Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Να πάρουμε μέρος μαζικά στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου και με το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ να δυναμώσουμε την ενότητα και τους αγώνες μας.


Εμπρός για ένα πλατύ ενωτικό κίνημα αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων
 
ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 
Συνάδελφοι,

η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ υποστηρίζει τη θέση της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ), ότι  με την ενότητα και το δυνάμωμα της πάλης μέσα από τα σωματεία μας, πρέπει και μπορεί να μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Οι εκλογές για νέο ΔΣ στον Εμπορικό Σύλλογο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ γίνονται σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών στη χώρα μας, στην ευρωζώνη και στον κόσμο.

Σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, στο χώρο του εμπορίου :

* Ένας μικρός αριθμός αλυσίδων σούπερ μάρκετ, πολυκαταστημάτων - που συνεχώς εκσυγχρονίζεται και ιδρύει νέες μονάδες σε πολλές επαρχιακές πόλεις - συγκεντρώνει πάνω από το 60% του τζίρου στο λιανικό εμπόριο. Τους βοηθά η πλήρης απελευθέρωση τιμών, εκπτώσεων, προσφορών, ωραρίων, χρηματοδότησης, επαγγελματικής στέγης κ.α..

* Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, μικρέμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, συμπιέζεται οικονομικά, με τη μείωση του τζίρου, τα αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα, τα χαράτσια, την υπερφορολόγηση, την αβεβαιότητα για την ύπαρξη της επιχείρησής τους. Πολλοί οδηγούνται στο κλείσιμο και στην αναζήτηση νέας δουλειάς.

* Η σκληρή αυτή πραγματικότητα, γκρεμίζει κάθε αυταπάτη. Αποδείχνεται κάθε μέρα ότι η «ελεύθερη αγορά» καταργεί κάθε «ανταγωνισμό» και τον αντικαθιστά με την κυριαρχία των μονοπωλίων. Επιβεβαιώνεται ότι στον καπιταλισμό, στον «παράδεισο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Συνάδελφοι, να γιατί καθημερινά κυνηγάμε το μεροκάματο και γιατί μπαίνουν ολοένα και λιγότεροι πελάτες στα μαγαζιά μας.

Γιατί μεγάλο κεφάλαιο, κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνουν όλο και πιο άγρια την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, μειώνουν παραπέρα μισθούς, συντάξεις, πετσοκόβουν δώρα, επιβάλλουν χαράτσια, φουντώνουν την ανεργία με τις χιλιάδες απολύσεις.

Στην άγρια πολιτική του το μεγάλο κεφάλαιο έχει «δεξί χέρι» τους «συνδικαλιστές» του χώρου μας.

Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές μας οργανώσεις, (ΕΣΕΕ ή ΓΣΕΒΕ) όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν τα δικά μας συμφέροντα αλλά υπερασπίστηκαν την «οικονομία της αγοράς» και τις αναδιαρθρώσεις που επιβάλλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι :

* Συμμετείχαν σε «κοινωνικούς διαλόγους» - παρωδία, για τη νομιμοποίηση ειλημμένων αποφάσεων ΕΕ και κυβέρνησης, μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.

* Οδήγησαν τον κλάδο σε παραπέρα απομαζικοποίηση, σε πλήρη αγωνιστική απραξία.

* Εξάντλησαν όλες τις δραστηριότητές της σε δημόσιες σχέσεις και «κοσμικές» εκδηλώσεις.

* Αντιμετώπισαν εχθρικά κάθε συνεργασία και κοινή δράση με άλλες κοινωνικές δυνάμεις που αγωνίζονται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων   έχει σταθερή επιμονή να αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και να δίνει αγωνιστικό προσανατολισμό για τη λύση τους. Έτσι θα συμβάλλει :

* στην αγωνιστική συσπείρωση των συναδέλφων, πέρα από διαφορετικές ιδεολογικές, πολιτικές και παραταξιακές επιλογές, απέναντι στην πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Για να συντονίσει ο Εμπορικός Σύλλογος  τα βήματά του με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ που συγκροτούν την ΠΑΣΕΒΕ.

* στην υποστήριξη και τήρηση ενός ανθρώπινου ωραρίου εργασίας τουλάχιστον στη χειμερινή σαιζόν. Να απαιτήσουμε να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία και να σεβαστούμε το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο για μας και τους εργαζομένους μας. Η ενότητα που θα αποκτήσουμε από μια κοινή στάση στο ωράριο λειτουργίας, θα μας επιτρέψει να συντονίσουμε τα βήματα μας και στα υπόλοιπα.

* στην ενημέρωση με έντυπο ή ψηφιακό ενημερωτικό υλικό για τις συχνές αλλαγές που προκύπτουν για τη λογιστική, φορολογική, ασφαλιστική και συνδικαλιστική πραγματικότητα και στη διεξαγωγή τακτικών γενικών συνελεύσεων ενημερωτικού κι αποφασιστικού χαραχτήρα. Οι Γενικές Συνελεύσεις, είναι το κυρίαρχο όργανό μας και μπορούν να γίνουν ο καταλύτης της συνοχής, της πληροφόρησης αλλά και της κοινής αγωνιστικής στάσης των εμπόρων.

* στο να προχωρήσει η κοινή δράση και ο συντονισμός του αντιμονοπωλιακού κινήματος των ΕΒΕ με το αντίστοιχο συνδικαλιστικό κίνημα των εργατών και υπαλλήλων, των μικρών αγροτών, με τις οργανώσεις της πάλης των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

* στο να δυναμώσει άμεσα ο διάλογος και η πάλη για μια άλλη λαϊκή εξουσία, για ένα άλλο δρόμο οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας για το λαό. Για τη θέση και το ρόλο που θα έχει το εμπόριο, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι μέσα σε αυτή τη νέα κοινωνία.

 

ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Κάθε αδράνεια, κάθε υποχώρηση σε διλήμματα και εκβιασμούς, αποβαίνει σε βάρος του εισοδήματός μας και της θέσης εργασίας μας.

Διεκδικούμε άμεσα:

► Απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, κατάργηση της περαίωσης, μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους αυτοαπασχολούμενους. Μέτρο προσδιορισμού του φόρου για το εισόδημά μας να είναι μόνο τα βιβλία μας και όχι κάθε είδους αυθαίρετες φορομπηχτικές διατάξεις. Την ίδια στιγμή αύξηση της φορολογίας στους μονοπωλιακούς ομίλους στο 45%

► Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, αφορολόγητο στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί επιπλέον, προστασία της ακίνητης περιουσίας από κατασχέσεις ως και το ύψος των 35.0000 ευρώ.

► Κανείς συνάδελφος να μην είναι ανασφάλιστος όσο διαρκεί η κρίση και να ισχύσουν τα βιβλιάρια όλων όσων έχουν χρέη στο ταμείο. Να σταματήσουν οι διώξεις για χρέη προς το ταμείο. Να παγώσουν τα χρέη για όλο το διάστημα της κρίσης. Να εκλογικευτεί το ποσό της ασφαλιστικής μας εισφοράς με βάση το τι μπορεί να πληρώνει ο κάθε συνάδελφος.

► Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των αυτοαπασχολούμενων μικρεμπόρων και μικρών επιχειρηματιών και των οικογενειών τους.

► Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος και χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 από την κυβέρνηση με επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν στο κούρεμα.

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ