Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μπράβο Στέλιο


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης
Στέλιος Ορφανός




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24/9/2010


Το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα «Επιχειρηματικότητα – απασχόληση» ήταν ένα στημένο θέατρο με σκοπό να εκτονωθεί η αγανάκτηση των εργαζομένων της Κρήτης, για να καλλιεργηθεί κλίμα αναμονής και ματαίωσης αγώνων.
Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά και των Εργατικών Κέντρων και άλλων φορέων παριστάνουν ότι έχουν μεγάλη αγωνία για την απασχόληση, την ανεργία.
Πράγμα που ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ στην πράξη, αφού όλοι μαζί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πιο βάρβαρης επίθεσης των τελευταίων δεκαετιών που εξαπέλυσε το μεγάλο κεφάλαιο ενάντια στους εργαζόμενους.
Όλοι τους εξ’ άλλου συμφωνούν στην αντίληψη να ενισχυθεί το κεφάλαιο (η επιχειρηματικότητα) για να … αυξηθεί και η απασχόληση. Στην αντίληψη δηλαδή που προκάλεσε και οξύνει την κρίση.
Κουβέντα δεν είπαν οι εργατοπατέρες για μέτρα άμεσης ανακούφισης των ανέργων, τις απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων, για την άμεση προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και ελαφρύνσεις στα λαϊκά στρώματα κλπ.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν έργα και ας χρηματοδοτηθούν οι Πολυεθνικές για να τα κάνουν.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει και πάλι στους εργαζόμενους ότι το μεγάλο κεφάλαιο δεν θα μπορούσε να στηρίξει την εξουσία του χωρίς τη βοήθεια του κράτους και των κομμάτων του αλλά και των εκφραστών του σε εργατικούς και άλλους φορείς που ελέγχει.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σας καλεί στο δόμο του αγώνα και της ανυπακοής στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Σας καλεί να τους γυρίσετε την πλάτη διεκδικώντας τον πλούτο που παράγει ο λαός μας να μπορεί να τον καρπώνεται ο ίδιος. Σας καλεί ενόψει και των εκλογών για τα τοπικά όργανα να διορθώσετε την ψήφο σας στηρίζοντας και ψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Κρήτης και σε ολόκληρη την χώρα σε Δήμους και Περιφέρειες.


.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Για την περαίωση... και όχι μόνο



Αθήνα 15 Σεπτέμβρη 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ
ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Η εξαγγελία της κυβέρνησης για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων είναι άλλη μια φοροληστεία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Δεν τους έφτανε η αναδουλειά και η πτώση του τζίρου, δεν αρκεί που 400.000 ΕΒΕ αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δεν τους φτάνουν τα χρέη και οι ακάλυπτες επιταγές, έρχονται τώρα και τους βάζουν ένα «νέο» κεφαλικό φόρο που θα οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων γρηγορότερα στη χρεωκοπία.
Την ίδια στιγμή με περίσσια γαλαντομία παρέχει στους μονοπωλιακούς ομίλους οικονομική ασυλία και μείωση της φορολογίας από το 24% στο 20%, φορτώνοντας και πάλι τα βάρη στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.
Η περαίωση, κάτω από τον εκβιασμό του ανελέητου κυνηγητού με τους φορολογικούς ελέγχους, θα ξαναστείλει τους αυτοαπασχολούμενους στα νύχια των «νόμιμων» (τράπεζες) και ανεπίσημων τοκογλύφων.
Είναι αδίστακτοι!..
Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσει στο νέο χαράτσωμα των μικρών ΕΒΕ.
Αρκετά πληρώσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πληρώνουμε άλλα.
Αφορολόγητο για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 Ευρώ.
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.

Την πρώτη απάντηση θα πάρουν στις πανελλαδικές διαδηλώσεις στις
23 Σεπτέμβρη.

Απαιτούμε:
• Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
• Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
• Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 Ευρώ.
• Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
• Πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.
• Να σφραγιστούν άμεσα τα βιβλιάρια υγείας για τους ασφαλισμένους ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Αυξάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ…

Έλα μαζί μας τώρα! Κοινή λαϊκή, αγωνιστική δράση για να τους σταματήσουμε. Δεν πάει άλλο.

Καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση 30% στους λογαριασμούς για τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους.

Να μην αφήσουμε καμιά λαϊκή οικογένεια να την καταδικάσουν στη δυστυχία, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα.

Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και σε μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα δοθεί άλλο ένα σκληρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ένα λαϊκό νοικοκυριό θα πληρώνει επιπλέον από 500 μέχρι 900 ευρώ το χρόνο. Σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης στοιχίζει περίπου 65 λεπτά το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης 1,2 ευρώ αντίστοιχα.

Ένα σπίτι σήμερα 60 – 100 τ.μ. με ένα φυσιολογικό χειμώνα στα αστικά κέντρα και τα χωριά της νότιας, νοτιοδυτικής και νησιωτικής Ελλάδας, χρειάζεται το λιγότερο 1 τόνο πετρέλαιο το χρόνο, για να θερμανθεί με σχετική επάρκεια. Δυσβάσταχτη θα γίνει η κατάσταση και για τις οικογένειες που έχουν στο σπίτι τους ηλικιωμένους, αρρώστους, βρέφη και μικρά παιδιά, καθώς οι ομάδες αυτές είναι περισσότερο ευάλωτες στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κατάσταση θα γίνει ανυπόφορη, ιδιαίτερα για τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά στη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά και όπου ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Σε σχέση με τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση, στα πλαίσια παράδοσης φιλέτων της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορίας για αυτό, προχωράει το προσεχές διάστημα σε ανατιμήσεις στα ήδη ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε νέες εκπτώσεις στα τιμολόγια για τα μονοπώλια και τις κατοικίες των αστών.

Πιο συγκεκριμένα: Σύμφωνα με τα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου τα λαϊκά νοικοκυριά που θα καταναλώνουν οικιακό ρεύμα από 0 μέχρι 2000 KWh το τετράμηνο θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις από 15% μέχρι 50% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και μάλιστα η μεγάλη αύξηση θα επιβληθεί στις χαμηλότερες καταναλώσεις, δηλαδή στους πολύ φτωχούς.

Ο ταξικός χαρακτήρας των βάρβαρων αυτών μέτρων γίνεται ακόμη πιο καθαρός, αφού, ταυτόχρονα, για κατανάλωση από 2000 KWh και πάνω η τιμή του ρεύματος θα μειώνεται σταδιακά όσο πιο μεγάλη είναι η κατανάλωση. Νέα προνόμια δηλαδή για «πλούσια» νοικοκυριά και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μεγάλο χτύπημα θα δεχτούν και οι φτωχοί αγρότες, αφού προαναγγέλλεται η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος κατά 30%. Η αύξηση αυτή, πέρα από την επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, θα τροφοδοτήσει και νέες ανατιμήσεις στα αγροτικά προϊόντα.

Με δεδομένη όλη την εξαγγελλόμενη αφαίμαξη του λαού μέσα από τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, δηλώνει ότι θα μειώσει τη φορολογία των κερδών που πάνε κατευθείαν στις τσέπες των καπιταλιστών, τα «διανεμόμενα κέρδη» από 40% στο 24% και γι’ αυτά που θα επενδύονται, «τα μη διανεμόμενα», για να αυγατίσουν τα κέρδη τους από 24% στο 20%.

Τα φορολογικά αυτά μέτρα, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, προμηνύουν μια ληστρική αναδιανομή προς όφελος των μονοπωλίων, σε βάρος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν. Να μην αφήσουν να περάσει η νέα αυτή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ ,ΔΝΤ .

Απαιτούμε:

-Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

-Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.

-Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

-Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.

-Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΡΙΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 7:00 μ.μ

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ