Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ


Στα μπλόκα της αγροτιάς χτυπάει σήμερα η καρδιά της Ελλάδας που αγωνίζεται 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
         
Η Πανελλαδική γραμματεία της ΠΑ.ΣΥ. καλεί σε παναγροτικό ξεσηκωμό. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή, ολιγωρία, και ταλαντεύσεις, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και καταστολή. Η ωμή επιθετικότητα  και αγριότητα της κυβερνητικής και ευρωκοινοτικής αγροτικής πολιτικής μας οδηγούν άμεσα και βίαια στην φτώχεια, την εξαθλίωση. Αγωνιζόμενοι δεν έχουμε να χάσουμε παρά το ξεκλήρισμα και την καταστροφή μας.
Να πρωτοστατήσουν οι γραμματείες της ΠΑ.ΣΥ σε όλους τους νομούς στο συντονισμό, την οργάνωση, τον προσανατολισμό του αγώνα, αλλά και της συμμαχίας με ενεργή συστράτευση με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑ.ΣΥ. χαιρετίζει σε όλη τη χώρα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φτωχομεσαίων  αγροτών, που για μια ακόμα φορά αποφασιστικά μπαίνουν στο δρόμο της πάλης και του αγώνα, διεκδικώντας την επιβίωση τους, το δικαίωμά  να συνεχίσουν να παραμένουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη. Να παράγουν υγιεινά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα αξιοποιώντας το σύνολο των εδαφοκλιματολογικών δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας (και η παραμονή στην ΕΕ μας το στερεί) , που μπορούν να  πολλαπλασιαστούν με  την ουσιαστική επιστημονική στήριξη και την παραπέρα μηχανοποίηση σε γεωργία και κτηνοτροφία. Ώστε να μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι, οι οικογένειες και τα παιδιά τους μια ανθρώπινη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
          Ωστόσο αν και αυτό είναι εφικτό με μια άλλη πολιτική και εξουσία, όμως σήμερα οδηγούμαστε από το κακό στο χειρότερο κάθε χρόνο. Γιατί βιώνουμε τα  αποτελέσματα της στρατηγικής της Ε.Ε. για συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους καπιταλιστές μεγαλοαγρότες. Της συμφωνίας του Μάαστριχ με την ενιαία  απελευθερωμένη διακίνηση στην αγορά και των αγροτικών προϊόντων. Της Κ.Α.Π. που χρόνια συναποφασίζουν και υλοποιούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
          Σήμερα η νέα επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ. και τα νέα βάρβαρα μέτρα που παίρνει σε βάρος και της φτωχομεσαίας αγροτιάς, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς και η νέα Κ.Α.Π. 2014-2020 θα οδηγήσουν στο τελειωτικό ξερίζωμα της.
Ποιός μικρομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος μπορεί να αντέξει:
·        Τη νέα φοροεπιδρομή με την φορολόγηση σπιτιών, αποθηκών, ακόμα και των χωραφιών.
·        Τα χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67.
·        Τις τεράστιες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα.
·        Τις υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο, στις ζωοτροφές και στο σύνολο των αγροτοεφοδίων, για να κερδοφορούν τα μονοπώλια.
·        Τη μείωση της επιστροφής του Φ.Π.Α. από 11% σε 6% και με στόχο την τελική κατάργηση.
·        Τις περικοπές των πενιχρών αγροτικών συντάξεων με το κόψιμο των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
·        Τις περικοπές στις επιδοτήσεις και στις αποζημιώσεις από ασθένειες και καταστροφές (πράσινο σκουλήκι, δάκος, χαλαζοπτώσεις κ.λ.π.).
·        Την κατάργηση κάθε μέτρου προστασίας της ντόπιας παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές στον παραγωγό που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής στα περισσότερα προϊόντα.
·        Την νέα Κ.Α.Π. 2014-2020 που θα φέρει μείωση συνολικά των κονδυλίων και των εισροών στον αγροτικό τομέα. Ταυτόχρονα θα φέρει μείωση κατά 40% περίπου στις επιδοτήσεις με την υιοθέτηση της περιφερειοποίησης και των κριτηρίων που τίθενται, καθώς και την οριστική αποδέσμευση της επιδότησης από την παραγωγή.
Κανείς μικρομεσαίος αγρότης δεν πρόκειται να επιβιώσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της. Η δημιουργία των προϋποθέσεων για άλλη λειτουργία και της αγροτικής οικονομίας με βάση τις διατροφικές ανάγκες του Ελληνικού λαού αλλά και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και όχι με βάση το κέρδος των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων μεταποιητών.
Αυτός ο δρόμος απαιτεί και προϋποθέτει την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, την ενεργοποίηση των αγροτικών συλλόγων με κατάργηση στην πράξη του νόμου 4015/2011, την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και την απομόνωση όλων αυτών των δυνάμεων που βρισκόμενοι χρόνια τώρα στην ηγεσία του, έβαλαν την υπογραφή τους στη σημερινή κατάντια της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Αυτός ο δρόμος απαιτεί την κοινή στράτευση και δράση με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, της νεολαίας και των γυναικών.
Το σάλπισμα των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου, ήδη βρίσκει ανταπόκριση στους αγρότες των περιοχών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.  Η διαμαρτυρία και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ξεριζωμού θα απλωθεί παντού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!


28/01/13                                 Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑ.ΣΥ.