Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Το χρονογράφημα του Ρωμύλου


Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα.

Μάγκες μου, όπως ξέρετε ο τίτλος είναι δανεικός, από το μακαρίτη τον Τσιφόρο και οι οικονομικές πληροφορίες αντιγραφή από το Νίκο Μπογιόπουλο, αυτό δεν το ξέρατε.

Όπως είχαμε μάθει , εμείς οι παλιές καραβάνες, στην πρώτη Τάξη του πάλαι ποτέ ενιαίου Γυμνασίου, ‘ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει’. Όπως μαθαίνουμε σήμερα η Πατρίς κινδυνεύει. Μπορείτε να βάλετε στο νου σας τι στενοχώρια θα περάσουν όσοι Αμερικάνοι συνωστίζονται στις ουρές για να σιτιστούν από το ‘Στρατό Σωτηρίας’, ή την οδύνη των Γάλλων ‘κλοσάρ’, που τα βράδια κοιμούνται στις όχθες του Σηκουάνα, υπό τη σκέπη των ουράνιων αστέρων αναλογιζόμενοι πόσο μεγάλος βλάκας υπήρξε ο Καραϊσκάκης, που ξεσηκώθηκε για να απαλλαγεί η Ελλάδα από τους Τούρκους κι έφαγε πισώπλατα μια σφαίρα, τη στιγμή που ο εχθρός ήτανε μπροστά; Μπορείτε να διανοηθείτε τι στενοχώρια έχει να περάσει ο Πάνσοφος Δημιουργός ορατών τε και αοράτων, μόλις αφανιστεί η φιλτάτη ημών Πατρίς;

Κι επειδή ο φίλος στον κίνδυνο μαθαίνει ποιος είναι ο αληθινός του φίλος, καλούμαστε σήμερα να θυσιάσουμε, πρόσκαιρα βεβαίως δε χωράει καμιά αμφιβολία επί τούτου, ο καθένας και ένα ποσό από τον πολυτελή βίο, τον οποίο διάγουμε και να τον καταθέσουμε στο Κράτος, προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να δανειστεί, όχι με τα επιτόκια που δανείζομαι εγώ , προκειμένου να πίνω όλη μέρα καφέδες και να καπνίζω σαν τον άρκαλο, αλλά πιο χαμηλά, ώστε αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τα παιχνίδια των ‘γκόλντεν μπόις’ και των ‘γκόλντεν γκερλς’ θα προσέθετα εγώ.

Βάλτε πλάτες, μάγκες μου, να πατάξουμε την κερδοσκοπία. Αντιταχθείτε στον πόλεμο που έχουν ξεσηκώσει οι ‘αγορές’ ενάντια στην Ελλάδα και το Ευρώ. Διότι με τον κίνδυνο υποτίμησης του Ευρώ, έναντι του δολαρίου, πως θα πληρώσουμε τους μισθούς των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μου λέτε; Πόσα παίρνουν, είπατε; Ίσα να τη βγάλουν στα γεράματα οι άνθρωποι.

Ο εκάστοτε κ. Μπαρόζο, τη φιλοξενία του οποίου δε σεβάστηκαν οι αχάριστοι Έλληνες και του έκλεψαν την ποδοσφαιρική κούπα στο Ντα Λουζ, τον Ιούνιο του 2004, αμείβεται με τον πενιχρό μισθό των 355.000 Ευρώ, εκτός από τα έξοδα παραστάσεως , μετακινήσεων, τα οποία μόνο για το 2009 ανήλθαν στο μηδαμινό ποσό των 720.000 Ευρώ.

Ο κ. Μαϊμούνια και ο κ. Μπαρόζο έχουν εξασφαλίσει για τρία χρόνια μετά την αποχώρησή τους το ανάξιο αναφοράς ποσό των 200.000 ετησίως, μέχρι να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Οι αντιπρόεδροι της Ε. Ε αμείβονται με 300.000 Ευρώ ετησίως, οι Επίτροποι με 240.000 Ευρώ το χρόνο, ενώ δικαιούνται 35.000 ως έξοδα κατοικίας, 7.500 Ευρώ ως έξοδα παραστάσεως και άλλα 40.000 Ευρώ, ως έξοδα εγκατάστασης.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με βάση στοιχεία του 2007, αμείβεται μόνο με 345.000 Ευρώ, συν τα έξοδα κατοικίας, ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ ίσα που τη βγάζει με τα 295.000 ευρώ που του δίνουν.

Νεοέλληνες, τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, κάθε τρεις και λίγο απεργείτε και ζητάτε συνεχώς προνόμια. Που ακούστηκε στις μέρες μας να διεκδικείτε μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη στιγμή που υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι; Ζητάτε Δωρεάν Παιδεία, Δωρεάν Υγεία, αξιοπρεπείς Συντάξεις. Όλο στο Δωρεάν το μυαλό σας. Όλοι στο τσάμπα. Αλλά θέλετε να σας πληρώνουν για το λίγο χρόνο που δουλεύετε, όσοι έχετε δουλειά. Δίνετε στους γιατρούς τα ‘φακελάκια’, αλλά αποδείξεις δεν παίρνετε. Όλο υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους φωνάζετε. Πάλι χωρίς αποδείξεις. Που τα βρίσκετε τα λεφτά; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αρρωσταίνετε και να απουσιάζετε από τη δουλειά σας. Όπως το πάτε, σε λίγο καιρό θα αξιώνετε και Δωρεάν φέρετρα. Τι τα θέλετε τα φέρετρα, ελεεινά υποκείμενα, αφού το λείψανό σας θα λιώσει κάποια στιγμή; Όλο στη σπατάλη το μυαλό σας.

Άντε να μου χαθείτε από δω, παλιόπαιδα.Ατίθασα.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η μάνα του "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ" είναι πάλι γκαστρωμένη


Κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ευρώπης

«Η σύνοδος Κορυφής της ΕΕ της 11ης Φεβρουαρίου σηματοδοτεί νέα σφοδρή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους κομμουνιστικά κόμματα των κρατών μελών της ΕΕ.

Τα κομμουνιστικά κόμματα υπογραμμίζουν ότι βάση της στρατηγικής της ΕΕ για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση αποτελεί η επιβολή σαρωτικών αλλαγών στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δραστικής μείωσης μισθών, συντάξεων και συνολικά των κοινωνικών παροχών. Αυτή η επίθεση φέρει τη σφραγίδα και των φιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατών που στήριξαν και στηρίζουν τις επιλογές του κεφαλαίου σε αγαστή σύμπνοια με τα επιτελεία της ΕΕ.

Τα Κομουνιστικά Κόμματα εκτιμούν ότι τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, οι διαδικασίες επιτήρησης των οικονομιών διαφόρων κρατών μελών, ανάμεσά τους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας επιστρατεύονται για να τρομοκρατήσουν ιδεολογικά τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

«Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, να καταδικάσουν τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή επέλαση της ΕΕ. Να ενισχύσουν τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να απορρίψουν τον κοινωνικό εταιρισμό σε αντιλαϊκές πολιτικές και να δώσουν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή καταιγίδα που εξαπολύεται απαιτώντας: Σταθερή μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί - αντεργατικοί νόμοι, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αποκλειστικά δωρεάν παροχές στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια. Οι εργάτες μπορούν να ζήσουν καλύτερα χωρίς τους καπιταλιστές, είναι οι ίδιοι που παράγουν τον πλούτο κι αυτοί πρέπει να τον καρπώνονται», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν: ΕΚ Βελγίου, KK Bουλγαρίας, Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών, KK Βρετανίας, Νέο ΚΚ Βρετανίας, ΚΚ στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ΚΚ Εσθονίας, EK Ιρλανδίας, ΚΚ Ιρλανδίας, ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών, ΑΚΕΛ Κύπρος, ΣΚ Λετονίας, ΣΚ Λιθουανίας, ΚΚ Λουξεμβούργου, KK Μάλτας, Νέο ΚΚ Ολλανδίας, Ουγγαρέζικο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, KK Πολωνίας, ΚΚ Σλοβακίας, ΚΚ Σουηδίας και ΚΚ Φινλανδίας.

Οι εργαζόμενοι αποκτούν φωνή


Από σήμερα η εργατική τάξη απέκτησε φωνή...Απάντησε με ΑΠΕΡΓΙΑ. Απάντησε με τη μαζικότητα. Απάντησε με το μόνο τρόπο που καταλαβαίνουν τα ντόπια και ξένα αφεντικά.
Το ΠΑΜΕ έδωσε τον τόνο και τον κύριο όγκο των διαδηλωτών. Από σήμερα δεν θα μιλάνε μόνοι τους οι γραβατομένοι κυβερνητικοί, με τους επιτηρητές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, τους κερδοσκόπους, και τους "επαείοντες" μισθωμένους δημοσιογραφίσκους. Από σήμερα ο κόσμος θα μιλάει για την Ελλάδα για ένα πολύ πιο ουσιαστικό λόγο: Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν θα πάνε σαν πρόβατα επί σφαγής. Είναι το καλύτερο μάθημα που μπορεί να διδάξει ο Ελληνικός λαός, τους λαούς όλου του κόσμου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά την απεργία 24/2/2010

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και ειδικά τα μεγαλειώδη και μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα ξεγύμνωσαν την κυβέρνηση, κυριολεκτικά σκόρπισαν την εκφοβιστική προπαγάνδα όλων των μηχανισμών του συστήματος που επιχειρούσαν να πείσουν ότι ο λαός συναινεί στην σφαγή των δικαιωμάτων του.

Απέδειξαν ότι τα μέτρα της συναντούν την λαϊκή κατακραυγή και ότι είναι μεγάλο και συνεχώς διευρύνεται το τμήμα εκείνο των εργαζομένων και του λαού που είναι αποφασισμένο να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας που στηρίζουν την αντιλαϊκή της επίθεσης είναι έκθετη όσο ποτέ. Τώρα αποκαλύπτεται ακόμα πιο καθαρά ότι νόμος για την κυβέρνηση είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Η εμμονή της στην υλοποίηση των άγριων μέτρων που έχει συναποφασίσει με την ΕΕ υπηρετεί την ελληνική πλουτοκρατία στην προώθηση της ανταγωνιστικότητάς για τη διασφάλιση κερδών και του ισχυρού ρόλου της. Η αντιλαϊκή συμμαχία θα κάνει πίσω μόνο αν υποχρεωθεί από τη λαϊκή δύναμη.

Ο δρόμος της κλιμάκωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης είναι μονόδρομος. Οι επιτυχημένες απεργίες του ΠΑΜΕ απέδειξαν ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες και αναξιοποίητες εφεδρείες για να δημιουργηθεί μια λαϊκή πανστρατιά αντεπίθεσης.

Σήμερα υπάρχουν όλα τα περιθώρια η λαϊκή πάλη να περάσει σε μια νέα φάση όπου το βασικό της ποιοτικό χαρακτηριστικό θα είναι η ταξική συνειδητοποίηση και η πολιτική ριζοσπαστικοποίηση. Η λαϊκή αντιμονοπωλιακή πάλη και συμμαχία μπορεί να γίνει ασύγκριτα πιο ισχυρή αν τα φτωχά λαϊκά στρώματα απαλλαγούν από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό, αν συνειδητοποιούν ότι έχουν άλλο δρόμο από αυτόν της πλουτοκρατίας. Ότι έχουν συμφέρον και τη δύναμη να τον βαδίσουν.

Ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη.

Στο Λασίθι τα πράγματα παρέμειναν χλωμά, αν και καλύτερα από τις 10/2.
Το εργατικό κέντρο (ΠΑΣΚΕ_ΔΑΚΕ_ΣΥΡΙΖΑ) έμεινε εντός των τειχών....Η αγοραφοβία δεν κρύβεται...Να το προσέξουν αυτό.
Το ΠΑΜΕ έκανε καλύτερη συγκέντρωση αυτή τη φορά και κέρδισε (για πρώτη φορά) θετικές εντυπώσεις από αρκετό κόσμο, που πάντως παρέμεινε παρατηρητής. Τρομερή δύναμη είχε η ομιλία του εκπαιδευτικού Κώστα Σαραντόπουλου. Μοιράστηκαν πολλά έντυπα κι ανοίχτηκαν αρκετές συζητήσεις. Πάντως στο Λασίθι είμαστε ακόμα στα σπάργανα.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Λασιθίου στη συγκέντρωση της Τετάρτης


Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, όλοι μαζί στην απεργία της Τετάρτης να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Η απεργία που έγινε στις 10 του Φλεβάρη ήταν αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., που δημιουργήθηκε και με τη συνδρομή Ν. Δ. – ΛΑΟΣ και με τη στήριξη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Λασιθίου, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στο νομό Λασιθίου στην απεργία της 10ης Φλεβάρη, ήταν μικρότερη από το ποσοστό συμμετοχής στην υπόλοιπη Ελλάδα, καλεί τους εργαζόμενους του νομού μας να αφήσουν το φόβο, την απάθεια και τη μοιρολατρία στην άκρη και να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης.

Εργαζόμενη-εργαζόμενε,

- Εσύ που ξοδεύεις το μισό μισθό σου για να σπουδάσεις τα παιδιά σου, γιατί η δωρεάν παιδεία είναι μόνο στα λόγια.

- Εσύ που χρεώθηκες στις τράπεζες και αισθάνεσαι τη θηλιά του δανείου στο λαιμό σου.

- Εσύ νέα-νέε, που δουλεύεις με ελαστικές μορφές εργασίας (ωρομίσθιοι, stage, ενοικιαζόμενοι κ.λ.π.) για 400 ευρώ το μήνα.

- Εσύ που έμαθες ή μάλλον σου έμαθαν, ότι η συλλογική δράση για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία δε σε αφορά και δε συμμετέχεις στους συλλογικούς αγώνες.

- Εσύ που θέλεις να απεργήσεις αλλά φοβάσαι ότι θα σε απολύσει ο εργοδότης σου.


- Εσύ που θέλεις να απεργήσεις αλλά σκέφτεσαι το μεροκάματο που θα χάσεις, χωρίς να υπολογίζεις ότι αυτά που θα σου πάρουν, αν περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, θα είναι πολλαπλάσια από το μεροκάματο που θα θυσιάσεις για την απεργία.

- Όλοι εσείς που μπορεί και ορισμένοι να διαφωνείτε μαζί μας σε αρκετά ζητήματα αλλά συμφωνείτε με τη διαπίστωση του ΠΑΜΕ ότι πρέπει να πούμε ένα μεγάλο φτάνει πια!

Κάντε το βήμα, ΔΗΛΩΣΤΕ ΑΠΕΡΓΟΙ. Ελάτε μαζί μας την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου, βροντοφωνάζοντας:

- Όχι στη μείωση των μισθών.

- Όχι στη μείωση του ύψους των συντάξεων μέχρι 50%.


- Όχι στην αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες.

- Όχι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο (η άγρια φορολογία στα καύσιμα δείχνει τη συνέχεια που θα ακολουθήσει).

- Όχι στην επίθεση στο δικαίωμα για σταθερή και μόνιμη εργασία.

- Όχι στη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

- Όχι στη μείωση των μόνιμων διορισμών στην παιδεία και στην υγεία.

Εργαζόμενη – εργαζόμενε, απέρριψε την ιδεολογική τρομοκρατία και τα ψέματά τους. Για την οικονομική κρίση οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Υπεύθυνοι είναι οι τραπεζίτες, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τα τεράστια κέρδη που συγκέντρωσαν από τη δική μας εκμετάλλευση. Τα αφορολόγητα κέρδη τους και οι ενισχύσεις που πήραν από τις κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ την τελευταία δεκαετία, είναι υπερδιπλάσια του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμα και τώρα, την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τα επιδόματα των ανέργων, ανακοινώνει επιδοτήσεις 4 δισ υπέρ των βιομηχάνων και ζητά από τους ανέργους «ομοψυχία». Την ώρα που μοιράζει 10 δισ από το ΕΣΠΑ στους «άπορους» καπιταλιστές, ζητά από τους εργαζόμενους «κατανόηση».

Εργαζόμενες-εργαζόμενοι, ο μόνος τρόπος να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, είναι να αντεπιτεθούμε και μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα όχι μόνο να παλέψουμε για να κρατήσουμε ό,τι έχουμε, αλλά να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει με βάση την προσφορά και τις ανάγκες μας.

Υπάρχει προοπτική. Η οργανωμένη πάλη, δείχνει τη διέξοδο.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 11:00 π.μ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΠΑΜΕ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ω τι μέρα μπαμπά



Η πρώτη νίκη για τον Ελαιώνα είναι ήδη γεγονός. Όπως μου λένε και από το κόμμα η μικροαστική μου ψυχοσύνθεση με κάνει ανυπόμονο και επιρρεπή σε ενθουσιασμούς Όμως αυτή η μέρα είχε αδιαμφισβήτητα, ένα άρωμα από κοινωνική απαλλοτρίωση . Δεκάδες μέλη της οικολογικής, περίοικοι και συμπαραστάτες, άνοιξαν έναν νέο δρόμο για τα "κινήματα πόλης" στη περιοχή μας. Άνοιξαν ένα καινούριο δρόμο για τη σωτηρία του Ελαιώνα από τη τσιμεντοποίηση.
Άνοιξαν ένα νέο δρόμο για την αξιοποίηση της περιοχής, σαν ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής, που τόσο έχει ανάγκη αυτή η πόλη.
Το σημερινό δεν ήταν χάπενινγκ, δεν ήταν πάρτυ "to know us better", αλλά ούτε και μια ξερή κατάληψη. Σήμερα δείξαμε, πως στον Άγιο Νικόλαο μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τη γειτονιά, μπορούμε να ξαναμετρήσουμε τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών που παίζουν μες τη φύση, μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να ζούμε συλλογικά.
Διακόσιοι άνθρωποι πέρασαν κατά τη διάρκεια της μέρας από τα τείχη της απογοήτευσης, στη πύλη της συμμετοχικής διεκδίκησης.
Ξέρω ότι είναι ακόμα άνθρωποι πίσω, που κρατούν τις επιφυλάξεις τους, που φοβούνται τα καπελώματα, που φοβούνται μήπως ξανανιώσουν απογοητεύσεις και ματαιώσεις. Τους καταλαβαίνω. Όμως τους θυμίζω ότι αφενός μοναδικός χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δε γίνεται, και αφετερου ότι η κοινωνική αποδοχή της πρότασής μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία.
Είναι η ώρα λοιπόν να ξανασυναντηθούν αγωνιστές όλων των γενεών, για να γιορτάσουμε μια νίκη για τη πόλη μας.
Τα πράγματα σήμερα ήταν απλά και για αυτό τόσο ανθρώπινα. Ξεκινήσαμε με ένα γερό καθαρισμό του χώρου, στήσαμε αυτοσχέδια καθίσματα και τραπέζια από τα πεταμένα στο γύρω χώρο υλικά. Στήσαμε τους πάγκους με τα ρεφενέ μεζεδάκια και τις ρακές. Ένα κασετοφωνάκι παρωχημένης τεχνολογίας ήταν αρκετό για το μουσικό χαλί της εκδήλωσης. Μια μπασκέτα, μερικές μπάλες κι ένα χοντρό σχοινί, αποτέλεσαν τα απαραίτητα αξεσουάρ για ατελείωτα παιδικά παχνί δια. Μια ψησταριά που άναψε με τα ξερόκλαδα, μερικά σεντόνια που στρώθηκαν στο χορταριασμένο ξέφωτο, και μερικά "σκαμπουδάκια" που έφεραν οι γιαγιάδες από τα γύρω σπίτια, συμπλήρωναν το σκηνικό. Πηγαδάκια με πολιτικές αναλύσεις, ιδέες για μια καλύτερη πόλη, αλλά και παιδική ζωγραφική με θέμα το πως τα παιδιά φαντάζονται το παιχνίδι τους στον Ελαιώνα.
Αλλά προπαντός χαμόγελα αισιοδοξίας. Από τη γλυκιά αίσθηση που σου δίνει η επαφή με τη φύση αλλά και την αισιοδοξία μιας μαζικής κινητοποίησης που δημιουργεί φως στο βάθος του τούνελ.
Φίλες και φίλοι, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα. Φέρετε μαζί σας αισιοδοξία και αποφασιστικότητα Και μην ξεχνάτε. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.