Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μέρα με τη μέρα το ξενοδοχειακό κεφάλαιο αποθρασύνεται, ιδιωτικοποιώντας δημόσια αγαθά και εμποδίζοντας συνταγματικά κατοχυρωμένα λαϊκά δικαιώματα




Δεν φτάνει φαίνεται τους ξενοδόχους που καθημερινά ανεβάζουν το επίπεδο εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης στα ξενοδοχεία τους...

Η ανυπαρξία κρατικού ή κοινωνικού ελέγχου τους έχει αποθρασύνει τελείως και τους οδηγεί να κλείνουν παραλίες, να τις θεωρούν ιδιωτικές (και να τις διαφημίζουν ως τέτοιες), να κάνουν παρεμβάσεις διαμόρφωσης παραλίας όπου και όπως γουστάρουν αλλά ακόμα και λιμενικά έργα. Με λίγα λόγια έχουν δει τη θάλασσα σαν ένα δωρεάν οικόπεδο για να επεκτείνουν τις μπίζνες τους.
Έτσι εμποδίζουν όχι μόνο τον ντόπιο, αλλά και τον Έλληνα ή αλλοδαπό τουρίστα που δεν μένει στα ξενοδοχεία τους... να απολαύσουν την πρόσβαση στο υπέροχο παραλιακό μας μέτωπο. Αντί αυτού οι επισκέπτες μας αντικρίζουν φράκτες, καγκελόπορτες και ανθρωποφύλακες. Ακόμα και σε ακτές που μέχρι πριν λίγο καιρό αποτελούσαν λαϊκές παραλίες...

Για του λόγου το αληθές η περιγραφή των ξενοδοχείων, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα τους.

Elounda Mare Hotel - Luxury Hotel in Elounda
Το ξενοδοχείο Elounda Mare, κατηγορίας πολυτελείας, βρίσκεται στις ακτές του κόλπου του Μιραµπέλλου µε θέα προς την θάλασσα και την οροσειρά της Σητείας. Είναι κτισµένο σε έκταση 30 στρεµµάτων µε ιδιόκτητη παραλία 300 µέτρων. Απέχει 70 χλµ., 1 ώρα διαδροµή, από το αεροδρόµιο του Ηρακλείου και 7 χλµ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου. Το χωριό της Ελούντας απέχει µόλις 2 χλµ.

Porto Elounda De Luxe Resort - Περιγραφή Ξενοδοχείου
Μέσα στην εκτεταµένη παραθαλάσσια έκταση των 120.000 µ2, στις παρυφές ενός γηπέδου Golf εννέα οπών, δίπλα στην ιδιωτική αµµουδιά και μέσα σε κατάφυτους κήπους βρίσκονται Βίλες, Βungalows και Δωµάτια που ανταποκρίνονται σε μεγάλο εύρος απαιτήσεων. Όλα αγναντεύουν τα κρυστάλλινα νερά του κόλπου του Μιραµπέλο και τα ψηλά Σητειακά βουνά και όλα προσφέρουν διακριτική πολυτέλεια που ηρεµεί τη θωριά.

Beach Villas:

Πλήρως ανακαινισμένες παραθαλάσσιες βίλες που προσφέρουν πολυτέλεια υψηλής ποιότητας. Διαθέτουν απευθείας πρόσβαση στην ιδιωτική παραλία, πολυτελή λουτρά με air-bath και ατμόλουτρο, CD/DVD και ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Elounda Peninsula All Suite Hotel - Luxury Hotel in Elounda
Αποστάσεις:
Απόσταση από:
Aεροδρόμιο Aεροδρόμιο Ηρακλείου, Καζαντζάκης 70 χλμ
Νοσοκομείο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου 7 χλμ
Λιμάνι Λιμάνι Ηρακλείου 70 χλμ
Πόλη ή Χωριό Άγιος Νικόλαος 7 χλμ
Πόλη ή Χωριό Ελούντα 2 χλμ
Μουσείο Αρχαιολογικό 70 χλμ
Αρχαιολογικός Χώρος Κνωσσός 70 χλμ
Μεταφορικό Μέσο Στάση Λεωφορείου 2 χλμ
Μεταφορικό Μέσο Σταθμός Ταξί 2 χλμ
Παραλία Ιδιωτική Στην παραλία
Αξιοθέατα Παραδοσιακό Χωριό Κριτσά 20 χλμ
Αξιοθέατα Σπιναλόγκα 5 χλμ
Junior Suite (45τμ)
• Επιπλωμένες με κάθε πολυτέλεια
• Χωριστό καθιστικό
• Μεγάλο μαρμάρινο μπάνιο με υδρομασάζ και ξεχωριστό ντούς
• Έχουν άμεση πρόσβαση στην ιδιωτική παραλία
Royal Grand Suite
Ονειρεμένες διακοπές μπορείτε να περάσετε στη Royal Grand Suite η οποία διαθέτει:
• 180τμ εσωτερικού χώρου σε τρία επίπεδα
• Ανσασέρ
• Βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα με ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία

Elounda Beach
Εγκαταστάσεις & υπηρεσίες:
• Μεταφορά από το αεροδρόμιο
• Υπηρεσίες, ελικόπτερου Limo, & Learjet
• Μίσθωση αυτοκινήτων & γιοτ
• Χώρος στάθμευσης
• Express Check-in/Check-out
• 24ωρη υπηρεσία δωματίων
• Γιατρός στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου
• Νοσοκομείο 10 λεπτά από το θέρετρο
• Θαλάσσια σπορ , κατάδυση, ιστιοπλοΐα ,ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, ψάρεμα
• Υπαίθρια πισίνα με θαλασσινό νερό
Ιδιωτική αμμώδη παραλία ,με ομπρέλες & ξαπλώστρες
• Εποπτευμένο πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών
• Εκτενείς κήποι για περπάτημα
• Πέντε γήπεδα αντισφαίρισης
• Γήπεδο καλαθοσφαίρισης
• Γήπεδο πετοσφαίρισης
• Επιτραπέζια αντισφαίριση, Μπιλιάρδο
• Αγορά
• Γραφείο πληροφοριών & ταξιδιού
• Θεματικές βραδιές (Ελληνική ,Κουβανέζικη,& αστακού)
• Γκολφ (18 τρύπες) 35 λεπτά από το ξενοδοχείο
• Μουσείο Κρητικής-λαϊκής τέχνης

BLUE PALACE
“Ψυχαγωγία
Σε αυτό το ξενοδοχείο , υπάρχει ιδιωτική παραλία και μαρίνα. Στο χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει εσωτερική πισίνα, εξωτερική πισίνα και πισίνα για παιδιά.Οι ψυχαγωγικές ευκολίες περιλαμβάνουν σάουνα, χαμάμ, κέντρο ή χώρο γυμναστικής και γήπεδα τένις.
Το τελεφερίκ συνδέει την υποδοχή και τα δωμάτια με τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου που βρίσκονται κάτω στην ιδιωτική παραλία.”

ELOUNDA BAY PALACE
“Χαρακτηριστικά.
Οι επισκέπτες σε αυτό το ξενοδοχείο έχουν πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία.
Στο χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει εσωτερική πισίνα, εξωτερική πισίνα και πισίνα για παιδιά.Οι ψυχαγωγικές ευκολίες περιλαμβάνουν ιδιωτική παραλία και κέντρο ή χώρο γυμναστικής.”

ELOUNDA AQUA SOL RESORT
“Με μια εξαιρετική πισίνα, σάουνα και ιδιωτική παραλία, το Elounda Aqua Sol Resort προσφέρει άνετα δωμάτια και μπανγκαλόου, μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Ελούντας.”

SELENA VILLAGE
Ειδικοί χώροι για :
› Φυσιοθεραπεία - Χαλάρωση
› Τένις & αθλήματα σάλας
› Ιδιωτική παραλία
› Πισίνα
› Σνακ μπαρ

ELOUNDA AKTI OLOUS
To ξενοδοχείο διαθέτει ένα lounge, ανελκυστήρες, roof garden με πισίνα - με θέα στην ακτή, στην πόλη της Ελούντας και σε μια μικρή ιδιωτική παραλία.
Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες είναι δωρεάν στην παραλία και την πισίνα.

ELOUNDA BLUE BAY
Beach Life
Our private sandy beach with its crystal clear waters is fully equipped with sun beds and umbrellas and of course “Akti” beach bar that delivers tasty snacks and refreshing beverages to your sunbed throughout the day.


Αφού γνωρίζουμε ότι εισαγγελείς, δημάρχοι, κτηματικές υπηρεσίες κλπ... τίθονται ευμενώς προς το ξενοδοχειακό κεφάλαιο, ο μόνος δρόμος είναι η αγωνιστική κινητοποίηση όλων μας για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των παραλιών από την ασύδοτη και αποκλειστική ξενοδοχειακή εκμετάλλευση. Πέρσι κάναμε το πρώτο βήμα.
http://visinokipos.blogspot.com/2010/09/blog-post_05.html



Ο δρόμος άνοιξε, ο πάγος έσπασε. Φέτος πρέπει να κλιμακώσουμε τη δράση μας.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Κρούστας μας δίδαξε ανυπακοή στα κελεύσματα μιας "πράσινης ανάπτυξης" που καταστρέφει το περιβάλλον.





Φωτο: Κάρελ Μπίαλεκ



Χρόνια είχαμε να δούμε Λαϊκή συνέλευση ενός χωριού με 150 ανθρώπους εντός αίθουσας κι άλλους 150 εκτός. Ανθρώπους μανισμένους, που έδειξαν από την πρώτη στιγμή τα δόντια τους απέναντι στα αρπακτικά που επιβουλεύονται το τόπο τους. Ένας τόπος με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Μια βουνοκορφή που δεν πάτησαν ούτε Τούρκοι, ούτε Γερμανοί κατακτητές. Μια κορυφογραμμή που αποτέλεσε το λημέρι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Μια κορυφογραμμή διάσπαρτη με Μινωικά κτίσματα, αφού αποτελούσε από τότε το κτηνοτροφικό αλλά και παραθεριστικό κέντρο των Μινωιτών. Ένα δάσος αρχαίο που άντεξε στις κλιματικές αλλαγές αιώνων και προστατεύτηκε από την αγάπη των κατοίκων του.
Ένα δάσος που φιλοξενεί σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Πολλά ενδημικά είδη, όπως τα τελευταία ζευγάρια αητών και γιούπηδων μα και αγριόγατες (που κάποτε υπήρχαν σε όλη την ορεινή Κρήτη), σήμερα σώζονται στον τελευταίο επίγειο παράδεισο του νομού Λασιθίου.




Το πόσο συνδεδεμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού με το δάσος τους, το δείχνει η πεισματική συμμετοχή της νεολαίας του χωριού στις καθημερινές βάρδιες πυροπροστασίας, στις ομάδες καθαρισμού αλλά και στις υπαίθριες κατασκευές που έφταξαν με μεράκι εξασφαλίζοντας την επισκεψιμότητα, σε αυτό το αριστούργημα της φύσης.





Σε αυτό το μέρος λοιπόν η εταιρεία των Κοπελούζου-Σαμαρά, θέλει να εγκαταστήσει ένα αιολικό πάρκο, που εντάσσεται σε ένα μεγαλύτερο πρότζεκτ εγκατάστασης εκατοντάδων ανεμογεννητριών σε όλες τις βουνοκορφές του νησιού, συνολικής ισχύος 1.100 ΜW...Ακολουθούν κι άλλες εταιρείες που με νέα αιολικά αλλά και υβριδικά πάρκα θα μαζέψουν συνολικά από τη Κρήτη 5000 MW, όταν το νησί χρειάζεται 650 MW. Τα επιπλέον MW θα διατεθούν με καλώδιο στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Προσέξτε ένα κομβικό σημείο. Ποιός αποφάσισε το μέγεθος της επένδυσης καθώς και το πόσες ανεμογεννήτριες θα μπουν και σε ποιούς χώρους;;;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ.
Αν είχαμε μια άλλου τύπου ανάπτυξη προς όφελος του λαού και του τόπου τότε θα έπρεπε να γίνει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή ένας δημόσιος φορέας να διερευνήσει με επιστημονικό τρόπο τις ενεργειακές δυνατότητες που έχει ο κάθε τόπος, τις κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές επιπτώσεις που θα έχει η επένδυση και αφού επισημανθούν οι ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας να οριστικοποιήσει μια συζητημένη και συναποφασισμένη πρόταση, που θα εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον. Το ρεύμα θα ήταν κοινωνικό αγαθό για να καλύψει κοινωνικές ανάγκες κι όχι ένα εμπορικό προϊόν που η τιμή του θα καθοριζόταν από το κέρδος του ιδιώτη. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
Αν η ενέργεια ήταν κοινωνικό αγαθό, τότε θα μπορούσαν να υπάρξουν και πολιτικές εξοικονόμησης. Τώρα όμως που η ενέργεια έχει γίνει εμπορικό προϊόν όσο περισσότερο καταναλώνεις ενέργεια, τόσο κερδίζει ο ιδιώτης. Γιατί λοιπόν μια μελλοντική ιδιωτική ΔΕΗ, να προπαγανδίσει την εξοικονόμησή του;;;





Πάμε όμως ξανά στο σήμερα. Όταν η ΡΑΕ έχει δώσει ήδη άδεια, και ο νόμος fast track (ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε) απαιτεί πλέον μόνο κάτι υπογραφές υπουργών.... δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτό του αδιάλλακτου κοινωνικού αγώνα. Σε καμία περιοχή της Ελλάδας νομικές προσφυγές δεν έφεραν αποτέλεσμα. Χτίζουν όπου θέλουν ότι θέλουν. Ο χωροταξικός σχεδιασμός που πέρσι μόλις είχαμε συναποφασίσει απαγόρευε την όποια δόμηση στο Κρουστιανό δάσος. Σήμερα θα πρέπει να προσαρμόσουμε το δικό μας σχεδιασμό, στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο των επενδυτών. Οι αρχαιολογικοί τόποι στους οποίους πολλοί βλέπουν τη σωτηρία του δάσους, ίσως ματαιώσει όσους πυλώνες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των πεντακοσίων μέτρων... Αλλά δεν ματαιώνει όλο το αιολικό πάρκο. Οι δασικές εκτάσεις δεν προστατεύονται πια. Μια υπουργική υπογραφή αίρει όλα τα συνταγματικά κολλήματα. Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Οι Κρουστιανοί έδειξαν ότι κατάλαβαν πολύ καλά τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου. Κατάλαβαν πολύ καλά ότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ. Κατάλαβαν πολύ καλά επίσης οι Κρουστιανοί, ότι τα όποια αντισταθμιστικά τους προσφέρονται, είναι σαν τις γυαλιστερές χάντρες και τα καθρεφτάκια που πρόσφεραν οι άποικοι στους ιθαγενείς για να τους κλέψουν τη γη.

Για αυτό οι κάτοικοι του Κρούστα με μια πλατιά, μαζικότατη αμεσοδημοκρατική διαδικασία, αποφάσισαν να πάνε το Σάββατο και να ξεριζώσουν τον ανεμολογικό ιστό που μαζεύει στοιχεία του ανεμικού δυναμικού για την περιοχή.
Για αυτό αγαπάμε τον Κρούστα και τους ανθρώπους του. Γιατί σε τούτα δω τα μάρμαρα... κακιά σκουριά δεν πιάνει.
Θα ήταν καλό αυτή η κουβέντα να απλωθεί και στα άλλα τοπικά μας διαμερίσματα, αφού αν δει κάποιος τον χάρτη της ΡΑΕ (Ρυθμιστική αρχή ενέργειας), θα διαπιστώσει ότι στο νέο Δήμο μας δεν θα υπάρχει μέρος να σταθείς, που να μην έχεις στο βλέμμα σου και πιθανά στα αυτιά σου, τις έλικες των καπιταλιστών…




.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο καπιταλισμός αποκαλύπτει την ανθρωποφάγο φύση του.






Τώρα που ο καπιταλισμός δεν έχει περιθώρια να συγκαλύψει τη βαρβαρότητά του, κάτω από βαρύγδουπες φράσεις τύπου "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", "ΙΣΟΤΗΤΑ", "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"...
Τώρα που ο καπιταλισμός δεν έχει λεφτά να φτιασιδώνει την μουτσούνα του... φανερώνει αυτό που πάντα ήταν. Ένα απάνθρωπο σύστημα που νοιαζόταν για τον πολλαπλασιασμό του κέρδους μιας οικονομικής ολιγαρχίας και από την άλλη μια κρεατομηχανή για τους παραγωγούς του πλούτου δηλαδή για τους λαούς όλου του κόσμου. Μια κρεατομηχανή στην οποία η χαρά, η ελευθερία, η σκέψη και η δράση των ανθρώπων, ακόμα κι αυτή η ίδια η υγεία και η επιβίωσή τους, ήταν επιτρεπτές μόνο στο βαθμό που αναπαρήγαγαν τα κέρδη της οικονομικής ελίτ.
Από τον "Ριζοσπάστη" αλλίευσα την παρακάτω είδηση, που μου δημιούργησε ανατριχίλα και που αποδεικνύει την αλήθεια όσων προανέφερα.





ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ
Πετσόκοψε κατά 50% τα τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων

Την άγρια περικοπή κατά 50% των ποσών που καλύπτει το ΙΚΑ για τα τεχνικά βοηθήματα, αναπηρικά, ορθοπεδικά είδη, τεχνητά μέλη, αναπηρικά αμαξίδια κλπ. για τους ανάπηρους ασφαλισμένους του, τους ανθρώπους με παραπληγίες, ημιπληγίες και τετραπληγίες, αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος, στερώντας ουσιαστικά απ' τους ανάπηρους βοηθήματα απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Με εγκύκλιο με ημερομηνία 31 Μάη 2011 το Τμήμα Παροχών του ΙΚΑ ενημερώνει για τις νέες τιμές για αναπηρικά καθίσματα, τεχνητά μέλη, γερανάκια, συστήματα ουροσυλλογής, μαξιλάρια για την προστασία από τις κατακλίσεις, ορθοστάτες και όλα τα άλλα βοηθήματα που είναι μειωμένες κατά 50%. Και αυτό μάλιστα όταν ακόμα και τα ποσά που κάλυπτε μέχρι πρότινος το ΙΚΑ ήταν πολύ κάτω απ' τις τιμές της αγοράς, με αποτέλεσμα οι ανάπηροι να πληρώνουν απ' την τσέπη τους. Σε μια εποχή που οι οικογένειες απ' τα λαϊκά στρώματα και κυρίως εκείνες που έχουν ανάπηρο μέλος πλήττονται βάναυσα απ' την αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα, το ΙΚΑ περικόπτει ακόμα και τα τεχνητά μέλη που έχουν ανάγκη οι ανάπηροι!

Τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον το ΙΚΑ έδινε στους ασφαλισμένους για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου ελαφρού τύπου, που στην αγορά κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ, μόλις 1.900 ευρώ, συν το ΦΠΑ, και τα υπόλοιπα τα έβαζε ο ανάπηρος από την τσέπη του. Πλέον το ΙΚΑ δίνει μόνο 900 ευρώ! Τα ειδικά παπούτσια που απαιτούνται για ανθρώπους με ελαφριές αναπηρίες στα πόδια κοστίζουν περίπου 1.000 ευρώ. Μέχρι πρόσφατα το ΙΚΑ κάλυπτε το κόστος, αφαιρώντας 25% που ήταν η συμμετοχή του ασφαλισμένου και πλέον καλύπτει μόνο 176 ευρώ. Για παράδειγμα, το ΙΚΑ πλέον δίνει για ένα κολάρο 2,5 ευρώ ενώ οι τιμές της αγοράς είναι γύρω στα 30 ευρώ, ενώ υπάρχουν και εξειδικευμένα κολάρα που κάνουν 70 ή και 120 ευρώ!

Διαμαρτυρία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων
Τις άγριες περικοπές στα τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους, συνολικά την πολιτική των περικοπών, κατήγγειλαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στη διοίκηση του ΙΚΑ.

Στο υπουργείο Υγείας οι ανάπηροι και γονείς συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο, ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι οι περικοπές είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής. Οι ανάπηροι κατήγγειλαν ακόμα την πολιτική των συγχωνεύσεων - καταργήσεων και στην Πρόνοια και ξεκαθάρισαν ότι γίνεται με στόχο τη μείωση της ήδη δραματικά μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης και ότι θα οδηγήσει σε παραπέρα συρρίκνωση των ήδη ανεπαρκών υπηρεσιών. Κατήγγειλαν ότι ήδη οι οικογένειες με παιδιά με βαριές αναπηρίες δεν έχουν πού να πάνε τα παιδιά τους για εκπαίδευση και αποκατάσταση γιατί πρέπει να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. Ακόμα ότι κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας σε παιδιά με βαριές αναπηρίες που κληρονομούν τη σύνταξη του θανόντος γονιού αν η σύνταξη του γονιού υπερβαίνει τα 330 ευρώ.

Οι διαδηλωτές με πορεία πήγαν στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ, όπου κατήγγειλαν τις περικοπές, αλλά και τις δηλώσεις του διοικητή Ροβέρτου Σπυρόπουλου ότι όσοι αντιδρούν στις περικοπές στηρίζουν τις εταιρείες και την ανομία που υπάρχει! Ξεκαθάρισαν ότι οι περικοπές γίνονται για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, απαίτησαν τη δημιουργία δημόσιου τεχνολογικού φορέα, έρευνας, παραγωγής και δωρεάν διάθεσης των απαραίτητων βοηθημάτων και τεχνητών μελών για τους ανάπηρους.

Μετά από αυτά και με αφορμή κατάληψη που έγινε στα γραφεία της διοίκησης από ομάδα αναπήρων, η διοίκηση του ΙΚΑ κυκλοφόρησε δελτίο Τύπου στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι «η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ, για ριζικό χτύπημα της σπατάλης και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τις δαπάνες Υγείας, δεν πρόκειται να ανακοπεί».

Είναι πολύ βασικό να αντισταθούμε όλοι, για να μην ξανακυλήσουμε στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας .


Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ο Ρωμύλος ξαναχτυπά



Και δικαιωμένος και αγανακτισμένος.

Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί ήμουν ο πρώτος που σας καλούσε πριν από καιρό να κάψετε τους καναπέδες σας και να βγείτε στους δρόμους. Νιώθω απόλυτη δικαίωση γιατί τα κανάλια, υπό το πρίσμα της επιχείρησης ‘εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού’ των αγανακτισμένων, άρχισαν να κάνουν λόγο για τη χλιδή μέσα στην οποία ζουν οι πολιτικοί υπηρέτες των ευρωπαϊκών, κι όχι μόνο, Τραπεζών. Τα μαϊμούνια που ακούν στο όνομα Μπαρόζο, Τρισέ, Γιούνγκερ κλπ, τα οποία υλοποιούν τα σχέδια των τραπεζιτών, προκειμένου να φτωχύνουν οι λαοί και αυξήσουν τ’ αφεντικά τους τον πλούτο τους, διάγουν βίο τον οποίο θα ζήλευαν πολλοί Νικόδημοι και Εφραίμ. Είχα σε παλιότερο, εκεί γύρω στον Οκτώβρη, σημείωμά μου αναφέρει τα μυθικά ποσά με τα οποία αμείβονται τα υποκείμενα αυτά. Αυτή είναι όμως η ουσία του προβλήματος; Αν, υποθετικά μιλάμε, οι έλληνες βουλευτές δεχτούν από μόνοι τους μια περικοπή των αμοιβών τους κατά 50%, θα λυθεί το πρόβλημα χρέους, που αντιμετωπίζει η εγχώρια ολιγαρχία; Όχι βέβαια.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα καινούργιο να δείτε περί τίνος πρόκειται. Ο ελληνικός λαός κλήθηκε πρόσφατα να πληρώσει το χρέος των 94 εκ. ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τι σχέση μπορεί να έχει ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο έτερο--απασχολούμενος επιστήμονας, ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός με τη χλιδή των αστών είναι μια άλλη ιστορία. Κι όμως καλείται, εν κρυπτώ μάλιστα, να πληρώσει χρέη της ολιγαρχίας, ενώ από το υστέρημά του χτίστηκε το Μέγαρο. Ο ‘βουτυροθρεμένος’ τσάρος, προσωρινός, της Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου χρησιμοποίησε το προεδρικό αεροπλάνο, για να πάει στο ραντεβού του με το άλλο διεθνές λαμόγιο κ. Στρος Καν. ( Η διεθνής άρχουσα τάξη δεν συγχώρησε στον υπάλληλό της τη ‘συνεύρεσή’ του με μια απλή καμαριέρα. Ενώ ήταν γνωστό το ποιόν του, δεν του συγχώρησε την ταξική παρασπονδία. Σκυλομούρη Ντομινίκ, σε στόλισα πρώτος, ας πρόσεχες ). Να επανέλθουμε. Το κόστος της χρήσης του προεδρικού αεροπλάνου ήταν μόνο 150.000 ευρώ. Έχω μείνει με την απορία: ‘Γιατί ρε βουτυρομπεμπέ, δεν πήγες με το αεροπλάνο της γραμμής; Είχες και στο χωριό, ρε βουτυρομούρη, προεδρικό αεροπλάνο;.
Αυτή είναι η αναλογία ανάμεσα στην κρατική σπατάλη των εκλεκτών εκπροσώπων της αστικής τάξης που στέλνετε στο ελληνικό κοινοβούλιο και των χρεών της οικονομικής ολιγαρχίας την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε, εμείς οι έλληνες εργαζόμενοι. Για κάθε 150.000 κρατικής σπατάλης, πληρώνουμε 94 εκ. ευρώ χρέη της πλουτοκρατίας.
Το πρώτο βήμα το έκανες. Άφησες τον καναπέ σου και βγήκες πλατεία. Όμως πρόσεχε μην την πατήσεις. Δεν σε ψυλλιάζει το γεγονός, ότι τα ΜΜΕ, ενώ αγνοούν τις δεκάδες χιλιάδες απεργών του ΠΑΜΕ και τις θάβουν κυριολεκτικά, έχουν βαλθεί να κάνουν αγώνα δρόμου, ποιος θα σας προβάλει περισσότερο; Μήπως τους βολεύει το σύνθημα ΄ Και οι 300 το ίδιο είναι;’ Μήπως θέλουν να σε βάλουν να κάψεις τη Βουλή;
Μήπως πρέπει τώρα που έκανες το πρώτο βήμα, να σκεφτείς το ρόλο των Παναγοπουλαίων και τη ζημιά που έχουν κάνει οι μεγαλοσυνδικαλιστάδες της ‘ταξικής ειρήνης’; Μήπως πρέπει να ξανακούσεις λίγο Φώντα Λάδη; ‘ Τρέξε γρήγορα βρε Στράτο, να γραφτείς στο συνδικάτο;’ Μήπως πρέπει ιδιωτικέ υπάλληλε, να γραφτείς στο συνδικάτο σου, μπας κι ανακαλύψεις επιτέλους πότε έκανε εκλογές ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πότε και που δημοσιεύτηκε η σχετική ανακοίνωση για τις αρχαιρεσίες; Γιατί εσύ δεν ήσουνα ένας από τους 187 που ‘ψήφισαν’. Ποιος είχε συμφέρον να μην το μάθεις; Ποιος δικαστικός αντιπρόσωπος επικύρωσε τα πρακτικά της ψηφοφορίας; ( Εγώ παραθέτω τις πληροφορίες που έχω για το γεγονός και περιμένω απάντηση. Σ’ αυτήν την εφημερίδα, κύριε, δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση για τις αρχαιρεσίες, όπως κάνετε εσείς οι καθηγητάδες, κι αυτός ο δικαστικός αντιπρόσωπος παρίστατο στην εκλογική διαδικασία. Κι εγώ δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη, που διασπείρω ψευδείς και μη ελεγμένες πληροφορίες. Αλλά αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, τότε πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας.)
Να ξεμπερδεύουμε με δαύτους. Με όλους αυτούς, οι οποίοι νομίζουν πως μας έχουν στο αστικό τους τσεπάκι, γιατί τόσα χρόνια μας έπλεναν τηλεοπτικά τον εγκέφαλο. Εγώ δεν συμφωνώ απόλυτα με τα γιαούρτια και τ’ αυγά, είναι ακριβά στις μέρες μας. Εγώ θέλω να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε ότι καταλήξαμε κάπου.
Αλλά για πέστε μου, κύριοι της κυβέρνησης. Γιατί ‘αγανακτείτε’ που σας γιουχάρουν, που σας μουτζώνουν, που σας γιαουρτώνουν, που σας φτύνουν κι εσείς νομίζετε ότι βρέχει; Δηλαδή, δολοφονείτε το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας και θέλετε να σας χειροκροτούμε κι από πάνω; Μήπως θέλετε την ειδεχθή ημέρα κατά την οποία υπογράψατε το Μνημόνιο να την ανακηρύξουμε ως ‘Ημέρα Εθνικής Σωτηρίας;’ Τι σχέση μπορεί να έχετε εσείς, οι γκαουλάΙτερ του διεθνούς χρηματο-πιστωτικού τζετ σετ, με τους έλληνες εργαζόμενους; Γιατί δεν είστε ειλικρινείς, μόνο παραμυθιάζετε το νέο άνθρωπο, που δεν έμαθε στο σχολείο, ότι όχι μόνο στην αρχαία Σπάρτη και την Αθήνα του Περικλή υπήρχαν τάξεις, αλλά τάξεις με διαφορετικά συμφέροντα υπάρχουν και στη σύγχρονη Ελλάδα, μόνο μιλάτε γενικά κι αόριστα για Δημοκρατία; Εσείς τι σχέση έχετε με τη Λαϊκή Δημοκρατία, που δημιούργησαν οι γονείς μας στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης; Εσείς είστε ταγμένοι στην υπεράσπιση της Αστικής τοιαύτης. Που τα πουλάτε τα παραμύθια, ρε λαμόγια; Ακόμα και τα στημένα γκάλοπ, δίνουν 47% στον κανένα. Μειοψηφείτε έναντι του Κανενός. Την μορφοποίηση και τον ταξικό προσανατολισμό του Κανένα θέλετε, άχρηστοι, να αποφύγετε.
Αγανακτισμένε, βγες από τη λογική ‘Όλοι το ίδιο είναι’. Πρόκειται για την άλλη όψη της θεωρίας του παχύδερμου: ‘Όλοι μαζί τα φάγαμε’. Αυτή είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης απέναντι στο μέλλον των παιδιών σου και των εγγονιών σου. δεν πειράζει που τόσα χρόνια τους εμπιστευόσουν, ενώ αυτοί τόσα χρόνια σε ξεπούλαγαν. Μια ταξική ανάλυση χρειάζεσαι. Ποιος είναι στην εξουσία και υπέρ ποίου νομοθετεί. Ποιος δανείζεται, γιατί και ποιος πληρώνει. Το PRAKTIKER, γερμανικών συμφερόντων κολοσσός που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, είχε το 2010 μείωση κερδών κατά 10% και προχώρησε σε περικοπές μισθών κατά 25%. Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα, όταν αθροιστικά τα 5 τελευταία έτη έχει συνολικά κέρδη 17 3κ. ευρώ;
Ήρθε, εργαζόμενε, η ώρα της ατομικής ευθύνης με ταξικό προσανατολισμό. Μην αφήσεις το βήμα σου μετέωρο. ΠΑΜΕ, όλοι μαζί, με τα συνδικάτα μέχρι το τέλος