Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" στην αυγή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα

Καμαρώστε τι έγινε στη Δημητσάνα, όταν εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε τα αυτονόητα...

Δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο κάτι ανίσχυροι βουλήσεως, ευνουχισμένοι δημοτικοί άρχοντες, που κυνηγώντας ψηφαλάκια, συμβιβάζονται με την παρουσία Δεσποτάδων σε μια καθαρά πολιτική τελετή...

Στον Άγιο Νικόλαο επειδή και ο Δεσπότης μας, δεν είχε καμμία σχέση με αυτόν τον αφιονισμένο αντικομμουνιστή... δεν είχαμε παρατράγουδα. Έτσι 2 από τους 3 δημοτικούς συμβούλους της Λάϊκής Συσπείρωσης, δεν δώσαμε θρησκευτικό όρκο αλλά δηλώσαμε στη τιμή και την υπόληψή μας ότι θα υπηρετούμε το συμφέρον του λαού.

Κάποιοι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει θεοκρατικό καθεστώς. Και πρώτη πρέπει να το καταλάβει η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου.

Για αυτό θα βάζουμε πάντα το αίτημα και θα το ζυμώνουμε στο λαό :

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ



http://palestineresist.gr/
Αυτή η συλλογή παιδικών ζωγραφιών είναι, όπως γράφει η ανάρτηση του uruknet, διαθέσιμη για έκθεση. Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Νικολάου θα διερευνήσει την δυνατότητα να φιλοξενηθεί αυτή η έκθεση στη πόλη μας.


Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΛΑΧΑΝΑΔΕΣ


‘Οι Λαχανάδες’
‘Απάνω τους, μάγκες’( επιφώνημα το οποίο ακούγεται στο τραγούδι ‘το Λάχανο’)
‘Δε μας τρομάζει ο θάνατος,
δε μας φοβίζει η πείνα,
γι’ αυτό τσιμπάμε λάχανο
και την περνούμε φίνα.’

Για όλα φταίει ο Αδάμ.
‘ Τι το ήθελες, ρε καραγκιόζη, το μήλο; Φοβήθηκες μην τυχόν και δεν σου κάτσει η μαντάμ;
Οι δυο σας, λένε, ήσασταν εκεί πάνω. Δεν θα καθόταν το πρωί, θα σου καθόταν το απόγευμα, άντε το βραδάκι υπό το σεληνόφως. Τώρα μου λέει ο Γιάννης, ‘Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τη γυναίκα, προ πάντων αν της μπει στο μυαλό να εκμεταλλευτεί τη Θεολογική δυνατότητα της ‘Μετάνοιας’ έστω και στο παρά πέντε, άντε μετά να τη συμμαζέψεις. Κορόιδο είναι δηλαδή ο Θεός, που τόσα χρόνια είναι ανύπαντρος;’
Αλλά ας πάρουμε την εκδοχή, ότι το μήλο σου παρείχε τη Γνώση. Είναι φανερό, ότι ο Δημιουργός και η εκκλησιαστική νομενκλατούρα ήθελαν να κρατήσουν την Γνώση μακριά τους Πρωτόπλαστους γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσει η κατοχή της. Όταν πεθάνετε, εκεί που θα σας οδηγήσουν ψάξτε να βρείτε τον Γαλιλαίο, τον Τζιορντάνο Μπρούνο και χιλιάδες άλλους, οίτινες ετέθησαν υπό τον διωγμό της Εκκλησίας για την Γνώση, την οποία απέκτησαν και πρόσφεραν, ως άλλοι Προμηθείς στην Ανθρωπότητα. Ρωτήστε τους κι αυτοί θα σας πουν γιατί τα έκανε μούσκεμα ο γκαντέμης ο Αδάμ. Βλέπετε όλοι τις προσπάθειες που κάνουν οι τον πλούτο και την καρέκλα της Εξουσίας κρατούντες να μας κρατήσουν σε άγνοια. Όσο λιγότερα ξέρεις τόσο πιο ‘διαχειρίσιμος’ γίνεσαι. Άλλα αποκρύπτουν, άλλα παραποιούν, άλλα αποσιωπούν, άλλα συσκοτίζουν κι άλλα διαστρεβλώνουν για να μην μάθεις την Αλήθεια, άντε το πολύ να μάθεις ένα μέρος της.
Μην είσαι βιαστικός, θα φτάσω και στα λάχανα.
Πόσοι από σας δεν γαλουχηθήκατε με το μύθο της καλής Ευρώπης που μας δίνει λεφτά κι αν φύγουμε θα χάσουμε τη ματζαδούρα; Διότι εντός της Ε. Ε ο καπιταλισμός είναι ‘καλός’, αλλά δεν τον διαχειρίζονται σωστά;
Ας πάρουμε λοιπόν επίσημα στοιχεία για τα λεγόμενα ‘πακέτα’ που εισέρευσαν στην Ελλάδα από το 1981. Πρόκειται για τα περίφημα ΜΟΠ της περιόδου 1986-1993 ύψους 471 εκατομμυρίων ευρώ, το Β’ ΚΠΣ της περιόδου 1994-1999 ύψους 12,3 δις. Ευρώ, το Γ’ ΚΠΣ της περιόδου 200-2006 ύψους 26,1 δις Ευρώ. Προσθέστε τώρα το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 ύψους 26,2 δις Ευρώ. Το άθροισμά τους είναι περίπου 65 δις Ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Ελευθεροτυπία της 15/6/2010 συνολικά τα ποσά τα οποία έλαβε η χώρα για το διάστημα 1981-2009 δεν ξεπέρασε τα 43 δις Ευρώ, αν προσθέσουμε και το 1 δις από το ΕΣΠΑ μέχρι τέλους του 2009.
Ας πάρουμε τώρα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας και αφορούν στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της χώρας μας με την Ε.Ε. Αθροιστικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίας το σύνολο των εισαγωγών ανήλθε στα 379,2 δις Ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό που αφορά στις εξαγωγές ανήλθε σε 125,4 δις Ευρώ. Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει ένα έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ε.Ε ύψους 254 δις Ευρώ. Πληρώσαμε 254 δις για εισαγωγές και πήραμε από τα πακέτα 43. Για κάθε ΕΝΑ Ευρώ που μας έδωσαν πληρώσαμε ΕΞΙ.
Τα λάχανα κι οι παντόφλες που ακούγονται στο τραγούδι ‘Κάτω στα Λεμονάδικα’, το οποίο με επιφύλαξη, από πλευράς Ηλία Πετρόπουλου, αποδίδεται στον Βαγγέλη Παπάζογλου είναι τα κλεμμένα πορτοφόλια, που ‘απαλλοτρίωναν’ τα κλεφτρόνια της εποχής του 1934, οπότε και κυκλοφόρησε το άσμα.
Από τότε μέχρι τώρα κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και στις μέρες μας οι πολιτικοί υπηρέτες της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας και τα παπαγαλάκια τους αφαιρούν, ως νέοι ‘λαχανάδες’ ολάκερο σχεδόν το εισόδημα των εργαζομένων στη χώρα μας με τρόπο που μπροστά τους ο Αλ Καπόνε κι ο Ντίλλιγκερ, η Μαφία, η Καμόρα κι η Κόζα Νόστρα φαντάζουν παιδιά του νηπιαγωγείου.
Ας δούμε όμως και μια άλλη πτυχή της ‘λαχανοειδούς απαλλοτριώσεως’ του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων. Αυτήν της θεωρίας περί της αναγκαιότητας της λήψεως των απάνθρωπων μέτρων, λόγω του χρέους.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ‘τσάρος’ προσωρινός της Οικονομίας, σε συζήτηση που είχε με τον κ. Όλι Ρεν, Επίτροπο της Κο(νο)μισιόν, αυτόν που μας ευχήθηκε πρόσφατα καλό κουράγιο στα Ελληνικά, πρότεινε όταν αναφερόμαστε στο χρέος της χώρας, να μιλάμε για Συνολικό Εξωτερικό Χρέος κι όχι μόνο στο Δημόσιο. Το ίδιο κάνουν όλα τα κράτη. Στο Δημόσιο χρέος προσθέτουν και τα χρέη των ιδιωτών, τα οποία αναλαμβάνουν να πληρώσουν οι λαοί μέσω των αστικών κυβερνήσεων.
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και αφορούν στο β’ Τρίμηνο του 2010 το εξωτερικό χρέος για μια σειρά χώρες σε δις δολάρια, διαμορφώνεται ως εξής

ΗΠΑ 13,984
ΒΡΕΤΑΝΙΑ 8,980
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4,712
ΓΑΛΛΙΑ 4,698
ΙΑΠΑΩΝΙΑ 2,246
ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2,231
ΙΤΑΛΙΑ 2,223
ΙΣΠΑΝΙΑ 2,165
ΙΡΛΑΝΔΙΑ 2,131
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 1,891
ΒΕΛΓΙΟ 1,241
ΕΛΒΕΤΙΑ 1,189
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 1,017
ΚΑΝΑΔΑΣ 1,009
ΣΟΥΗΔΙΑ 853
ΑΥΣΤΡΙΑ 754
ΧΟΓΚ-ΚΟΝΓΚ 689
ΔΑΝΙΑ 559
ΕΛΛΑΔΑ 532
Είπατε τίποτα;
Να ρίξουμε τώρα μια ματιά σε στοιχεία της CIA από το Factbook, για το εξωτερικό χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ.

Το εξωτερικό χρέος της ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, για το Σεπτέμβριο 2009 βρισκόταν στο 1.004%
Της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, για το Δεκέμβρη 2009 βρισκόταν στο 470%
Της ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, για τον Ιούνη 2009, 416%
Της ΕΛΒΕΤΙΑΣ, για τον Ιούνη 2009, 271%
Του ΒΕΛΓΙΟΥ, για τον Δεκέμβρη 2008, 267%
Της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, για τον Ιούνη 2009, 223%
Της ΙΑΠΩΝΙΑΣ, για τον Ιούνη 2009 205%
Της ΓΑΛΛΙΑΣ, για τον Ιούνη 2009, 188%
Της ΕΛΛΑΔΑΣ, για τον Ιούνη 2009, 167%
Της ΙΣΠΑΝΙΑΣ, για τον Ιούνη 2009, 165%
και της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, για το ίδιο διάστημα 155%.
Να κλείσουμε, πριν βγάλουμε συμπεράσματα από τα στοιχεία αυτά με τον πίνακα, ο οποίος αναφέρεται στο κατά κεφαλήν χρέος, σε χιλ. δολάρια. Πηγή μας η WORLD Lingo, κατάλογος χωρών από το εξωτερικό χρέος και αναφέρεται για το 2007.

Κάθε κάτοικος λοιπόν της ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ χρωστάει 424,3 χιλ. δολ
Της ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, 189,8 χ. δ
Της ΕΛΒΕΤΙΑΣ, 176,1
Των ΚΑΤΩ ΧΩΡΩΝ, 138,6 χ. δ ( εμένα μπρε ρωτάτε ποιες είναι οι Κάτω Χώρες;)
Της ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, 98,5 χ. δ
Της ΑΥΣΤΡΙΑΣ, 90,3 χ. δ
Της ΔΑΝΙΑΣ, 89,8 χ. δ
Της ΓΑΛΛΙΑΣ, του κοντοπίθαρου Σαρκοζί, 68,2 χ. δ
Της ΣΟΥΗΔΙΑΣ, 65,1 χ. δ
Της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, της Κάγκελα Μέρκελ, 54, 6 χ. δ
Της ΦΙΝΛΑΝΙΑΣ,51,1 χ. δ
Της ΙΣΠΑΝΙΑΣ, 45,2 χ. δ
Των ΗΠΑ, του Ομπάμια, 42,3 χ. δ
Της Ιταλίας, του σαλτιμπάγκου Μπερλουσκόνι,39, 4 χ. δ
και της, κρατηθείτε λίγο, ΕΛΛΑΔΑΣ, των ‘Λαχανάδων’, 33,3 χ. δ
Γνωρίζω καλά το μορφωτικό σας επίπεδο και δεν θα σας κουράσω με σχόλια και συμπεράσματα, τα οποία βγαίνουν από μόνα τους. Μια τεράστια προπαγανδιστική μηχανή ‘χρεο-τρομοκρατίας, έχει στηθεί εδώ και χρόνια για να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα το κλίμα απόλυτης εργασιακής, μισθολογικής και ασφαλιστικής βαρβαρότητας, η οποία μας επιβάλλεται .
Όπως φαίνεται από τα παραπάνω στοιχεία το χρέος δεν είναι μια ελληνική ιδιορρυθμία. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καπιταλιστικής κρίσης. Στα πλαίσια της ‘ελεύθερης οικονομίας’ πολυεθνικές, μονοπώλια και τράπεζες κερδοσκοπούν ασύστολα κι ελεύθερα φορτώνουν τα χρέη τους στους λαούς.
Κι ενώ δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι που υπέγραψε τις καταδικαστικές αποφάσεις για τον πρώην Αττικής, ο οποίος είχε στα συρτάρια του 1 δις 800 εκ. για μια ώρα ανάγκης, του γνωστού και αλήστου μνήμης Γιοσάκη, όστις εγκαταστάθηκε για τα καλά στις φυλακές Κορυδαλλού και την καταδίκη, έστω και με αναστολή, των Εφραίμ και Αρσένιου, οι οποίοι τόση θρασύτητα επέδειξαν κατά την κλήση τους ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με γραπτή δήλωση, την οποία διένειμαν στους πιστούς πριν λίγες μέρες, δίνει συγχωροχάρτι στον καπιταλισμό για τη βαρβαρότητα που επιφυλάσσει στους εργαζόμενους.
Η Ιεραρχία της Εκκλησίας αντιστρέφει την πραγματικότητα για να κρύψει τις αιτίες της κρίσης. Η ‘Κατοχή’ με τον τρόπο που παρουσιάζεται φαντάζει σαν κάτι αναγκαίο. Κουβέντα για την ‘Κατοχή’ που υπήρχε και πριν το Μνημόνιο, δίνει συγχωροχάρτι και στις αστικές κυβερνήσεις, τόσο για τα μέτρα που πήραν, όσο και γι αυτά που θα έρθουν. Για όλα ευθύνεται ο λαός, ο οποίος προσεβλήθην από την νόσο της ‘ευμάρειας ‘και της καλοπέρασης. Προσπαθεί να φορτώσει με ανύπαρκτες ενοχές τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι παράγουν τον πλούτο τούτης της χώρας, τον αποτρέπει από την αμφισβήτηση της ουσίας του καπιταλιστικού συστήματος και σφόδρα επιθυμεί την υποταγή του στην βαρβαρότητα.
Βλέπετε μόνον οι Νικόδημοι κι οι Γιοσάκηδες έχουν δικαίωμα στην ‘ευμάρεια’. Μόνο οι εκκλησιαστικοί μπίζνεμεν έχουν αυτό το προνόμιο. Πόσο μακριά είστε αξιότιμοι κ. Ιεράρχες από το κήρυγμα του Χριστού κι από τη ζωή των πρώτων χριστιανών.
Όσο για σας δεν χρειάζεται να μασάτε. Απάνω τους μάγκες, που ακούγεται και στο τραγουδάκι, μέχρι να πάρει την εξουσία ο λαός. Λαϊκή Εξουσία, Λαϊκή Οικονομία. Το αντίδοτο στα βάσανά σας. Με το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ., το ΜΑΣ, την ΟΓΕ.


ΣΗΜ. ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΥ ... και με όσους άλλους αποδεχτούν ότι το κυρίαρχο αίτημα του λαού, δεν είναι η επαναδιαπραγμέτευση του χρέους και τα τοιαύτα.. αλλά η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

.