Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Βρίσκεται η Ελλάδα υπό κατοχή; (Ιδεολογικό κείμενο)


Υπάρχει ένα σημείο τομής στην προπαγάνδα όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., μέχρι τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την αυτοαποκαλούμενη «αντικαπιταλιστική αριστερά». Ο καθένας με τις δικές του ιδιαίτερες αποχρώσεις και σκοπιμότητες αναπαράγει το ιδεολόγημα ότι η χώρα βρίσκεται υπό την «κατοχή» και την «κηδεμονία», είτε της ΕΕ, είτε του ΔΝΤ, είτε και των δυο μαζί και πως η κυβέρνηση δεν ασκεί δική της πολιτική, αλλά, αντίθετα, υλοποιεί αποφάσεις άλλων.
Πρόκειται για προπαγάνδα που ζημιώνει το λαό και το κίνημα, για τους εξής κυρίως λόγους:
1. Λιγότερο ή περισσότερο συνειδητά, αθωώνει την κυβέρνηση και την πολιτική της, αφού τη διαχωρίζει από τους στρατηγικούς συμμάχους της, την ΕΕ και το ΔΝΤ στον πόλεμο που διευθύνει ενάντια στο λαό και την παρουσιάζει σαν αθώα του αίματος για την πρωτοφανή σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων. Με το βολικό ιδεολόγημα της «κατοχής» από την ΕΕ και το ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα απαλλάσσονται από τις πρωταγωνιστικές τους ευθύνες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και βαρύνονται με την ανώδυνη για το αστικό πολιτικό σύστημα κατηγορία ότι ανέχονται απλώς το ξεκλήρισμα του λαού, επειδή, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Και αθωώνει επίσης τους μεγαλοεπιχειρηματίες, το κεφάλαιο στην Ελλάδα.
2. Κρύβεται από το λαό ότι η ενσωμάτωση της χώρας στις διακρατικές ενώσεις και τους άλλους οργανισμούς του κεφαλαίου, όπως είναι η ΕΕ και το ΔΝΤ, αποτέλεσαν και αποτελούν στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης. Αυτήν την επιλογή υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν ήρθαν «ακάλεστοι» στην Ελλάδα. Τους έφεραν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τις συνθήκες και τις συμφωνίες που υπογράφουν εδώ και 30 χρόνια για τη σύσταση και τη θωράκιση της καπιταλιστικής ΕΕ σε όφελος των μονοπωλίων. Το ίδιο ισχύει και με το ΔΝΤ, αφού η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της Ευρωένωσης είναι μέλη αυτού του πολιτικοοικονομικού ιμπεριαλιστικού οργανισμού.
3. Κρύβεται η πραγματική αιτία των μέτρων, που καμιά σχέση δεν έχουν με το χρέος και τα ελλείμματα, αλλά αυξάνουν την εκμετάλλευση και τα κέρδη του κεφαλαίου. Κρύβεται ο χαρακτήρας της κρίσης και σε τελική ανάλυση ο αντιδραστικός χαρακτήρας του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, τον οποίο, κατά τα άλλα, δυνάμεις δήθεν αντικαπιταλιστικές καμώνονται στα λόγια ότι θέλουν να τον ανατρέψουν. Τα μέτρα, που με ιδιαίτερη σφοδρότητα προωθούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου στην ΕΕ και σε όλον τον κόσμο, στοχεύουν στην παραπέρα υποτίμηση της εργατικής δύναμης, σαν αναγκαία προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση, που είναι παγκόσμια και συγχρονισμένη. Οι φιλομονοπωλιακές ανατροπές δεν αποτελούν έμπνευση της στιγμής μιας «κακής ΕΕ» ή ενός «κακού ΔΝΤ», όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν όσοι αναπαράγουν το ιδεολόγημα της κατοχής και της κηδεμονίας. Είναι μέτρα ζωτικής σημασίας για την κερδοφορία του κεφαλαίου, τα οποία, σε συνθήκες κρίσης, προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς, αφού το κεφάλαιο δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταστρέψει παραγωγικές δυνάμεις για να ξεπεράσει την ύφεση και να μπει σε νέο κύκλο μεγέθυνσης. Αυτήν τη βαθιά αντιλαϊκή στρατηγική δεν την έφεραν αυτόκλητα στην Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ τον τελευταίο μόνο χρόνο, όπως ισχυρίζονται ακόμα και οι αυτοαποκαλούμενοι «αντικαπιταλιστές», καλλιεργώντας μ' αυτόν τον τρόπο την αυταπάτη ότι οι «προ ΔΝΤ» κυβερνήσεις ασκούσαν φιλολαϊκή δήθεν πολιτική.
4. Συγκαλύπτεται ότι την κρίση την δημιούργησαν οι πλουτοκράτες και η ληστρική πολιτική των κομμάτων τους. Και επειδή το ξεπέρασμά της απαιτεί σαρωτικές αντιλαϊκές ανατροπές, η σημερινή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, που ανέλαβε να τις προωθήσει για λογαριασμό του κεφαλαίου, είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες χώρες της ΕΕ, ακόμα και εκεί όπου το ΔΝΤ δεν έχει συνάψει δάνεια, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για τις ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, οι κυβερνήσεις των οποίων σαρώνουν ό,τι άφησαν όρθιο όλα τα προηγούμενα χρόνια.
5. Η προπαγάνδα περί «κατοχής» και «κηδεμονίας» συσκοτίζει τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, που είναι η συγκέντρωση δυνάμεων για την κατά μέτωπο σύγκρουση και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτήν την πάλη, η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της πρέπει να την οργανώσουν και να τη διευθύνουν νικηφόρα πρώτα και κύρια στο εθνικό πεδίο, δυναμώνοντας ταυτόχρονα τη διεθνιστική αλληλεγγύη με τα λαϊκά κινήματα στα κράτη - μέλη της ΕΕ και παγκόσμια. Οι δυνάμεις που μεταθέτουν τον αντίπαλο εκτός συνόρων και κρύβουν ότι στην επέλαση σε βάρος του λαού πρωταγωνιστεί η ντόπια αστική τάξη, η κυβέρνηση και τα κόμματά της, με συνεργούς την ΕΕ και το ΔΝΤ, αδυνατίζουν το μέτωπο στην κυρίαρχη πολιτική και στοχεύουν στον αφοπλισμό του λαού.
Διέξοδος ακίνδυνη για το κεφάλαιο
Απόλυτα συναρτώμενες με τις αντιεπιστημονικές αναλύσεις τους περί «κατοχής» και «κηδεμονίας», είναι και οι «διέξοδοι» που προτείνουν αυτές οι δυνάμεις στο λαό. Τι λένε μεταξύ άλλων;
• Δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουβέλης, εκλιπαρούν την κυβέρνηση να αποκτήσει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ στην ΕΕ και μ' αυτόν το σκοπό να επιδιώξει κολεγιές με άλλες καπιταλιστικές χώρες εντός της λυκοσυμμαχίας. Με άλλα λόγια, καλούν το λαό να στοιχηθεί πίσω από την ντόπια πλουτοκρατία και τα αστικά κόμματα, σε μια κοινή προσπάθεια να δημιουργηθούν εφήμερες συμμαχίες με άλλες καπιταλιστικές χώρες, που βρίσκονται επίσης χαμηλά στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, σαν να πρόκειται μια τέτοια εξέλιξη να αντιστρέψει τη νομοτέλεια της ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού και να αποδώσει καρπούς για οποιονδήποτε άλλο, πέρα από την αστική τάξη. Τέτοιες κολεγιές και συμμαχίες επιδιώκει άλλωστε και η ίδια η κυβέρνηση στα ευρωενωσιακά παζάρια, έχοντας όμως σαν δεδομένο ότι η στρατηγική ενάντια στο λαό και τα δικαιώματά του είναι ο αδιαπραγμάτευτος συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ευρωομόλογο, το οποίο διεκδικούν με ένα στόμα η κυβέρνηση, άλλες καπιταλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ, η ΝΔ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουβέλης και άλλοι, σαν να πρόκειται τα συμφέροντα του λαού να ταυτίζονται με αυτά των πλουτοκρατών. Το ίδιο ισχύει και με άλλα μέτρα, όπως η αναδιάρθρωση και το «κούρεμα» του χρέους, η κρατικοποίηση τραπεζών και πάει λέγοντας.
• Οι ίδιες δυνάμεις, μαζί και το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούν με την προπαγάνδα τους το λαό να διαλέξει ιμπεριαλιστή, παρουσιάζοντας το ΔΝΤ σαν τον «κακό» της τρόικας και την ΕΕ σαν τον «καλό». Αυτά τα ιδεολογήματα άκμασαν ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου και συνέβαλαν, ώστε ανώριμες πολιτικά μάζες να μην αντιληφθούν έγκαιρα το ενιαίο της επίθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης και των συνεργατών της και να εκτονώσουν την αντίδραση για τα μέτρα με την ανώδυνη για το σύστημα κριτική ότι η κυβέρνηση έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και δεν κατάφερε να περιορίσει την όποια παρέμβαση στο πλαίσιο της ΕΕ.
• Για έλλειψη διαπραγματευτικής ισχύος κατηγορεί την κυβέρνηση και η ΝΔ, συντηρώντας τη βολική για το σύστημα αυταπάτη ότι μια άλλη κυβέρνηση, ενδεχόμενα η δική της, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους στο μνημόνιο με τις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες και τους άλλους οργανισμούς. Λέει, δηλαδή, πως το πρόβλημα για το λαό συνίσταται στην αλλαγή κυβέρνησης και όχι πολιτικής, διεκδικώντας να γίνει αυτή χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να καθίσει στο σβέρκο του λαού.
• Αλλες δυνάμεις, όπως το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζητάνε αποδέσμευση από την καπιταλιστική ΕΕ, αφήνοντας σε δεύτερο και τρίτο πλάνο την ανάγκη αυτήν την αποδέσμευση να την επιβάλει το ίδιο το λαϊκό κίνημα στην πορεία της πάλης για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Σήμερα, ώριμη και αναγκαία είναι η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Εκεί πρέπει να κατατείνει η πάλη του λαού, ξεκινώντας από τη βασική θέση ότι πρέπει να ηττηθούν τα κόμματα του κεφαλαίου και η πολιτική τους στην Ελλάδα. Κάθε υποχώρηση πίσω από αυτήν την αρχή ζημιώνει το κίνημα, αφού ανοίγει χαραμάδες να μπλεχτούν στα πόδια του πολιτικές δυνάμεις και μερίδες της πλουτοκρατίας που για τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα μπορεί να επιδιώκουν κι αυτοί την αποδέσμευση από την ΕΕ, μιας καπιταλιστικής όμως Ελλάδας.
Πάλη για λαϊκή εξουσία
Ολα αυτά τα κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν στρατηγική ρήξης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, γι' αυτό βολοδέρνουν σε ερμηνείες της κρίσης και προτάσεις ακίνδυνες για το καπιταλιστικό σύστημα. Η διέξοδος που προτείνουν ακουμπάει και αστικές δυνάμεις ή άλλες μερίδες του κεφαλαίου που συνδέουν τα συμφέροντά τους με τη μια ή την άλλη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, με την πρόσδεση στον έναν ή τον άλλο ιμπεριαλιστή.
Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να ξεμπερδεύει με τέτοιες και άλλες αυταπάτες. Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η οργάνωση της λαϊκής πάλης για την κατάργηση της ιδιοκτησίας των μονοπωλίων πάνω στα μέσα παραγωγής. Το πραγματικό κριτήριο που καθορίζει τη στρατηγική κάθε πολιτικής δύναμης συνοψίζεται στο δίλημμα «με τα μονοπώλια ή με το λαό». Το ΚΚΕ αποδεικνύει καθημερινά τη συνέπεια με την οποία υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της άμυνας και της αντεπίθεσης του λαού στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει η πλουτοκρατία, οι κρυφοί και φανεροί της σύμμαχοι.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Η Λαϊκή Συσπείρωση οφείλει να σας ενημερώνει και θα το κάνει, για θέματα που αφορούν λαϊκά προβλήματα, τοπικά ζητήματα αλλά και σχεδιαζόμενες πολιτικές της τοπικής διοίκησης. Θυμίζουμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συσπείρωσης δεσμεύτηκαν όχι μόνο να αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές εντός των «τειχών», αλλά και να γίνουν δίαυλοι επικοινωνίας ώστε ο κόσμος να μαθαίνει γρήγορα τι σχεδιάζεται και να οργανώνει έγκαιρα τη δράση του. Σε αυτά τα πλαίσια σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1) Οι διευρυμένες ανάγκες καθαριότητας από το γεωγραφικό άπλωμα του Καλλικρατικού Δήμου, οδήγησαν στο αίτημα πρόσληψης 24 εποχιακών υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του καλοκαιριού. Φανταστείτε ότι τώρα που είναι χειμώνας το προσωπικό αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες και περιορίζεται στις εντελώς απαραίτητες εργασίες . Τα 24 άτομα έχουν κολλήσει από τον ΑΣΕΠ, ο οποίος περιμένει ακόμα… ενημερωτικές εγκυκλίους. Εμείς επιμένουμε ότι για τις μόνιμες ανάγκες πρέπει να προσλαμβάνει ο Δήμος μόνιμο προσωπικό. Όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες συμφωνούν με αυτό και καλό θα ήταν άμεσα η Δημοτική αρχή να ζητήσει να προκηρυχθούν τέτοιες θέσεις καθότι οι ανάγκες ειδικά στα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα δεν καλύπτονται με το υπάρχον προσωπικό.
2) Ο Δήμος έχει 235 άτομα μόνιμο προσωπικό. (Με πληθυσμό κοντά στους 27000 κατοίκους το κάτω από 1% ποσοστό δημοτικών υπαλλήλων δεν λογίζεται ως υπεράριθμο). Από τους Κ.Α.Π (κεντρικοί αυτοτελείς πόροι*) ο Δήμος Αγίου Νικολάου πήρε για τον μήνα που βαδίζουμε 413.000 ευρώ… Φανταστείτε ότι μόνο για τη μισθοδοσία απαιτούνται 470.000 ευρώ. Με λίγα λόγια ο δήμος θα έχει άμεσα διαχειριστικό πρόβλημα.
3) Τα δύο προβλήματα που περιγράφονται πιο πάνω, φέρνουν κοντύτερα ένα τρίτο πρόβλημα. Η Δημοτική αρχή από όσα έχουν λεχθεί και στην Ανατολή (περί αναπροσαρμογής τελών), οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση τελών με το παρακάτω όχημα: Θα ισοσταθμίσουν τα τέλη της Νεάπολης (ετησίως 1,86ε το τετραγωνικό) με αυτά του Αγίου Νικολάου(1ε ) και του Βραχασίου(1ε). Έτσι ισοσταθμίζοντας τα τέλη της Νεάπολης, με αυτά του Αγίου… θα καταλήξουμε ώστε 22.000 άτομα να πληρώσουν 43% ακριβότερα τέλη και 5.000 άτομα να πληρώσουν 25% φθηνότερα. Σατανικό λοιπόν το σχέδιο και καλυμμένο με την αρχή της «ισότητας». Εμείς καλούμε τη Δημοτική αρχή να αναλογιστεί ότι σε αυτή τη συγκυρία που μειώνεται τραγικά το εισόδημα του λαού δεν επιτρέπονται νέες αυξήσεις τελών . Για αυτό ζητάμε όλα τα τέλη, να εξομοιωθούν προς τις κατώτερες τιμές. Έτσι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση για Άγιο Νικόλαο και Βραχάσι ενώ η Νεάπολη θα πληρώσει 1ε το τετραγωνικό από το 1,86ε που πληρώνει σήμερα. Επίσης ζητούμε την απαλλαγή τελών σε μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους και μονογονεακές οικογένειες.
4) Στο ξενοδοχείο Μιραμπέλλο, όπου πέρσι δημιουργήθηκε λιμενικό έργο, σήμερα οι δύο παραλίες που διαμορφώθηκαν έχουν γεμίσει βούρκο. Το βούρκο αυτό απομακρύνουν οι ιδιοκτήτες (με άδεια άραγε;), πετώντας το στην εξωτερική πλευρά του λιμενικού τους έργου. Θα θέλαμε πολύ να ξέρουμε αν υπάρχει μελέτη που να διαβεβαιώνει ότι το βούρκο δεν θα μεταφερθεί με τα υπόγεια ρεύματα στη γειτονική παραλία των Χαβανίων ή στο σχεδιαζόμενο υποβρύχιο καταδυτικό πάρκο. Καταδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι οι πολύκροτες μελέτες αυτού του έργου υποβάθμισαν την παρακείμενη ακτή, στην οποία δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν ούτε οι ένοικοι του ξενοδοχείου. Αποδείχθηκε επίσης ότι τα ήπια έργα διαμόρφωσης παραλίας (που θα συζητιούνται και με τις εκλεγμένες αρχές), θα έσωζαν την ουσία της όποιας επένδυσης και θα αποφεύγαμε φαραωνικά έργα που αλλοιώνουν το απαράμιλλο τοπίο της περιοχής… Ευχόμαστε η προσφυγή των Αγιονικολιωτών, εναντίον του συγκεκριμένου έργου (και του νόμου που το επέτρεψε) στο συμβούλιο επικρατείας να δικαιωθεί, ώστε τουλάχιστον να αποθαρρυνθούν μελλοντικά τέτοιες επενδύσεις.
5) Η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών έχει γίνει ανυπόφορη. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δεν έχουν που να πετάξουν τα μπάζα. Ζητούν χωροθέτηση από το Δήμο ο οποίος έχει ολιγωρήσει. Οι κάτοικοι της Ρούσας Λίμνης μας καταγγέλλουν ότι το παλιό νταμάρι του Μασσάρου ( ιδιοκτησίας Αλεξανδράκη σήμερα) γεμίζει με μπάζα και σκουπίδια, σε χώρο που βρίσκεται εντός κατοικημένου οικισμού. Ο ιατρός κύριος Γαλατσάνος έχει επαρκώς τεκμηριώσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία στη περιοχή. Καλούμε τη Δημοτική αρχή να ακούσει τους κατοίκους και να προχωρήσει άμεσα σε εξεύρεση χώρου απόθεσης μπαζών, 5 χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη ζώνη. Ας βρούνε στους χάρτες του ΣΧΟΟΑΠ το πιο ενδεδειγμένο σημείο. Επίσης πρέπει να επισπευστεί η αγορά σπαστήρα ο οποίος θα μετατρέπει τα μπάζα σε αδρανή υλικά που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της δημοτικής οδοποιίας και σε κατασκευές. Μάλιστα θα μπορεί να πουλάει αυτά τα υλικά σε επαγγελματίες ή σε όμορους Δήμους ώστε να αποσβέσει πολύ γρήγορα το κόστος επένδυσης .
6) Η περιοχή της κοινότητας Βραχασίου πρέπει να προσεχθεί από τη νέα Δημοτική αρχή. Το γεγονός ότι καταργήθηκε η κοινότητα Μιλάτου, τα προβλήματα με την αποκομιδή σκουπιδιών (που θα ενταθούν το καλοκαίρι), το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν καταγραφεί οι καταστροφές από τη θεομηνία σε Σίσι-Μίλατο, πόσο μάλλον η αποκατάστασή τους, έχει δημιουργήσει μια δυσαρέσκεια και αβεβαιότητα στη περιοχή. Όλα αυτά τα λέμε γιατί πρέπει να εμπεδωθεί η πολιτική της ισονομίας, σε μια περιοχή που έχει ταλαιπωρηθεί και για αυτό έχει αποκτήσει πολύ ευαίσθητες κεραίες στις ενδεχόμενες αδικίες ή παραλείψεις της Δημοτικής διοίκησης.
7) Η Δημοτική αρχή επιλέγει την αναμονή για το πρόβλημα του ΧΥΤΑ. Περιμένει εξελίξεις από τον νέο Περιφερειάρχη. Έτσι όμως παραδίδει τη πρωτοβουλία κινήσεων σε αυτούς που δεν υφίστανται άμεσα της συνέπειες του προβλήματος. Η πρότασή μας (που έχει κατατεθεί πριν τις γιορτές), θα μπορούσε να υιοθετηθεί ώστε και οι πολίτες να ενημερωθούν αλλά και να διερευνήσουμε δυνατότητες κοινής δράσης με την κοινωνία της Ιεράπετρας. Επίσης ξαναχτυπάμε το καμπανάκι κινδύνου για τον εντός μηνών κορεσμό του κυττάρου στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ. Χρειάζονται άρα άμεσες κινήσεις, ανεξάρτητα από την τελική κατάληξη με τα σκουπίδια της Ιεράπετρας.
8) Σε συνάντηση που προγραμμάτισε ο Δήμος Αγίου Νικολάου με το βουλευτή κύριο Καρχιμάκη, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλης Χατζηδάκης. Αντί η συνάντηση αυτή να μεταφέρει την απογοήτευση των αιρετών για τη δυσοίωνη λειτουργία του Καλλικράτη, τα οικονομικά προβλήματα που παραθέσαμε και παραπάνω, την αρνητική αντιμετώπιση από τη πολιτεία στα ζητήματα του νοσοκομείου, των σχολών και του ΧΥΤΑ… κάποιοι θέλησαν να κάνουν φιέστα και να τιμήσουν το μεγαλοπαράγοντα του νομού μας, μήπως και δια της προσκυνημένης λογικής τους υποπέσουν στην ευμένεια του Βουλευτή. Η αλήθεια για τα όσα έγιναν, αποσιωπήθηκε από τα δελτία τύπου του Δήμου (που θυμίζουμε ότι είναι του Δήμου… κι όχι της δημοτικής πλειοψηφίας), αλλά και από τις ανταποκρίσεις των παρευρισκομένων δημοσιογράφων (που φαίνεται θέλουν να αφήσουν αλώβητο το προφίλ του κ. Καρχιμάκη).
Για πρώτη φορά ο κ Βουλευτής, αισθάνθηκε άβολα όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τον ονομάτισε υπεύθυνο αφού ψήφισε στη Βουλή όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και ειδικά, τελείως πρόσφατα, αυτό με τις «επιχειρησιακές συμβάσεις» που θα μετατρέψει σε όμηρους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους της περιοχής μας. Τον ονομάτισε υπεύθυνο που τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει παραδοθεί μια εργατική κατοικία σε μια πόλη με 2.000 χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους… Τον ονομάτισε ως σήμα κατατεθέν της σχέσης εκλογική πελατεία-κόμμα-κράτος, η οποία είναι συνυπεύθυνη για πολλά από τα δεινά που περνάμε σήμερα. Τον ονομάτισε συνυπεύθυνο για το ότι σε αυτή τη χώρα δεν παράγονται πια ούτε αγροτικά προϊόντα, αφού η ΚΑΠ είναι υπεύθυνη για το ότι ακόμα κι οι ελιές έχουν γίνει ασύμφορες να τις μαζεύεις (εσπεριδοειδή, μήλα κλπ ούτε λόγος)… για ότι ακόμα και οι παραγωγοί της Άρβης πετάνε σε χωματερές εκατοντάδες τόνους παραγωγής κηπευτικών. Τον ονομάτισε υπεύθυνο για το ότι αναμένεται από το 2005 η Β2 φάση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τη στιγμή που οι εφημερίες βγαίνουν μόνο από το πατριωτισμό γιατρών-νοσηλευτών, η κυβέρνησή του σχεδιάζει νέο Νομαρχιακό νοσοκομείο στη Παχιά Άμμο… Τον ονομάτισε υπεύθυνο, που στο Σεληνάρι 3 χρόνια τώρα δεν μπορούν να παραδώσουν ένα κρίσιμο κομμάτι του ΒΟΑΚ, λέγοντάς του ότι και σήραγγα να είχαν επιλέξει… θα είχε τελειώσει μέχρι σήμερα. Τον ονομάτισε υπεύθυνο για το ότι η κυβέρνησή του δεν θέλει να χαλάει χατίρι στους μεγαλοεργολάβους κι ότι η ποιότητα κατασκευής των έργων τους και οι χρόνοι παράδοσης είναι πιο πίσω από όσα είχε φτιάξει στο παρελθόν, με πολύ λιγότερα μέσα παραγωγής, η ΜΟΜΑ τη δεκαετία του 70… Τον ονομάτισε συνυπεύθυνο της διασπαστικής τακτικής που ακολουθείται στο νομό μεταξύ των 3 Δήμων, μια τακτική που εξυπηρετεί την κρατική απραξία και έχει σαν αποτέλεσμα ο νομός Λασιθίου να έχει μεγάλα ελλείμματα ανάπτυξης σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Ο κύριος Καρχιμάκης άκουσε μέσω του Βασίλη Χατζηδάκη, όσα σκέφτεται κάθε άνθρωπος του τόπου μας. Βαρύτατα εκτεθειμένος, αντί να απαντήσει, επιτέθηκε στο Βασίλη με την ποιότητα τριτοκλασάτου ΠΑΣΠίτη συνδικαλιστή μέσα σε αμφιθέατρα. Πήγε να κατηγορήσει τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για … τις απολύσεις στη Τυποεκδοτική, και φυσικά πήρε την απάντηση ότι στην αίθουσα δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΚΚΕ αλλά εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης.
Ο Βασίλης Χατζηδάκης αρνούμενος να συναινέσει στο κλίμα υποταγής, αποχώρησε πριν ο Δήμαρχος παραδώσει στο κ Καρχιμάκη το «βιβλίο της πόλης», και τον ευχαριστήσει για τη μεγάλη τους προσφορά στο τόπο μας…
Αυτή θα είναι η αντιμετώπιση από τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλους τους υπαλλήλους της Τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να τους συναντάμε.

*Κ.Α.Π (20% από φόρο εισοδήματος+12% από Φ.Π.Α.+50% από Φόρο Ακίνητης Περιουσίας)

.