Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ώρα για δράση.

Η 4η βδομάδα μιας απεργίας που συγκλονίζει όλον το κόσμο (εκτός των ελληνικών Μ.Μ.Ε)




ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ (video)





Την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχουν εκφράσει συνδικαλιστικές οργανώσεις απ´ όλο τον κόσμο.
1.Σωματείο Μηχανικών Παλαιστίνης
2.Γενική Ένωση Εργατών Παλαιστίνης.
3.Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Πακιστάν
4.Από 35 εργαζόμενους του Εργοστασιακού Συμβουλίου της MERCEDES BENZ στη Βρέμη
5.Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας
6.Διεθνή Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στο Μέταλλο, Ορυχεία
7.Ομοσπονδία Εργαζομένων Ονδούρας
8.Συνδικάτο Εργαζομένων Ύδρευσης Ονδούρας .
9.Ομοσπονδία Τροφίμων, Τουρισμού Πορτογαλίας
10.Συνδικάτο Υγειονομικών Κόστα Ρίκα
11.Συνδικαλιστική Ένωση Εργαζομένων Βραζιλίας
12.Συνδικάτο Εργαζομένων " Cruz Villegas¨ Βενεζουέλας
13.Ομοσπονδία Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας
14. Βάσκικη Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (Ισπανία)
15.Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Ρωσίας
16.Κομματική οργάνωση της πόλης Γοριατσιι Κλιουτς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας
17.Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας
18.Συνδικάτο Εργαζομένων στη Βιομηχανία Μετάλλου , Περού
19.Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Αργεντινής
20.Συνδικάτο Εργαζομένων Χιλής .
21.Συνομοσπονδία Εργαζομένων, Φιλιππίνες
22.Συνδικάτο Εργαζομένων Ρωσίας
23.Ταξική Συσπείρωση Εργαζομένων Ισπανίας
24.Ομοσπονδία Συνδικάτων στο Εμπόριο και Υπηρεσίες, Καμερούν
25. Από εργαζόμενη στην Ισπανία
26. Διεθνή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Οικοδόμων
27. Πακιστανική Εργατική Ομοσπονδία
28. Εθνικό Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης Χιλής
29. Εργατικός Σύλλογος και Σύλλογος Αντιστασιακών Μόντρεαλ
30. Κοινότητα Ελλήνων Δανίας
31. Συνδικάτο Εργαζομένων στο μετρό Στοκχόλμη, Σουηδία
32. Εργατικό Κόμμα Βελγίου



Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας διανύουν την τέταρτη εβδομάδα απεργιακού αγώνα και οι ανάγκες τους και των οικογενειών τους είναι τεράστιες. Καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι να εκφράσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη ενισχύοντας από το υστέρημά μας τον ελπιδοφόρο αγώνα τους! Όλος ο λαός να βοηθήσει αυτούς που σήμερα αγωνίζονται και για μας! Ο αριθμός λογαριασμού είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
200/623301-52

IBAN
GR4001102000000020062330152
.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πάρτε-πάρτε... Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω



ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Δεν πρόλαβε να ορκιστεί, η άθλια τρικομματική και ημιφασίζουσα Κυβέρνηση Παπαδήμου και με την πρώτη απόφασή της, παραχωρεί στον πραγματικό της αφέντη, την Τρόϊκα, την Δημόσια περιουσία της Ελλάδας, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νερά, τα Ταχυδρομεία, την Δημόσια γη, τις Τράπεζες.
Και όλα αυτά με ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Τόσο απλά!!!!
Η Είδηση είναι ότι“Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του δημοσίου στις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, όπως και στον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.”…..
Υπενθυμίζω τι ακριβώς είναι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που συστάθηκε με το Μεσοπρόθεσμο και σας ξαναστέλνω ένα κείμενο που είχα κάνει και σας είχα στείλει όταν το Καλοκαίρι είχε ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο με τίτλο “Ελληνικό και Μνημόνιο”.
Εδώ θέλω μόνο να ξανατονίσω ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗς ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
1. Με ρητή διάταξη δηλώνεται ευθύς εξ αρχής ότι ό,τι ξεπουλιέται ή μπορεί να εκμεταλευτεί, πάει κατευθείαν στους δανειστές δηλαδή κυρίως στις Γαλλογερμανικές Τράπεζες.
2. Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή όλη η Δημόσια περιουσία κάθε τύπου και μορφής
3. Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
4. για ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ αξιοποίησης ή πώλησης περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου (όπως αυτά που μεταβιβάστηκαν), η εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ για το Δ.Σ. Αν το Δ.Σ. αποφασίσει χωρίς εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων η απόφασή του είναι άκυρη. Δεν εφαρμόζεται δηλαδή.
5. Σύμφωνα με το άρθρο 4 το επταμελές (7) Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων θα αποτελείται από 3 μέλη που θα ορίζει η Κυβέρνηση, 3 μέλη που θα ορίζουν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δηλαδή οι τοκογλύφοι δανειστές απευθείας!!!!) και προφανώς τον Πρόεδρο που θα ορίζεται από κοινού δηλαδή ουσιαστικά έμπιστος της Τρόϊκα.
Αυτό το Συμβούλιο εμπειρογνωμόνων συνεπώς, την πλειοψηφία του οποίου και τυπικά θα έχουν οι δανειστές τοκογλύφοι με τα 3 μέλη τους που θα διορίζουν απευθείας, συν τον Πρόεδρο που θάναι έμπιστός τους, ήτοι 4 μέλη, ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΑ ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ή θα εκμεταλεύεται ανάλογα, ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, που με μια ΑΠΛΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, έχει παραχωρηθεί στο Ταμείο, και μάλιστα με αμετάκλητο τρόπο αφού δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο.!!!!
Με προηγούμενη διυπουργική απόφαση είχαν ήδη μεταβιβαστεί στο Ταμείο



1. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε σε 30%



2. Το 35,77% των Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε



3. Την εταιρεία Ελληνικό Α.Ε σε ποσοστό 100%



4. Την Εταιρεία ΛΑΡΚΟ ΑΕ.



5. Το δικαίωμα παράτασης της σύμβασης με τη Hochtief



6. Το δικαίωμα του δημοσίου για παραγωγή, λειτουργία , κυκλοφορία προβολή και γενικώς διαχείριση των κρατικών λαχείων



7. Τα δικαιώματα του Δημοσίου από την εκχώρηση σε τρίτους του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης ραδιοσυχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας



8. Τον ΟΔΙΕ,


9. Τα δικαιώματα του Δημοσίου για την επέκταση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ.



10. Την εταιρία Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε , σε ποσοστό 65%



Με την σημερινή διυπουργική απόφαση λοιπόν περιέρχονται στο Ταμείο και μέσω αυτού στην Τρόϊκα τα εξής :



1. To 23,1% του ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ,

2. To 23,3% του ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ,


3.To 27,3% της ΕΥΔΑΠ,


4. To 40% της ΕΥΑΘ, ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ,


5. Όλες οι συμμετοχές στις Τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ 1,23%, ΑΛΦΑ 0,62% και Τράπεζα Πειραιώς 1,3%


6. Τα οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, υφιστάμενα και μελλοντικά, που απορρέουν από τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης:- μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ,- τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ,- τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ,- τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ.Το δικαίωμα του Δημοσίου που σχετίζεται με τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης, για περαιτέρω παραχώρηση, για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων, και για έως 25 χρόνια:
- Τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.(Η Γέφυρα του Ρίο)- Τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ.




7. Τα κρατικά αεροδρόμια




8. Τα Λιμάνια ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΕ, ΛΑΥΡΙΟΥ ΑΕ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΕ, ΒΟΛΟΥ ΑΕ, ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ, ΠΑΤΡΩΝ ΑΕ, ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΕ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ, σε ποσοστό 100%




9. Την εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, σε ποσοστό 100%


10. Την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, (όλα τα τουριστικά φιλέτα) σε ποσοστό 100%




11.Την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ, σε ποσοστό 90%



12. Την Νότια Καβάλα : Τα υφιστάμενα και μελλοντικά περιουσιακής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, που απορρέουν από την από 23 Νοεμβρίου 1999 σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρίας ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Δημόσια Υγεία στα δόντια της καπιταλιστικής κερδοφορίας. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ...



Την Τετάρτη 23/11/11 έγινε ενιαία γενική συνέλευση όλου του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού) που συγκάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ).
Η συνέλευση είχε πρωτοφανή μαζικότητα και για το θέμα της παραχώρησης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες αποφάσισε τα παρακάτω:
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ Υπουργείου και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να ορίσει συγκεκριμένες κλίνες ανά κλινική που θα εκχωρηθούν στους πελάτες των τελευταίων (σύνολο 6 κλίνες).
Εκφράζουμε τη κατηγορηματική μας αντίθεση, θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό διαμορφώνει συνθήκες ασθενών «δύο ταχυτήτων», πράγμα απαράδεκτο για δημόσιο νοσοκομείο, πέρα από τα άλλα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην καθημερινότητα της λειτουργίας του (προσαρμογή της ιατρικής πρακτικής στις προδιαγραφές των ασφαλιστικών), προβλήματα που θα πάρουν ιδιαίτερα οξυμένη μορφή μέσα στις συνθήκες πληρότητας που επικρατούν σε συγκεκριμένες κλινικές και το απαράδεκτο φαινόμενο των «ράντζων» στους διαδρόμους .

Καλούμε τους Διευθυντές των τμημάτων, όλους τους γιατρούς, τις προϊσταμένες των κλινικών και το νοσηλευτικό προσωπικόνα ακυρώσουν στη πράξη την απόφαση της διοίκησης.


  • Κανένα κενό κρεβάτι για πελάτεςασφαλιστικών εταιρειών.

  • Κανένα κενό κρεβάτι όταν υπάρχει άρρωστος σε διάδρομο.

  • Νοσηλεία σε δίκλινους θαλάμους μόνο με ιατρικά κριτήρια.
Καλούμε επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο και όλους τους εργαζόμενους σε κοινές ενέργειες, προκειμένου η απόφαση της διοίκησης να παραμείνει κενό γράμμα. Είναι ηθική υποχρέωση όλων όσων υπερασπιζόμαστε το δημόσιο νοσοκομείο, όλων όσων πιστεύουμε πως η υγεία είναι δικαίωμα.

Σχόλιο βυσσινόκηπου: Μόνη τελικά λύση... Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Παρακάτω σας επισυνάπτω και κείμενο του Π.Α.ΜΕ ΥΓΕΙΑΣ για τό ζήτημα της εφεδρείας


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας!
Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.) για να προωθήσει γρήγορα τις αντεργατικές της ρυθμίσεις οξύνει την ιδεολογική και πολιτική τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις εκβιαστικές της μεθοδεύσεις.
Έτσι μετά τις εγκυκλίους, που έστειλε για την εργασιακή εφεδρεία και επειδή απ´ ό,τι φαίνεται δεν της βγαίνουν τα νούμερα των 30.000 εργαζομένων, που θέλει μέχρι τις 27 Νοέμβρη να βγάλει στην εφεδρεία, καλεί τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) να πάνε μόνοι τους να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους για να βγουν και αυτοί στην εφεδρεία και μάλιστα εθελούσια.
Μάλιστα, για να πετύχει το στόχο της, τους τρομοκρατεί και τους εκβιάζει ότι αν δε δηλώσουν τώρα την προϋπηρεσία τους, δε θα υπολογιστεί μελλοντικά στη σύνταξη.
Με τις επιλογές της αυτές, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προσδοκά να υποτάξει τους εργαζόμενους στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.
Να μην υπακούσει κανένας, να μην παραδοθεί κανένας.
Να τους εμποδίσουμε.
Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία δήλωση για προϋπηρεσία που θα αξιοποιηθεί για να βγουν στην εφεδρεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν για μαζικές γενικές συνελεύσεις και να οργανώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην εφεδρεία και τις απολύσεις.
Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια της λυκοσυμμαχίας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και κεφαλαίου για κατάργηση του δικαιώματος όλων μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στις πρώην ΔΕΚΟ, στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα στο συλλαλητήριο Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 4.00 το απόγευμα στην Ομόνοια
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ.
Νοέμβρης 2011

.

17 Νοέμβρη 1973-17 Νοέμβρη 2011. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη...



Του Ρωμύλου



Με τα δραματικά γεγονότα της 17ης Νοέμβρη 1973 άρχισε η διαδικασία αποκαθήλωσης της εφτάχρονης αμερικανοστήριχτης δικατορίας των απέραντα ηλιθίων συνταγματαρχών, η οποία σφραγίστηκε με την τραγωδία της διχοτόμησης της Κύπρου.
Η εγκαθίδρυση κι εδραίωση της δικτατορίας των συνταγματαρχών, οι οποίοι πρόλαβαν ένα αντίστοιχο πραξικόπημα στρατηγών καθοδηγούμενο από το αμαρτωλό Παλάτι της δυναστείας των Γλύξμπουργκ, δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί πολυετείς και πολυεπίπεδες αναμίξεις των δυνάμεων της ανωμαλίας- δολοφονία Λαμπράκη, πολύνεκρη έκρηξη στο Γοργοπόταμο, προβοκάτσια του Παπαδόπουλου στον Έβρο, ΙΔΕΑ, ΑΣΠΙΔΑ κλπ- την ώρα που τα τανκς της Χούντας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας η ΑΥΓΗ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο άρθρο της υπό τον τίτλο: ‘Γιατί δεν θα γίνει Δικτατορία’. Λόγω της λεγκαλιστικής τακτικής της ηγετικής, οππορτουνιστικής ομάδας του ΚΚΕ( η οποία αργότερα στη 12η Ολομέλεια του ΚΚΕ αποσχίστηκε από το Κόμμα εγκαταλείποντας οριστικά τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού), που δρούσε στις γραμμές της ΕΔΑ και η οποία είχε αξιώσει, πράγμα το οποίο κατόρθωσε, την διάλυση των κομματικών οργανώσσεων του ΚΚΕ, χιλιάδες κομμουνιστές κι άλλοι αγωνιστές της ευρύτερης Αριστεράς πιάστηκαν κυριολεχτικά στον ύπνο και οδηγήθηκαν στις φυλακές και τους τόπους εξορίας.
Ο κυριότερος παράγοντας που ώθησε τα συμφέροντα της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής να επαναδραστηριοποιηθούν τόσο έντονα στο χώρο της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α Μεσογείοιυ ήταν τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής και η ανάθεση στο Ισραήλ ρόλο χωροφύλακα στην περιοχή. Ο μετέπειτα γνωστός ως ‘Πόλεμος των 7 ημερών’ ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ είναι αμφίβολο αν θα είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική επικράτηση των δυνάμεων του Μοσέ Νταγιάν χωρίς την αμέριστη και έμπρακτη βοήθεια των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα-Ελληνικό, Σούδα, Άκτιο-, αλλά και οι αντίστοιχες νατοϊκές στην Κύπρο ήταν εντελώς απαραίτητες. Η κατάσταση στην Κύπρο ήταν τόσο περίπλοκη, ώστε ουδείς μπορούσε να προβλέψει την έκβαση από την ένταση των συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Στην Ελλάδα η αδυναμία της αστικής τάξης να ‘εκσυγχρονίσει’ το πολιτικό προσωπικό της είχε φέρει ένα τμήμα της σε ανοικτή σύγκρουση με τις ίντριγκες του Παλατιού. Η ανάμειξη αυτή της δυναστείας των Γλύξμπουργκ στα πολιτικά πράγματα της χώρας, τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα του Λαού, η πάνδημη απαίτησή του για εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής ( άρση των αντιδημοκρατικών συνεπειών μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, απελευθέρωση όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κρατουμένων, η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων, η κατάργηση του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων) είχαν σαν αποτέλεσμα ν’ αναπτυχθεί ένα συνεχώς ογκούμενο πλατύ δημοκρατικό κι αντιαμερικανικό κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων. Τα συμφέροντα των αμερικάνικων πετρελαϊκών, κι όχι μόνο, πολυεθνικών ήταν τεράστια για να ρισκάρουν με την αδυναμία της αστικής τάξης στην Ελλάδα. Όθεν και προέκυψε η συμμορία του Παπαδόπουλου.Η ανοιχτή δικτατορία είναι μια μορφή πολιτικής αστικής διακυβέρνησης όταν η αστική τάξη-κι όσοι κρύβονται από πίσω- μιας χώρας βλέπει ότι το πολιτικό της προσωπικό αδυνατεί να της εξασφαλίσει τα συμφέροντα, όταν βλέπει ότι η άνοδος του λαϊκού κινήματος, ακόμα κι όταν δεν έχει στο στόχαστρό του την Λαϊκή Εξουσία, αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών της στόχων.
Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό των κομμουνιστών και των άλλων αντιδικτατορικών δυνάμεων, το αντιδικτατορικό κίνημα άρχισε να οργανώνεται και να κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό όπου σε πολλές χώρες αναπτύχθηκε ένα πλατύ αντιδικτατορικό κίνημα. Προϊόντος του χρόνου η απομόνωση της δικτατορίας γινόταν όλο και πιο έντονη. Μέχρι που τελικά το Συμβούλιο της Ευρώπης απέβαλε την Ελλάδα των επίορκων συνταγματαρχών από τους κόλπους του. (Αργότερα η αποβολή αυτή της δικτατορίας από το ΣτΕ χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους θιασώτες της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ως ένα από τα επιχειρήματα για την ένταξη στην ΕΟΚ, διότι τάχαμου αυτή θα μας απάλλασσε από το φόβο επιβολής δικτατοριών.)
Η αποχώρηση των ρεφορμιστικών-αναθεωρητικών δυνάμεων από το ΚΚΕ είχε σαν αποτέλεσμα την αναδιοργάνωση των παράνομων κομματικών οργανώσεων του Κόμματος, την Ίδρυση της ΚΝΕ, πράγμα που έδωσε μια νέα ποιοτική στροφή στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στο λυκόφως της δεκαετίας του ’70 το φοιτητικό κίνημα άρχισε να προβάλλει δειλά-δειλά, με αιχμή την αξίωση για ελεύθερες φοιτητικές εκλογές και την απομάκρυνση των διορισμένων από τη Χούντα διοικήσεων των φοιτητικών συλλόγων. Τα ηρωικά γεγονότα του Πολυτεχνείου ήταν η κορύφωση, όπως αποδείχτηκε του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Το αντάμωμα του φοιτητικού κινήματος με τους εργάτες, τους αγρότες από τα Μέγαρα, τους ιδιωτικούς υπάλληλους και τα άλλα κοινωνικά στρώματα , η κοινή αγωνιστική τους σύμπλευση εκείνες τις τρεις ηρωικές μέρες, ήταν το στοιχείο εκείνο το οποίο προσδίδει στα γεγονότα μια ξεχωριστή ποιότητα σε σχέση με παλιότερες φοιτητικές κινητοποιήσεις, όπως τα γεγονότα στη Νομική. Αυτό το πάντρεμμα όλων των αντιδικτατορικών δυνάμρων λειτούργησε ως καταλύτης στη μαζικοποίηση του τριημέρου.
‘ Έξι χρόνια αρκετά, δεν θα γίνουνε εφτά’, ‘Δεν σε θέλει ο Λαός, παρ’ τη Δέσποινα κι εμπρός’, ‘ Κάτω η Χούντα’, ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν τις δραματικές εκείνες μέρες. Όμως δύο ήταν τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα της χουντοκρατούμενης Αθήνας. ‘ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’ και για όσους αντιαμερικάνικους λόγους αναφέραμε προηγούμενα το ‘ ΈΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ –ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ’.
Όπως δεν ήρθε μόνη της η δικτατορία, έτσι και δεν έφυγε μόνη της. Κατέρρευσε κάτω από τον ασίγαστο αντιδικτατορικό αγώνα του ελληνικού λαού, όχι όλου για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, αλλά και του εθνικού εγκλήματος της παράδοσης του 38% της Κυπριακής επικράτειας στις δυνάμεις του Αττίλα.
Είναι γεγονός ότι ακούστηκε και γράφτηκε στους τοίχους το σύνθημα ‘ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ’, όπως και διάφορα άλλα, ήσσονος δημοσιότητας συνθήματα π.χ ‘ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ’.Όμως το κίνημα έγκαιρα απομόνωσε τόσο τα συνθήματα, όσο και τις ολιγομελείς ομάδες οι οποίες τα πρόβαλαν. Όχι μόνο γιατί επιζητούσε τη μέγιστη κοινωνική συμπαράσταση και τέτοια συνθήματα ‘απενεργοποιούσαν’ την αγωνιστική διάθεση μαζών, που υπό καθεστώς στυγνής δικτατορίας κατέβαιναν στους δρόμους για πρώτη φορά. Αλλά και εκ του γεγονότος, ότι ένα φοιτητικό κίνημα σε καθεστώς δικτατορίας, όσο μαζικό κι αν είναι δεν μπορεί από μόνο του να θέσει θέμα αλλαγής της τάξης που ασκεί την εξουσία. Αυτό είναι θέμα των πολιτικών δυνάμεων.
Έτσι προέκυψε η λεγόμενη Μεταπολίτευση, με την παράδοση της εξουσίας από τους δικτάτορες στη αποκληθείσα ‘Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας’ υπό τον επανακάμψαντα από την αυτοεξορία του Κ. Καραμανλή, στην οποία συμμετείχαν οι λοιπές αστικές δυνάμεις.
Το ΚΚΕ, από χρόνια de facto νομιμοποιημένο στη συνείδηση του λαού μέσα από τους αγώνες του, υποχρέωσε την αστική τάξη να προχωρήσει και στην de jure νομιμοποίησή του, στα πλαίσια των προσπαθειών της να εμφανιστεί ότι άλλαξε προσωπείο.
Κι αφού οι αστοί ‘εκσυγχρόνισαν’, μέσα από πολλές δυσκολίες είναι αλήθεια, το πολιτικό τους σύστημα και έβαλαν τις βάσεις για την ασύδοτη δράση του δικομματισμού, κατά πως αρμόζει σε μια καθωσπρέπει δυτικού τύπου δημοκρατία, όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου πλάσσαραν το μύθο της ΕΟΚ, της δήθεν μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας ( κατά τους δεξιούς οππορτουνιστές εγγυήτριας της δημοκρατίας, σκοπίμως αποσιωπώντας τον επιθετικό προσδιορισμό ‘αστική’) εντός της οποίας οι Έλληνες θα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Το ΚΚΕ αντιτάχθηκε στην είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ. Έγκαιρα και σωστά είδε το χαρακτήρα της, σαν μια διαδικασία καπιταλιστικής ολοκλήρωσης μέσα από την οποία η Ελλάδα θα έμπαινε ως ο αδύναμος κρίκος της, αφού η οικονομία της ήταν πλήρως εξαρτημένη από το ξένο κεφάλαιο. Το ΚΚΕ έγκαιρα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για τις συνέπειες της ένταξης σε κάθε ξεχωριστό τμήμα του-εργατική τάξη, αγροτιά, μικρομεσαίους, εθνική κυριαρχία κ.α.
Ένα μήνα περίπου πριν την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σύμφωνα με καταγγελίες συλλόγων διδασκόντων και μαρτυρίες γονέων δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων λιγοθυμούν στις τάξεις και μεταφέρονται στα νοσοκομεία, όπου διαπιστώνεται ασιτία. Ένα εκατομύριο περίπου εγγεγραμένοι άνεργοι προστίθενται στις δεκάδες χιλιάδες αστέγων στην Αθήνα, ενώ το αμέσως προσεχές τρίμηνο 150.000 νέοι άνεργοι αναμένεται να κοσμήσουν τις λίστες των επίσημων ανέργων. Ένας στους τέσσερις Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί οι οποίοι σιτίζονται από τα σσυσίτια είτε ορισμένων μητροπόλεων, ρίτε ορισμένω δήμων.
Το σύνθημα εκείνων των ημερών ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Όχι μόνο γιατί οι μισθοί κατακρεουργούνται τη στιγμή που οι τιμές στα είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, θέρμανσης, φωτισμού, κίνησης και των άλλων ειδών πρώτης ανάγκης ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του Λονδίνου, του Παρισού και των Βρυξελλών. Όχι μόνο γιατί η Παιδεία έχει γίνει μια πανάκριβη πολυτέλεια για τη λαϊκή οικογένεια, μέσα από διάφορους ταξικούς φραγμούς, προς όφελος της επιχειρηματικότητας των μονοπωλίων. Αλλά γιατί η κυβέρμηση Λουκά Παπαδήμου αποτέλεσμα της βούλησης και των πιέσεων της πλουτοκρατίας και της λεγόμενης Τρόικας αγγίζει τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, αν δεν έχει παραβιάσει τη λαΙκή βούληση. Η μόνη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την οποία προσφέρει η άρχουσα τάξη στους Έλληνες –εξαιρουμένων των κομμουνιστών-είναι η πειθαρχημένη διαβίωση από τον καναπέ, άντε το πολύ από καμμιά πλατεία, στα πλαίσια του δήθεν ‘δημοκρατικού’ ευρωμονόδρομου.
Φαντάζεστε πόσο προκλητικά ανιαρή και μίζερη θα ήταν ήταν ζωή μας σήμερα χωρίς ΑΠΕΙΘΕΙΑ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ κι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις επιταγές της εγχώριας και αλλοδαπής ολιγαρχίας της διεθνούς αλητείας των τοκογλύφων, οι οποίοι παρουσιάζουν ως δήθεν εθνική υπόθεση την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου;




Ρωμύλος Αβδής,
στρατευμένος φοιτητής επί Χούντας, μέλος της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ, νυν και αεί μαχόμενος κομμουνιστής.



.

ΜΑΤ έσπασαν την κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ (βιντεο)

Αναμετάδοση από redflyplanet.blogspot.com

Δύο διμοιρίες αστυνομικών και μία διμοιρία των ΜΑΤ πήραν νωρίτερα σήμερα το πρωί μετά από αψιμαχίες με τους συνδικαλιστές τις θέσεις τους μπροστά από το κτίριο, όπου στεγάζεται το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος.

Στην οδό Μεσογείων, παραμένουν προς το παρόν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές, που αντιδρούν στην εντολή διακοπής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το τέλος.

"Καλώ τους άνεργους και τους συνταξιούχους να έρθουν εδώ. Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Εμείς δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το ρεύμα ως μέσο εκβιασμού. Να πάνε να κόψουν το ρεύμα οι βουλευτές και οι υπουργοί, που ψήφισαν το νόμο.

Εμάς την ανθρωπιά μας δεν μπορεί κανένας νόμος να μας την πάρει. Αυτόν το νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Γ. Δήμας, μέλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κατήγγειλε τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΔΕΗ, που "δίνουν αγώνα για να μην καταργηθεί το άδικο τέλος των ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ".

Τριμελής επιτροπή θα αποφασίζει την εξαίρεση

Στον "αέρα" τα κριτήρια για τη διακοπή παροχής ρεύματος στους πολίτες που δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της ΔΕΗ λόγω της εισφοράς στα ακίνητα.

Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί να εξαιρούνται άτομα με αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής, που θα αποφασίζεται από τριμελή επιτροπή σε κάθε εφορία.

Κατά συνέπεια, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και τα προστατευόμενα μέλη καθώς και οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, θα εξαιρούνται της διακοπής ρεύματος.

Πάντως, για όσους δεν εξαιρεθούν και δεν πληρώσουν το ρεύμα και το χαράτσι των ακινήτων, θα δίνεται εντολή να διακόπτεται το ρεύμα, αφού περάσουν 40 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Επίσης, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση λόγω μείωσης αποδοχών και πληρωμής στεγαστικών θα γίνεται ρύθμιση. Υπάρχει σκέψη το τέλος των ακινήτων να περάσει μέσα στη δόση του στεγαστικού δανείου, δηλαδή να πληρωθεί σε αρκετές δόσεις. Αυτό στην περίπτωση που το δάνειο έχει δοθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε Δημοσίους υπαλλήλους.

Τέλος, οι Δήμοι θα καλέσουν τους δημότες να διορθώσουν λάθη στα τετραγωνικά, τιμή ζώνης, παλαιότητα, ενώ σε λάθη που είτε είναι υπέρ του πολίτη είτε εις βάρος του θα γίνεται συμψηφισμός στο λογαριασμό της ΔΕΗ


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ποιος κυβερνά; Το κεφάλαιο


Να τα πάλι τα σενάρια συνωμοσίας. Η Goldman Sachs, η Trilateral Commission, ο Παπαδήμος, ο Μόντι, ο Ντράγκι και πάει λέγοντας. Μέχρι και η «σοβαρή» Le Monde αφιέρωσε χώρο σ’ αυτά τα σενάρια (βλέπετε, πρέπει και ο ανταποκριτής της στη Βρετανία Marc Roche να προμοτάρει το νέο του βιβλίο). Δυστυχώς, ο Καρατζαφέρης, μάστορας του είδους εν Ελλάδι, αναγκάστηκε να αποκηρύξει το νεανικό του αμάρτημα, ενώπιον του Παπαχελά, αντεπιστέλλοντος μέλους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Αφησε, όμως, πολλούς άλλους ν’ ανακατεύουν το υλικό και να φτιάχνουν σενάρια. Από τον Καμμένο μέχρι τον Καζάκη.Εχουμε γράψει και άλλες φορές πως στο καπιταλιστικό σύστημα, όπως σε κάθε εκμεταλλευτικό σύστημα, υπάρχουν ανταγωνισμοί και μέσα στην κυρίαρχη τάξη, επομένως οι ίντριγκες, οι κλίκες, οι συνωμοσίες είναι αναπόσπαστο συνοδευτικό του στοιχείο. Ομως, η κουβέντα για τις διάφορες «λέσχες», τα «think tanks», τα «λόμπι», έτσι όπως γίνεται συσκοτίζει την ταξική ανάλυση του συστήματος.Ακούμε και διαβάζουμε, για παράδειγμα, πως τον κόσμο τον κυβερνά η Goldman Sachs, επειδή διάφορα πολιτικά και τεχνοκρατικά στελέχη πέρασαν από τα επιτελεία της. Και τα υπόλοιπα τραπεζικά μονοπώλια τι κάνουν; Σκύβουν το κεφάλι και βαδίζουν με το σταυρό στο χέρι; Αυτές οι θεωρίες, που τροφοδοτούν διάφορα συνωμοσιολογικά αναγνώσματα, στο πολιτικό επίπεδο παίρνουν τη μορφή της ψευδεπίγραφης αντίθεσης «αγορών-πολιτικών» ή «αγορών-κρατών».Προεκτείνοντας αυτές τις θεωρίες στα φυσικά τους όρια, θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα πως σε κοινωνικό επίπεδο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμμαχήσουν με εκείνες τις μερίδες του κεφάλαιου που δεν έχουν επιρροή στις διάφορες «λέσχες», ενώ σε πολιτικό επίπεδο θα πρέπει να αναζητηθούν ηγετικές προσωπικότητες του αστικού κόσμου που θα μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι στις «αγορές», εκφράζοντας τη γενική κοινωνική βούληση.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διάφορες «λέσχες» αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή του μασονισμού. Τα μέλη τους ασκούν επιρροή στο πολιτικό προσωπικό και επηρεάζουν καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Ομως, η αστική εξουσία δεν ταυτίζεται με τις «λέσχες». Καμία απ’ αυτές τις «λέσχες», ακόμη και η πιο ισχυρή, δεν μπορεί να βγει πάνω από το συλλογικό συμφέρον της αστικής τάξης. Στο πλαίσιο αυτού του συλλογικού συμφέροντος αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της κεφαλαιοκρατίας, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα του αστικού κοινοβουλευτισμού.Οι κοινωνίες δεν χωρίζονται σε «πολιτικές τάξεις» ή σε «ελίτ» ή σε μέλη και μη μέλη «λεσχών». Οι κοινωνίες χωρίζονται σε τάξεις, χωρίζονται βασικά στην αστική και την εργατική τάξη, δίπλα στις οποίες στέκεται ένα ευρύ (ακόμα και στις χώρες του ανεπτυγμένου καπιταλισμού) στρώμα μικροαστών. Κι είναι ο ανταγωνισμός των δυο βασικών τάξεων που καθορίζει την ιστορική εξέλιξη, την πορεία των κοινωνιών. Ολα τα υπόλοιπα είναι επιμέρους φαινόμενα στην οικονομική και την πολιτική σφαίρα.Η συνωμοσιολογία συγκαλύπτει την ταξική ανάλυση και αποπροσανατολίζει. Αντί να βλέπουμε την αστική τάξη, βλέπουμε κάποια τμήματά της. Αντί να προετοιμαζόμαστε για την προλεταριακή επανάσταση, αναζητούμε λύσεις στο πλαίσιο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με εξυγίανσή της. Αντί να οδηγούμαστε στην ταξική-επαναστατική πολιτική οργάνωση, γινόμαστε ουρά της αστικής πολιτικής.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας



www.mathites.gr

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας

Όλοι οι μαθητές στους δρόμους…

… Όσο οι οικογένειες μας συνεχίζουν να στενάζουν, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν ανεχόμαστε μαθητές να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν μέσα στα σχολεία, να κόβεται το ρεύμα στα σπίτια μας, να καταδικάζονται οι γονείς μας στην ανεργία κι από πάνω να τους ζητάνε να πληρώσουν και για τη μόρφωση μας, για φροντιστήρια, βιβλία, αναλώσιμα, μετακινήσεις, το πετρέλαιο στα σχολεία μας. Οι δικοί μας να ματώνουν για το χαρτζιλίκι, για να πάμε μια βόλτα.

… Όσο επικρατεί η άθλια κατάσταση στα σχολεία μας. Όσο στοιβαζόμαστε στις αίθουσες σαν σαρδέλες, δεν έχουμε βιβλία, λείπουν καθηγητές, κόβουν μαθήματα που χρειάζονται για τις εξετάσεις. Όσο οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να καλυφθούν τα στοιχειώδη της λειτουργίας των σχολείων μας και καλούν τους γονείς μας να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη. Ενώ επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση στα σχολεία μας μειώνουν κι άλλο τα λεφτά για τις λειτουργικές δαπάνες κατά 57,8%. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο!

… Όσο θα καταδικάζουν τις ζωές και το μέλλον μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Θέλουμε να μορφωθούμε, να μάθουμε μια τέχνη κι ένα επάγγελμα, να σπουδάσουμε. Κι αυτό μας το στερούνε. Μας θέλουν να δουλεύουμε από μικροί με μισθούς πείνας, ανασφάλιστη δουλειά, να είμαστε στην ανεργία για να κερδίζουν οι βιομήχανοι κι οι τράπεζες.

Τους επιστρέφουμε το λογαριασμό!

Ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να πληρώσουμε

για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τη μόρφωσή μας!

Δε μας ξεγελάνε! Η κυβέρνηση που έφτιαξαν η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και η ΕΕ είναι σκέτη «μαυρίλα». Είναι εχθρός μας. Έχει στο στόχαστρο της τα δικαιώματα μας, τις οικογένειας μας, εμάς. Είναι και αυτή κυβέρνηση της φωτοτυπίας, της ημιμάθειας, της ανεργίας και της φτώχειας σε ακόμη χειρότερη έκδοση.

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ!

Η κυβέρνηση φέρνει τώρα τον προϋπολογισμό του 2012. Είναι άθλιος! Κόβει ακόμα και τα ψίχουλα που έδιναν ως τώρα στα σχολεία μας, και που δε φτάναν ούτε για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα. Κόβει τα λεφτά για την υγεία και την ασφάλιση, φέρνει νέα χαράτσια για τις οικογένειες μας. Την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, για να «σωθεί η χώρα». Εκβιάζουν εμάς και τις οικογένειες μας με στάση πληρωμών και πτώχευση. Μας έχουν ήδη πτωχεύσει.

Ούτε ώρα χαμένη!

Συναγερμός, σε κάθε τάξη, σχολείο, γειτονιά!

Οργανωνόμαστε μέσα σε κάθε σχολείο για να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Με Γενικές Συνελεύσεις, μαζέματα υπογραφών, συζητήσεις-εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά. Συζητάμε για τα τεράστια προβλήματα των σχολείων μας, τις εξελίξεις, για τα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό για το πώς καλύτερα θα οργανώσουμε τον αγώνα μας. Συντονιζόμαστε, κινητοποιούμαστε σε σχολικές επιτροπές, δημαρχεία, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε γειτονιές. Τους ξεκαθαρίζουμε: Δε βάζουμε εμείς και οι οικογένειές μας κι άλλο το χέρι στην τσέπη.

Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Με το λαό στο προσκήνιο κόντρα στα ψέματα, τους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία, και την κρατική καταστολή. Στο πλευρό των εργαζόμενων που αγωνίζονται, που δεν σκύβουν το κεφάλι, όπως οι χαλυβουργοί που αυτές τις μέρες στέκονται αλύγιστοι και περήφανοι μετά από τόσες μέρες απεργίας. Που μας μαθαίνουν το σημαντικότερο μάθημα, εκείνο του αγώνα, της αξιοπρέπειας, της δύναμης της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ενότητας! Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στις οικογένειες και τα παιδιά τους, στους συμμαθητές μας!

Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας, από τον αγώνα μας!

Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας, για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωση μας. Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις ΔΕΚΟ. Δωρεάν πετρέλαιο, νερό και ρεύμα στα σχολεία.
  • ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Δωρεάν βιβλία σε όλους τους μαθητές. Ούτε ευρώ για την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων. Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών σε όλους τους μαθητές και εργαστηριακό εξοπλισμό για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία. Δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές. Ειδική μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια, ελληνικά και ξενόγλωσσα. Γενίκευση της ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για τη μόρφωση μας.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Κατασκευή με ευθύνη του κράτους εργαστηρίων χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών.
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με μόνιμη και σταθερή δουλειά για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά.
  • ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της δράσης των μαθητικών συμβουλίων, των αγώνων μας. Ανεμπόδιστη είσοδος των συνδικάτων στα σχολεία, ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ για ενημέρωση των μαθητών.
  • ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ 12 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σχολείο με κοινό πρόγραμμα μαθημάτων σε κάθε τάξη για όλους, που θα μορφώνει όλους το ίδιο χωρίς εξαίρεση. Μείωση των μαθητών ανά τάξη στους 20 και για τα εργαστήρια σε 10 μαθητές. Όχι στα τμήματα με 30 μαθητές.
  • ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ! Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους γονείς μας. Μέτρα προστασίας για τους άνεργους γονείς μας. Να παρθούν μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών για να μπορούν όλοι οι μαθητές να φοιτούν ανεμπόδιστα στο σχολείο, χωρίς να χρειάζεται να εργάζονται.

Στηρίζουμε τον αγώνα των γονιών μας για να μην πληρώσουν τα χαράτσια που ρημάζουν το ήδη μικρό εισόδημα που μπαίνει στα σπίτια μας.

Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές φοιτητές, πιο αποφασισμένοι!

Δεν πληρώνουμε ούτε 1€ για τη μόρφωση μας. Άμεση και συντονισμένη απάντηση στα σχολεία που δεν υπάρχει πετρέλαιο για θέρμανση, ρεύμα, νερό με γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας στη γειτονιά μας μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Όλοι για έναν και ένας για όλους! Αλληλεγγύη στις οικογένειες των συμμαθητών μας που τους κόβουν το ρεύμα, υποσιτίζονται, δεν τα βγάζουν πέρα.

24-25/11 μέρες πολύμορφης δράσης και τοπικών συλλαλητηρίων σε κάθε τάξη, σχολείο, Δήμο.

Προχωράμε σε καταλήψεις την εβδομάδα ψήφισης του άθλιου προϋπολογισμού για το 2012. Οργανώνουμε συλλαλητήρια, κατεβαίνουμε στους δρόμους τη μέρα ψήφισης του.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, η οποία όπως και στη Λιβύη, προωθείται με το πρόσχημα της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας».Σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση έχει χαθεί κάθε μέτρο υποκρισίας και κυνικότητας, βλέπουμε να επικαλούνται την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία» οι αντιλαϊκές μοναρχίες του Κόλπου, η Τουρκία, που με το στρατό της κατέχει τη μισή Κύπρο, η ΕΕ, όπου σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένα τα ΚΚ, οι ΗΠΑ, που κατά καιρούς έχουν «σπείρει» ή στηρίξει χούντες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.Από κοινού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ιδιαίτερα αντιδραστικό ρόλο στις εξελίξεις παίζουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία κι η Ιορδανία, μέσω των οποίων δεν αποκλείεται και η στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της Συρίας.Στόχος όλων αυτών των δυνάμεων δεν είναι τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα στη Συρία, όπως επικαλούνται. Επιδίωξή τους είναι ο έλεγχος των πρώτων υλών της περιοχής, των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, η αποδυνάμωση της οικονομικής και πολιτικής επιρροής που έχουν στην περιοχή αυτή άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία κι η Κίνα. Έτσι, μια στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία θα προκαλέσει μεγάλες υλικές κι ανθρώπινες καταστροφές στη χώρα αυτή, κι επιπλέον θα στερήσει ένα σταθερό σύμμαχο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ένα σύμμαχο των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων της περιοχής, κι ακόμη θα ανοίξει το δρόμο για την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά του Ιράν, με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.Βαρύτατες ευθύνες αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), αλλά κι άλλες οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπλέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Συρίας και του Ιράν.Όπως μεγάλες ευθύνες έχουν κι οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, που εξ ονόματος της «Αριστεράς» είτε ευθέως στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με πρόσχημα τα δημοκρατικά δικαιώματα, είτε σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή κρατούν «ίσες αποστάσεις» και κάνουν πως δεν βλέπουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τα αντιλαϊκά σχέδια, που αυτή περικλείει.Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και στους κομμουνιστές της Συρίας και αναγνωρίζει πως μόνο ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον της χώρας του, χωρίς ξένες υποδείξεις κι επεμβάσεις.Καλεί την ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να μην δώσει το έδαφος, τα λιμάνια και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας για μια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει μεγάλες περιπέτειες το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας.

Ανοιχτή πρόσκληση σε Λαϊκή Συνέλευση


Ανοιχτή πρόσκληση σε Λαϊκή Συνέλευση

για την προστασία των λαϊκών οικογενειών από τη λεηλασία στα εισοδήματα και τα δικαιώματά τους.

Τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, οι επαγγελματικοί φορείς, οι μαθητές, οι γονείς και κηδεμόνες, οι συνταξιούχοι και άνεργοι που συναντηθήκαμε στις 20/11 με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφασίσαμε να οργανώσουμε Συνέλευση για να μιλήσει ο κόσμος της πόλης μας και να συντονίσει τη δράση του.

Όσοι βρεθήκαμε σήμερα, διατρανώσαμε:

  • · Ότι θέλουμε να κινητοποιηθεί ο κόσμος από τα κάτω, να αναλάβει μαζική κι οργανωμένη πρωτοπόρο δράση, να μην περιμένει να λύσει τα προβλήματά μόνος του, ούτε και με τη διαμεσολάβηση παραγόντων.
  • · Ότι αρνούμαστε συνολικά να πληρώσουμε τα χαράτσια που έρχονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ επειδή δεν μπορούμε-δεν θέλουμε-δεν πρέπει. Αρνούμαστε να στοιβάξουμε τις ελπίδες μας, στη νομική συνδρομή ενός Δήμου που θα μετράει τη φτώχεια μας, που θα μετράει ποιοι από μας είμαστε «επαρκώς αναξιοπαθούντες».
  • · Ότι είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε στη πράξη και με κάθε τρόπο τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν. Να υπερασπιστούμε κάθε γείτονά μας τη στιγμή που θα έρθουν να του κόψουν το ρεύμα. Όλοι οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας μια γροθιά, όλοι οι κάτοικοι ενός χωριού μια φωνή, όλα τα μέλη του σωματείου μια οικογένεια. Δίπλα τους μια Λαϊκή Επιτροπή συναγωνιστών που θα συνδράμει τον κοινό αγώνα, που θα οδηγεί τα συνεργεία διακοπής ρεύματος ευγενικά εκτός της πόλης και που θα επανασυνδέει με μαζικό, κινηματικό και πανηγυρικό τρόπο το ρεύμα σε κάθε γειτονιά.
  • · Ότι είμαστε έτοιμοι να αντιπαλέψουμε συνολικά τις επιπτώσεις μιας πολιτικής, που το μόνο που εξασφαλίζει είναι τα συμφέροντα των δανειστών και των αγορών. Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν.

Αυτό το χειμώνα κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα μικρομάγαζο σκοτεινό. Αυτό το χειμώνα κανείς μόνος. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο REX

11 το πρωί της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27/11