Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Οργανωμένη άρνηση πληρωμής!
Οι νέες τιμές των εισιτηρίων, που αποφάσισε η κυβέρνηση αυξάνοντάς τα μέχρι και 80% και που θα εφαρμοστούν από την 1η του Φλεβάρη, επιφέρουν ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα.
Τα λαϊκά στρώματα μπορούν και πρέπει να εκφράσουν την οργή και τη διαμαρτυρία τους με οργανωμένο αγώνα απέναντι στις προκλητικές αυξήσεις των εισιτηρίων, και γενικότερα στην ακρίβεια, με ανάπτυξη πρωτοβουλιών άρνησης πληρωμής εισιτηρίων, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι αυξήσεις, δωρεάν μετακίνηση για όλους το πρωί και για όλες τις ώρες για ανέργους, φοιτητές, μαθητές.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ


Προσέξτε εδώ ξεμασκάρωμα από τις κυρίαρχες μη- κυβερνητικές-οικολογίζουσες οργανώσεις της Ελλάδας... Αντί να ταχθούν να απαγορευτεί οποιαδήποτε δόμηση σε περιοχές NATURA, συντάσσονται με ΠΑΣΟΚ-ΜΠΑΤΖΕΛΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και υποστηρίζουν να γίνονται παρεμβάσεις αν υπάρχουν 10 στρέμματα. Και επειδή δεν μπορώ να τους χαραχτηρίσω όλους αυτούς χαζούς (δεν μπορεί να είναι τόσο και τόσοι χαζοί) τους χαραχτηρίζω σαν συνυπεύθυνους του εγκλήματος. Έτσι υπογράφουν στην ούγια σαν συνοδοιπόροι της Κυβέρνησης και των σχεδίων του μεγάλου κεφαλαίου. Γιατί το μεγάλο κεφάλαιο θα μπορεί να συγκεντρώνει (εξαγοράζει), εκτάσεις 10 στρεμμάτων σε περιοχές παρθένες... Φιλέτα που λέμε. ΝΤΡΟΠΗ σε όλους αυτούς τους δήθεν οικολόγους.
Με το να υπερασπίζονται το όριο των 10 στρεμάτων που λέει η Μπατζελή, ουσιαστικά υποβοηθούν στα σχέδια κερδοφορίας του ξενοδοχειακού (κυρίως) κεφαλαίου.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ>ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΟΧΕΣ NATURA... ούτε με 4, ούτε με 10, ούτε με 104 στρέμματα

Η είδηση της ντροπής αναδημοσιευμένη από τον 104fm.gr


Δήλωση 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων για την εκτός σχεδίου δόμηση εντός περιοχών Natura 2000

Η ενδεχόμενη απόρριψη της διάταξης για την εκτός σχεδίου δόμηση εντός προστατευόμενων περιοχών, που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, θα αποτελέσει ιστορική ντροπή για την κοινοβουλευτική ζωή της χώρας. Αυτό υποστηρίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

Όπως σταθερά υποστηρίζουν οι οργανώσεις, αλλά και σχεδόν το σύνολο των φορέων του περιβαλλοντικού και τεχνικού κόσμου, το δικαίωμα για δόμηση εκτός σχεδίου αποτελεί ένα αναχρονιστικό ελληνικό εφεύρημα που εξ’ ορισμού καταργεί οποιονδήποτε χωροταξικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό.

Το δικαίωμα για διάσπαρτη δόμηση με μόνο κριτήριο την ιδιοκτησία τεσσάρων στρεμμάτων γης, που με τις ισχύουσες παρεκκλίσεις μπορούν να μειωθούν σε 750 τ.μ., έχει υποβαθμίσει το σύνολο της ελληνικής υπαίθρου, κατακερματίσει σημαντικά οικοσυστήματα και δώσει κίνητρο για καταπατήσεις και δασικούς εμπρησμούς. Ακυρώνει επίσης οποιαδήποτε προσπάθεια για σωστό σχεδιασμό που τώρα πλέον καθίσταται επιτακτικός, για την ολοκληρωμένη προστασία της βιοποικιλότητας και την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Και δημιουργεί την αίσθηση ότι «όπου γης, οικόπεδο!»

Η επίμαχη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί μια αυτονόητη και ελάχιστη ρύθμιση για τις περιοχές Natura 2000 που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες, με βάση το κοινοτικό δίκαιο (οδηγίες 92/43/ΕΟΚ και 2009/147/ΕΚ).

Σύμφωνα με τις 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις, το γεγονός ότι η Ελλάδα του 2011 ακόμα λειτουργεί με τον παραλογισμό της εκτός σχεδίου δόμησης είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Μόνη λύση είναι η ολοκληρωτική κατάργηση της νομοθεσίας που επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση και τις παρεκκλίσεις, με παράλληλη μέριμνα για τις οποιεσδήποτε αδικίες και έγκριση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού (ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ) που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τον Πρωθυπουργό να λάβει σαφή θέση για το θέμα και να κάνει πράξη τη χθεσινή δήλωσή του ότι «η Ελλάδα αλλάζει». Η συνέχιση της χαοτικής κατάστασης που προκαλεί για τον φυσικό χώρο η εκτός σχεδίου δόμηση θα αποτελέσει απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει, χωρίς στιβαρή πολιτική βούληση.
.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ




Ανομία καπιταλιστών
«Η ανομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα μας. Ουδείς σέβεται τους νόμους... μέρος της κοινωνίας αδιαφορεί για τους νόμους και το κράτος αδυνατεί να τους επιβάλει... Η ανομία δεν αντιπαλεύεται με την ανομία» («Καθημερινή», 16/1/2011).
Πασχίζει να επιβάλει στις λαϊκές συνειδήσεις πως ο αγώνας για τη ζωή τους είναι παράνομος, ενώ η ισχυροποίηση των καπιταλιστών με την κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι νόμιμη.
Νόμος για τον εφοπλιστή Αλαφούζο, ιδιοκτήτη της εφημερίδας και όλους της τάξης του, είναι να κερδίζουν αμύθητο πλούτο από την εκμετάλλευση των εργαζομένων τους με μισθούς πείνας, να θαλασσοπνίγουν ναυτεργάτες, να ναυπηγούν βαπόρια στη νοτιοανατολική Ασία καταστρέφοντας τα ναυπηγεία και τους εργαζόμενους σ' αυτά στην Ελλάδα αφήνοντάς τα χωρίς δουλειά, να μειώνουν μισθούς στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών τους κάνοντας τη ζωή τους κόλαση. Αλλά αυτή είναι η ανομία τους γιατί καταστρέφει ζωές εργατών.
Ε, λοιπόν, απέναντι στην ανομία τους, νόμιμο είναι για τους εργαζόμενους να παλεύουν για την κατάργηση της κόλασης των καπιταλιστών, διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους, μέχρι να κάνουν δική τους ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγουν απαλλοτριώνοντας τους καπιταλιστές.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ: Ένα δράμα χωρίς τέλος...


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το δράμα εκατοντάδων προσφύγων που ναυάγησαν ανοιχτά της Κέρκυρας
17/01/11
Το φρικτό δράμα των εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά,
με δεκάδες αγνοούμενους ανοιχτά της Κέρκυρας, αποτελεί ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα. Η ευθύνη γι' αυτό δεν βαραίνει μόνο τους δουλεμπόρους, αλλά πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, τόσο για τη δημιουργία του μεταναστευτικού φαινομένου, όσο και για την απάνθρωπη πολιτική και τα μέσα που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες. Η αιχμή του δόρατος της πολιτικής της ΕΕ είναι ο Κανονισμός του Δουβλίνου II, που στήριξαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και που εμποδίζει τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες, ενώ τους αναγκάζει να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να φτάσουν στη χώρα του προορισμού τους.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εξαπατηθεί από την προπαγάνδα των κομμάτων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, το ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ. Οι κανονισμοί της, το Frontex και οι φράχτες κάνουν πιο απάνθρωπη την αντιμετώπιση των μεταναστών.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να διερευνηθούν τα αίτια του ναυαγίου και οι καταγγελίες για παραβίαση του δικαίου διάσωσης στη θάλασσα από παραπλέοντα πλοία. Να παρασχεθεί, εκτός από τη στέγαση και σίτιση, πλήρης ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη στους ναυαγούς, ολοκληρωμένη στήριξη και αρωγή στα παιδιά, τις γυναίκες και τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους.

Να τους δοθεί τώρα καθεστώς διεθνούς προστασίας και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νόμιμα και με ασφάλεια στα κράτη της ΕΕ που επιθυμούν.


Υ.Γ. Οι πρόσφυγες ισχυρίζονται ότι το πλοίο τους εμβολίστηκε και δεν βυθίστηκε μόνο του. Το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη αφού είναι ισχυρισμός που δύσκολα μπορώ να χωνέψω. Όμως στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί παρόμοια περιστατικά και μάλιστα στην Αδριατική. Οπότε δεν το αποκλείω κιόλας.