Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μια ακόμα απόφαση του Σαρκοζί, διαποτισμένη με τις αρχές... της ισότητας, της ελευθερίας και του ανθρωπισμού.

Τα πλαστικά χαμόγελα δεν μπορούν να κρύψουν την αθλιότητα
του συστήματος και των υπηρετών του...




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου :



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταδικάζει την καταστροφή, ύστερα από εντολή του Γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί 300 καταυλισμών των Ρομά στη χώρα του.
Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες προετοιμάζουν βαριές επιθέσεις και σε άλλα στρώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα οποία ανήκει και η πλειοψηφία των Ρομά.
Στη χώρα μας έχουμε δει να επαληθεύεται άπειρες φορές η παροιμία που λέει «όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου, θα πάρει και το δικό σου φωτιά». Οι επιθέσεις που εξαπολύονται σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις που υποκλίνονται στην πολιτική της δε γίνονται για την προστασία του λαού. Η τακτική να χαρακτηρίζονται οι Ρομά, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες εκ προοιμίου κακοποιά στοιχεία, ανοίγει το δρόμο για εφαρμογή σκληρότερων μέτρων. Η απόφαση για απέλαση, χωρίς δικαίωμα επιστροφής όσων εντοπιστούν να μην έχουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής και η δυνατότητα αφαίρεσης ιθαγένειας σε όποιον κατηγορηθεί για επίθεση στα σώματα ασφαλείας ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για διωγμό εκατομμυρίων πολιτών Ρομά, μεταναστών, προσφύγων.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες πρέπει να σταθούν στο πλάι των πληθυσμιακών ομάδων που διώκονται με μόνο κατηγορητήριο το χρώμα ή τη θρησκεία τους.
Για την εργατική τάξη ένας μονόδρομος υπάρχει, η πάλη για μια ζωή χωρίς αποκλεισμούς, η πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Χιλιάδες χριστιανών και χριστιανοπαίδων, περπάτησαν χιλιόμετρα για να ...προσκυνήσουν

φωτό από pezopories.blogspot.com
Τα μονοπάτια για την Παναγία τη Φανερωμένη, γέμισαν κι εφέτος από κόσμο. Κι όχι μόνο από γενιές που διδάχτηκαν την Θεογονία ως τη μία και απόλυτη αλήθεια... αλλά και νεότερες γενιές που υποτίθεται έμαθαν έστω και ακροθιγώς ότι η γη είναι μια φτυσιά του απείρου κι όχι το κέντρο της δημιουργίας του κόσμου... Άλλωστε και τον Δαρβίνο και τον Γαλιλαίο κάπου θα τον ακούσανε...δεν μπορεί.
Στα νέα παιδιά απλά θέλω να τους θυμίσω:
1) Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2010...
2) Αν κάναν παρόμοια πορεία χιλιομέτρων εναντίον της επίσκεψης Παπανδρέου, μπορεί να λύνονταν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει η Μεγαλόχαρη...
3)Η άσκηση κι η φυσιολατρεία που πολλοί επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους, ουσιαστικά αποτελεί τον φερετζέ κάτω από τον οποίο κρύβεται η αντίληψη "... κι αν υπάρχει;"


Σε όλους και όλες τους συμμετέχοντες, αφιερώνω το παρακάτω βίντεο






.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΣΟΥΜΑΔΑ

Στο σάιτ "Τα νέα του Μιραμβέλλου" αναρτήθηκε αυτό το πολύ ωραίο βίντεο για τη διαδικασία παρασκευής ενός εξαιρετικού τοπικού ποτού, της σουμάδας. Η σουμάδα αποτελεί στην ουσία το "απόσταγμα" του αμυγδάλου και πίνεται παγωμένη το καλοκαίρι, δροσίζοντας ευχάριστα (τρέμε κόκα-κόλα) και ζεστή τις κρύες μέρες του χειμώνα δίνοντας μια ευχάριστη επίγευση και άρωμα στους μερακλήδες που θα την προτιμήσουν.

Στο βίντεο, τα παιδιά που βοηθούν στη παρασκευή και στήνουν το "συμπόσιο", είναι όλοι φίλοι εκ Νεαπόλεως.

Θερμή παράκληση την επόμενη φορά που θα εκδράμουν... να με ειδοποιήσουν.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ελλάδα-Κύπρος δίνουν "διπλωματικό" άλλοθι, στην αιμοσταγή κλιμάκωση του Σιωνιστικού επεκτατισμού




Ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί προοδευτικοί άνθρωποι, οι πιο απολίτικοι πασιφιστές, και οι πιο ρομαντικοί μικροαστοί αρκεί να διαβάσουν την ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, για να καταλάβουν πόσο βρώμικη και χαμερπής είναι η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου...

Υπέρ της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδος-Ισραήλ τάσσεται ο ΛΑΟΣ, ο οποίος, με ανακοίνωσή του, επιτίθεται εναντίον εκείνων που διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για προσπάθεια υπαγόρευσης της εξωτερικής πολιτικής. Ο ΛΑΟΣ σημειώνει ότι «οι λεπτές ισορροπίες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, δεν μπορούν να εκβιάζονται και να υπαγορεύονται από ακραία στοιχεία με στείρες αγκυλώσεις» και προσθέτει ότι οι παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας μας με τα αραβικά κράτη, δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη σχέσεων με το Ισραήλ. «Ο διαχρονικός προσανατολισμός της Ελλάδος με τον Αραβικό κόσμο δεν απαγορεύει την ανάπτυξη διμερών σχέσεων με το Ισραήλ, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή», σημειώνει ο ΛΑΟΣ και καλεί την κυβέρνηση «να αφουγκραστεί τις νέες διόδους που της προσφέρονται και να διορθωθούν παραλήψεις του παρελθόντος».


Λυκοσυμμαχίες και ανταγωνισμοί με απρόβλεπτες συνέπειες ...
Τίποτα καλό δεν έχει να περιμένει ο λαός από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εξυφαίνονται στην περιοχή
Τα χαμόγελα και οι χειραψίες μεταξύ των δύο πρωθυπουργών τίποτα καλό δεν προμηνύουν για τους λαούς της περιοχής



Την επισφράγιση της βαθύτερης ενσωμάτωσης της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και την πιο ενεργό εμπλοκή στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα λαϊκά συμφέροντα, σηματοδοτεί η διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πρωθυπουργού του κράτους του Ισραήλ από τη σύστασή του, μόλις ένα μήνα μετά την αντίστοιχη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ του Ελληνα πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.

Αμέσως μετά τη χτεσινή δίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο πρωθυπουργοί επικέντρωσαν τις δηλώσεις τους σε θέματα οικονομικής - επιχειρηματικής συνεργασίας. Ωστόσο, έγινε φανερό ότι η συνεργασία αυτή έχει στρατηγικό βάθος και αγγίζει ζητήματα άμυνας και ασφάλειας στο πλαίσιο των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκε ότι η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ αποτελεί «στρατηγική επιλογή». Ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να πείσει ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ «δεν είναι ανταγωνιστικές στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία», αλλά «αφορούν στην περιφερειακή συνεργασία». Σήμερα το πρωί, ο Μπ. Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, και στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Πόρο, ενώ θα ξεναγηθεί και σε αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου.

Μπίζνες σε όλα τα επίπεδα
Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, οι συνομιλίες με τον Μπ. Νετανιάχου «θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των καινοτομιών» κλπ. Για τα παραπάνω θέματα, συμφωνήθηκε η σύσταση μεικτής επιτροπής Ελλάδας - Ισραήλ, η οποία, ανάμεσα σε άλλα, θα μελετήσει και θέματα «στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε - πριν καν ρωτηθεί - να εκφράσει την ικανοποίησή του για τα «θετικά» βήματα της ισραηλινής κυβέρνησης στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας αγαθών στο λαό της Γάζας, υιοθετώντας πλήρως την πολιτική του Ισραήλ, που έχει καταδικάσει σε ασφυξία τον παλαιστινιακό λαό και προχωράει σε ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού, τις οποίες βαφτίζει «χαλάρωση» του φονικού εμπάργκο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, αφού επανέλαβε τα περί «οικονομικής συνεργασίας», έκανε αναφορά στη συνεργασία για θέματα άμυνας και ασφάλειας, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Αναφέρθηκε ακόμα στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας έμμεσα να φανεί ότι η Ελλάδα, στην παρούσα φάση, έχει ανάγκη την οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ, προφανώς με πολιτικά ανταλλάγματα, όπως είναι η προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας και κυρίως η διάθεση των ελληνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών θαλασσών για την άσκηση και την πολεμική προετοιμασία της πολεμικής μηχανής του κράτους του Ισραήλ.

Αλληλοστήριξη με βαθύτερη στόχευση
Δηλωτικό των προθέσεων των δύο κυβερνήσεων, αλλά και των ανταγωνισμών που κρύβονται πίσω από τις διμερείς επαφές, είναι το γεγονός ότι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων προωθείται σε μια περίοδο όπου η ισραηλινή κυβέρνηση:

Βρέθηκε σε σχετικά δύσκολη θέση, μετά την επίθεση στη νηοπομπή αλληλεγγύης στη Γάζα και την όξυνση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία, με ό,τι αυτή σηματοδοτεί στο ευρύτερο τοπίο των ενδοϊμπεριαλιστικών συσχετισμών.
Απειλεί ευθέως με πόλεμο το Λίβανο, αμφισβητώντας μάλιστα κυριαρχικά δικαιώματα, καθώς έχει βάλει στο μάτι κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές που εντάσσονται στην υφαλοκρηπίδα του Λιβάνου.
Απειλεί το Ιράν με στρατιωτική επέμβαση, συμβάλλοντας στο να σφίξει ο ιμπεριαλιστικός κλοιός σε βάρος του ιρανικού λαού, με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας αυτής.
Το Ισραήλ, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, πιέζει την Παλαιστινιακή Αρχή να προσέλθει με τους δικούς του όρους στο τραπέζι των απευθείας διαπραγματεύσεων, την ίδια ώρα που συνεχίζει το δολοφονικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και συνεχίζει τον εποικισμό. Θέλοντας να θολώσει τα νερά ως προς τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ενόψει της επίσκεψης Νετανιάχου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.
Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τις πόρτες και προσφέρει «γην και ύδωρ» στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ, διαθέτοντας την ελληνική επικράτεια για ασκήσεις προσομοίωσης επίθεσης στο Ιράν. Ταυτόχρονα, παρέχει και διπλωματική στήριξη στο όνομα της κάλυψης του κενού που αφήνει η διάρρηξη των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ.

Επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό
Στρατηγικής σημασίας είναι και η οικονομική συνεργασία, καθώς η Ελλάδα μετατρέπεται σε πύλη εισόδου των ισραηλινών επιχειρηματικών ομίλων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ολα αυτά κάνουν φανερό ότι η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί μέρος της πολιτικής που υπαγορεύεται από ΝΑΤΟ και ΕΕ για στρατιωτική και οικονομική σύνδεση του Ισραήλ με τους εν λόγω ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Μια πολιτική που έρχεται σε εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων περί «νέας Μέσης Ανατολής».

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το γεγονός ότι η κλιμάκωση της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ περιπλέκει το κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Το Ισραήλ, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιεί τους ελληνοτουρκικούς ανταγωνισμούς για να αποκτήσει στρατηγικά πλεονεκτήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ίδια ώρα μάλιστα που παρουσιάζονται νέες τριβές στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας.

Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι οι συμμαχίες και οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης τίποτα καλό δεν προοιωνίζονται για το λαό, παρά μόνο για τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης, στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού καταμερισμού. Οι επιλογές της είναι απόλυτα ενταγμένες στη ΝΑΤΟική στρατηγική περί «νέας Μέσης Ανατολής» και αυτή υπηρετεί η στρατιωτική συνεργασία αλλά και η οικονομική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ.



Βαθαίνει η στρατιωτική συνεργασία
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, ο ισραηλινός Τύπος σημείωνε τις προηγούμενες μέρες ότι η επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα έχει στόχο τη διασφάλιση άδειας για τη συνέχιση των ασκήσεων των ισραηλινών αεροπλάνων στον ελληνικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα τέθηκε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου. Στέλεχος της κυβέρνησης σημείωνε χτες ότι στα πλαίσια της σύστασης της επιτροπής για τη «στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια» ανάμεσα στις δυο χώρες, «όλες οι προτάσεις θα εξεταστούν». Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά γύρω από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης, σημείωνε ότι τέτοια θέματα - όπως η εκπαίδευση των Ισραηλινών πιλότων - «δεν μπαίνουν ανοιχτά στις συναντήσεις ηγετών κρατών». Υπονοώντας ουσιαστικά ότι οι «λεπτομέρειες» θα καθοριστούν ανάμεσα στους αξιωματούχους των δυο κρατών που θα συγκροτήσουν τη μεικτή επιτροπή.