Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 7 ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ

Η απόλυτη επαλήθευση των εκτιμήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης και η οριστική χρεοκοπία των Δήμων. Όταν στις 7 Αυγούστου (http://visinokipos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7.html) ενημερώναμε το κόσμο για το τι έρχεται στις επόμενες μέρες, κάποιοι μας έλεγαν καταστροφολόγους... Η μυωπία τους, δηλαδή, η αδυναμία τους να βλέπουν και να κατανοούν και τα πιο κοντινά σημάδια της πραγματικότητας, δεν είναι τυχαία... Χρέη εκτελούν, επιταγές στήριξης ξεπληρώνουν. Με λίγα λόγια δεν είναι βλάκες. Είναι συναυτουργοί στο έγκλημα της διάλυσης της αυτοδιοίκησης, των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Αν θέλουν να σώσουν την αξιοπρέπειά τους ας βγουν να πουν στο λαό όλη την αλήθεια, ας κάνουν την αυτοκριτική τους κι ας παραδώσουν στα αφεντικά τους τα κλειδιά των Δήμων, παραλύοντας τους μηχανισμούς εξουσίας και προκαλώντας ένα ρεύμα γενικευμένης ανυπακοής από τα κάτω... 

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Διαβάστε και το ρεπορτάζ από το

aftodioikisi.gr

Σε εφτά δήμους δεν καταβλήθηκε το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Πρόκειται για ένα τμήμα της λίστας των 14 δήμων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης μετά τη συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, καθώς οι υπόλοιποι οκτώ φαίνεται ότι κατάφεραν να καταβάλουν μισθούς έστω και εκπρόθεσμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες (ασφαλείς) πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο «κόκκινο» της ΕΑΠ (άρα δεν έχουν καταβάλει το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου σε μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους) βρίσκονται οι δήμοι: Περάματος, Αίγινας, Τρικκαίων, Καρδίτσας (ωστόσο ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι καταβλήθηκαν σήμερα Παρασκευή), Αχαρνών και Καισαριανής. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Δήμος Τήλου, ο οποίος ναι μεν δε βρίσκεται στη λίστα της ΕΑΠ -καθώς δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε αυτή-, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου στην aftodioikisi.gr έχει να καταβάλει μισθοδοσία τρεις μήνες.
Οι υπόλοιποι οκτώ από τους 14 της λίστας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που ήταν στο «κόκκινο» την περασμένη Τετάρτη αλλά κατέβαλαν μισθούς την Πέμπτη ή την Παρασκευή είναι οι δήμοι: Κοζάνης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Μυλοποτάμου Ανωγείων, Ζακύνθου, Έδεσσας και Νίκαιας- Ρέντη.

18 δήμοι, τέσσερις κατηγορίες
Ωστόσο, από το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, προκύπτει ότι ακόμη τέσσερις, δήμοι καθυστέρησαν να καταβάλουν το πρώτο 15νθήμερο. Πρόκειται για τους δήμους: Κομοτηνής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πρεβέζης και Ηγουμενίτσας.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ, δηλαδή 18 δήμοι αντιμετώπισαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου. Μπορούν δε να χωριστούν στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες:
Α. Δεν έχουν πληρώσει καθόλου (5)

Πέραμα, Τήλος, Τρικκαίων, Αίγινας, Καρδίτσας, Τήλου.

Β. Έχουν δώσει μισθούς εκτός Ε.Α.Π. αλλά όχι ασφαλιστικές εισφορές (2)
Αχαρνών, Καισαριανής.
Γ. Καθυστέρησαν (8)
Ανωγείων, Ηγουμενίτσας, Μυλοποτάμου, Νίκαιας-Ρέντης, Κοζάνης, Έδεσσας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Χαϊδαρίου.
Δ. Υποστηρίζουν ότι τα έδωσαν εγκαίρως αλλά... (3)
Κομοτηνής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πρεβέζης.

Τι υποστηρίζουν οι ίδιοι δήμαρχοι
Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Σύμφωνα με πληροφορίες οι μισθοί καταβλήθηκαν με μία ημέρα καθυστέρηση, δηλαδή, στις 12/9.
Αίγινας: Όπως είπε στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης μέχρι χθες Πέμπτη δεν είχε πληρώσει τίποτε και ίσως γίνει εντός της ημέρας.
Ανωγείων: O δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης υποστηρίζει ότι κατέβαλε μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, την Πέμπτη.
Αχαρνών: Δεν έχει δώσει τις ασφαλιστικές εισφορές ο δήμος, όπως είπε ο δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος· σημείωσε, δε, πως δεν είναι ο μόνος που το κάνει, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.
Έδεσσας: Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Μουράτογλου, ο δήμος έχει καταβάλλει εδώ και ημέρες τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Ηγουμενίτσας: Κατέβαλε τη μισθοδοσία εγκαίρως μέσω των απαλλοτριώσεων, όπως είπε εξάλλου και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δ.σ. της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος.
Καισαριανής: Αν και στην ΕΑΠ εμφανίζεται ότι δεν έχει καταβάλει μισθοδοσία ο δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι πήραν τους μισθούς τους (εκτός ΕΑΠ) χωρίς να τους καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.
Να σημειωθεί πως με αυτό τον τρόπο ένας δήμαρχος (στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από τον Καισαριανής και αυτός των Αχαρνών), μπορεί να αποφύγει να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που ζητεί απαραίτητα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ώστε να κάνει τις πληρωμές μονίμων και αορίστων. Έτσι, δίνει εντολή ο δήμος στην τράπεζα, και όχι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών που τα πιστώνει στην τράπεζα.
Καρδίτσας: Αν και η ΕΑΠ τον δίνει σε αυτούς που δεν έχουν καταβάλει μισθούς ο δήμαρχος Κώστας Παπαλός υποστήριξε στην aftodioikisi.gr, ότι κατέβαλε την τελευταία στιγμή τη μισθοδοσία. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, ο δήμος κατέβαλε στην ΕΑΠ τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές των αορίστου χρόνου μία ημέρα αργότερα (στις 8.9 αντί για τις 7.9) με αποτέλεσμαη Ενιαία Αρχή να του ζητήσει μέχρι τις 13.9 να καταβάλει και το α΄ και το β΄ 15θημερο του Σεπτεμβρίου για τους μόνιμους. Σύμφωνα πάντα με τον Κ. Παπαλό τα χρήματα καταβλήθηκαν και η μισθοδοσία δόθηκε σήμερα.
Κοζάνης: Αν και η Ενιαία Αρχή Πληρωμών τον «δίνει» σ' αυτούς που καθυστέρησαν, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας σημείωσε στην aftodioikisi.gr πως από την περασμένη Δευτέρα έχει καταβληθεί κανονικά όλη η μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου.
Κομοτηνής: όπως είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κωνσταντίνος Τσατσαρίδης κατεβλήθη, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος, εγκαίρως.
Λυκόβρυσης - Πεύκης: αν και οι πληροφορίες έλεγαν πως δεν είχε καταβάλει τη μισθοδοσία στις 11 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός ήταν κατηγορηματικός: έβαλε όλο το Σεπτέμβριο, μία ημέρα νωρίτερα, στις 10 Σεπτεμβρίου.
Μυλοποτάμου: ο δήμος κατέβαλε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων χθες, όπως σημείωσαν στην ιστοσελίδα από την οικονομική υπηρεσία του δήμου.
Νίκαια - Ρέντη: Η πρώτο 15θημερο Σεπτεμβρίου κατεβλήθη χθες Πέμπτη με καθυστέρηση είπε στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.
Περάματος: δεν έχει πληρώσει τη μισθοδοσία Σεπτεμβρίου, και όπως είπε ο γενικός γραμματέας του δήμου Νίκος Νικολαΐδης «περιμένουμε να έρθουν τα ανταποδοτικά από τη ΔΕΗ, ώστε στο τέλος του μήνα να τους πληρώσουμε».
Πρεβέζης: ο δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, μιλώντας στην ιστοσελίδα, είπε πως ο δήμος κατέβαλε εγκαίρως τη μισθοδοσία.
Τήλου: Η δήμαρχος Μαρία Καμμά-Αλιφέρη ήταν ξεκάθαρη, μιλώντας την aftodioikisi.gr: ο δήμος -που είναι εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, αδυνατεί να καταβάλλει μισθούς, εδώ και τρεις μήνες· επανέλαβε, μάλιστα, πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει παραιτηθεί και πως έχει ενημερώσει σχετικά τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και για τα δύο.
Τρικκαίων: ο ίδιος ο δήμαρχος Χρήστος Λάππας παραδέχθηκε στην aftodioikisi.gr πως δεν είχε καταβάλει τους μισθούς γιατί δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο.
Χαϊδαρίου: σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, το δεύτερο 15νθήμερο κατεβλήθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Ενιαία Αρχή, ενώ το πρώτο είχε καταβληθεί από τις 27 Αυγούστου. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΠ ο δήμος καθυστέρησε πέραν της 11ης Σεπτεμβρίου να καταβάλει μισθοδοσία.