Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος της "Σοσιαλιστικής διεθνούς"

ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ...ο αντιπρόεδρος



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο Πρόεδρος


Γεώργιος Παπανδρέου: Ο πρόεδρος της "Σοσιαλιστικής διεθνούς", εγκαινίασε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης για το λαό του. Απευθείας οικονομική (άρα και γενικότερη) καθοδήγηση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (Ευρωπαϊκή τράπεζα, ΔΝΤ) και μια κυβέρνηση τοποτηρητή, που συντάσσει τις νομοθετικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή των επιβληθέντων μέτρων, τα προπαγανδίζει και επιβλέπει την τήρηση των δεσμεύσεων για να αισθάνονται οι δανειστές μας ασφάλεια.
Σε αυτές τις συνθήκες το σχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα. Πρόκειται για ένα «νόμο - εφιάλτη» σε μία «κοινωνία - εφιάλτη». Δεν επιδεινώνει απλώς τα όρια ηλικίας και τις συντάξεις, αλλά ανατρέπει εκ βάθρων τη φιλοσοφία του ασφαλιστικού συστήματα, με τη μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο ανταποδοτικό σύστημα και τελικά στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση. Με δουλειά μέχρι θανάτου για συντάξεις - επιδόματα κηδείας. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων η σύνταξη και η ασφαλιστική προστασία, γίνονται «απαγορευμένος καρπός». Ενώ τα παιδιά μας, γίνονται η «γενιά των 500 ευρώ», η γενιά της εργασιακής περιπλάνησης και της ανεργίας που θα δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για συντάξεις - ψίχουλα!

Ο κοινωνικός μεσαίωνας όμως δεν σταματά εδώ. Έρχονται ακόμη σκληρότερα μέτρα! Με την αύξηση του αριθμού των απολύσεων, την ουσιαστική κατάργηση των αποζημιώσεων, την κατάργηση των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού, τη νέα λιτότητα. Με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών, τη στέρηση των υπηρεσιών πρόνοιας, την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Εχούντ Μπαράκ: Ο αντιπρόεδρος της "Σοσιαλιστικής διεθνούς" και υπουργός άμυνας του Ισραήλ. Πρώτος υπέύθυνος για τη σφαγή στο MAVI MARMARA. Ο κύριος αυτός, φαίνεται ετοιμάζεται για νέο μακελειό. Ζητάει από τους Αμερικάνους περισσότερα όπλα...πιθανότατα όχι γιατί φοβάται τις σφεντόνες των παλαιστινίων αλλά προαναγγέλλοντας κάτι πολύ δυσοίωνο. Επιδιώκει μια ελεγχόμενη στρατιωτική ένταση με τα γειτονικά κράτη και πιθανότατα την Τουρκία για να επανεπιβεβαιώσει την Σιωνιστική ηγεμονία στη περιοχή (που υπαίστει πλήγματα κυρίως μετά από την αποτυχημένη εισβολή στο Νότιο Λίβανο). Όμως όπως έχει πολλές φορές αποδειχθεί, οι "ελεγχόμενες κρίσεις" δεν είναι και τόσο ελεγχόμενες. Και αυτό μπορεί να φέρει νέα δεινά και για το λαό του αλλά και για τα γειτονικά έθνη. Αλλά γιατί ένας "Σοσιαλιστής" να νοιαστεί για κάτι τέτοιες λεπτομέρειες...

Israeli request for more arms from US raises fears of regional violence
By Catrina Stewart in Jerusalem
Wednesday, 9 June 2010
REUTERS
Israel's Defence Minister Ehud Barak made a move for the weapons during a recent visit to Washington
Israel has approached the United States for more bombs and asked Washington to increase an emergency arms cache stowed on Israeli soil by 50 per cent, according to the leading newspaper Ha'aretz.
The approach, made by Defence Minister Ehud Barak during a recent visit to Washington, reflects the heightened tensions in recent months between the Jewish state and its neighbours that have given rise to widespread fears within Israel of an imminent regional conflict.
Διάβασε αναλυτικά: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israeli-request-for-more-arms-from-us-raises-fears-of-regional-violence-1994956.html


ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε αθλιότητες...ώστε να γονατίσει κάθε αντίσταση του λαού


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση για τις τρομοκρατικές συλλήψεις στελεχών του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος στη Μυτιλήνη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες κυβέρνηση και εφοπλιστές στη Μυτιλήνη σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι λιμενικές αρχές με εντολή εισαγγελέα συνέλαβαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Στρατή Αντώνα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου Νίκο Μπουλμπούλη, επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στη χτεσινή απεργία των ναυτεργατών. Ταυτόχρονα, εισβάλλοντας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ απαίτησαν από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Παρασκευά Γεωργούλα να τους ακολουθήσει στα γραφεία του Λιμενικού Σώματος για να καταθέσει, ενώ μήνυση κατατέθηκε και κατά του βουλευτή του Κόμματος Σταύρου Σκοπελίτη για τους ίδιους λόγους. Αφορμή για να εκδηλωθεί η κρατική - κυβερνητική καταστολή στάθηκε η μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών που υπέβαλε καπετάνιος πλοίου της ΑΝΕΚ με εντολή που έλαβε από τους εφοπλιστές ιδιοκτήτες μετά τη λήξη της απεργίας και ενώ το πλοίο είχε αποπλεύσει.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αυτήν την προκλητική τρομοκρατική ενέργεια. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αποτελεί συνέχεια της συκοφαντικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από κοινού η κυβέρνηση, οι εφοπλιστές, τα ΜΜΕ που τους υπηρετούν, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., κατά του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν ο αγώνας και οι απεργίες των ναυτεργατών για τα δικαιώματά τους υπονομεύουν τον τουρισμό. Είναι συνέχεια της οργανωμένης από το σύστημα και τα κόμματα συκοφαντικής και προβοκατόρικης επίθεσης κατά του ΚΚΕ. Ο στόχος τους είναι να ποινικοποιήσουν τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος, το δικαίωμα στην απεργία, να γονατίσουν το λαό, για να πληρώσει αυτός την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία είναι η κλιμάκωση της εργατικής λαϊκής πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ένα πρωτότυπο μποϋκοτάζ, βγαλμένο από τις πιο ευφάνταστες στιγμές του εργατικού κινήματος.

Πολλοί με ρωτάνε. Υπάρχει άλλος τρόπος διεκδίκησης εκτός από την απεργία, για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στα μικρότερα και μεγαλύτερα αιτήματά τους;
Σε μια εποχή όπου οι ξεπουλημένες ηγεσίες του εργατικού κινήματος βαράνε πιστολιές στον αέρα με απεργίες φερετζέ, ίσα για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου... Σε μια εποχή ηττοπάθειας λόγο της οργανωτικής και ιδεολογικής υποχώρησης των δυνάμεων της εργασίας... Σε μια εποχή όπου οι λαοί δεν έχουν στηρίγματα στην αντικαπιταλιστική τους δράση... η απεργία φαίνεται παρωχημένη και το κόστος της δυσβάσταχτο για τις εποχές της κρίσης.

Κι όμως... αν οι εργαζόμενοι καταλάβαιναν πόσο χρειάζονται οι καπιταλιστές την εργατική τους δύναμη... Αν για παράδειγμα σταματούσαν να πουλάνε συντονισμένα την εργασία τους στο ξενοδόχο, τώρα μέσα στη σαιζόν, τώρα που τρέχουν τα συμβόλαιά τους (στους ακόμα μεγαλύτερους καπιτάλες των γραφείων εκμετάλλευσης της τουριστικής βιομηχανίας), τώρα η απεργία αν ήταν οργανωμένη και περιφρουρημένη, θα ήταν και νικηφόρα.

Δεν έχω καμία αυταπάτη όμως για το βαθμό ανάπτυξης της ταξικής εργατικής συνείδησης στη περιοχή μας, αφού ο δεξιός πρόεδρος του Εργατικού μας Κέντρου...θέλει να σηκώσει αγάλματα προς τιμήν των ξενοδόχων που ανέπτυξαν την περιοχή μας!!!

Υπάρχουν όμως κι άλλες μέθοδες (όπως λέγαμε παλιά στο κόμμα), που ο εργάτης μπορεί να δημιουργήσει κόστος στα συμφέροντα του αφεντικού του...καίγοντας το προφίλ ευεργέτη, που προπαγανδίζει μέσα από φανερούς (βλέπε διαφήμιση) ή πιο υπόγειους τρόπους (βλέπε προέδρους εργατικών κέντρων).
Μακάρι λοιπόν να δουν αυτό το βιντεάκι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μας, οι οποίοι τραβάνε τεράστιο κουπί και με δικαιώματα...Ρωμαϊκής γαλέρας. Ίσως τους μπουν τίποτα ιδέες...

Το Σαν Φρανσίσκο από όπου προέρχεται το βίντεο, ήταν ανέκαθεν η καρδιά των ριζοσπαστικών κινημάτων στις Η.Π.Α. και μια από τις πιο φιλόξενες μητροπόλεις του κόσμου σε οποιαδήποτε νεωτερικότητα.


Ευχαριστώ τον Νίκο Περάκη που μου το έστειλε, φτιάχνοντάς το Κυριακάτικο πρωινό μου.