Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Με μειωμένη μαζικότητα δόθηκε ο τελευταίος απεργιακός αγώνας. Ξεπροβάλλουν όμως ακτίνες αισιοδοξίας που φωτίζουν το μέλλον και ζεσταίνουν τις καρδιές.

700 νοματαίοι στην απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα




Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι η απεργία είναι ένα όπλο, ίσως και το μοναδικό, για να ανατρέψουν το μονόδρομο προς την φτωχοποίηση των λαϊκών οικογενειών και τη μετατροπή της χώρας μας σε μια "Ινδία" της νότιας Ευρώπης.


Πολιτικά υπεύθυνες για την άμαζη κινητοποίηση, είναι οι δυνάμεις που συνεργάζονται στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Είναι όλοι αυτοί που με τη προπαγάνδα τους και τα συνθήματά τους (τα περίφημα... ουστ) καλλιέργησαν την αυταπάτη στο κόσμο, πως αν μερικά καλόπαιδα της πολιτικής μας ελίτ εξαφανιζόταν από το πολιτικό σκηνικό, αυτό θα άλλαζε τα πράματα σε όφελος των εργαζομένων.


Είναι οι ίδιοι που πριν την απεργία δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία της, ίσως γιατί δεν την πίστευαν κι ίδιοι. Την προκήρυξαν με το στανιό για να βγάλουν... την υποχρέωση.


Είναι οι ίδιοι που πρότειναν λύσεις ευρω-ομολόγου και επαναδιαπραγμάτευσης μέρους του χρέους... Μα το αστικό πολιτικό σύστημα εφάρμοσε αυτές τις ιδέες από μόνο του, γιατί όχι μόνο δεν θα το ενοχλούσε, αλλά θα του επέτρεπε να βρει τις ισορροπίες του και το "νεκρό σημείο" επανεκκίνησής του.


Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν τις αυταπάτες περί "δημοκρατικής Ευρώπης" ακόμα και τώρα που όλος ο κόσμος βλέπει ότι οι αποφάσεις παίρνονται από τις αγορές και ανακοινώνονται από δύο μόλις αχυρανθρώπους (Μέρκελ- Σαρκοζί).


Στην απόλυτη λοιπόν δικτατορία των αγορών, πρέπει να απαντάς με βάθεμα της ταξικής πάλης. Το Π.Α.ΜΕ φάνηκε πάλι να συγκεντρώνει το κύριο όγκο όσων κατέβηκαν στην απεργία. Όμως η μειωμένη μαζικότητα και των δικών του συγκεντρώσεων έδειξε ότι οι συναγωνιστές σε όλη την Ελλάδα παρουσίασαν σημάδια κόπωσης. Καμιά φορά βέβαια μετράει και το γενικό πολιτικό κλίμα, που όπως περιγράψαμε ήταν αρνητικότερο.
Πρέπει να διευκρινίσω το εξής. Δεν είναι μόνο τι λέει ή τι κάνει το πολιτικό υποκείμενο, είναι και τι διαθέσεις έχει ο κόσμος. Θέλει τη διαχείριση της σίγουρης μιζέριας του, ή προτιμά μία "έξοδο προς τα εμπρός" η οποία όμως απαιτεί ΑΓΩΝΕΣ και ΘΥΣΙΕΣ.

Το Π.Α.ΜΕ όμως έχει αρχίσει να δίνει μάχες και με εργοστασιακά σωματεία, με πολυήμερες απεργίες, φάρους του ταξικού αγώνα στη πατρίδα μας. Μάλιστα στη βιομηχανία ΑΓΝΟ το σωματείο πέτυχε μια μεγάλη νίκη.
http://redflyplanet.blogspot.com/2011/12/blog-post_4226.html

Ο αγώνας στην "Ελληνική Χαλυβουργία" είναι ότι πιο σημαντικό έχει καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία του ταξικού εργατικού κινήματος, μετά τη δεκαετία του ΄70. Οι μορφές αλληλεγγύης που αναπτύσσονται για τους χαλυβουργούς, πρωτόγνωρες. Η διάρκεια του αγώνα πρωτοφανής. Η δυναμική του αμείωτη μετά από 5 εβδομάδες απεργίας. Μια νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης, όλου του Ελληνικού λαού.
http://erodotos.wordpress.com/2011/11/25/xalyboyrgoi-logariasmos/

Εν κατακλείδι...Γνώμη μου είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βλέπουν σε κάθε Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία, μια ευκαιρία να δείχνουν τα δόντια τους όχι μόνο για να σταματήσουν τις ορέξεις της κεφαλαιοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων, αλλά και για να αρχίσουν να διεκδικούν την ίδια τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.




Από τη περιφρούρηση στην "ΑΓΝΟ"


.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πως η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Αλληλέγγυοι Πολίτες κατάφεραν σε 15 μέρες να ανατρέψουν απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας για το χαράτσι!!!

Μικρές νίκες καταγράφονται σιγά σιγά, στα Δημοτικά συμβούλια της πόλης μας, μετά την πολιτική πίεση από τα κάτω, που συνεχώς διευρύνεται. Συγκεκριμένα:
Πριν 15 μέρες η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπόρεσε να αποτρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης από το να συνδεθεί στο άρμα της εκτέλεσης και δικαιολόγησης του χαρατσιού (η Λ.Σ. είχε διαφοροποιήσει μόνο 3 συμβούλους παίρνοντας συνολικά 3+3=6 ψήφους).
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν το βάλαμε κάτω. Καλέσαμε σε διενέργεια λαϊκής συνέλευσης στο κεντρικό δημοτικό διαμέρισμα, καταφέραμε την κινητοποίηση φορέων, και προχωρήσαμε σε δημοσιεύσεις δράσεων λαϊκής αυτοοργάνωσης, σε εφημερίδες και μπλόγκ της πόλης. Λόγω και του γενικού πολιτικού κλίματος, στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε ΟΜΟΦΩΝΑ το χαράτσι και ζήτησε την συνολική απόσυρσή του.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ... για ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές.


.

Γκιλάντ Ατζμόντ: Ένας εβραίος αντισιωνιστής, ένας μεγάλος μουσικός της τζαζ, ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ άνθρωπος.

Μια μακρινή προσδοκία
...Φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας μου, μπορώ να συμπεράνω ότι το να υποστηρίζω τους μουσουλμάνους και τη Τζιχάντ είναι μάλλον αδιανόητο για πολλούς Δυτικούς. Ο τυπικός Δυτικός δεν ξέρει πως να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ υλισμού και Τζιχάντ ή μεταξύ φιλαυτίας και του δρόμου του μαρτυρίου. Συμβαίνει να θεωρούμε τη ζωή μας σαν δώρο ανεκτίμητης αξίας. Δεχόμαστε την μετα- διαφωτιστική αξία της ατομικότητας και ατομικισμού. Δεχόμαστε τον ορθολογισμό, πιστεύουμε στην ανώτατη δύναμη της λογικής. Λατρεύουμε την επιστήμη και θαυμάζουμε την τεχνολογία. Μας εξιτάρουν τα ηλεκτρονικά gadgets.Προφανώς το πνεύμα και η ομορφιά σημαίνουν πολύ λίγα για μας έκτός να συνδέονται με οικονομικά αγαθά. Στην αμερικάνικη πραγματικότητα μας υπάρχω σημαίνει καταναλώνω. Το πνεύμα της αντίστασης και η ομορφιά δεν χαίρουν εκτίμησης. Μπορώ να υποθέσω ότι ποτέ δεν θα γίνουμε ικανοί να κατανοήσουμε τι σημαίνει η Παλαιστινιακή και Ιρακινή αντίσταση για τους λαούς αυτούς, εκτός εάν απελευθερωθούμε από τη στενή ευδαιμονιστική μας αντίληψη περί πραγματικότητας. Ποτέ δεν θα κατανοήσουμε ανθρώπους που θυσιάζουν τα πάντα, εκτός αν παραδεχθούμε ότι η ζωή είναι κάτι περισσότερο από το να ζούμε. Ποτέ δεν θα καταλάβουμε την Ιρακινή εξέγερση και τον Παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα αν δεν καταλάβουμε τι σημαίνει η γη για ανθρώπους που αρνούνται να μεθύσουν με κόκα- κόλα.Η αναζήτηση του νοήματος της αλληλεγγύης είναι προσωπική υπόθεση. Πιστεύω ότι το νόημα της αλληλεγγύης είναι μάλλον μια πολύ δυναμική ιδέα. Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι με τα σημερινά δεδομένα, η αριστερά που για πολλά χρόνια ήταν αποτελεσματική στην αντιϊμπεριαλιστική εκστρατεία, δεν θα κάνει τίποτα για την Παλαιστίνη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η αριστερά έχοντας μια ορθολογιστική, μετα-διαφωτιστική οπτική, έχει να λύσει τα δικά της προβλήματα με το Ισλάμ και τη θρησκευτική αφοσίωση. Ελπίζω να κάνω λάθος στο σημείο αυτό. Μπορώ να διακρίνω ότι μερικές μεμονωμένες νησίδες αριστερών διαλεκτικών διανοητών είναι έτοιμες να παραδεχθούν ότι η μουσουλμανική αντίσταση μπορεί να κομίζει μια εναλλακτική όψη της πραγματικότητας και της αντίστασης.Μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου. Για μένα η Τζιχάντ και η Τζαζ έχουν παρόμοιες φόρμες στράτευσης. Για μένα οι γενιές των Μαύρων Αμερικανών που θυσίασαν τα πάντα για χάρη της ομορφιάς και της αντίστασης ήταν αφιερωμένοι σ` ένα ιερό πόλεμο. Για μένα ήταν ο Μπερντ, ο Μαξ Ρόουτς, ο Ντίζι, ο Κολτρέιν και άλλοι που προχώρησαν πέρα από το αμερικάνικο όνειρο του ευδαιμονισμού και της αγοράς. Η Τζαζ ήταν η δική τους φωνή για ελευθερία. Η Τζαζ ήταν το δικό τους κάλεσμα για αλλαγή. Η τζαζ ήταν μια ιδεολογία, ένα πνεύμα και ένας τρόπος να ζήσεις και να πεθάνεις. Να είσαι μουσικός της τζαζ σημαίνει να μάχεσαι για την ομορφιά, να δημιουργείς και να αναδημιουργείς, να δομείς και να αναδομείς, να αναρωτιέσαι γνωρίζοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν απαντήσεις. Να παίζεις τζαζ σημαίνει να χάνεσαι απελευθερωτικά. Να παίζεις τζαζ σημαίνει ν` αφήνεις τον εαυτό σου πίσω.


Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble ~ Miserlou



.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι στους δρόμους. Τι άλλο περιμένουμε. Έχουμε πόλεμο.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά τα κρούσματα της Αθήνας, του Μεσολογγίου (ποιος ξέρει και που αλλού) η λιποθυμία μαθητή λόγω ασιτίας εμφανίστηκε και στο Ηράκλειο.
Τα προβλήματα φουντώνουν. Ένας απέραντος Γολγοθάς για οικογένειες με άνεργους, πολύτεκνους και διαζευγμένους γονείς που απεγνωσμένα προσπαθούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.
Γι’ αυτούς τους γονείς η μόρφωση των παιδιών τους ακόμη και το ρεύμα ή το νερό είναι πλέον πολυτέλεια μπροστά στην ανάγκη για την εξασφάλιση τροφής.
Την ίδια στιγμή που τα θησαυροφυλάκια μιας χούφτας πλουτοκρατών είναι γεμάτα από το αίμα και τον ιδρώτα εκατομμυρίων ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, φτωχών και καταφρονεμένων, το πολιτικό προσωπικό τους, μας καλεί στη μεγάλη «εθνική προσπάθεια» για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, ενώ στην πραγματικότητα διασώζουν τα κέρδη τους και φτωχαίνουν το λαό.
Ο υποσιτισμός παιδιών είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τσαλαπατιέται μπροστά στη δίψα για κέρδος.
Εμπρός να κάνουμε πράξη το σύνθημα : «ΈΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!».
Καλούμε τους συλλόγους γονέων να γίνουν το αποκούμπι κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα και οργανωμένα σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημά της. Όχι απαθείς και αδιάφοροι.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ:
1. Να χορηγηθούν κονδύλια από το κράτος στους δήμους, για την παροχή μικρών γευμάτων (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κ.λ.π.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων. Η όποια εμπλοκή Μ.Κ.Ο., χορηγών είναι εκ του πονηρού και με προοπτική το αντάλλαγμα.
2. Άμεση διασύνδεση των σχολείων με ιατρικούς και υγειονομικούς συλλόγους και σωματεία, δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, Κ.Υ.) προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι μαθητές με τα βασικά εμβόλια και να εκδοθούν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας.
3. Ούτε ένα € από την τσέπη των γονέων για έξοδα του σχολείου, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, κ.λ.π.
4. Δωρεάν θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο σε όλα τα σχολεία.
5. Όλα τα βιβλία εδώ και τώρα σε όλα τα σχολεία. ΤΩΡΑ επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού κρατικής και τοπικής διοίκησης. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.
Παροτρύνουμε τους συλλόγους γονέων να συμμετάσχουν και μάλιστα ενεργά στις επιτροπές ανέργων με τα σωματεία κάθε γειτονιάς και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα συμμετοχής των παιδιών άνεργων γονιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ολοήμερα σχολεία.

Κανένα παιδί χωρίς φαγητό, μόρφωση και ιατρική – φαρμακευτική φροντίδα!

Ηράκλειο, 30/11/2011

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παιδιά πολύ προσεκτικά... σφίγγουν τα πράγματα.

από ΒlackΜediterraneanPirate

Ως να Είμην Εκατόχειρ

Από τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στο Βαθύ, στη δίκη της 1ης Δεκεμβρίου.
Αντίσταση κατά της Αρχής, σωματική βλάβη με πρόθεση, παρακώληση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, οργάνωση επεισοδίων κ.τ.λ.. Με αυτές τις «βαρύτατες κατηγορίες αστυνομικής παθογένειας» ορίστηκε δικάσιμος στις 1-12-011 στην Νεάπολη στην οποία φέρομαι ως κατηγορούμενος, κατά εκλεκτική ατομική προσαγωγή και κατά συλλογική τιμωρία, για την συμμετοχή μας στα γεγονότα της 28 της Οκτωβρίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βαθύ. Ο κος Καρχιμάκης ως οικοδεσπότης της «Σοσιαλιστικής» Διεθνούς στο φιλήσυχο Λασίθι, μας κουβάλησε δεκάδες ασφαλίτες με πολιτικά και εκατοντάδες πάνοπλους ΜΑΤατζήδες. Δεν τόλμησαν όμως να τα βάλουν με τον κόσμο όλη τη μέρα (κοντά 1.000 άτομα, χώρια και οι χιλιάδες των διερχόμενων που επικροτούσαν). Eπιτέθηκαν μέσα στη νύχτα μόλις αποχώρησε η Κρήτη ΤV και ακόμη πιο άνανδρα κτύπησαν την ομάδα των 20 μόλις ατόμων που αποχωρούσαμε προς τον Αγ. Νικόλαο. Μου επιτέθηκαν και με συνέλαβαν αναιτιολόγητα. Eπιτέθηκαν στο μικρό 14 χρονο γιό μου την ώρα που αντιδρούσε στο ξυλοδαρμό μου και συνέλαβαν τον μεσαίο γιό μου 25 χρονών που έτρεξε να με βοηθήσει. Επιτέθηκαν και συνέλαβαν διαδηλωτή που με το κινητό του κατέγραφε τον ξυλοδαρμό. Μισολιπόθυμο με χειροπέδες, με απειλές, με τραυματισμένο το αριστερό γόνατο και το ισχίο, με έσυραν πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ, με απέσπασαν μετά βίαια μέσα από το ασθενοφόρο, με έφεραν στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, στον ελαιώνα στα σκοτεινά πίσω από τις κλούβες. Εκεί έφεραν και τον γιό μου ξυλοδαρμένο και με χειροπέδες, όπου υπήρχαν μόνο άγνωστα σε μας άτομα με πολιτική περιβολή, χωρίς να μας δηλώνουν τις ιδιότητές τους, χωρίς μάρτυρες πολίτες, χωρίς έστω ένα ένστολο, αξιωματούχο ή απλό αστυνομικό και μας έβαλαν σε αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 χωρίς διακριτικά με απειλές για όσα θα ακολουθήσουν. Εύχομαι σε κανένα να μη ζήσει τέτοιες καταστάσεις, όχι τόσο για τον ξυλοδαρμό που τον αντέχεις και περνά, όσο για το ψυχικό τραύμα, όπου αισθάνεσαι ισοπεδωμένος με απειλές (τώρα θα δεις τι θα πάθεις για όλα όσα μας έκανες από το πρωϊ … ), προσβολές, ειρωνείες σε γλώσσα «τρούμπας», ίδιον αλητών, αμόρφωτων αντικοινωνικών στοιχείων, φασιστοειδών με κτηνώδη εκφορά που σου προκαλεί εμετό, τρόμο, ανατριχίλα. Τέτοιους πληρώνει ο Ελληνικός Λαός να εφαρμόζουν τον νόμο και τη τάξη…….. Αντιληφθήκαμε ταραχή (άγνωστο γιατί), μας έβγαλαν από το χωρίς διακριτικά 4Χ4 και ευτυχώς μας έβαλαν σε κούρσα πολυτελείας, την ώρα που ακούγαμε από τον ασύρματο «τους θέλει ο συνταγματάρχης». Ήμασταν οι μόνοι από τους 1.000 διαδηλωτές που έστω κρατούμενοι, ξυλοδαρμένοι κ΄ με χειροπέδες, μπήκαμε επίσημα μέσα στο ξενοδοχείο. Για 5 λεπτά στην είσοδο των εκδηλώσεων έγινε διαβούλευση από διάφορα «ένστολα καπέλα» και διετάχθη η προσαγωγή μας στο Α.Τ. Αγ. Νικολάου. Μου απάγγειλαν κατηγορίες, έτσι για εκδίκηση και αυτοϊκανοποίηση της «εξουσίας», γιατί ποτέ δεν περίμεναν να γίνουν αυτά στο νομό μας. Κατηγορίες σύμφωνα με τη χουντική θεωρία των πρωταιτίων επί τοις χιλίοις, ωσάν να τα έκανα όλα εγώ, «ως να ήμουν εκατόχειρ». Η συνέντευξη του προέδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεραπέτρας κου Γερακιανάκη Μανώλη, για όσα πραγματικά έγιναν, σε αυτήν την ειρηνική εκ μέρους των πολιτών συγκέντρωση, ήταν αποκαλυπτική. Με άμεση πηγαία λαϊκή ορμή, καθαρή άδολη οργή, στιγματίζει την συνταγματική εκτροπή. Οι υπεύθυνοι του κέντρου επιχειρήσεων μέσα και έξω από το ξενοδοχείο θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Αν το γενικό πρόσταγμα για τη κατάντια αυτή το είχε ο κος Καρχιμάκης ως γραμματέας του Πασόκ, τότε οι τυπικές αστυνομικές λειτουργίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (άντες εδά !...) κατέπεσαν σε κατάσταση κομματικής τότε και νυν τρικομματικής δικτατορίας.Βεβαίως αναγνωρίζω ότι ο κος Καρχιμάκης είναι μπατζανάκια με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Παπουτσή και μπορεί να του είχε εκχωρήσει αρμοδιότητες εξ΄ αγχιστείας.Ευχαριστώ δημόσια τους συναγωνιστές μου που έδρασαν άμεσα, προστάτευσαν και απομάκρυναν τον μικρό μου γιό, ειδοποίησαν το κέντρο επιχειρήσεων των επισήμων μέσα στο ξενοδοχείο και διαμαρτυρόμενοι γνωστοποίησαν την ταυτότητά μου, γεγονός που μας προστάτευσε από τους «αγνώστους» ασφαλίτες. Ευχαριστώ δημόσια την ένστολη λαϊκή αστυνομία του τόπου μας για την αξιοπρεπή στάση που κράτησε παρά τις πιέσεις των ασφαλιτών του «Συνταγματάρχη»…. Τα υπόλοιπα στη δίκη της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου.
Μ. Φιλιππάκης

Ώρα για δράση



Αλληλέγγυοι Πολίτες

Πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, μαθητές, γονείς, συνταξιούχοι και άνεργοι, συναντηθήκαμε στο REX την Κυριακή 27/11 για να μετατρέψουμε την οργή που όλοι νοιώθουμε, σε γόνιμη κοινωνική δράση.
Τα κυβερνητικά επιτελεία θέλουν να μας πείσουν ότι παλεύουν για τη σωτηρία μας, αλλά εμείς αυτό που βιώνουμε είναι ανεργία, υποαπασχόληση, εφεδρεία, εργασιακή ανασφάλεια. Παίρνουμε μισθούς που μοιάζουν φιλοδωρήματα, συντάξεις που φτάνουν για τα φάρμακα. Οι εμπορικές πιάτσες έρημες, οι μαγαζάτορες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης με σφραγισμένες επιταγές κι απλήρωτες υποχρεώσεις. Γύρω μας υπερχρεωμένα νοικοκυριά, απελπισμένοι που ζητάν δανεικά και φόροι .Φόροι άμεσοι, έμμεσοι, δημοτικοί. Αυξήσεις σε πετρέλαιο, τηλεφωνία, ρεύμα, τρόφιμα . Η πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, ολοένα και δυσκολότερη. Ε, δεν αντέχουμε άλλο τέτοια σωτηρία.
Διατρανώνουμε την πεποίθησή μας ότι ήρθε η ώρα να σωθούμε από μόνοι μας. Ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε από τα κάτω, να αναλάβουμε μαζική κι οργανωμένη δράση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι, κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος στον αγώνα της επιβίωσης.
Για αυτό:
1) Καλούμε σε συνολική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που έρχονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να τα πληρώσουμε.

· Δεν μπορούμε γιατί ο μισθός μας έχει μειωθεί, γιατί έχουμε χάσει τη δουλειά μας, γιατί δεν βρίσκουμε δουλειά, γιατί τα μαγαζιά μας έκλεισαν ή είναι έτοιμα να κλείσουν. Γιατί η ακρίβεια και οι έμμεσοι φόροι έχουν εξαφανίσει κάθε δυνατότητά μας να ανταποκριθούμε στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς μας.
· Δεν θέλουμε γιατί είναι ένας φόρος που εξοντώνει τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά, μειώνει την αγοραστική τους ικανότητα και βαθαίνει την κρίση και την ανεργία στην κοινωνία. Γιατί είναι ανήθικο να εκβιάζουν τους πολίτες με τη στέρηση ενός βασικού κοινωνικού αγαθού για να εισπράξουν φόρους. Την ίδια στιγμή, ο μεγάλος πλούτος στη χώρα μας παραμένει αφορολόγητος και «προστατευμένος» από όλες τις κυβερνήσεις. Να θυμίσουμε ακόμα ότι αυτό το χαράτσι δεν θα είναι εφάπαξ. Αν το πληρώσουμε σήμερα θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας προσαυξημένο καθώς έπονται αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες.
· Δεν πρέπει γιατί είναι αντισυνταγματικό και παράνομο. Ακόμα και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας, ο Γερμανός ERDIGER, επισήμανε ότι μια τέτοια τακτική συγχώνευσης φόρων μέσα σε λογαριασμούς ρεύματος αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι ντόπιοι εκπρόσωποι των πιστωτών, αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του Βασιλέως».

2) Αρνούμαστε να στοιβάξουμε τις ελπίδες μας, στη νομική συνδρομή ενός Δήμου που θα μετράει τη φτώχεια μας, που θα μετράει ποιοι από μας είμαστε «επαρκώς αναξιοπαθούντες». Άλλωστε με τελευταία εγκύκλιο, το ίδιο το κράτος ανέλαβε να επιμεληθεί των επιτροπών αναξιοπαθούντων. Και μην ξεχνάμε ότι σε όσους συμπολίτες μας αναγνωριστεί η αδυναμία τους, δεν θα εξαιρούνται από το χαράτσι. Απλά θα το πληρώσουν με μειωμένο συντελεστή … Την Τετάρτη 30/11 θα ζητήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συνταχτεί με το λαό και να απαιτήσει ξεκάθαρα από τη κυβέρνηση να ανακαλέσει το χαράτσι .Να μην μετατραπούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε μεσάζοντες για μια πιο «δίκαιη» καταβολή του. Ο λαός δεν έχει άλλες αντοχές. Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν.
3) Συγκροτούμε ομάδα περιφρούρησης, η οποία θα λειτουργεί με την δικτύωση της πεντάδας. Αυτό σημαίνει ότι το ένα και μοναδικό τηλέφωνο που θα σας κάνουμε γνωστό πολύ σύντομα, θα ειδοποιεί πέντε αλληλέγγυους και ο καθένας από την πρώτη πεντάδα ειδοποιεί άλλους πέντε και ούτω καθεξής. Έτσι διασφαλίζεται η ταχύτητα ειδοποίησης αλλά και η περιφρούρηση της ομάδας. Οι αλληλέγγυοι αφού ειδοποιηθούν, θα παρεμβαίνουν και θα συνοδεύουν ευγενικά τα συνεργεία διακοπής ρεύματος … εκτός των ορίων του Δήμου . Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε στη πράξη και με κάθε τρόπο τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν. Να υπερασπιστούμε κάθε γείτονά μας τη στιγμή που θα έρθουν να του κόψουν το ρεύμα. Όλοι οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας μια γροθιά, όλοι οι κάτοικοι ενός χωριού μια φωνή, όλα τα μέλη του σωματείου μια οικογένεια. Στο τηλέφωνο 6980-449512 θα μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στην ομάδα περιφρούρησης.
4) Σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα πριν προλάβουν οι αλληλέγγυοι να αντιδράσουν, σας συμβουλεύουμε να μην προχωράτε με κανένα τρόπο μόνοι σας σε επανασύνδεση. Αυτό θα γίνεται από τεχνολόγους ηλεκτρολόγους που είναι μέλη της ομάδας περιφρούρησης και μαζί τους θα επανασυνδέουμε με μαζικό, κινηματικό και πανηγυρικό τρόπο το ρεύμα σε κάθε γειτονιά. Έτσι δεν θα μπορούν να καταλογιστούν προσωπικές ποινικές ευθύνες σε κανένα και θα αποφεύγονται κίνδυνοι από ερασιτεχνικές προσπάθειες επανασύνδεσης. Σε επίπεδο αυτενέργειας θα βοηθούσε αν, ο ιδιοκτήτης ή ένοικος σπιτιού ή μαγαζιού (που έχει σε εξωτερικό χώρο το ρολόι της ΔΕΗ), έβαζε ένα λουκέτο που θα εμποδίζει το άνοιγμα του ρολογιού. Έτσι ακόμα κι αν τα συνεργεία, επιχειρήσουν να κόψουν τη παροχή ρεύματος από το στύλο, αυτό θα έχει δώσει επαρκή χρόνο στους γείτονες και στην ομάδα περιφρούρησης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους .
5) Η Λαϊκή Συνέλευση εξουσιοδότησε μια επταμελή συντονιστική επιτροπή στο αμέσως επόμενο διάστημα να οργανώσει νέες λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές και χωριά, ώστε να μεταδοθεί το αγωνιστικό μας κάλεσμα σε κάθε γωνιά του Δήμου Αγίου Νικολάου. Επίσης πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν και νέες δράσεις αλληλεγγύης που προέκυψαν από τον πολύ γόνιμο διάλογο που υπήρξε στη συνέλευση του REX. Αυτές θα αφορούν τη συλλογή φαρμάκων από αυτά που δεν χρησιμοποιούμε, για να καλύψουν τα προβλήματα φαρμακευτικής κάλυψης από διάφορα ταμεία, δωρεάν παροχή από αλληλέγγυους γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά ακόμα και δράσεις εναντίον της Δ.Ο.Υ. αλλά και τραπεζών που προχωρούν σε κατασχέσεις ή πλειστηριασμούς και ειδικά πρώτης κατοικίας.
6) Την Πέμπτη 1/12 έχει προκηρυχτεί πανελλαδική πανεργατική απεργία. Σας καλούμε όχι μόνο να απεργήσετε αλλά και να διαδηλώσετε μαζικά και μαχητικά στις συγκεντρώσεις των φορέων. Ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι σε όλες τις πόλεις της χώρας θα είναι η καλύτερη απάντηση προς αυτούς που νομίζουν ότι θα κερδίσουν πίστωση χρόνου, αλλάζοντας τα πρόσωπα μιας κυβέρνησης και διατηρώντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Μετά τη συγκέντρωση σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στα δικαστήρια της Νεάπολης για συμπαράσταση στους δύο συναγωνιστές μας, που συνελήφθησαν και χτυπήθηκαν βάναυσα στην κινητοποίηση της «σοσιαλιστικής διεθνούς», έξω από το Γκραν Μελία.
Αυτό το χειμώνα κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα μικρομάγαζο σκοτεινό. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Αυτό το χειμώνα κανείς μόνος.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.



.