Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ο Άγιος Νικόλαος είναι λιμάνι του Ισραήλ ή της Ελλάδας;Πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου έκαναν δεκάδες μέλη της Καναδικής αποστολής (μαζί τους και Βέλγοι, Δανοί, Αυστραλοί και Τούρκοι), οι οποίοι βρίσκονται παράνομα αποκλεισμένοι στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Η Καναδική αποστολή με καπετάνιο τον συμπολίτη μας Γιώργο Κλώντζα, είναι μέρος της παγκόσμιας αποστολής "Στολίσκος της Ελευθερίας ΙΙ", η οποία οργάνωσε και φέτος ένα στόλο που θα προσπαθήσει να σπάσει στην πράξη το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ και να μεταφέρει την αλληλεγγύη και την ελπίδα στο πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

Ένα χρόνο μετά την κατάληψη από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης στα διεθνή ύδατα και την εν ψυχρώ δολοφονία 9 μελών της αποστολής, η Ελλάδα αντί να πιέσει το Ισραήλ για αλλαγή στάσης, επιτίθεται στην πλευρά της διεθνούς αλληλεγγύης, δημιουργώντας της αξεπέραστα εμπόδια.


Η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η περσινή αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης, να προστατέψει τα 2 Ελληνικά πλοία της αποστολής (με πλήρωμα και σημαία Ελληνική) και να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την επίθεση-κατάληψη και απαλλοτρίωση τους (άρα και Ελληνικού εδάφους) από το κράτος του Ισραήλ, φανέρωνε πολλά πράγματα. Οι μετέπειτα ανταλλαγές συναντήσεων σε ανώτατο επίπεδο, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και τα επιχειρηματικά πάρε δώσε, έβγαλαν από τη διεθνή απομόνωση τη φασιστική κυβέρνηση του Ισραήλ. Τα δάκρυα της κυβέρνησής μας για τους νεκρούς της περσινής αποστολής ήταν κροκοδείλια.


Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Οι κυβερνητικοί έχουν καταντήσει πράκτορες των συμφερόντων του Ισραήλ, βιάζοντας για μια ακόμη φορά τη βούληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος συμπαραστέκεται σταθερά και επίμονα στον αγώνα των Παλαιστινίων για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


Κανένας προοδευτικός Αγιονικολιώτης δεν πρέπει να μείνει απαθής στην αντισυνταγματική μεθόδευση απαγόρευσης απόπλου. Αντίθετα πρέπει να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη Μαρίνα στο πλοίο ΤΑΧΡΙΡ (στα αραβικά σημαίνει απελευθέρωση).


Είναι τραγικό το Ισραήλ να διαθέτει πια λιμάνια από το Πέραμα μέχρι τον Αη Νικόλα.
Η ξενόδουλη κυβέρνηση, μας κλέβει κάθε μέρα την αξιοπρέπειά μας.


.


Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Η Σιωνιστική υποτέλεια της Ελληνικής κυβέρνησης φανερώνεται κάθε μέρα και περισσότερο.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας σήμερα
Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.
Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.
Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.
Τέλος, διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.

Περί εξουσίας


…Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία…
( Από το ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ: Εγκώμιο στη μάθηση.)

Αλλά σας το παραθέτω ολόκληρο…

Μάθαινε και τ’ απλούστερα! Γι’ αυτούς
που ο καιρός τους ήρθε
ποτέ δεν είναι πολύ αργά!.
Μάθαινε το αβγ, δε σε φτάνει, μα συ
να το μαθαίνεις! Μη σου κακοφανεί!
Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις!
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
Μάθαινε, άνθρωπε στο άσυλο!
Μάθαινε, άνθρωπε στη φυλακή!
Μάθαινε, γυναίκα στην κουζίνα!
Μάθαινε, εξηντάχρονε!
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
Ψάξε για σχολείο άστεγε!
Προμηθεύσου γνώση, παγωμένε!
Πεινασμένε, άρπαξε το βιβλίο, είν’ ένα όπλο,
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις, Σύντροφε!
Μην αφεθείς να πείθεσαι
μάθε να βλέπεις εσύ ο ίδιος!
Ό, τι δεν ξέρεις εσύ ο ίδιος καθόλου δεν το ξέρεις,
Έλεγξε το λογαριασμό εσύ θα τον πληρώσεις.
Ψάξε με τα δάχτυλα κάθε σημάδι
Ρώτα, πως βρέθηκε αυτό εδώ.
Εσύ πρέπει να πάρεις την εξουσία.

Το ποίημα αυτό του Μπρεχτ γράφηκε μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία το 1949. Ο μεγάλος αυτός γιατρός, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης των έργων του είχε αυτοεξοριστεί μετά την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία το 1933. Αρχικά έζησε στη Δανία, μετά στην Φινλανδία, αλλά το κύριο μέρος της αυτοεξορίας του το πέρασε στις ΗΠΑ. Εκεί δέχτηκε και έντονες διώξεις από το μακαρθικό καθεστώς. Με τη δεύτερη γυναίκα του Έλενα Βάϊγκελ ίδρυσαν το Μπερλίνερ Ανσάμπλ. ( Όχι ρε ετοιματζήδες.. Δεν θα σας πω τι ήταν αυτό το Μπερλίνερ Ανσάμπλ, να το βρείτε μόνοι σας. Α, να μου χαθείτε από δω).. Εκλέχτηκε μέλος της Ακαδημίας των Τεχνών το 1950, ενώ τιμήθηκε τόσο με το Εθνικό Βραβείο της ΓΛΔ το 1951, όσο και με το βραβείο Λένιν το 1954.

Έχεις παρακολουθήσει τα βραδινά δελτία ειδήσεων μιας από τις πιο σημαντικές μέρες της νεότερης ιστορίας μας. Μια από τα ίδια, τρομοκρατική επίθεση στον εγκέφαλο των ανεγκέφαλων, ίσαμε που να πέσουν νοκ-άουτ, όπως ακριβώς σε αγώνες πυγμαχίας του Κουβανού Τεόφιλο Στίβενσον, που σφυροκοπεί αγρίως κάτι δυτικά φλώρια μέχρι που τους ρίχνει στα τέσσερα κι εκλιπαρούν για διακοπή. Κάτι κουκουλοφόροι με λοστάρια, έμμισθοι υπάλληλοι των παρακρατικών δυνάμεων του αστικού παρακράτους, οι οποίοι φυγαδεύονται από τους αστυνομικούς προς τα σκαλοπάτια της Βουλής, η απρόκλητη, αλλά καλά σχεδιασμένη, επίθεση της αστυνομίας ενάντια στους διαδηλωτές με αλόγιστη κι εγκληματική χρήση χημικών. Μέσα στο κτίριο της Βουλής είχε τελειώσει η ονομαστική ψηφοφορία όπως είχαν προτείνει ΚΚΕ και ΣΥΝ.. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα το αποκάλυψε ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, την επόμενη μέρα: ‘155 ΝΑΙ=120 Δις’.
Εκατόν πενήντα πέντε βολευτές, χωρίς να υπολογίσουμε τις εφεδρείες τους που ψήφισαν δήθεν ΟΧΙ, υπάλληλοι της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας, ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, πρόσφεραν 120 δις ρεγάλο στην εγχώρια και διεθνή πλουτοκρατία, βυθίζοντας στο ναδίρ τη συμμετοχή του αστικού κράτους σε μισθούς, συντάξεις , παραδίνοντας Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές παροχές, αλλά και κάθε κινητή κι ακίνητη Δημόσια Περιουσία της χώρας βορά στ’ αφεντικά τους. ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ τα όνειρα και τις ψυχές των παιδιών της Ελλάδας.
Αλλά και οι κουκουλοφόροι δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Διατεταγμένη υπηρεσία προσφέρουν κάθε φορά που το λαϊκό κίνημα παίρνει τις ρούγες του αγώνα. Πρόκειται για τους επίγονους των Χιτών του Γρίβα στην Κατοχή, των κουκουλοφό- ρων που έδρασαν στο Μπλόκο της Κοκκινιάς και σε όλα τα μπλόκα που στήθηκαν στις γειτονιές της πρωτεύουσας σ’ όλη τη διάρκεια της Αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στη ναζιστική λαίλαπα. Πολλούς από δαύτους σκότωσαν οι Γερμανοί κατά την άτακτη υποχώρησή τους, οι άλλοι που γλύτωσαν τη γερμανική σφαίρα, πρόλαβαν και χώθηκαν στο ζεστό, από τα ανομολόγητα γερμανικά χάδια, κόρφο της κομπραδόρικης ελληνικής αστικής τάξης.
Η βία της αστικής τάξης δείχνει φόβο. Φοβάται την επερχόμενη οργανωμένη λαϊκή εκδίκηση, που την βλέπει να πλησιάζει, αργά μεν, αλλά με αποφασιστικό βήμα. Η οργή μας μοιάζει με το κοκκίνισμα της ντομάτας, χρειάζεται το χρόνο της κι αυτή, ο αθός της κολοκυθιάς το ίδιο. Η κερήθρα μιας μέλισσας δεν γεμίζει με το πρώτο. Πόσες χιλιάδες μυρμήγκια δουλεύουν για να φτιάσουν τη φωλιά τους; Σαν νοτίσεις σ’ έναν άνθρωπο δηλητήριο, αυτό θέλει το χρόνο του μέχρι να περάσει από τις φλέγες και να φτάσει στην καρδιά.
Το δικό μας δηλητήριο λέγεται Μάθηση, Βιβλίο, Ντοκουμέντο.
‘Ρώτα, σου λέει ο ποιητής, πώς βρέθηκε αυτό εδώ;’
‘Ψάξε, σου λέει, με τα δάχτυλα κάθε σημάδι’. Ψάξε ποιος σου έφαγε τα λεφτά στο Χρηματιστήριο, ποιοι ψήφισαν τους νόμους και τζογάρισαν τα Αποθεματικά του Ασφαλιστικού σου φορέα σε ομόλογα και μετοχές;
Το δικό μας δηλητήριο λέγεται αγνάντεμα των άστρων, Έρωτας, Φιλία, Μουσική, Θέατρο, Χορός. Το δικό μας δηλητήριο λέγεται ΠΟΡΕΙΑ κόντρα στις παρακρατικές κουκούλες, τα χημικά του Παπουτσή και τα τανκς του Ιωαννίδη και του Πάγκαλου.
Μην επιτρέψεις στην Σκέψη, την Καρδιά και τη Συνείδησή σου να ‘νομιμοποιήσουν’ τις ψηφοφορίες του Αστικού Κοινοβουλίου.
Το δικό μας δηλητήριο λέγεται ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Ρωμύλος.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Από την επιτυχημένη κατάληψη συντρόφων του ΠΑΜΕ στη περιφέρεια Λασιθίου

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ


Κλειστό παρέμεινε το Διοικητήριο όπου στεγάζονται Υπηρεσίες του Περιφερειακού Διαμερίσματος Λασιθίου, του Δήμου Αγίου Νικολάου κλπ., λόγω της κατάληψης της κεντρικής εισόδου από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Με αλυσίδα και λουκέτο τα μέλη του ΠΑΜΕ κλείδωσαν την σιδερένια είσοδο του κτιρίου, αποτρέποντας όσους υπαλλήλους προσήλθαν να εργαστούν, ενώ υπέστειλαν και τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον ιστό, στα προπύλαια του κτιρίου και ανύψωσαν στη θέση της τη σημαία του ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές άπλωσαν πανό με συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, του Μνημονίου και της πλουτοκρατίας, αποκλείοντας τις σκάλες με έναν κάδο απορριμμάτων όπου είχαν αναγράψει με σπρέι το σύνθημα: «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ».

ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

«SPECIAL OLYMPICS»... Φιέστα για να κρυφτεί η βάρβαρη πραγματικότηταAυτή την περίοδο διεξάγεται στην Αθήνα η φετινή διοργάνωση των λεγόμενων Special Olympics, αγώνες που αφορούν στα άτομα με διανοητική στέρηση. Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει διαφορές με τους λεγόμενους «Παραολυμπιακούς», καθώς απευθύνεται μόνο σε άτομα με διανοητική στέρηση και αδυναμία μάθησης και διοργανώνονται τόσο θερινοί όσο και χειμερινοί αγώνες. Οι «Special Olympics» δημιουργήθηκαν το 1968 από τον Eunice Kennedy Shriver, υποδιευθυντή του Ιδρύματος «Joseph P. Kennedy Jr.». To 1988 οι αγώνες αναγνωρίστηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο τη μοναδική αθλητική διοργάνωση που έχει εξουσιοδοτηθεί από τη ΔΟΕ να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Ολυμπιακοί» («Olympics»). Σήμερα, η συμμετοχή στους «Special Olympics» φτάνει τους ένα εκατομμύριο αθλητές από 153 χώρες παγκοσμίως.

Θολή εικόνα...
Ολο το προηγούμενο διάστημα από τη στιγμή της ανάληψης της διοργάνωσης από την Ελλάδα, οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτέλεσαν την ευκαιρία προκειμένου να στηθεί μια... φιλανθρωπική παράσταση από αρμόδιους αθλητικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, ακόμα και από επιχειρηματίες, προκειμένου μέσω των αγώνων να αναδειχτεί ένα φιλανθρωπικό πρόσωπο και να γίνει λόγος για τις ευκαιρίες που δίνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μια εικόνα όμως που κάθε άλλο παρά σχέση έχει με την πραγματικότητα... Στις βάρβαρες συνθήκες που δημιουργούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου για τα άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, διοργανώσεις όπως των «Special Olympics» έχουν καταλήξει να αποτελούν για νέους με ειδικές ανάγκες μοναδική διέξοδο και ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και συμμετοχή. Ομως, για μια ακόμα φορά, ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού (ΝΠΙΔ) - η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων - αναλαμβάνει, χρησιμοποιώντας τις υποδομές του κράτους, να αναπαραγάγει τη λογική της «φιλανθρωπίας» των επιχειρήσεων που χτίζουν «κοινωνικό προφίλ» μέσω των χορηγιών, αλλά και την εμπέδωση της εμπλοκής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) σε κάθε τομέα της Υγείας - Πρόνοιας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φιλανθρωπικές οργανώσεις, που επικεφαλής τους είναι διάφοροι εφοπλιστές που πουλάνε ανθρωπισμό με λεφτά από τον κρατικό κορβανά, Αμερικανοί γερουσιαστές και στρατηγοί του ΝΑΤΟ (όπως ο επικεφαλής των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, ο γνωστός Γουέσλι Κλαρκ) βρίσκονται σε καίριες θέσεις στον τομέα των «Special Olympics» παγκοσμίως, δείγμα του ποιοι κινούν τα νήματα και των συμφερόντων που έχουν να παρουσιάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με το «φωτοστέφανο» του αγγέλου...

Φιέστες, λόγια και... πραγματικότητα
Ομως και εδώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που θέλουν εντέχνως να παρουσιάζουν. Η συγκεκριμένη διοργάνωση εκτός των άλλων επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση που βιώνουν, κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής, οι νέοι με νοητική υστέρηση και οι οικογένειές τους, που τις περισσότερες φορές, αν δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες, μένουν απόλυτα αβοήθητες. Αφού είναι αναμφισβήτητο ότι η κρατική μέριμνα είναι ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη.
Και βέβαια, μπορεί οι αρμόδιοι να τονίζουν ότι στους συγκεκριμένους αγώνες απουσιάζουν έννοιες όπως πρωταθλητισμός, αθέμιτος ανταγωνισμός, αναβολικές ουσίες, εμπορευματοποίηση, αλλά αυτό που επικρατεί πίσω από τη βιτρίνα είναι τελείως διαφορετικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ότι από τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις που έγιναν με αφορμή τούς αγώνες και έκαναν λόγο για μια μη εμπορευματοποιημένη διοργάνωση, οι ίδιοι οι χορηγοί δεν έλειπαν από το προσκήνιο αφού βρίσκουν και σε αυτόν τον τομέα... πεδίον δόξης λαμπρό. Και εδώ, όπως και στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι χορηγοί χωρίζονται σε κατηγορίες αφού υπάρχουν οι διεθνείς χορηγοί (αυτοί που συνοδεύουν πάντα τους αγώνες), οι εθνικοί της χώρας που τους διοργανώνει, αλλά και οι μικρότερες κατηγορίες που είναι οι υποστηρικτές ή αρωγοί.

Φήμες για σπατάλη, διαφωνίες και παραιτήσεις
Την ίδια ώρα μπορεί οι αρμόδιοι των «Special Olympics» παγκοσμίως να υπερηφανεύονται ότι κατέχουν το αποκλειστικό δικαίωμα από τη ΔΟΕ να χρησιμοποιούν τον όρο «Ολυμπιακοί», ωστόσο αυτό αποτελεί και την καλύτερη ευκαιρία προκειμένου να στηθεί ένα ολόκληρο εμπορικό πανηγύρι, ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για αλόγιστη σπατάλη χρημάτων σε εκδηλώσεις που αφορούσαν τους υψηλούς καλεσμένους (vips), καθώς και για υψηλό κονδύλι στα έξοδα του ήδη βεβαρημένου προϋπολογισμού των αγώνων (περίπου 70 εκατ. ευρώ) που αφορούσε στα λεγόμενα απρόβλεπτα έξοδα. Παράλληλα, στις αρχές της εβδομάδας υπήρξε έντονη διαφωνία της Ολυμπιακής Ακαδημίας με την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων για τη χρήση του Παναθηναϊκού Σταδίου και τη διαμόρφωσή του για τις τελετές έναρξης και λήξης, με τον πρόεδρο της πρώτης, Ισίδωρο Κούβελο, να κάνει λόγο για «απερίγραπτου κιτς σκηνικό, που παραπέμπει σε ρωμαϊκές φιέστες, έξω από κάθε λογική και σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και το ολυμπιακό ιδεώδες», ενώ σε επιστολή του αφήνει αιχμές και για «τεράστια οικονομική σπατάλη». Οι οικονομικές σπατάλες φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι και η αιτία της παραίτησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού από μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δεν κρύβεται η αδιαφορία
Οπως και πριν από επτά χρόνια, μετά τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 και παρά τις τότε φιέστες και εξαγγελίες των αρμοδίων, κανένα έργο δεν έμεινε, προκειμένου να ενισχυθεί ο αθλητισμός των αναπήρων. Είναι σίγουρο ότι και αυτή τη φορά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και σε αυτόν τον ειδικό τομέα που αφορά τα άτομα με νοητική στέρηση. Το γεγονός ότι ακόμα οι εξαγγελίες για τον ειδικό αθλητισμό και τα ειδικά σχολεία παρέμειναν γενικολογίες και μακριά από την πραγματικότητα, αποτελεί το κλασικό παράδειγμα ότι ένα σύστημα που γεννά, αναπαράγει και συντηρεί τον ανταγωνισμό, το κυνήγι του κέρδους που πολλές φορές αυτό είναι που δημιουργεί αναπήρους (π.χ. εργατικά ατυχήματα), κάθε άλλο παρά θα ενδιαφερθεί για τη φροντίδα αυτών που έχουν ανάγκη. Οι διαμαρτυρίες των αθλητικών σωματείων του λεγόμενου ειδικού αθλητισμού που αφορά τα άτομα με αναπηρία, ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο με κύρια αιτία την κρατική αδιαφορία και την έλλειψη των επιχορηγήσεων, η ανυπαρξία - με ευθύνη της πολιτείας - των ειδικών χώρων άθλησης, τα... εξαφανισμένα ειδικά σχολεία είναι μια πραγματικότητα, που όσο και να προσπαθούν να κρύψουν κάποιοι το σίγουρο είναι ότι δεν κρύβεται πίσω από φώτα λέιζερ, εκθαμβωτικές τελετές και δηλώσεις περί ανθρωπιάς...