Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μια συζήτηση με ενδιαφέρον

Δεν ξέρω αν αντέξετε να δείτε όλο το υλικό, αλλά νομίζω ότι βγαίνουν κάποια συμπεράσματα. Ας τους κάνουμε λοιπόν την έκπληξη, όσο πιο μεγάλη μπορούμε.
Το έχει ανάγκη ο κόσμος της δουλειάς και όσοι παλεύουν στο πλευρό του.

www.tvcreta.gr/website/index.php?option=com_content&view=article&id=1968:2010-10-08-20-04-49&catid=110:ΕΚΛΟΓΕΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ&Itemid=777

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο αντικομμουνισμός, ανθίζει όταν η εξουσία είναι έτοιμη να πάρει μέτρα εναντίον του λαού.

Ντροπή για κάποιους νέους δασκάλους.
Ο ιμπεριαλισμός όμως έχει άλλο ένα στόχο στην επιχείρηση εξίσωσης φασισμού-κομμουνισμού. Το νέο άνθρωπο, το μαθητή, το φοιτητή, που θα του δώσει ένα απολυτήριο, ένα πτυχίο κι ένα πανάκριβο μεταπτυχιακό για να τον ημιαπασχολήσει ανασφάλιστο, μ’ ένα πρόγραμμα Stage. Την καινούργια γενιά θέλει να ποδηγετήσει ο ιμπεριαλισμός κι έχει διαθέσει ένα τρομακτικό πακτωλό χρημάτων, μέσα στον οποίο κολυμπά, δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία της λεγόμενης διανόησης. Θέλει να κρατήσει τη νεολαία σε επιλεκτική άγνοια, μακριά από την οργάνωση και την πάλη. Θέλει να κερδίσει χρόνο. ( Μέχρι και καθηγητές Πανεπιστημίων στην έδρα της Εγκληματολογίας έχουν επιστρατεύσει εσχάτως οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Σήμερα αναλύουν το ‘προφίλ’ των απαγωγέων μεγαλοεπιχειρηματιών, αύριο θα αναλύουν το προφίλ των απεργών. Και μη χειρότερα!)
Η Ιστορία γράφτηκε στα πεδία των μαχών, η εργατική τάξη ίδρυσε το πρώτο στην ιστορία της Ανθρωπότητας εργατικό κράτος στην παλιά τσαρική Ρωσία, υπό την καθοδήγηση του Λένιν. Οι ναζιστικές θηριωδίες καταγράφηκαν από το φωτογραφικό και κινηματογραφικό φακό. Η εικόνα μικρών παιδιών που κείτονται νεκρά από τις γερμανικές θηριωδίες κυκλοφορούν στα κινηματογραφικά επίκαιρα. Οι φούρνοι στο Μπέλτσεν, το Νταχάου και το Άουσβιτς είναι κινηματογραφημένοι. Η ‘υπαγόρευση’ του Μονάχου φέρει τις υπογραφές των ηγετών της Γαλλίας και της Βρετανίας. Οι εμπνευστές του Ψυχρού Πολέμου είναι γνωστοί, όπως γνωστοί είναι και οι δολοφόνοι του Νίκου Μπελογιάννη, του Νίκου Πλουμπίδη, του Στέλιου Νικηφορίδη, του Σωτήρη Πέτρουλα, του Τσε Γκεβάρα, οι θηριωδίες των Αμερικάνων στο Βιετνάμ, η αρπαγή αμύθητων αρχαιολογικών θησαυρών από το Μουσείο της Βαγδάτης, η γενοκτονία των Παλαιστινίων. Όλα αυτά μόνο προσωρινά μπορεί να αλλοιωθούν, να αποσιωπηθούν, να παραχαραχθούν. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα τοποθετήσει τον κάθε ‘πνευματικό’ άνθρωπο σύμφωνα με το γραπτό έργο του και τη θέση που παίρνει απέναντι στα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας, εκεί που πρέπει. Το ίδιο θα κάνει και για τον κάθε λαό, τον κάθε πολιτισμό. ………
Τα παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από την εισαγωγή του υπό έκδοση βιβλίου μου ‘ Ο Λεκές και οι Λακέδες’. Ο Λεκές είναι η σφαγή στο Κατίν κι οι Λακέδες είναι οι απολογητές του Γκαίμπελς. Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει προσεχώς και η συγγραφή του τελείωσε τον περασμένο Φλεβάρη.
Όλο και πιο συχνά γίνομαι αποδέκτης παραπόνων από μαθητές σχολείων της περιοχής του Δήμου μας, οι οποίοι μου καταγγέλλουν θρασύτατο αντικομμουνισμό από νέους, κυρίως, εκπαιδευτικούς. Δεν ξέρω αν ο αντικομμουνισμός τους εδράζεται σε ιδεολογικές θέσεις των ίδιων, αλλά και παιδιών κάποιων καλών οικογενειών (στοιχείων της Χρυσής Αυγής τα οποία ρυπαίνουν τους τοίχους των σχολείων με συνθήματα μίσους). Μπορεί βέβαια οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, να αγωνιούν μήπως και δεν γίνουν αρεστοί στη νέα δημοτική αρχή και τους νέους προϊσταμένους εκπαίδευσης. Κρίμα γιατί πρόκειται για νέους ανθρώπους. Εμένα πάντως μου θυμίζουν σκουλήκια που τρέμουν μήπως φυσήξει Βοριάς δυνατός και τα στείλει εκεί που καταλάβατε.
Αν δεν σταματήσει αυτή η πατέντα θα επανέλθω με ονόματα και σχολεία και δε γουστάρω να παίξω αυτό το ρόλο. Δεν είμαι σαν τα μούτρα τους.
Κείμενο του Ρωμύλου Αυδή.
Σημείωση Βυσσινόκηπου: Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να εκπέσουμε σε δημοσιοποίηση ονομάτων εκπαιδευτικών και κυρίως πιτσιρικάδων. Θεωρώ ότι το λαϊκό κίνημα έχει τους δικούς του ιδεολογικούς τρόπους, για να βάζει στη θέση τους τέτοιες περιπτώσεις. Στο κάτω κάτω κι αν δημοσιευτούν ονόματα, ποιος περιμένεις να τους τιμωρήσει;;; Το κράτος που αναπαράγει τέτοια παπαγαλάκια; Εσύ θα εκτεθείς και θα κατηγορηθείς για ρουφιάνος. Νομίζω όμως ότι μια κουβέντα εντός εκπαιδευτικού χώρου πρέπει να ανοίξει άμεσα.