Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Έχει το ΚΚΕ πρόγραμμα, μπορεί να κυβερνήσει και τι κάνει τώρα για να βοηθήσει άμεσα το λαό;


Aναδημοσίευση από τo Αριστερά και Πολιτική 


Βαρέθηκα να ακούω διάφορα φούμαρα κυρίως ότι το ΚΚΕ είναι κατά των συνεργασιών, δεν θέλει καμιά κυβέρνηση, δεν έχει πρόγραμμα κλπ

Συνεχώς ακούω απίστευτα πράγματα ότι το ΚΚΕ δεν μιλάει για βελτιώσεις στο σήμερα αλλά ότι όλα τα φορτώνει να λυθούν στον… σοσιαλισμό! Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ….

Ομοίως ακούω και άλλα φοβερά όπως ότι δεν θα υπάρχουν άλλα κόμματα στον σοσιαλισμό και ότι θα γίνουμε… Β. Κορέα! 

ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΣΙ;

Αν δεν αγωνιζόταν για το σήμερα γιατί στηρίζει μαχητικά τις απεργίες και ειδικά με νύχια και δόντια την απεργία των χαλυβουργών 193 μέρες τώρα; Γιατί αυτοί που μας λένε ότι ενδιαφέρονται δήθεν για το σήμερα του εργάτη είναι παντελώς απόντες από αυτή και άλλες απεργίες; Με μαγικά θα λύσουν το πρόβλημα των εργατών;

Ξέρουν την απεργία αλλά κάνουν πως δεν την είδαν! Κάποιο στέλεχος δήθεν αριστερός μάλιστα είπε ότι τους δημιουργεί πρόβλημα(!) η απεργία αυτή γιατί την κάνει τάχα το… ΠΑΜΕ και όχι το σωματείο χαλυβουργών με πλειοψηφία 99%!!! Λες και δεν την κάνουν εργάτες!  
 
Είναι φανερό ότι οι πραγματικά ταξικές απεργίες είναι ενοχλητικές για μικροαστούς που θέλουν να παριστάνουν τον φίλο των εργαζομένων αλλά μόνο για να τους εγκλωβίζουν.
 
Αυτοί είναι που ενδιαφέρονται για το σήμερα και συκοφαντούν το ΚΚΕ; 
 
Δυστυχώς έχουν τα μέσα ενημέρωσης και διαδίδουν κάθε συκοφαντία ενώ κανένας δεν κάνει τον κόπο να ακούσει το ΚΚΕ και πολύ περισσότερο να ελέγξει αυτά που λένε για το ΚΚΕ και να διαβάσει έστω λίγα από το πρόγραμμα. Το ακούς και από «επιστήμονες» στην τηλεόραση και το μόνο που καταλαβαίνεις είναι ή ότι είναι ηλίθιοι και όχι επιστήμονες ή ότι είναι πληρωμένοι αντικομουνιστές και λένε εντελώς συνειδητά ψέματα. 
 
Καταλήγουν στο τέλος να λένε ψέματα και να ισχυρίζονται ότι ξέρουν καλά τι λέει τα ΚΚΕ!!! Έτσι για μικρή απάντηση έβγαλα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ μερικά αποσπάσματα για εκείνους που κάνουν ότι δεν το ξέρουν, δεν το άκουσαν και δεν υπάρχει!!! Δεν αναφέρομαι βέβαια σε γνωστά μεγάλα θέματα όπως οι ρητές θέσεις για έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, μονομερή διαγραφή του χρέους κλπ που είναι γνωστά αλλά σε θέματα που συνεχώς κάποιοι ή διαστρέφουν ή κάνουν πως αναρωτιούνται αν υπάρχουν θέσεις από το ΚΚΕ.
 
ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟ ΚΚΕ; 
 
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί ώστε το Μέτωπο να οργανώνει την πάλη, να ιεραρχεί τις κατευθύνσεις και τα αιτήματα με βάση ένα προγραμματικό πλαίσιο κατευθύνσεων και στόχων που εναντιώνονται και συγκρούονται με τις βασικές επιλογές του μονοπωλιακού κεφαλαίου
 
ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ;
 
Οι προγραμματικές κατευθύνσεις και στόχοι πάλης του Μετώπου έχουν εσωτερική συνοχή και ιεράρχηση. Αναπροσαρμόζονται στην πορεία του αγώνα ανάλογα με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Μετώπου και το συσχετισμό δυνάμεων στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.  
 
ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ;;;
(απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ)
Δράση που έχει στόχο να αντιμετωπιστεί το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, η προστασία και πραγματική αύξηση του λαϊκού εισοδήματος. Η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Η πάλη κατά της επιβολής των νέων εργασιακών σχέσεων. Η μείωση των ωρών εργασίας με πλήρη διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών. Η κατάργηση των υπερωριών και η λήψη μέτρων που αντιπαλεύουν και καταργούν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των νέων. H ανάπτυξη και χρήση των νέων τεχνολογιών σε όφελος των εργαζομένων. 
 
Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους. Θεσμοί εργατικού και λαϊκού ελέγχου. Ιση αμοιβή για ίση δουλειά ανδρών και γυναικών, νέων και αλλοδαπών εργαζομένων. Επιδότηση αόριστης διαρκείας στους ανέργους, επιδόματα στο 80% του βασικού μεροκάματου. Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ανέργων στη διάρκεια της ανεργίας. Ειδική προστασία στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην τρίτη ηλικία. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων γενικότερα. Δημοκρατική, αντιμονοπωλιακή μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου. Μηδενικός φορολογικός συντελεστής σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Έλεγχος τιμών στις πηγές και μέτρα αντιμετώπισης της κερδοσκοπίας. Φθηνές τιμές σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Υπαγωγή όλων των βασικών υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας στο δημόσιο τομέα.

Πάλη για τον περιορισμό, με τελικό στόχο την κατάργηση, των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στο τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Δράση ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Η πάλη για τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Πολιτιστική δράση που να εξυψώνει την κοινωνική διάσταση της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Απόκρουση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.

Πάλη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέτρα για την ισοτιμία της γυναίκας στην οικογένεια, στην εργασία, για τη συμμετοχή της στην κοινωνική και πολιτική δράση, στον πολιτισμό.

Μέτρα για την προστασία της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΚΕ; 
(απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ)
Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα.

Η δρομολόγηση κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού, ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο, στην εξάρτηση και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, είναι δυνατόν να συσπειρώνει και να πείθει για την ανάγκη γενικότερης ρήξης.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας.  
 
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ; 
 
Η σοσιαλιστική δημοκρατία θα κατοχυρώσει την ύπαρξη των κομμάτων που δρουν μέσα στα πλαίσια του σοσιαλιστικού συντάγματος. ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ για τους ανεγκέφαλους που νομίζουν ότι είναι πολύ μπροστά αυτοί και πολύ πίσω το ΚΚΕ. Τα παραπάνω αποσπάσματα που σε πολλά σημεία είναι άμεσες απαντήσεις στο σήμερα δεν είναι από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΚΚΕ το 2012. Είναι από το Πρόγραμμα που αποφασίστηκε το 1996! Και μόνο αυτό είναι αρκετό να δείξει πόσο μπροστά είναι το ΚΚΕ!
Ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ:
www.kke.gr/15o_synedrio/to_programma_toy_kke

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Οργή λαού στην Ιεράπετρα. Στέλεχος της Χρυσής Αυγής, γυμναστής και διευθυντής νυχτερινού ΕΠΑΛ υπεύθυνος παιδεραστίας και βιασμού.

Το στέλεχος της Χ.Α Γιώργος Πετράκης, κουμπάρος του βουλευτή της ΝΔ Πλακιωτάκη, και διορισμένος από τους ΠΑΣΟΚους ως διευθυντής του νυχτερινού ΕΠΑΛ, κατηγορείται (όχι πρώτη φορά) για ασέλγεια και βιασμό ανηλίκου.
Συγκλονιστική ραδιοφωνική μαρτυρία σπάει το πέπλο σιωπής στην Ιεράπετρα. Οι ψίθυροι που όλοι γνωρίζανε, έγιναν κραυγή από μια γυναίκα που συγκλονίζει.
Ευτυχώς εχθές ο κύριος διαγράφτηκε από την ΕΛΜΕ.
Ακούστε και ανατριχιάστε.
http://www.hxonews.gr/index.php/topika/3806-2012-05-11-11-31-30
Άραγε ο εισαγγελέας θα κινηθεί αυτεπάγγελτα για να ξανανοίξει την υπόθεση, ή τα γερά μέσα αυτού του φασίστα θα θάψουν για μια ακόμα φορά την αλήθεια.
Στον ΗΧΩ fm που έβγαλε το θέμα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια, όπως και στη δημοσιογράφο Μαρία Τσαγκαράκη. 

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Υπάρχει σήμερα φιλολαϊκή διέξοδος;


Ο λαός μας την Κυριακή βρήκε "λύση" στο πρόβλημά του, απαντώντας θετικά στην πρόταση ανάθεσης που του έκανε ο συριζα. Ανέθεσε έτσι σε "αριστερό" διαμεσολαβητή την επίλυση των προβλημάτων του.

Τώρα ο ίδιος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν βγαίνει το σενάριο ανάθεσης... και προκειμένου να μην κουνήσει πάλι το δαχτυλάκι του μην σας φανεί παράξενο να ξαναδώσει δύναμη στα παλιά μαγαζιά. Αυτό θα είναι μια ταπείνωση κυριολεκτική.
Τώρα λοιπόν το κομμουνιστικό κόμμα πρέπει να ξεκαθαρίσει στον Ελληνικό λαό, ότι μέσα στην ευρωένωση, λευτεριά και προκοπή δεν θα δει.
Χρησιμοποιώντας μια ιστορική αναφορά, είναι σαν να θέλαμε το 1821 να λευτερωθεί ο λαός, χωρίς να πέσει μια τουφεκιά, διατηρώντας τη θέση μας εντός Οθωμανικής αυτοκρατορίας, παραμένοντας οι κοτσαμπάσηδες στην εξουσία και με νόμισμα το γρόσι...
Ε δεν γίνονται στην ιστορία έτσι οι αλλαγές. Δεν υπάρχει παρόμοιο ιστορικό προηγούμενο.
Στις εκλογές λοιπόν που θα έρθουν πρέπει το κόμμα να ξεκαθαρίσει το δίλημμα των δύο δρόμων. Της καπιταλιστικής διαχείρισης ή της καπιταλιστικής ανατροπής. Και όχι με πολλά λόγια που ίσως μπερδέψουν τον λαό. Ξεκάθαρα να πει. Θέλετε την χώρα και το λαό μας υποταγμένους στο ιμπεριαλιστικό άρμα της Ευρωένωσης ναί ή όχι. Και μόνο αυτό το ερώτημα ξεκαθαρίζει όλα τα υπόλοιπα. 


Ανοίγει ο δρόμος της ανατροπής, αφού ξεδοντιάζονται τα διεθνή στηρίγματα της ντόπιας ολιγαρχίας και ενισχύονται με αισιοδοξία οι εργαζόμενους που θέλουν τη σύγκρουση με τα μονοπώλια. Μια τέτοια απόφαση μας δίνει την πολυτέλεια να πάρει ο Ελληνικός λαός στα χέρια του το χρηματοπιστωτικό σύστημα, μας απελευθερώνει από το βραχνά του χρέους και μας προσφέρει την απαραίτητη δημοσιονομική και οικονομική ελευθερία, για την άσκηση μιας φιλολαϊκής πολιτικής. Και βέβαια ανοίγει ο δρόμος για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ώστε ο πλούτος που παράγεται να επιστρέφει στους παραγωγούς του. Ξεμπλοκαριζόμαστε από όλες τις αντιλαϊκές θεσμικές δεσμεύσεις της ευρωένωσης (Μάαστριχτ, ΚΑΠ, λευκή βίβλος, Δουβλίνο ΙΙ, μνημόνια, συνθήκη Λισαβώνας κλπ) φεύγει ο ευρωστρατός και η ευρωαστυνομία.
Ελπίζω το κόμμα να το θέσει ακόμα πιο ξεκάθαρα κι ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εδώ η Ελλάς καίγεται και οι κομμουνισταί το βιολί τους. Δεν σέβονται τας δυσκολίας διακυβερνήσεως της πατρίδος

Νέες απεργίες στις 15 Μαΐου - Συνεχίζονται οι απεργίες σε Χαλυβουργία και ΦΑΓΕ

Απεργίες στις 15 Μαΐου για τις συμβάσεις
Αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα
Με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις και συζητήσεις εργάτη τον εργάτη, εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων στους κλάδους όπου έχει παρθεί απόφαση για απεργία στις 15 Μάη. Αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ενώ απόφαση για 48ωρη απεργία 15 και 16 Μάη έχει πάρει ομόφωνα και η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά.
Η ανάγκη άμεσης αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα, αναδείχθηκε και χτες, στην περιοδεία της ΟΕΚΙΔΕ στην εταιρεία MEDIA STROM, όπου η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους σε διαβούλευση με θέμα την εκ περιτροπής εργασία από τις 16 Μάη - δηλαδή μια μέρα μετά την απεργία. Γι' αυτό απαιτείται να δοθεί σκληρή απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα, ενιαία, απ' όλους τους εργαζόμενους. Η συγκέντρωση της ΟΕΚΙΔΕ για τις 15 Μάη έχει οριστεί στα Γραφεία των Βιομηχάνων Υποδηματοποιών - Ιματισμού, στην οδό Ερμού 51 στις 10 π.μ. και από εκεί πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών. Στο μεταξύ εντείνει τη δραστηριότητά της και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, προχωρώντας σήμερα σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε SOFTEX, INTERTRADE και ΣΚΑΓΙΑΣ.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, μπροστά στη 48ωρη απεργία, τονίζει: «Τώρα γνωρίζουμε την τακτική της εργοδοσίας έχουμε πείρα, με ελιγμούς και αναβολές, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, προσπαθεί να υπονομεύσει την ενότητά μας, να μας διασπάσει, να αδυνατίσει τον αγώνα μας. Δε θα τα καταφέρουν».
Μπροστά στην απεργία σημειώνει: «Καλούμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές, να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στα εργοστάσια, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να βγουν συμπεράσματα από τις απεργίες που έγιναν, να προχωρήσει η οργάνωση και η ενότητα σε κάθε τόπο εργασίας. Απαιτούμε: Αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, στο ύψος του πληθωρισμού. Παράταση των υπόλοιπων όρων της συλλογικής σύμβασης του 2009. Να σταματήσουν το αίσχος των προσλήψεων με 586 και 511 ευρώ μεικτά. Να σταματήσουν οι απολύσεις. Συμμετέχουμε όλοι στις γενικές συνελεύσεις, συγκροτούμε παντού εργοστασιακές επιτροπές, συμμετέχουμε όλοι στις περιφρουρήσεις. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας».
Προχτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΦΑΓΕ
Εργαζόμενοι ΦΑΓΕ 
Συνεχίζουν την απεργία ενάντια στις απολύσεις
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και χτες η απεργία των εργαζομένων στη «ΦΑΓΕ», παρά και ενάντια στην απόπειρα της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες και την τρομοκρατία, απήργησαν για δεύτερη μέρα, υλοποιώντας την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, ενώ σήμερα, τρίτη μέρα της απεργίας τους, στις 8 το πρωί ανανεώνουν το ραντεβού τους έξω από την πύλη για νέα Γενική Συνέλευση, στην οποία θα αποφασίσουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους.
Οι εργαζόμενοι της «ΦΑΓΕ» απεργούν ενάντια στις 29 νέες τρομοκρατικές απολύσεις που έκανε η εργοδοσία, που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των απολύσεων, από το 2008, πάνω από 200. Απαιτούν να πάρει πίσω τις απολύσεις, να δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει σε νέες, ότι θα σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Αμύνταιο Φλώρινας και σε κανένα εργοστάσιο της «ΦΑΓΕ» δε θα γίνουν μειώσεις μισθών. Επίσης, καλούν την εργοδοσία να υπογράψει διμερή σύμβαση με το Σωματείο που να εγγυάται τα δικαιώματα των κλαδικών συμβάσεων.
Από τα ξημερώματα χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Σωματείου βρίσκονταν έξω από τις πύλες περιφρουρώντας την απεργία. Η εργοδοσία, ωστόσο, δε στάθηκε με σταυρωμένα τα χέρια και επιδίωξε να σπάσει την απεργία, χρησιμοποιώντας ως απεργοσπαστικό μηχανισμό τους εργολάβους οδηγούς και αντιπροσώπους, οι οποίοι και επιχείρησαν να μπουν μέσα στο εργοστάσιο. Ωστόσο, η ψύχραιμη στάση της διοίκησης του Σωματείου είχε ως συνέπεια να μη γίνουν πράξη τα σχέδια της εργοδοσίας. Μάλιστα, το Σωματείο κάλεσε τους οδηγούς - αντιπροσώπους να πορευτούν μαζί με τους εργαζόμενους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από την εργοδοσία.
«Κανείς εργαζόμενος δεν έχει μπει για δουλειά», τόνισε με δήλωσή του ο Απ. Γαρμπής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «ΦΑΓΕ», προσθέτοντας: «Η εργοδοσία δεν το άφησε αυτό έτσι. Προσπάθησε να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, βάζοντας μπροστά τους εργολάβους αντιπρόσωπους, οδηγούς των φορτηγών. Δεν το πέτυχε, όμως, σίγουρα, δε θα το βάλει κάτω, χρειάζεται και πιο αποφασιστική συμμετοχή στην απεργία και στην περιφρούρησή της».
Κανένα φορτηγό δε βγήκε έξω για διακίνηση, εκτός από ένα που θα πήγαινε γιαούρτια και γάλατα στους ασθενείς του νοσοκομείου «Αγ. Σάββας», δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη των απεργών στα λαϊκά στρώματα.

Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της «ΦΑΓΕ», εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο (Φιλίππου).

Ελληνική Χαλυβουργία
Ενωμένοι και αποφασισμένοι

Με ενότητα και αποφασιστικότητα οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου συνεχίζουν το σκληρό αγώνα που σήμερα έφτασε τις 192 μέρες απεργίας, δίνοντας απάντηση στην αδίστακτη εργοδοσία που την περασμένη Παρασκευή προχώρησε και σε 14 νέες απολύσεις. Ατσαλωμένοι και δυναμωμένοι από την τεράστια αλληλεγγύη που εκφράζεται απ' όλη την εργατική τάξη και της χώρας αλλά και απ' όλο τον κόσμο επιμένουν και διεκδικούν: Την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων και επιστροφή στην εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς. Αλλωστε, αυτό το γεγονός είναι που έχει εξοργίσει την εργοδοσία, η οποία έβαλε τη γνωστή ομάδα ανθρώπων της να επιχειρήσει δικαστικά να σπάσει την απεργία με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν και εκδικάστηκαν την περασμένη βδομάδα και σήμερα αναμένεται η απόφαση.

Είναι ενδεικτικό ότι τόσο οι τελευταίες απολύσεις όσο και οι δικαστικές διώξεις έγιναν την ώρα που το σωματείο αναμένει το πόρισμα των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, από τον έλεγχο που έκαναν στην επιχείρηση, μετά τις καταγγελίες ότι οι απολύσεις που έχουν γίνει είναι παράνομες και καταχρηστικές καθώς έγιναν κατά τη διάρκεια απεργίας.
Από τον Ριζοσπάστη

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι αστοί πολιτικοί μας λένε τι πρέπει να κάνουμε. Ας κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.


Είναι φορές που το εργατικό λαϊκό κίνημα μοιάζει σαστισμένο. Δεν έχει εμπειρία διαχείρισης ειδικών καταστάσεων όπως αυτή που ζούμε σήμερα. Και είναι φυσιολογικό γιατί οι εποχές του μεταίχμιου σπάνια συμβαίνουν. Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο.
Υπάρχει όμως μια μέθοδος που μπορεί να σε βγάλει από το αδιέξοδο. Παίρνεις τη θέση του ταξικού αντιπάλου σου, που και επαρκή επιστημονική γνώση διαθέτει (ή αγοράζει) και ένστικτο αυτοσυντήρησης έχει.
Και αφού διαβάσεις τη θέση τους και την κατανοήσεις, ξέρεις αμετάκλητα και απόλυτα τι πρέπει να κάνεις εσύ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Διαβάστε και κατανοήστε λοιπόν τη πρόταση που απευθύνει ο κ. Βενιζέλος, ως ένας από τους κεντρικούς εκφραστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας στη χώρα μας.

Η συνάντηση την Τετάρτη με τον Αλ.Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι πολύ ουσιαστική» τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανάλαβε την πρότασή του για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος όρος που θέτει είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην ΕΕ. Συνέστησε στο πολιτικό προσωπικό να επιδείξουν τη μέγιστη ψυχραιμία, γενναιότητα και γενναιοδωρία και να πράξουν με βάση το πατριωτικό καθήκον. 

Άρα καλοί μου "βυσσινοκηπίτες έχουμε και λέμε:
1) Καμία δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, είτε σωτηρίας τη βαφτίσουνε είτε ειδικού σκοπού. Αυτό που θέλουν να σωθεί είναι το πολυεθνικό κεφάλαιο. 
2) Καμιά παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή ένωση. Είναι και τα δύο εργαλεία και μηχανισμοί στήριξης της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.

Σε αντίθεση με όσα λένε, πατριωτικό καθήκον είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού που παράγει τον πλούτο κι όχι της πλουτοκρατίας που τον απαλλοτριώνει.

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε το ΚΚΕ που με την πολύτιμη πείρα του τα φωνάζει όλα αυτά εδώ και καιρό, πιστέψτε ότι Δασαλόπουλος (ΣΕΒ), Σαμαράς, Βενιζέλος και Τρόϊκα είναι εχθροί μας.
Και για αυτό πρέπει να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζητάνε.

.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Περί κυβερνήσεως ο λόγος...

Στιγμιότυπο από παλιά γιάφκα φίλων, 
όπου σχεδιαζόταν αριστερή κυβέρνηση για τον τόπο...

Μήπως καταλάβατε, τι έγινε;
(κείμενο του Ρωμύλου)

     ‘Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα’ είναι η ατάκα την οποία έχετε εμπεδώσει όλοι. Το επιστημονικά σωστό θα ήταν ‘Στην αστική Δημοκρατία’, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με τέτοιες λεπτομέρειες;
     Το αστικό σύστημα στην Ελλάδα in cooperation with τους ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικούς πάτρωνες κατήγαγε μια περιφανή νίκη. Η συντριπτική πλειοψηφία του νεοεκλεγέντος κοινοβουλίου τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. Η ιδεολογική τρομοκρατία την οποία ασκούν επί σειρά ετών ,ότι τάχαμου, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα έχουμε μέλλον έπιασε τόπο. Σε συνθήκες ακραίας- και ραγδαίως επιδεινούμενης φτώχειας και ανεργίας- σε συνθήκες εργοδοτικών απειλών για απολύσεις και εντατικής τηλεοπτικής πλύσεως του έσω στρώματος του εγκεφάλου από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ο ελληνικός Λαός έβγαλε την ετυμηγορία του. Είναι απόλυτα σεβαστή.
     Η εγχώρια και αλλοδαπή ολιγαρχία έχοντας αποκομίσει-με το αζημίωτο, δηλαδή το σχετικό λαδάκι που αντιστοιχεί σε μια τέτοια κολοσσιαία συναλλαγή- ιλιγγιωδώς τεράστια κέρδη από την –δήθεν-κρίση χρέους και προσβλέπουσα μέσα από σχετικές υπογραφείσες συμφωνίες στο ξεπούλημα του εναέριου, επίγειου και υπόγειου πλούτου της Ελλάδας ανακάτεψε την τράπουλα. Γνωρίζοντας ότι η εποχή της Μεταπολίτευσης πέρασε μοιράζει νέους ρόλους στο πολιτικό της προσωπικό. Το 32% που πέτυχε ο δικομματισμός στις χθεσινές εκλογές- νέο ιστορικό χαμηλό- σηματοδοτεί, κατά την ταπεινή μου άποψη δύο εξελίξεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τις κυοφορούμενες ανακατατάξεις, διασπάσεις, αποχωρήσεις, προσχωρήσεις στο εσωτερικό των δύο, μέχρι χθες κυρίαρχων πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος. Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ-προβλέπω- ότι θα συγκλονιστούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε η εξόδιος ακολουθία τους θα ψαλεί στις προσεχείς, λίαν συντόμως,  εκλογές.   Ό,τι απόμεινε από τη ΝΔ θα απορροφηθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ.Καμμένου, ο οποίος θα αναδειχθεί σε κυρίαρχο εκπρόσωπο της δεξιάς και κεντροδεξιάς παρατάξεως, ενώ μια ανάλογη απορρόφηση προβλέπεται και για  τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα κατασπαραχθούν  από τον ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος θα ανακηρυχθεί- άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα- σε Χαλίφη της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.
     Το Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, το οποίο ανέχεται την παρουσία μου στις γραμμές του για πάνω από 45 έτη- από την εποχή της προδικτατορικής ΕΔΑ, της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ- είναι μόνιμα στο στόχαστρο  του οπορτουνισμού,  της σοσιαλδημοκρατίας, που παραχαράσσουν και ευτελίζουν τα συνθήματά του-όρα Εθνική Αντίσταση-, των κρυφών και φανερών δικτατόρων, των βαρόνων της ενημέρωσης (sic), των εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων, βιομηχάνων. Με λίγα λόγια, στο σύνολο της άρχουσας τάξης και των αποχρώσεών της.   
     Λίγες φορές στην ιστορική του διαδρομή το ΚΚΕ είχε τόσο κρυστάλλινες και ξεκάθαρες θέσεις. Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους-κι όχι μέρους του ως επαχθούς και απεχθούς-κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό της Οικονομίας με Λαϊκή Εξουσία. Πιο σοκολάτα γίνεται, πιο ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
     Κι όμως τόλμησε ο σύγχρονος Πατριάρχης του ρεφορμισμού, ο αυριανός Πάπας της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας να καλέσει την Αλέκα Παπαρήγα να ‘συγκυβερνήσουν’ σε μια ‘Αριστερή’ κυβέρνηση.  Δεν έχω πολλά πάρε-δώσε με τους παπάδες, για να ξέρω που τοποθέτησε ο Άγιος Πέτρος τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά όπου και να βρίσκεται θα πρέπει να θαύμασε τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό του Τσίπρα. Αν δεν είναι θράσος αυτό τότε τι είναι; Τέτοιο αντικομουνισμό χρόνια είχαμε να ζήσουμε τα παλιότερα μέλη του ΚΚΕ και μάλιστα από αυτοπροσδιοριζόμενο ως ‘αριστερό’ κόμμα. Το τόλμησε ο Τσίπρας σηκώνοντας το φλάμπουρο του αντι-ΚΚΕ μένους του. Ατυχώς-γι αυτόν- την πρόταση δεν την έκανε την Παρασκευή, πριν τις εκλογές. Πόσο χρόνο θα είχε στη διάθεσή του το ΚΚΕ και ποιο κανάλι θα ‘φιλοξενούσε’ την απάντηση της Αλέκας, λίγες ώρες πριν την απαγόρευση δηλώσεων;  
     Θα επαναδιαπραγματευθεί,  μας πληροφορεί, τους όρους του Μνημονίου. Κουβέντα δεν είπε για τα κλεμμένα και κουρευθέντα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, ούτε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία μίλησε, ούτε και για το θέμα της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας άρθρωσε λέξη, ο Αλέξης- κυριολεκτικά Α-λέξης, αυτός που δεν βγάζει στα κρίσιμα ερωτήματα λέξεις. Μήπως σας είπε τι θα γίνει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Άλλες λέξεις ο Αλέξης. Απέκρυψε τι μειώσεις μισθών που υπέγραψαν τα συνδικαλιστικά πρωτοπαλίκαρα του στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αλλά και σ’ άλλες Ομοσπονδίες όπου έχει πολυετή και αγαστή συνεργασία με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ. Γι αυτό και οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  τον προτίμησαν εκλογικά. Τόσων χρόνων κολιγιά θα πήγαινε χαμένη;
     Τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ, Αλέξη Τσίπρα  ποτέ δεν θα σε νομιμοποιήσουν να βομβαρδίζεις αύριο αγκαλιά με τον Ολάντ τη Συρία, το Ιράν, το Λίβανο και όποιον άλλο αντιτάσσεται στα συμφέροντα αυτών που σε ανέδειξαν. Πορέψου παρέα με τους Βενιζέλους, του ΓΑΠ, την Κάγκελα. Μακριά από μας, κι όπου θέλεις τράβα. Κοίτα μόνο μην ξεχάσεις να κάνεις κάτι για την καθιέρωση της φουκαριάρας της απλής αναλογικής-εκτός κι αν υπολογίζεις πως στις επερχόμενες εκλογές θα χρειαστείς το καλπονοθευτικό μπόνους των 50 εδρών.
     Συμπεράσματα έβγαλα και για το Κόμμα μου. Όμως έχω ηθική και καταστατική υποχρέωση να συζητήσω πρώτα με τους συντρόφους μου στα κομματικά όργανα στα οποία μετέχω.     

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μια πρώτη σύντομη εκτίμηση για τις εκλογές του 2012

Κρίμα που η συντριβή του δικομματισμού, συνδέθηκε με την άνοδο των φασιστών και το μέτριο αποτέλεσμα για την κομμουνιστική αριστερά. Όμως κι από ένα τέτοιο αποτέλεσμα γεννιούνται προοπτικές... γιατί τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια και τα πυροτεχνήματα έλκουν αλλά δεν κρατάνε πολύ. Αυτοί που μιλούσαν για κυβερνητικές λύσεις, τώρα θα πρέπει να τις διαπραγματευτούν και να τις υλοποιήσουν...  Δεν θα τα καταφέρουν μα κι ακόμα αν τα κατάφερναν, φιλολαϊκή λύση δεν θα ήταν εφικτή, με δεδομένο το έλλειμα ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος. Τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο.
VENCEREMOS

ΚΚΕ. Τρία γράμματα για να ανοίξει ο δρόμος για την ελευθερία, τη λαοκρατία και την αξιακή επαναθεμελίση της κοινωνίας των ανθρώπων.

Καλή ψήφο αδέλφια και καλή λευτεριά. Σήμερα τους τιμωρούμε στη κάλπη με το ψηφοδέλτιο που τους πονάει περισσότερο. Ο καπιταλισμός δεν θέλει διόρθωμα αλλά ξερίζωμα. Σήμερα κάνουμε την αρχή. Αύριο πάλι στους δρόμους για να διεκδικήσουμε το δίκιο, την ελευθερία, μια κοινωνία δίκαιη και σοσιαλιστική. Με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στο προσκήνιο κι όχι εξαθλιωμένα να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαϊ. Ας δώσουμε μήνυμα στην ευρωπαϊκή ένωση και σε όλο το κόσμο ότι οι λαοί αρνούνται να γίνουν σκλάβοι των μονοπωλίων. Ας καταπλήξουμε το κόσμο μια φορά ακόμα από την Ελλάδα. Ψηλά το κεφάλι.