματαιοδοξία ενός νέου ανθρώπου, προς όφελός τους.

Σε κάθε περίπτωση ελπίζω το θέμα να μείνει εδώ. Να μην εμπλακείτε σε δικαστικές περιπέτειες. Σας υπενθυμίζω ότι όποια απάντηση επί της ουσίας μου στείλετε θα δημοσιευτεί. Όσο για τη σκληρότητα κάποιων φράσεων του κειμένου, που απαριθμείτε στο εξώδικο, θα μπορούσα να συμφωνήσω ότι είναι τραβηγμένες. Αν ήταν δικό μου το κείμενο πιθανά να χρησιμοποιούσα άλλες. Όμως δεν είχα δικαίωμα αλλοίωσης ενός κειμένου, που δεν ήταν δικό μου, αλλά ενός ανθρώπου που σέβομαι απόλυτα τη δημοσιογραφική και ιδεολογική του διαδρομή. Άλλωστε το γενικό πνεύμα του κειμένου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Και όπως καταλαβαίνετε ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΩ.


Το εξώδικο:




3 σχόλια:

  1. να μην το κατεβάσεις βέβαια. μπορείς να δημοσιεύσεις το εξώδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Βασιλη με κάθε καθαροτητα λογου που ανεκαθεν ειχα και εχω δηλωνω σαν τοπικος δημοσιογραφος οτι κανενα από τα μεσα ενημερωσης με τα οποια συνεργαζομαι εφ ανατολη και λατω 103,3 δεν κανει κουμαντο κανενας δημαρχος η αλλος τοπικος πολιτικος παραγοντας. Θανος Κορομπυλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θάνο, με κάθε καθαρότητα λόγου και με την επίγνωση της κατάστασης εντός των τειχών του Δημοτικού Μεγάρου, σε διαβεβαιώνω ότι ο Δήμαρχος έχει και τη βούληση αλλά και πολλούς τρόπους για να περνά τη γραμμή του στα μέσα. Οι δημοσιογράφοι έχουν και τις στιγμές όπου αγανακτούν με πράγματα εξόφθαλμα και σπάνε το γενικό κλίμα συναίνεσης.
    Επειδή η δημοσιογραφική έρευνα του Πέτρου Γιώτη, έβαζε για πρώτη φορά ερωτηματικά, για τις δράσεις και τους σκοπούς του ΚΑΛΥΔΩΝ, μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως αποσπάσματα ή κάποια αναφορά δεν έγινε πουθενά.
    Και οι κρίνοντες, κρίνονται Θάνο και όποια κριτική γίνεται ευθέως και σε κοινή θέα, είναι για καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή