Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη στο ΙΚΑ Σητείας και στα ταμεία των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου-Ιεράπετρας από το Π.Α.ΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Λασιθίου σήμερα Πέμπτη 10/2/2011 έχει ξεκινήσει από τις 7:30 π.μ. κατάληψη στο ΙΚΑ Σητείας και στα ταμεία των νοσοκομείων του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) προχώρησε σ΄ αυτή την ενέργεια για να δείξει ότι ο μόνος δρόμος που μένει στους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που κάνει τη ζωή μας κόλαση είναι η απειθαρχία και η ανυπακοή.
Καμία συναίνεση στην πολιτική που αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους (οι επί μήνες απλήρωτοι εργάτες της ΕΡΚΑΤ είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ανάλγητης και ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ). Καμία συναίνεση στην πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που αυξάνει την ανεργία, τις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Καμία συναίνεση στην πολιτική που ρίχνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους, μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις.
Καμία συναίνεση στην πολιτική που κάνει τις υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας ένα απρόσιτο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της Ε.Ε. και την ουσιαστική συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή επιδιώκει ένα λαϊκό δικαίωμα τη δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, να το μετατρέψει σε εμπόρευμα. Εφαρμόζοντας μια ταξική αντιλαϊκή πολιτική μείωσαν εφέτος την κρατική χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία κατά 600 εκατ. ευρώ και στην Πρόνοια κατά 168 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, μέχρι τώρα, η κρατική στήριξη στις τράπεζες έχει ανέλθει στα 75 δισ. ευρώ. Τα 259 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη το 9μηνο του 2010 του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αποτελούν το 33% της μείωσης δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για τη δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
Για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων υπάρχουν λεφτά. Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού δεν υπάρχουν!
Η δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥ) είναι το εργαλείο για την εξίσωση των ήδη υποβαθμισμένων παροχών υγείας προς τα κάτω. Τα ταμεία που οι κλάδοι υγείας μαζί με τις υπηρεσίες τους εντάσσονται στο ΕΟΠΥ είναι το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, ο ΟΠΑΔ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα εξασφαλίζεται ένα «βασικό πακέτο» παροχών, το οποίο θα περιορίζεται στις απολύτως απαραίτητες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και όλα τα υπόλοιπα θα πληρώνονται από τους ασφαλισμένους πλήρως με δυσβάσταχτο κόστος για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε ένα σύγχρονο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας να υπερασπιστούμε τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα είναι η οργανωμένη λαϊκή ταξική πάλη. Σ΄ αυτό το δρόμο καλούμε την εργατική τάξη του Ν. Λασιθίου. Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας, να συνταχθούν με το ΠΑΜΕ για να αντεπιτεθούμε και να οικοδομήσουμε μια λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του. Να οικοδομήσουμε μια λαϊκή εξουσία που θα κάνει πραγματικότητα τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας.
Σήμερα κάνουμε κατάληψη στο ΙΚΑ Σητείας και στα ταμεία των νοσοκομείων του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας για όλα τα παραπάνω, για να συμπαρασταθούμε στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΡΚΑΤ αλλά και για να δείξουμε ότι η υγεία δεν είναι εμπόρευμα (όπως θέλουν να το κάνουν με το χαράτσι των 5 ευρώ αλλά και με τις άλλες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες υγείας που θα αναγκάζονται να πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι με το νέο νόμο για την υγεία που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ) αλλά λαϊκό δικαίωμα που θα το υπερασπίσουμε με πολύμορφους αγώνες.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Σητεία - Αγγελάκης Μανόλης 6974586652 / Άγιος Νικόλαος Χουρδάκης Γιώργος 6975020741/ Ιεράπετρα Μαριδάκης Γιάννης 6944424360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου