Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


Μέχρι την Κυριακή δε θα λύσει κάβος. Εμπρακτη η αλληλεγγύη εργατών της στεριάς, της νεολαίας, των μικρών ΕΒΕ, των γυναικών.



Με νέα 48ωρη απεργία που αρχίζει να μετρά από σήμερα Παρασκευή τα ξημερώματα, οι ναυτεργάτες παραμένουν αταλάντευτα στους καταπέλτες των πλοίων, δίνοντας, με τη δύναμη της έμπρακτης αλληλεγγύης των εργατών της στεριάς, της νεολαίας, των μικρών ΕΒΕ, των γυναικών, που ενισχύουν τις απεργιακές ναυτεργατικές φρουρές σε όλα τα λιμάνια, έναν αποφασιστικό αγώνα για να αποκρούσουν την άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει εξαπολύσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το οποίο για την αύξηση της κερδοφορίας του επιδιώκει πλέον να σαρώσει το σύνολο των ναυτεργατικών δικαιωμάτων. Οι ναυτεργάτες, με το βάρος της οργάνωσης του αγώνα να έχουν αναλάβει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, παλεύουν για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μπάρκο, διεκδικούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
«Με την αποφασιστική καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών και την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους, των ταξικών συνδικάτων και δυνάμεων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και της νεολαίας, συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία η απεργία των ναυτεργατών», τονίζουν με ανακοίνωσή τους ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι και έμπρακτη απάντηση των ναυτεργατών «στα χοντροειδή ψεύδη, τις συκοφαντίες και την κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρεί ο πρόεδρος της ΕΕΝ Α. Βεντούρης», βρίσκοντας βήμα στα ΜΜΕ των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοεργολάβων.
Τονίζουν ότι η επιθετικότητα των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, που την αντλούν από την αντιλαϊκή πολιτική, η απαίτησή τους για πλήρη, χωρίς κανένα περιορισμό ελευθερία δράσης, η μέχρι τώρα κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στην ακτοπλοΐα, πανάκριβα εισιτήρια, νησιά στην απομόνωση, «δημιουργούν συνθήκες ερήμωσης» και «διευκολύνουν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά σχέδια, διατηρώντας αυτοί τα πλοία της ακτοπλοΐας, όπως κυνικά έχουν δηλώσει (σ.σ. δήλωση Βεντούρη 3 Νοέμβρη 2010)».
Σε ό,τι αφορά τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία χτες αναγκάστηκε κάτω από τη θέληση των ναυτεργατών να πάρει απόφαση για τη νέα 48ωρη απεργία, τα σωματεία σημειώνουν: «Η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ έχει σοβαρές ευθύνες γιατί περιορίζει το πλαίσιο αιτημάτων μόνο στο ζήτημα της ανανέωσης της ΣΣΕ και με ευτελή αύξηση του ποσοστού» σε σχέση με την τεράστια απώλεια του ναυτεργατικού, όπως συνολικά του εργατικού, εισοδήματος. Ετσι, σύμφωνα με τα σωματεία, η πλειοψηφία εξαιρεί τμήματα των ναυτεργατών, όπως τα πληρώματα των κρουαζιεροπλοίων, των πορθμείων που δε συμπεριλαμβάνονται στην απεργία, τους ανέργους, όταν η επίθεση των εφοπλιστών είναι σφοδρή και ενιαία.


Περιοδείες σε πλοία από ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΜΑΣ
Ξεχωριστό ήταν χτες το πρωί το στιγμιότυπο που καταγράφηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών περιόδευσε μαζί με εκπροσώπους των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στα ακτοπλοϊκά πλοία «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» και «EUROPEAN EXPRESS». Οι ναυτεργάτες επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους νεολαίους με μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν αντίστοιχα στα γκαράζ των δύο πλοίων.
Από την πλευρά των σπουδαστών μίλησε στους συγκεντρωμένους ναυτεργάτες ο Πέτρος Καραλιώκης, ο οποίος - ο ίδιος είναι γιος ναυτεργάτη - ανέφερε ότι ο αγώνας των ναυτεργατών «είναι και δικός μας αγώνας γιατί έχουμε γονείς ναυτεργάτες και γιατί παλεύουμε και εμείς, όπως και εσείς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική». Ανακοίνωση συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών εξέδωσαν οι Επιτροπές Αγώνα του Πανεπιστημίου Πειραιά.


Συλλαλητήριο συμπαράστασης από το ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών, αλλά και στον αγώνα των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διοργανώνει σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.
Η συμπαράσταση είναι αναγκαία «στους απεργούς ναυτεργάτες που παλεύουν για συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, στους εργαζόμενους της Ζώνης που παλεύουν για μέτρα στήριξης των ανέργων, για ανάπτυξη, υποδομές, παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, για το δικαίωμα στη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον». Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες, τους φτωχούς αγρότες, «που νιώθουν στο πετσί τους καθημερινά τις συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής», «να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, καλύτερη οργάνωση να υπερασπιστούμε τα δίκια μας, με προοπτική τη ρήξη και ανατροπή της βάρβαρης αυτής αντιλαϊκής πολιτικής».
Τη συμπαράστασή τους στους ναυτεργάτες εκφράζουν η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ του Πειραιά. Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών εξέδωσε και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.


Αποθρασύνθηκαν οι εφοπλιστές

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις απειλές των εφοπλιστών σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών:
«Ταξικό μίσος, απειλές, ψέμα και τρομοκρατία είναι η απάντηση των εφοπλιστών στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, για εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς. Ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απ. Βεντούρης, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης, των ΜΜΕ που ανήκουν σε εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, προκαλεί με τις συκοφαντίες που εκτοξεύει κατά της απεργίας των ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ.
Οι στυγνοί εκμεταλλευτές, οι μεγάλοι ληστές των επιβατών, οι εκβιαστές των νησιωτών, αυτοί που ευθύνονται για μαζικά εγκλήματα, όπως για παραδείγματα, του ΣΑΜΙΝΑ και του ΔΥΣΤΟΣ, οι πιο ευνοημένοι καπιταλιστές σε κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, που θησαύρισαν και εξακολουθούν να έχουν τεράστια κέρδη, τολμούν να απειλούν με πτώχευση, αν οι ναυτεργάτες δεν υποταχθούν στην καταδίκη να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των εφοπλιστών, όλων των καπιταλιστών. Για την αποθράσυνσή τους ευθύνονται και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια πιστά τούς υπηρετούν και οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών».



Υποσημείωση Βυσσινόκηπου:
Οι Λασηθιώτες αγρότες που κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις επιπτώσεις αυτής της απεργίας στα προϊόντα τους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μια νίκη των ναυτεργατών, θα είναι μια νίκη όλου του Λαού, απέναντι στους εφοπλιστάδες, και την κυβέρνηση της Τρόϊκας. Οι όποιες διαμαρτυρίες τους πρέπει να στραφούν εναντίον όσων προάγουν μια πολιτική, που συντρίβει την αγροτική παραγωγή και όχι εναντίον της εργατικής τάξης.


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στον αγώνα της νεολαίας, η ελπίδα!


ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ
Με συνθήματα σαφώς επηρεασμένα από αυτά της γενιάς του Πολυτεχνείου, τα γυμνασιόπαιδα του αθλητικού και κλασικού Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, πήραν το βάπτισμα του Αγώνα.
Με μαζικότητα και δυναμισμό και με αφορμή το κόψιμο της δωρεάν μεταφοράς τους από τα αθλητικά κέντρα προς τα σχολεία, τα παιδιά από την κατάληψη του Γυμνασίου, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, απέκλεισαν για μια ώρα τη Νομαρχία και κατευθύνθηκαν ξανά στο κατειλημμένο σχολειό τους.
Πολύς κόσμος ευχαριστήθηκε από το παλμό και σχολίαζαν θετικά την αγωνιστική τους στάση. Φαίνεται ότι είδαμε στην κινητοποίηση μια κολυμπήθρα του Σιλωάμ... όπου ξεπλένουμε οι μεγάλοι το αμάρτημα της απάθειας. Βλέπεις εμείς έχουμε συνηθίσει στις σφαλιάρες και δεν μας ξεκουνάει τίποτα.
Σε κάθε περίπτωση μπράβο παιδιά.



ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...


«Τρομοκρατική» εισαγγελική παρέμβαση για τους μαθητές
Άμεση απάντηση χτες από γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές. Νέα κινητοποίηση σήμερα των μαθητών με συμμετοχή των εκπαιδευτικών

Με εισαγγελική παρέμβαση, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μαθητές και γονείς λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε πολλά σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης και των καταλήψεων στις οποίες έχουν προχωρήσει συνολικά 22 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού με αποφάσεις των συμβουλίων τους.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Νικόλαος Μαρκάκης, με έγγραφό του προς τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητά την ενημέρωση όλων των διευθυντών και καθηγητών των σχολείων, με σκοπό να παρέμβουν συμβουλευτικά όπως αναφέρει προς τους μαθητές, ώστε να σταματήσουν οι καταλήψεις των σχολείων «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος»(!), γιατί, όπως τονίζει, η κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων, συνιστούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη.

Επίσης, στο ίδιο έγγραφο ο Εισαγγελέας Ηρακλείου ζητά να ενημερωθούν και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, ώστε να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι «σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη της παραπάνω αξιόποινης πράξης τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων».

Χτες το πρωί, η Ομοσπονδία Γονέων του νομού, η ΕΛΜΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μαθητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλώνοντας ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών δε θα περάσει. Τέτοιου είδους ενέργειες τόνισαν δείχνει πόσο η κυβέρνηση φοβάται τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Αποτέλεσμα της πίεσης και της αποφασιστικότητας των συγκεντρωμένων ήταν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αποστείλει έγγραφο προς τους Διευθυντές των σχολείων ζητώντας τους να μην πάρουν υπόψη τους το εισαγγελικό έγγραφο, να το θεωρήσουν, όπως χαρακτηριστικά είπε, ανενεργό.

Η καλύτερη απάντηση ήρθε στο δρόμο όπου 3000 μαθητές, γονείς, καθηγητές, πλημμύρισαν τους δρόμους του Ηρακλείου.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" ΩΡΑΡΙΟ



Χάος, αθέμιτος ανταγωνισμός και ανθρωποφαγία
ή συνεννόηση, συναδελφική αλληλεγγύη και ανθρώπινα ωράρια;


Μέσα στη κρίση πολλοί συνάδελφοι του εμπορικού κόσμου, ζητούν πανικόβλητοι αύξηση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων τους.
Ο πανικός αυτός εντείνεται από την ανεπάρκεια του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης να συζητήσει το πρόβλημα του ωραρίου, καθώς και από την ανυπαρξία οποιουδήποτε ελέγχου από την Επιτροπή Εμπορίου της Νομαρχίας.
Ατυχώς κάποιοι συνάδελφοι δεν εννοούν να μπουν στο χειμερινό ωράριο λειτουργίας με αποτέλεσμα να αποκομίζουν κάποια ελάχιστα οφέλη από την απογευματινή εργασία Δευτέρας, Τετάρτης και Σάββατου. Τα ολίγα που βγάζουν, προέρχονται από το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους ακολουθώντας το ωράριο, παραμένουν κλειστοί. Τα επιπλέον έσοδα τους δηλαδή είναι προϊόν αθέμιτου ανταγωνισμού.
Αγαπητοί συνάδελφοι, επικαλούμενος τη λογική, θέλω να σας επισημάνω ότι η μείωση του τζίρου μας προέρχεται από τα μειωμένα εισοδήματα των πελατών μας. Όσες ώρες παραπάνω κι αν δουλέψουμε, αυτά τα εισοδήματα δεν πρόκειται να αυξηθούν. Εκείνο που αυξάνεται είναι το ράγισμα της ενότητας του εμπορικού κόσμου. Μιας ενότητας που είναι απαραίτητη στις δύσκολες ώρες που έρχονται.
Η ανθρωποφαγία όπως όλοι ξέρουμε, θα ενισχύσει τους πιο ισχυρούς. Οι πολυεθνικές για παράδειγμα, θα επιτύχουν το αίτημά τους για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αν τα μικρότερα τοπικά σούπερ μάρκετ επιμείνουν να έχουν προνομιακά ανοικτά και τις Κυριακές. Δεν καταλαβαίνουν ότι ένα πρόσκαιρο άνοιγμά τους, θα τους εξασφαλίσει κάποιο κέρδος αρχικά, αλλά θα τινάξει στον αέρα το σύνολο των εργασιακών σχέσεων και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη πλήρη επικράτηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Αν πραγματικά κάποιοι μικρομεσαίοι θέλουν να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους, ας προπαγανδίζουν το «ελεύθερο» ωράριο ως μοναδική λύση. Υπάρχουν όμως και οι συλλογικές διαδικασίες του εμπορικού κόσμου. Οι Γενικές μας Συνελεύσεις. Δεν μπορεί να αδιαφορούμε για αυτές. Ούτε να τις υποκαθιστούμε και να κάνουμε ότι μας γουστάρει.
Μερικοί συνάδελφοι, επικαλούνται το συμφέρον της πόλης. Να μην ερημώνει η πόλη το χειμώνα, μας λένε. Ακούστε συνάδελφοι. Όσο η οικονομική πολιτική θα πλήττει τα λαϊκά στρώματα, όσο η τουριστική κίνηση θα εξαρτάται μόνο από το ήλιο και τη θάλασσα, κι όσο η ψυχολογία του λαού μας θα παραμένει στο Ναδίρ… καμιά ανοιχτή αγορά δεν θα κατεβάζει «χαρούμενους καταναλωτές» στη πιάτσα. Θα κάνουμε παρέα με τα φαντάσματα τα απογεύματα του χειμώνα, αυξάνοντας απλά το λειτουργικό μας κόστος. Από την άλλη θα κάνουμε ανυπόφορη τη ζωή τη δική μας, των παιδιών μας, αλλά και των υπαλλήλων μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι του Εμπορικού Συλλόγου, σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα σε διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό λόγο της περαίωσης, της αύξησης του ΦΠΑ, του συνταξιοδοτικού κλπ. Οι καιροί δεν μας περιμένουν άλλο και μερικά ζητήματα έχουν φτάσει στα όρια.

Βασίλης Χατζηδάκης

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Αναδημοσίευση φωτογραφίας από το ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ
24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
Το Υπουργείο Παιδείας ζητάει από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών Ξένων Γλωσσών κ.α.) που διορίστηκαν με προγράμματα ΕΣΠΑ στα πλαίσια του «Νέου» Σχολείου, να υπογράψουν σύμβαση εργασιακού μεσαίωνα που τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους, με χαρακτηριστικά ωρομισθίων, αφού:
-Θα πληρώνονται μόνο τις μέρες λειτουργίας του σχολείου!
-Η πληρωμή τους θα γίνεται όποτε ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη χρονοβόρα διαδικασία!
-Δεν αναγράφεται στη σύμβαση το ποσό μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν.
Έχουν περάσει σχεδόν 2,5 μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς και κανένας συνάδελφος που προσλήφθηκε με προγράμματα του ΕΣΠΑ δεν έχει πληρωθεί.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, να μη δεχτούν να περάσει η σύμβαση της ντροπής που θυμίζει εργασιακό μεσαίωνα και να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους αναπληρωτές.
Η ΔΟΕ κάτω από την κατακραυγή του εκπαιδευτικού κινήματος για την ολιγωρία της, αναγκάστηκε να προκηρύξει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους με προγράμματα ΕΣΠΑ και δίωρη στάση εργασίας για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Ουσιαστικά πρόκειται για απροκάλυπτη στάση στήριξης της κυβέρνησης και προδοτική αποδοχή της ομηρίας των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
Δυστυχώς παρά την επιμονή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για 24ωρη απεργία όλου του κλάδου η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ «φόρτωσε» την κινητοποίηση στις πλάτες των απλήρωτων αναπληρωτών του ΕΣΠΑ, τη στιγμή που επιχειρείται, εκτός από τη μορφωτική υποβάθμιση, χτύπημα της μόνιμης δουλειάς και γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.
ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Ένταξη των συμβασιούχων του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές.
-Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού.
-Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
-Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας.
-Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.
-Έξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ