Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ


15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της χρεωκοπίας διαλέγει:
Ή τις αλυσίδες της υποταγής ή τον οργανωμένο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες σε έναν συνεχή και πολύμορφο αγώνα για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), και γενικότερα του λαϊκού εισοδήματος, από την άγρια επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει με νόμο και με διάφορα προσχήματα την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Αν αφήσουμε και περάσει ένα τέτοιο σχέδιο, σημαίνει:
- Γενικευμένες μειώσεις μισθών και μεροκάματων των εργαζομένων.
-Επέκταση των ατομικών Συμβάσεων Εργασίας και κατάργηση του κατώτερου μισθού.
-Μείωση των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Η δραματική μείωση του εργατικού εισοδήματος έρχεται να προστεθεί σε μια περίοδο που οι τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης αυξάνουν, ο Φ.Π.Α. ανεβαίνει, τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ εκτοξεύονται στα ύψη, η Παιδεία, η Υγεία - Πρόνοια εμπορευματοποιούνται πλήρως. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός τινάζεται στον αέρα.
Πλάτες στην αντεργατική επίθεση έχει βάλει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που με τις Συμβάσεις που υπέγραφε όλα αυτά τα χρόνια μείωνε τους πραγματικούς μισθούς από κοινού με το ΣΕΒ.
Είναι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση που όλα αυτά τα χρόνια πηγαίνουν χέρι – χέρι με τους κεφαλαιοκράτες και συμφωνούν μέσα από επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις το σφαγιασμό των μισθολογικών δικαιωμάτων και άλλων κατακτήσεων.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Σας καλούμε να ακολουθήσουμε μαζί το δρόμο του αγώνα για να ανακόψουμε τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ, ΔΝΤ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μεσαίους αγρότες για να οικοδομήσουμε τη δική μας συμμαχία απέναντι σ΄ όλους αυτούς που μας κλέβουν τον ιδρώτα.
Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε:
-Κάτω τα χέρια απ΄ τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τα νοσοκομεία.
-Κάτω τα χέρια απ΄ τις συλλογικές συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας, την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία. Δεν ανεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την ανεργία .
-Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση.
Να αποκρούσουμε όλοι μαζί τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταργηθούν τα προνόμια τους, να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη τους, να σταματήσουν οι τεράστιες νατοϊκές, πολεμικές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας. Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας, το μονόδρομο των μονοπωλίων της ΕΕ και των κομμάτων τους Ανάπτυξη για το λαό, όχι για την πλουτοκρατία.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΕΡΚΑΤ σε αεροδρόμιο και Χαμέζι και στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς του ΕΣΠΑ.
Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου. Ζητάμε να εφημερεύουν και τα 3 νοσοκομεία όλο το μήνα και όχι 21 μέρες και να καλύπτουν όλα τα επείγοντα περιστατικά του νομού.
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας!
Καμία διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών και επιδομάτων!
Τώρα αυξήσεις σε μισθούς που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες!
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15/12/2010
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κεντρική Πλατεία 10:30 π.μ. ΣΗΤΕΙΑ Πλατανάρια 11:00 π.μ.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

.

2 σχόλια:

  1. Σύντροφε καλώς σε βρήκα.
    Χαιρετίσματα στον Μανόλη τον Αγγελάκη δώσε από τον Άθλιο, αν τύχει και τον δεις.
    Θα σε διαβάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή