Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ




Ανοιχτή επιστολή σε Εκπαιδευτικούς, Γονείς και λοιπούς ‘πνευματικούς ταγούς’ της πόλης.

Δεν πέρασαν δα και πολλά χρόνια από τότε που κάποιοι ‘αλήτες’ της εποχής τους κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο κι έκαναν το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να ζητήσει τη θέση που του ανήκει στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, κι αυτό ανεξάρτητα από την μετέπειτα πορεία πολλών από τους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής.
Δεν πάνε δα και πολλές μέρες από τότε που όλα τα σχολεία, με επικεφαλής τους διεθυντάδες και τους καθηγητάδες τους, τίμησαν την παραπάνω επέτειο, μόλις δεκατρείς μέρες πέρασαν.
Κυρίες και κύριοι βολεμένοι, ασφυκτιούντες μικρομεσαίοι, Δημαρχαίοι, Νομαρχαίοι και λοιποί εις-χαίοι,
Σε μια χώρα η οποία κατέληξε να τελεί υπό την Κατοχή του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, και της Ε.Ε και δημιουργούνται Κόμματα για να χαιρετίσουν αυτό το γεγονός και να στηρίξουν τα μέτρα που γυρίζουν τον εργαζόμενο τουλάχιστον 120 χρόνια πίσω,
Σε μια χώρα στην οποία γίνεται αθρόα εισαγωγή ξένων οικονομικών μεταναστών και την ίδια στιγμή εκατοντάδες, και σε λίγο καιρό χιλιάδες, ελληνόπουλα κάτοχοι πτυχίων, αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της αναγκαστικής εργασιακής προσφυγιάς,
Σε μια χώρα όπου η μεσημβρινή τηλεοπτική κλειδαρότρυπα αναγορεύει τους Ψινάκηδες , τις Τζούλιες και άλλους τέτοιου βεληνεκούς ξεγάνωτους τενεκέδες σε κήνσορες της πνευματικής ζωής της χώρας μας,
Σ’ αυτή τη χώρα όπου, εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι κάτοικοί της παρακολουθούν με απάθεια τον αργό ταξικό θάνατο που επιβάλουν οι δυνάμεις Κατοχής,
η μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας έκλεισε τα σχολεία και αγωνίζεται να βάλει τη δική της σφραγίδα Αντίστασης στην επερχόμενη αντιεκπαιδευτική λαίλαπα. Η νεολαία λέει ΟΧΙ στο σχολείο της ελεγχόμενης και υποταγμένης ‘Αριστοκρατίας’, της πανάκριβης Παιδείας, μιας Παιδείας που οδηγεί στην ξενιτιά.
Αντί να ψιθυρίζετε, όπως κάνετε συνήθως, αντί να επικαλείστε εισαγγελείς και αστυνομία, σταθείτε δίπλα τους. Τιμήστε τη νεολαία της πόλης μας, διότι κάνει αυτό που δεν τολμάτε να κάνετε εσείς, οι βολεμένοι. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στην ΑΒΥΣΣΟ της Κατοχής.
Μετατρέψτε τους απειλητικούς Ψιθύρους της υποταγμένης συνείδησής σας, σε Κραυγές συμπαράστασης στον Αγώνα που ξεκίνησαν τα παιδιά σας. Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε, εδώ που οι δικές σας επιλογές και η δική σας ανοχή έσυραν τη χώρα στην Κατοχή από το ΔΝΤ και την Τρόικα. Τους το χρωστάτε.


Κείμενο του Ρωμύλου Αυδή, το οποίο ο βυσσινόκηπος προσυπογράφει πλήρως.

.

4 σχόλια:

  1. Το απόσπασμα "Σ’ αυτή τη χώρα όπου, εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι κάτοικοί της παρακολουθούν με απάθεια τον αργό ταξικό θάνατο που επιβάλουν οι δυνάμεις Κατοχής" είναι της λογικής "πας μη ΠΑΜΕ βάρβαρος". Οι φοιτητές δηλαδή που δεν συμμετέχουν στο ΜΑΣ δεν αντιστέκονται αλλά είναι σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια συμμετέχουν κι άλλες δυνάμεις στο κίνημα.
    Απλώς, αν θέλετε το ΠΑΜΕ είναι το πιο ταξικό (στη σύνθεση) και πιο μαζικό κομμάτι του κινήματος. Λόγω της συνεπούς στάσης του, και της πανελλαδικής εμβέλειάς του, είναι πιο γνωστό σε ευρύτερους κοινωνικούς χώρους.
    Γκρούπες αγωνιστών όμως υπάρχουν και σε άλλα ιδεολογικά ρεύματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στο φοιτητικό αλλά και στον εργατικό χώρο (πρωτοβάθμια σωματεία).
    Εδώ στον Άγιο πάντως, οι λιγοστοί φίλοι της εξωκοινοβουλευτικής (κυρίως εκπαιδευτικοί), ενσωματώνονται σε "συλαλλητήρια" εντός των τοιχών του εργατικού κέντρου(ΓΣΕΕ). Ατυχώς...
    Επειδή γνωρίζω ότι φίλοι της εξωκοινοβουλευτικής από άλλα μέρη παρακολουθούν τον "βυσσινόκηπο", θα ήθελα να τους επισημάνω ότι το κείμενο του Ρωμύλου δεν γράφτηκε για να "την πει" σε κάποιο πολιτικό χώρο, αλλά για να παροτρύνει γονείς και εκπαιδευτικούς να σπάσουν την επιφυλακτική έως εχθρική στάση τους απέναντι στο ανερχόμενο μαθητικό κίνημα.
    Μην κοιτάμε λοιπόν το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κείμενο είναι σαφές και δεν χρειάζεται μετάφραση :
    "Σ’ αυτή τη χώρα όπου, εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι κάτοικοί της παρακολουθούν με απάθεια τον αργό ταξικό θάνατο που επιβάλουν οι δυνάμεις Κατοχής..."
    Εσείς πως το καταλαβαίνετε ;
    Όλοι οι άλλοι σε αφασία, εμείς οι καλοί ...αγωνιστές...

    Το άλλο, πως ερμηνεύεται ;
    "Σε μια χώρα στην οποία γίνεται αθρόα εισαγωγή ξένων οικονομικών μεταναστών και την ίδια στιγμή εκατοντάδες, και σε λίγο καιρό χιλιάδες, ελληνόπουλα κάτοχοι πτυχίων, αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της αναγκαστικής εργασιακής προσφυγιάς"

    Οι μετανάστες δηλαδή που κυκλοφορούν γύρω μας είναι αποτέλεσμα ...εισαγώγής, από ποιούς άραγε ; Ποιές σκοτεινές δυνάμεις τους φέρνουν, και μας ... λερώνουν ;
    Και όχι μόνο, αλλά κλέβουν και τις θέσεις εργασίες των ...ελληνόπουλων !!!!

    θαυμάστε ...αντιρατσιστικές απόψεις. Τύφλα νάχει ο Καρατζαφύρερ.

    Μπράβο επανάσταση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ΜΜ με όλο το σεβασμό αλλά κάτι δεν πάει καλά με την λογική σου. Συμπληρώνοντας δικές σου λέξεις ("και μας λερώνουν","κλέβουν θέσεις εργασίας") αλλοιώνεις τελείως το γραπτό του Ρωμύλου, που σου θυμίζω ότι στέκεται δίπλα στα παιδιά που ξεσηκώνονται στην εποχή της "επιτήρησης".
    Στο υποτιθέμενο ρατσιστικό σχόλιο, ο Ρωμύλος δεν φέρνει σε αντιπαράθεση τα "Ελληνόπουλα" που φεύγουν με τους μετανάστες που έρχονται. Προφανώς αναφέρεται στην υποχρέωση που έχει αναλάβει εργολαβικά η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κρατάει σε γκέτο, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή να επαναπροωθεί στις χώρες τους, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ξεριζώνονται από τους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια... ενώ την ίδια στιγμή λόγω της Ευρωεπιτήρησης, η φτώχεια και η ανεργία ωθούν τα Ελληνόπουλα στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Αυτή τη τραγική αντιστοιχεία υπογραμμίζει ο Ρωμύλος.
    Η Ευρωένωση λοιπόν είναι η φέρουσα ρατσιστικής ιδεολογίας και πρακτικής (της Ελληνικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης) γιατί θέλει να κρατήσει "καθαρές", τις πόλεις της ενδοχώρας της... ενώ την ίδια στιγμή βουλιάζει καραβιές αφρικανών, ή "ξεφορτώνεται" αεροπορικώς τους ΡΟΜΑ.
    Εκεί αγαπητέ ΜΜ να ψάξεις για Καρατζαφύρερ και όχι στο "βυσσινόκηπο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή