Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ...ιμπεριαλιστής κανένας να μη μείνει

Δελτίο Τύπου Ένα Κάραβι για τη Γάζα

Ελεύθερη Μεσόγειος.Διεθνή ύδατα νότια της Κύπρου, 29/5/2010, 13:00

Ο ρόλος της κυπριακής Κυβέρνησης

Η κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε σε ευρωπαίους βουλευτές - μεταξύ των οποίων 2 Έλληνες-, σε ευρωβουλευτές -1 Κύπριος-, σε δημοσιογράφους, σεπανεπιστημιακούς και σε άλλους πολίτες να αποπλεύσουν, με ιδιωτικά μέσα,από κυπριακό λιμάνι προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή ου Freedom Flotilla(Στόλος της Ελευθερίας). Η στάση αυτή της κυπριακής κυβέρνησης τραυμάτισε τη διεθνή αποστολή, ειδικότερα το ελληνικό και το κυπριακό τμήμα της,στερώντας την από την «ανθρώπινη ασπίδα» πολλών βουλευτών που επρόκειτο να συμμετέχουν.

Τους παγίδευσε και τους εγκλώβισε στο νησί, παραβιάζοντας το δικαίωμα τους ως πολιτών που νόμιμα εισήλθαν στο κυπριακό έδαφος, να κινηθούν ελεύθερα και να αποχωρήσουν ελεύθερα δια θαλάσσης προς κάθε νόμιμο προορισμό της επιλογής τους.

Η στάση αυτή θυμίζει άλλα καθεστώτα, άλλων εποχών, και ήδη προκαλεί την αντίδραση πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Πέρα από το τραύμα που επέφερε στην αποστολή το ισραηλινής επιταγής σχέδιο που εκτυλίχθηκε τις μέρες αυτές στην Κύπρο, ένα μείζον για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της κυπριακής υπόθεσης και του κυπριακού λαού ζήτημα έχει δημιουργηθεί. Τριών χιλιάδων χρόνων ιστορία στην ανατολική Μεσόγειο που διαμόρφωσε ισχυρότατους δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης με τους γειτονικούς αραβικούς λαούς, και ειδικότερα με τον υπό καθεστώς κατοχής αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό, κοινή κληρονομιά αντικατοχικών αγώνων για την ελευθερία, απεμπολήθηκαν, αποκόπτοντας έτσι την Κύπρο από τους στρατηγικούς της συμμάχους. Η γεωπολιτική και διπλωματική αποδυνάμωση της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς προβάλλει ως κίνδυνος που μπορεϊ να εκδηλωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τρόπο που να βλάψει ανεπανόρθωτα την κυπριακή υπόθεση.

Η πειθήνια -από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης- εφαρμογή μέρους του ισραηλινού σχεδίου αποτροπής της αποστολής, αποτελεί αυτοχειρία για την Κύπρο καθώς υποχρέωσε πολλούς ευρωπαίους βουλευτές, απογοητευμένους και αιφνιδιασμένους από τη στάση της, να περάσουν στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της, ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από την Αμμόχωστο και να φτάσουν στα διεθνή ύδατα, ώστε από εκεί να μπορέσουν να συναντήσουν τα άλλα πλοία της αποστολής. Φίλοι της παλαιστινιακής υπόθεσης κινδυνεύουν τώρα να πάψουν να είναι και φίλοι της κυπριακής υπόθεσης.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη στάση αυτή της κυπριακής κυβέρνησης για την εκτός κάθε νομικού πλαισίου απόφασή της να πλήξει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αποστολή αλληλεγγύης και παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Γάζας, εκχωρώντας ουσιαστικά τα χωρικά
της ύδατα στο Ισραήλ.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η Κυπριακή κυβέρνηση δημιουργεί πρόβλημα στην αποστολή "ένα καράβι για τη Γάζα"


Συνεργασία με το Ισραήλ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει η κυβέρνηση Χριστόφια, αφού κάνει ότι μπορεί για να δυσχεράνει την διεθνή και Ελληνική αποστολή, που στόχο έχουν το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας και την επίδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Περισσότερα δεν μπορώ να γράψω, κατόπιν παρακλήσεως της συντονιστικής επιτροπής που έχει μείνει πίσω και που διοργανώνει σε λίγο συλλαλητήριο μπροστά από την πρεσβεία των σιωνιστών.
Η επιτροπή εκτιμώντας ότι υπάρχει και Ελληνική συμμετοχή στις Κυπριακές μεθοδεύσεις για ματαίωση της αποστολής, στέλνει εσπευσμένα στο πρωθυπουργό την παρακάτω επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε την Τρίτη 25 του Μάη, τα 2 καράβια της Ελληνικής αποστολής, ξεκίνησαν το ταξίδι προς τη Γάζα, το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με ελληνική σημαία και ελληνικό πλήρωμα και το «Σφενδόνη» με Έλληνες ναυτικούς. Η νηοπομπή περιλαμβάνει 9 σκάφη συνολικά, τα οποία ετοιμάστηκαν από πρωτοβουλίες σε Ελλάδα, Βρετανία, Τουρκία, Ιρλανδία, Σουηδία και τους Παλαιστινίους της διασποράς. Μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους επί χρόνια αποκλεισμένους Παλαιστίνιους. Τα πλοία της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» θα ενωθούν με τα υπόλοιπα, και ο στολίσκος θα ακολουθήσει την πορεία για το λιμάνι της Γάζας. Το φορτίο των πλοίων είναι ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα, οικοδομικά υλικά, τρόφιμα, ρούχα και εκπαιδευτικό υλικό.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα εμποδίσει με κάθε μέσο τη νηοπομπή να προσεγγίσει τη Γάζα και θα προβεί σε παράνομες ενέργειες, επιτιθέμενο στα πλοία σε διεθνή ύδατα.

Γι΄ αυτούς τους λόγους, είναι επείγουσα ανάγκη ν΄ αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση τις ευθύνες της παίρνοντας πρωτοβουλίες, δημόσια και με όποιο άλλο μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταπλεύσει η νηοπομπή ανεμπόδιστα στη Γάζα και να υπερασπιστεί το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να πλέουν ελεύθερα στις θάλασσες, όπως οφείλει κάθε κυβέρνηση να πράξει. Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια από πλευράς Ισραήλ θα πρέπει να θεωρηθεί εχθρική απέναντι σε Έλληνες πολίτες. Αν η θαλάσσια περιοχή της Γάζας βρίσκεται “υπό κατοχή”, να το δηλώσει το Ισραήλ επίσημα στον ΟΗΕ!

Με δεδομένη την πρόθεσή μας να μη συγκρουστούμε με το ισραηλινό ναυτικό αλλά να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και αίροντας τον συνεχιζόμενο και άδικο αποκλεισμό, σας καλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα!

Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για την Γάζα»
28 Μάη 2010

Εδώ θέλω να θυμίσω τις δηλώσεις του Γιωργάκη το 2008 όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευης:
KEIMENO ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «FREE GAZA MOVEMENT»

Θα ήθελα να καλωσορίσω και να στείλω θερμούς χαιρετισμούς στους επιβαίνοντες του πλοίου που συμμετείχε στην πρωτοβουλία του κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ» - «FREE GAZA MOVEMENT».
Πριν από λίγες μέρες, πάνω από 40 ακτιβιστές από 17 χώρες και από τις 5 ηπείρους του πλανήτη εκδήλωσαν την ανθρώπινη αλληλεγγύη τους και μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας και στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Μία διεθνής, μη βίαιη, ανθρωπιστική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης, μία
ειρηνική αποστολή, με στόχο την άρση του θαλάσσιου αποκλεισμού της Λωρίδας της
Γάζας.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ένας εκ των διοργανωτών αυτής της αποστολής, ο κ. Paul Larudee, μετά την επιτυχή εκπλήρωση αυτής της αποστολής:
«Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε μία τεράστια επιτυχία, πολύ πιο σημαντική απ' ό,τι μπορούσε κανείς να φανταστεί ποτέ. Είχε φανερές θετικές και ωφέλιμες επιπτώσεις για τον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και για το Ισραήλ. Παρ' όλες τις απειλές ή τα εμπόδια, οι Ισραηλινές αρχές πήραν μία υπεύθυνη απόφαση να μην παρεμποδίσουν την αποστολή μας, και αυτό συνιστά ένα μοντέλο για το μέλλον».
Και εμείς θέλουμε, πάντα, να κοιτάζουμε στο μέλλον, ένα μέλλον της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους.
Η επιτυχία της αποστολή σας αποτελεί μία συμβολική νίκη ακριβώς για αυτά τα πανανθρώπινα και διαχρονικά αιτήματα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης, αποτελεί μία νίκη για την ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Αυτή η επιτυχία σας μας ενθουσιάζει και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον και την ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και όλο τον κόσμο.
Αυτή η επιτυχία σας, τέλος, αποδεικνύει ότι τα όποια τείχη και τους όποιους αποκλεισμούς θα τους σπάσουν οι λαοί και η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης
.
Το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετέφερε κατά την υποδοχή του πλοίου «FREE GAZA MOVEMENT», στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα το βράδυ, η πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος για τον Αθλητισμό, Σοφία Σακοράφα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας



Τα πλοία της πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα» κατευθύνονται στο σημείο συνάντησης με τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας, πλέοντας στα ανατολικά της Μεσογείου. Το κράτος του Ισραήλ δηλώνει ανοιχτά ότι θα επιτεθεί στα πλοία. Εν όψει της συνάντησης των πλοίων με το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 28/5 ώρα 7μ.μ.. προκειμένου να:


  • διατρανώσουμε την οργή μας ενάντια στις απειλές του ισραηλινού κράτους

  • εκφράσουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που βρίσκονται στα πλοία

  • ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους χιλιάδες πολίτες από όλον τον κόσμο ώστε τα πλοία να φτάσουν στον προορισμό τους και να σπάσουν την πολιορκία την Γάζας

  • Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης που μάχεται για την ανεξαρτησία και ελευθερία του.

    Να σπάσει τώρα η πολιορκία της Γάζας.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Άρχισε τις απειλές το κράτος του Ισραήλ


Το Ισραήλ στρέφει τα κανόνια του στους ειρηνικούς διαδηλωτές.
Κάλεσμα κινητοποίησης στην Ισραηλινή πρεσβεία
αν παρεμποδιστεί ο Στόλος της Ειρήνης την Πέμπτη 27-05

Για μια ακόμη φορά το κράτος Τρομοκράτης του Ισραήλ αποκαλύπτει την κτηνωδία που διέπει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο αυτής της χώρας.
Αν αφαιρέσεις μια ηρωική αριστερή, κινηματική μειοψηφία του Εβραϊκού λαού, που αγωνίζεται για χρόνια στο πλευρό των Παλαιστινίων, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση, ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα εξουσίας και ο Στρατός έχουν παγιδεύσει την εβραϊκή κοινωνία στο φαύλο κύκλο της βίας.
Η πολιτική του Απαρτχάιντ, των Τειχών της Ντροπής, των εποικισμών, βρίσκει την προέκτασή της στον αποκλεισμό των πολιτών της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Και ενώ εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές από δεκάδες χώρες σαλπάρουν μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό υλικό και κατασκευαστικά υλικά στους σύγχρονους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», το Ισραήλ απαντά με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, τη γλώσσα του πολέμου.
Σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση, το Ισραήλ ξεκινά πενθήμερη αμυντική άσκηση με τίτλο «Tournant 4», με τη συμμετοχή του στρατού, της αστυνομίας, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και κυβερνητικών φορέων.
Ταυτόχρονα, οι τρομοκρατικές δηλώσεις των Ισραηλινών παραγόντων αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, σκοπεύοντας παράλληλα να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών που συμμετέχουν στην αποστολή του «Free Gaza Movement», που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας.
"Τα πλοία που ανοίγουν μόνα τους το δρόμο για τη Γάζα δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους εκεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Γιγκάλ Παλμόρ. Την σκυτάλη παίρνουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στα οποία ισραηλινοί αξιωματούχοι διέρρευσαν ότι οι αρχές της χώρας θα ανακόψουν τα πλοία προτού φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας και ότι θα συλλάβουν τους 700 ακτιβιστές που επιβαίνουν σε αυτά!
Όμως, το διπλωματικό οπλοστάσιο του Ισραήλ περιλαμβάνει και το όπλο του εκβιασμού: ο Ισραηλινός υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Yizhak Herzog δήλωσε ότι δεν θα επιτραπεί στη νηοπομπή η προσέγγιση στη Λωρίδα της Γάζας, αν οι διοργανωτές του «Στόλου της Ελευθερίας» δεν εγγυηθούν ότι θα επιτύχουν την απελευθέρωση του στρατιώτη Gilad Shalit.
Το πώς συνδέεται βέβαια η διεθνής ανθρωπιστική αποστολή με την απελευθέρωση ενός αιχμάλωτου στρατιώτη, μπορεί να το εξηγήσει μόνο ο ευφάνταστος ισραηλινός νους!
Από την άλλη μεριά, όμως, φαίνεται ότι πέρα από τις φραστικές και προσεκτικές «καταδίκες» των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΟΗΕ, της λεγόμενης και διεθνούς κοινότητας, πάντα βέβαια τηρώντας ίσες αποστάσεις από Ισραήλ και Χαμάς, στην πραγματικότητα το Ισραήλ απολαμβάνει της Ανοχής και Στήριξης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που τα πλοία ειρηνικών διαδηλωτών πλησιάζουν τις Παλαιστινιακές ακτές για να σπάσουν τον Απάνθρωπο ισραηλινό αποκλεισμό, οι δυτικές χώρες που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ματαιώσουν και εμποδίσουν τη Διεθνή Εκστρατεία, διαμέσου της Ε.Ε. δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Τασσόμενοι ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ισραηλινών κατακτητών, ουσιαστικά απειλούν τον Παλαιστινιακό λαό ότι αν δεν αποδεχτεί τα «ειρηνευτικά σχέδια» που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ και επί της ουσίας δικαιώνουν την Κατοχή, χωρίς να δεσμεύονται σε τίποτε για την ικανοποίηση των ιστορικών αιτημάτων του Παλαιστινιακού αγώνα (Καθεστώς Ιερουσαλήμ, Ανεξάρτητο κράτος στα εδάφη του 1967, επιστροφή των προσφύγων κλπ) η Ε.Ε. θα προχωρήσει σε μείωση της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους! Υπενθυμίζουμε ότι τα ευρωπαϊκά κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται ετησίως για στους Παλαιστινίους ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, και γίνεται αντιληπτό σε όλους τι σημαίνει για ένα λαό που πλήττεται με πρωτοφανή ανέχεια, ανεργία και βρίσκεται διαρκώς υπό καθεστώς πολιορκίας από το Ισραήλ, ο περιορισμός ή η διακοπή αυτής της οικονομικής βοήθειας.
Στο πλευρό όμως του Ισραήλ στέκει και η ελληνική κυβέρνηση. Δείγμα της πολιτικής στήριξης αποτελεί η πολυσχιδής συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με αποκορύφωμα την στρατιωτική συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής εξάλλου, πραγματοποιείται Ελληνοισραηλινή αεροπορική άσκηση στο Αιγαίο, το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αποστολών και σενάρια προσβολής εναέριων και επίγειων στόχων. Η άσκηση, που φέρει την κωδική ονομασία «Μίνωας», θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου και τα ισραηλινά αεροσκάφη (F-15 και F-16) θα επιχειρούν κυρίως από την αεροπορική βάση της Σούδας.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αρνηθούν την συμμετοχή τους.
Καλούμε το Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της άσκησης.
Τέλος, απευθύνουμε κάλεσμα στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, στις συλλογικότητες του αντιπολεμικού κινήματος, στην Αριστερά και στην Αυτονομία να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Πέμπτη 27-5.
Η Πέμπτη 27-5 είναι μια πολύ κρίσιμη ημερομηνία, καθώς, σύμφωνα με τις απειλές α του Ισραήλ, τότε θα επιχειρήσει να σταματήσει τον Στόλο της Ειρήνης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Είναι αφελή τα παιδιά...ή μήπως όχι



Αυτά τα γράμματα προς το Θεό , τα έγραψαν παιδιά.
Η αγνή τους ματιά αποκαλύπτει τη φάρσα της θρησκειολογικής παιδείας, του καθωσπρεπισμού και της απόλυτης αλήθειας.

Με συγχωρείς που δεν σου έγραψα νωρίτερα.
Μόλις αυτή τη βδομάδα έμαθα να γράφω.

Μάρθα

Αγαπητέ Θεέ,γιατί πρέπει να προσεύχομαι αφού έτσι κι αλλιώς
ξέρεις τι θέλω; Αν όμως σ' ευχαριστεί αυτό θα προσεύχομαι.

Σιού

Αγαπητέ Θεέ, αν ζούμε μετά το θάνατό μας,τότε γιατί να πεθάνουμε;
Ρόν

Αγαπητέ Θεέ, το αντρόγυνο στο διπλανό διαμέρισμα τσακώνεται για τα καλά
όλη την ώρα.Θα έπρεπε ν' αφήνεις να παντρεύονται μόνο οι πολύ καλοί φίλοι.

Νάν

Αγαπητέ Θεέ, πώς έγινε και δεν εφεύρες κανένα καινούργιο ζώο τελευταία;
Έχουμε πάντα τα ίδια τα παλιά.

Τζόννυ

Αγαπητέ Θεέ, ξέρω που λέει να γυρίζεις και το άλλο σου μάγουλο, τι γίνεται
όμως αν η αδερφή σου σε χτυπήσει στο μάτι;

Με αγάπη Τζέρεσσο

Αγαπητέ Θεέ, αν δεν πάρεις πίσω το μωρό,δεν θα καθαρίσω το δωμάτιό
μου.

Τζόυ

Αφού δεν θέλεις οι άνθρωποι να λένε κακά λόγια, γιατί τα εφεύρες;
Ευγένιος

Αγαπητέ Θεέ, ο Ντόναλντ έσπασε τη γυάλα,όχι εγώ.Τώρα πια το έχεις και
γραφτό.

Τζαίην

Αγαπητέ Θεέ, ήθελες πράγματι η καμηλοπάρδαλη να είναι έτσι,ή μήπως έκανες
λάθος;

Νόρμα

Αγαπητέ Θεέ, θα μπορούσες να γράψεις μερικές ακόμα ιστορίες;
Τις διαβάσαμε όλες αυτές που έγραψες και τις ξαναρχίσαμε
.
Με ευγνωμοσύνη Έμιλυ

Διαβάσαμε ότι ο Θωμάς Έντισον ανακάλυψε το φως. Εγώ νόμιζα ότι το είχες
ανακαλύψει εσύ.
Ντόνα

Αγαπητέ Θεέ, είσαι πλούσιος ή μόνο διάσημος;
Στήβεν

Πώς ήξερες ότι ήσουνα Θεός;
Τσάρλυ

Αγαπητέ Θεέ, στις απόκριες θα ντυθώ διάβολος. Σε πειράζει;
Μάρνιε

Αγαπητέ Θεέ, η δασκάλα λέει ότι οι μέρες άλλοτε μικραίνουν κι άλλοτε
μεγαλώνουν. Δεν μπορείςνα καταλήξεις σε μια απόφαση;

Μίντυ
Αντί ν' αφήνεις τους ανθρώπους να πεθαίνουν και να φτιάχνεις άλλους,
γιατί δεν κρατάς αυτούς που έχεις τώρα;

Τζέην

Αγαπητέ Θεέ, είναι καλύτερα τ' αγόρια από τα κορίτσια;Ξέρω πως είσαι
αγόρι,αλλά προσπάθησε να είσαι δίκαιος.

Σύλβια

Αγαπητέ Θεέ, ελπίζω να μην έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία τα μυρμήγκια,
γιατί τα πατάω όλη την ώρα.

Ντένις
.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Η Μπιρμπίλω, η Μπατζέλω και η πράσινη ανάπτυξη



Αφορμή για την αναδημοσίευση από το "καφενείο" του συγκεκριμένου άρθρου, αποτέλεσε η έντονη συζήτηση που γίνεται και μέσω ecocrete για τις Α.Π.Ε (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) αλλά και η γενικότερη φασαρία εν μέσω κρίσης για "πράσινη ανάπτυξη"

Αφορμή για την έρευνά μας στάθηκαν οι σφοδρές καταγγελίες τριών Δημάρχων Νοτίου Ευβοίας, οι οποίοι έφτασαν έως τη Βουλή εξουσιοδοτημένοι για να διαμαρτυρηθούν για τη φωτογραφική και αντισυνταγματική ρύθμιση της παρ. 11, του άρθρου 12 του ν/σ της κας Μπιρμπίλη. Με τη ρύθμιση αυτή «θα χαρακτηρίζονται κατά προτεραιότητα ως δημόσιες δασικές, οι εκτάσεις που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και θα υποχρεούνται όλες οι Υπηρεσίες να αδειοδοτούν τα αιολικά πάρκα , ασχέτως αν υπάρχουν νόμιμες ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές από τους ιδιοκτήτες γης».

http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=5225

Αναρωτηθήκαμε ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της άθλιας ρύθμισης, με την οποία κυριολεκτικά θα «κατάσχονται» ιδιωτικές περιουσίες χωρίς αντάλλαγμα για τους ιδιοκτήτες και θα παραδίδονται πλέον από το κράτος στις εταιρείες ΑΠΕ.

Σε επικοινωνία μας με έναν Δήμαρχο της Ευβοίας (που είναι και του ΠΑΣΟΚ) πληροφορηθήκαμε πως αυτή η αντισυνταγματική διάταξη εξυπηρετεί την ΤΕΡΝΑ και τον Κοπελούζο, διότι έχουν αιτήσεις για 100δες ανεμογεννητριες αιολικά πάρκα στη Νότιο Εύβοια. Όπως μας είπε ο Δήμαρχος, οι εταιρείες θέλουν να αποφύγουν να αποζημιώσουν τους νόμιμους ντόπιους ιδιοκτήτες, οι οποίοι τους έχουν ζητήσει ενοίκιο 500-1000 ευρώ ανά στρέμμα. Με αυτή τη φωτογραφική διάταξη, «πετούν έξω τους ντόπιους ιδιοκτήτες» και εξασφαλίζουν να παίρνουν τσάμπα τα οικόπεδα από το Δημόσιο!!! Στην ερώτησή μας «τι εννοείτε τσάμπα», μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Γεωργίας για τις λεπτομέρειες , λέγοντάς μας πως έχει στηθεί ένα νομικό γαϊτανάκι αλά Βατοπέδι και πως οι Δασάρχες έχουν αηδιάσει με τις εταιρείες αυτές, αλλά είναι δεμένα τα χέρια τους από τους νόμους και τις Αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό το «παίρνουν τσάμπα οικόπεδα από το Δημόσιο» του Δημάρχου, μας κίνησε το ενδιαφέρον και ξεκινήσαμε αμέσως έρευνα. Είναι βλέπετε πρόσφατο το Βατοπέδι, όπου το Δημόσιο αντάλλασε εκτάσεις με τη Μονή αντί «πινακίου φακής».

Μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου που ουσιαστικά χαρίζει , έναντι αστείου μισθώματος των 50ευρώ/στρεμμα ετησίως (ή 1000 ευρώ/στρέμμα την 20ετία εφάπαξ) οικόπεδα στις ιδιωτικές εταιρείες αιολικών πάρκων. Καλά ακούσατε και όπως αντιλαμβάνεστε η ζημία για το κράτος και το κοινωνικό σύνολο ανέρχεται σε 100αδες εκατομμύρια ευρώ , αφού το 99% των αιολικών πάρκων που λειτουργούν ανά τη χώρα έχει εγκατασταθεί με αυτό το διακομματικό «κόλπο» , που χρίζει Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή!

Δείτε πως στήθηκε το κόλπο από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. (καλούμε τον οποιοδήποτε να διαψεύσει εάν τολμά):

Με το Νόμο 2941/2001 επί Υπουργίας Ανωμερίτη, τα αιολικά πάρκα χαρακτηρίστηκαν ως «δημόσιας ωφέλειας» και συμπεριελήφθησαν στη δασική νομοθεσία ως ισότιμα με τα στρατιωτικά έργα. Έτσι επιτράπηκε να εγκαθίστανται νόμιμα σε δημόσιες δασικές εκτάσεις. Ο νόμος αυτός έγινε για να θεραπευτούν Αποφάσεις ΣτΕ κατά πολλών αιολικών πάρκων που είχαν ήδη εγκατασταθεί σε δημόσιες εκτάσεις : με Υπ. Απόφαση του 1998 Βάσως Παπανδρέου και δωρεάν,.. ενώ απαιτούνταν Νόμος και αποζημίωση του Δημοσίου!!!! Ορίστηκε λοιπόν με το Ν. 2941/2001 και η αποζημίωση-έσοδο του κράτους από τις εταιρείες ΑΠΕ, που ανερχόταν σε 1% του προϋπολογισμού του έργου. Για τις λεπτομέρειες της καταβολής του εσόδου από το Δημόσιο εξουσιοδοτήθηκαν οι Υπουργοί Γεωργίας & Οικονομίας για έκδοση Υπουργικής Απόφασης. Αυτή η Υπουργική Απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ!!! Δηλαδή ποτέ δεν πληρώθηκε το κράτος για την παραχώρηση των εκτάσεων, ενώ τα αιολικά πάρκα συνέχιζαν κανονικότατα να κατασκευάζονται χωρίς να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ!!! Οι ευθύνες των τότε Υπουργών Ανωμερίτη και Παπαντωνίου είναι τεράστιες.

Με το Νόμο 3208/2003 επί Υπουργίας Δρυ, καθορίστηκε (άσχετα από τις ΑΠΕ) ότι για επεμβάσεις σε εκτάσεις που διαχειρίζεται η Δασική Υπηρεσία , θα καταβάλλεται «αντάλλαγμα χρήσης». Το αντάλλαγμα χρήσης είναι ένα τυπικό αντίτιμο: κόστος αναδάσωσης επί 2 (50ευρω ανά στρέμμα/έτος) και αφορά μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, όπως αποδεικνύει και επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας που παραθέτουμε!

Οι εταιρείες με τα αιολικά πάρκα συνέχιζαν να μην πληρώνουν ούτε ευρώ, ενώ εισέπρατταν κανονικότατα και τις επιδοτήσεις και τα τιμολόγια τους από τη ΔΕΗ, μέχρι το 2006.

Λόγω του ότι οι Υπηρεσίες είχαν αρχίσει να αντιδρούν κατά των εταιρειών που δεν πλήρωναν ούτε 1 ευρώ στο κράτος, με το Ν. 3377/2005 και συγκεκριμένα το άρθρο 19, επί Υπουργίας Μπασιάκου, το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε! Τα αιολικά πάρκα συμπεριλήφθηκαν στη σχετική ρύθμιση του Ν. 3208/2003 ώστε να πληρώνουν κι αυτά….το τυπικό «αντάλλαγμα χρήσης του μελισσοκόμου» των 50ευρώ/στρεμμα ετησίως (ή 1000ευρώ εφάπαξ στην 20ετια), το οποίο είναι αστείο μπροστά στο 1% του προϋπολογισμού (που κι αυτό είναι μηδαμινό τίμημα)!

Αυτό το άθλιο καθεστώς σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ισχύει από το 2006 (όπως είπαμε από το 1998 ως το 2006 δεν πλήρωσαν ούτε ευρώ!) έως σήμερα και κανενός πολιτικού το αυτί δεν ιδρώνει, για το αστείο μίσθωμα, παρά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που ανέδειξε την ανάγκη να προστατεύει και να εκμεταλλεύεται το Δημόσιο την περιουσία του .

Για να αντιληφθείτε δε πόσο άθλιες είναι οι εταιρείες των αιολικών πάρκων, διαμαρτυρήθηκαν κιόλας τον Ιαν 2006, ότι το «αντάλλαγμα χρήσης του μελισσοκόμου» είναι υψηλό και ζήτησαν τόσο τη μείωση του τιμήματος, όσο και τον υπολογισμό λιγότερων στρεμμάτων για τα έργα!!! Και για να τραβάτε τα μαλλιά σας, ο κος Περιστέρης της ΤΕΡΝΑ που υπογράφει την επιστολή, καλεί τους Υπουργούς να χαρακτηρίσουν τα αιολικά πάρκα «ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα» προκειμένου να μειωθεί το αντάλλαγμα χρήσης!!! (βλεπε αναρτημένη την επιστολή). Σα δε ντρέπεται ο κύριος που κυκλοφορεί με ελικόπτερο και που 12 μήνες μετά την επιστολή του αυτή, εισήγαγε την εταιρεία του με τα αιολικά πάρκα, στο Χρηματιστήριο αποκομίζοντας μετρητά 300 εκατομμύρια ευρώ! Για ποια ποιον «ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα» ομιλεί; Μήπως θέλει και «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης»;

Η απάντηση του υπουργείου Γεωργίας (Φεβ 2006) ήταν σχεδόν ειρωνική και αποστομωτική. Του απαντά η υπηρεσιακός παράγοντας ουσιαστικά ότι: «κύριε, αυτό το αντάλλαγμα είναι πολύ μικρό και τυπικό γιατί αφορά μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, ασχέτως που εσείς (με τα αιολικά πάρκα) καταφέρατε να συμπεριληφθείτε»

Είμαστε εξοργισμένοι με αυτά τα αίσχη και την καταλήστευση του Ελληνικού Δημοσίου. Τα 100δες εκατομμύρια ευρώ που στέρησαν και στερούν οι εταιρείες αυτές από το Δημόσιο, με τις ευλογίες των διεφθαρμένων πολιτικών, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβίωση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων που σχεδόν «πεινούν» στις μέρες μας.

Σήμερα πρέπει να ντρέπεται και η Κα Μπιρμπίλη και η Κα Μπατζελή, όχι μόνο γιατί αποκρύπτουν κι αυτές με τη σειρά τους αυτό το σκάνδαλο της τεράστιας απώλειας εσόδων για το Δημόσιο. Αλλά και γιατί με περισσό θράσος διογκώνουν το σκάνδαλο, βάζοντας κρυφά αντισυνταγματική ρύθμιση υφαρπαγής των ιδιοκτησιών φτωχών ανθρώπων, ώστε να πληρώνουν οι μεγαλοεργολάβοι και οι πολυεθνικές, το «αντάλλαγμα χρήσης του μελισσοκόμου» των 50ευρώ/στρεμμα πλέον και στις ιδιωτικές εκτάσεις! Και είναι ντροπή της Κυβέρνησης που δήθεν κόπτεται για τον ελληνικό λαό και τα τιμολόγια ρεύματος και χτυπά μόνο τα φωτοβολταικά υποκριτικά. Τα φωτοβολταικά που τόσο πολέμησε η Κα Μπιρμπίλη και οι σύμβουλοί της και το λόμπυ των αιολικών, δεν εγκαθίστανται σε δημόσιες εκτάσεις για 50 ευρώ/στρέμμα. Οι ιδιοκτήτες φωτοβολταικών πληρώνουν κανονικά και υψηλά ενοίκια για τα οικόπεδα των έργων τους. Και τα οικόπεδά τους είναι 15 φορές μεγαλύτερα σε έκταση, των αντιστοίχου ισχύος αιολικών πάρκων.

«Αγαπητοί» μας πολιτικοί, να την χαίρεστε την πράσινη ανάπτυξη της αθλιότητας, της οικονομικής ζημίας του Δημοσίου και με το νέο ν/σ ΑΠΕ της αρπαγής ιδιωτικών περιουσιών.

ΥΓ1: Κα Μπιρμπίλη, σας προτείνουμε το πρόσφατο μήνυμά σας προς το λαό: «δεν αρκεί μόνο να πολεμούμε το λιθάνθρακα, αλλά πρέπει να αγαπάμε και τα αιολικά πάρκα», να πάτε να το πείτε στους φτωχούς ανθρώπους της Νοτίου Ευβοίας.

ΥΓ2: Κατανοούμε τη δυσκολία επαγγελματιών δημοσιογράφων του ενεργειακού ρεπορτάζ, που μας είπαν πως θα χάσουν τη δουλειά τους αν αναδείξουν το θέμα. Μας αρκεί που συμφώνησαν μαζί μας πως είναι σκάνδαλο μεγέθους Βατοπεδίου.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_1389.html


Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ξεπουλάνε και τα τελευταία κουταλοπήρουνα



Με τη συμφωνία Ελλάδας - «Cosco», η πολυεθνική πατάει για τα καλά το πόδι της σε υποδομές στρατηγικής σημασίας και φιλοδοξεί για νέα κέρδη μέσα από τις εργασιακές και άλλες ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο πολυεθνικό κεφάλαιο παραδίδει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία κομμάτια της δημόσιας περιουσίας, προσφέροντας στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και υποδομές σε ομίλους κινεζικών, αραβικών αλλά και ευρωπαϊκών συμφερόντων, με δέλεαρ τα γκρεμισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σύσσωμη η κυβέρνηση δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι το πρόγραμμα των «διαρθρωτικών αλλαγών» στις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό καθώς και ο νέος «επενδυτικός νόμος» θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες κερδοφορίας στους ξένους επενδυτές.

Ταυτόχρονα, για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας, επιδιώκει να εξασφαλίσει την εισαγωγή στη χώρα κεφαλαίων ξένων επιχειρηματικών ομίλων που θα προσφέρουν κερδοφόρες «συμπράξεις» για τους ντόπιους πλουτοκράτες και «ευκαιρίες» για τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές.

Η χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Cosco», Γουέι Ζιαφού, ανέδειξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες «μπίζνες» με τον κινεζικό όμιλο, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για την εισροή κινεζικών κεφαλαίων στη χώρα.

Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, που περιλαμβάνει λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους αλλά και εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο, συζήτησε χτες ο πρωθυπουργός με τον εκπρόσωπο της κινεζικής πολυεθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε ο Γ. Ζιαφού, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο της κινεζικής πολυεθνικής ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας τη «συμφωνία» με την «Cocso» για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Γ. Ζιαφού, παρουσιάζοντας το σύνολο των θεμάτων που συζήτησε με τον Γ. Παπανδρέου, σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αποκάλυψε ότι το διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα δέχτηκε «αρκετές προτάσεις για επενδυτικά σχέδια, μεταξύ των οποίων στον τομέα του λιμανιού, του σιδηροδρόμου και του αεροδρομίου».

Σημείωσε ακόμα ότι «κάποια από αυτά εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του και κάποια όχι». Ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγαν να τοποθετηθούν δημόσια. Ωστόσο, κατά τις προχτεσινές συναντήσεις του προέδρου της «Cocso» με τους υπουργούς Δ. Ρέππα και Λ. Κατσέλη, παρουσιάστηκε μεγάλο τμήμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Με διευρυμένη ατζέντα
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κινέζο πρόεδρο της «Cocso» συζητήθηκαν:

-- Η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, το οποίο θα παραδοθεί σε ιδιώτες. Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΟΛΠ, που έχει συστήσει και θυγατρική εταιρεία «Συνδυασμένων Μεταφορών και Εμπορευμάτων», στο κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου πέρα από κατασκευαστικές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων («Ελλάκτωρ», «J&P Αβαξ») ενδιαφέρεται να μετάσχει τόσο η «Cosco» όσο και ελληνικές μεταφορικές εταιρείες.

-- Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο απευθείας είτε μέσω ΣΔΙΤ οι επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές. Για το σιδηροδρομικό δίκτυο φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την ίδια την «Cosco». Ενδιαφέρον έχουν δείξει και οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι SNCF και υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Γάλλου Προέδρου, Ν. Σαρκοζί, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Παρίσι.

-- Το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, που θα παραδοθεί σε ιδιώτες και ήδη ενδιαφέρον έχουν επιδείξει κινεζικές εταιρείες. Ενδιαφέρον για την κατασκευή του συγκεκριμένου αεροδρομίου έχει εκδηλώσει και η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία «Bouygue Batiment International».

Για την προώθηση των επιχειρηματικών σχεδιασμών της Κίνας στην Ελλάδα - την οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει σαν «πύλη» για την Ευρώπη - ο Γ. Ζιαφού φρόντισε να θέσει αυστηρούς όρους που θα εξασφαλίσουν την κερδοφορία των πολυεθνικών.

Αφού ανέφερε στο επίπεδο των εντυπώσεων ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως «από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο που έχει αναλάβει η εταιρεία την προβλήτα 2 στο λιμάνι του Πειραιά, η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί κατά 43%», στη συνέχεια σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε βοήθεια από την πλευρά σας για να προωθήσουμε τις κινεζικές επιχειρήσεις».

Ο Γ. Ζιαφού με νόημα ανέφερε ότι «ερχόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για εσάς», σπεύδοντας ταυτόχρονα να στηρίξει τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση: «Κατά την περίοδο της ανάταξης ο πρόεδρος της κυβέρνησης και ο λαός βρίσκονται στο ίδιο καράβι».




H δήλωση που ακολουθεί είναι απολαυστική.
Χαρείτε τη:

*
«Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει μία πατέντα: Ο,τι πιο κερδοφόρο, ό,τι πιο προσοδοφόρο, ό,τι πιο στρατηγικό και δημόσιο, το εκποιεί και, μάλιστα, το εκποιεί και αντί πινακίου φακής.

Υπάρχει βεβαίως - κι είναι σίγουρο πια αυτό - μια πολιτική της κυβέρνησης που εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα. Αλλά αυτά τα συμφέροντα δεν είναι τα συμφέροντα του λαού του Πειραιά, ούτε της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει πάνδημη αντίσταση στην υπόθεση της εκποίησης αυτού του δημόσιου πλούτου.

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί μια πολιτική, που δεν είναι καν αναπτυξιακή (...) Αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι αυτή η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια "τρίτα χέρια" το λιμάνι του Πειραιά.

Θεωρούμε αντιθέτως ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας, δίνοντάς το ουσιαστικά σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.

Είναι απαράδεκτη, είναι ανεύθυνη και κερδοσκοπική η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Μια πολιτική, που βοηθάει κάποιους λίγους κερδοσκόπους κι όχι το ευρύτερο συμφέρον του ελληνικού λαού.

Γι' αυτό είμαστε εδώ σήμερα, για να συμπαρασταθούμε στους αγώνες του λαού του Πειραιά, κοντά στο λαό του Πειραιά, κοντά στο λαό της Θεσσαλονίκης, απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στην πολιτική της εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Είμαστε εδώ μαζί, για να ενώσουμε τη δικιά μας φωνή με τη φωνή του λαού του Πειραιά, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πολιτική».
*
Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου, στις 15 του Απρίλη 2008.

Ηταν τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγαινε ακόμα και σε συναυλίες για να παραστήσει ότι «συμπαραστέκεται» στους αγώνες του λαού ενάντια στην εκποίηση των λιμανιών.

(σ.σ.: Η προηγούμενη δήλωση έγινε ακριβώς κατά την προσέλευση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σε συναυλία, η οποία είχε διοργανωθεί εκείνη τη μέρα από εργαζόμενους και φορείς του Πειραιά, ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού στην «Cosco»).

Ηταν τότε που το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «λεόντειο» και «αποικιοκρατική» εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά στην «Cosco».
*
Και τώρα που στη θέση της ΝΔ ήρθε το ΠΑΣΟΚ και είναι εκείνο που πλέον προωθεί - κατά την ορολογία Παπανδρέου - την πολιτική υπέρ «κερδοσκόπων», την πολιτική της «εκποίησης», την πολιτική της «εξυπηρέτησης κάποιων συμφερόντων», την πολιτική που ευνοεί τα «τρίτα χέρια», την πολιτική που παραδίδει τη δημόσια περιουσία στα «ιδιωτικό μονοπώλιο»,

τι έχει απομείνει, απ' όλη εκείνη τη «συμπαράσταση» του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στο λαό, που αγωνιζόταν ενάντια στο ξεπούλημα;

Απλό:

Απέμεινε ό,τι ακριβώς μένει, πάντα, από τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ:

Η «πατέντα» της αβυσσαλέας δημαγωγίας, του απροκάλυπτου εμπαιγμού, του κραυγαλέου ψεύδους, της απροσχημάτιστης εξαπάτησης και του αχαλίνωτου πολιτικού αμοραλισμού.