Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας


Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι' αυτό μισώ τους αδιάφορους.

Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα.

Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.

Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.

Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Μισώ τους αδιάφορους και γι' αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ' αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι' αυτό που έκανε και ειδικά γι' αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.

Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ' αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ' αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ' αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι' αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους.

11 Φεβρουαρίου 1917
*Ο Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci, Άλες Σαρδηνίας, 23 Ιανουαρίου 1891 - Ρώμη, 27 Απριλίου 1937) ήταν Ιταλός συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας και γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

14 σχόλια:

  1. Σκοτωθηκαν δυο νεοι συμπατριωτες μας απο τον αλοδαπο στρατο κατοχης που με μανια υπερασπηζεσται..αδιαφορο για σας...αν ηταν λαθραιοι θα ειχε παρει φωτια η πενα σας..μηπως με το παραπανω αρθρο αυτοπροσδιορηζεσται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι 2 συμπατριώτες μας δεν έπεσαν από κανένα αλλοδαπό στρατό κατοχής. Δολοφονήθηκαν από κάποια σάπια φρούτα της δικιάς σας κοινωνίας. Φρούτα δασκαλεμένα ότι τα κέρδη από μια ληστεία περιπτέρου είναι ανώτερα από μια ζωή. Η συμμορία αυτή δεν έχει καμία σχέση με την τεράστια πλειοψηφία των ξένων εργατών που υπόκεινται άγριας εκμετάλλευσης από κάτι άλλα άθλια φρούτα της δικιάς σας κοινωνίας που ισχυρίζονται ότι τα κερδη τους δικαιολογούν τη φτώχεια, τα εργατικά δυστυχήματα και την υποταγή Ελλήνων και ξένων εργατών. Εσύ λοιπόν πρέπει να απολογηθείς για το ρατσισμό σου, που αποπροσανατολίζει τον κόσμο διδάσκοντάς του ότι για τη μιζέρια του φταίει κάποιος αλλοεθνής γείτονάς του κι όχι ο καπιταλισμός και οι αξίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα Μπίλλυ.
    Φασίστα δες κι αυτό.Σημερινό είναι. Μην κάνεις ότι βλέπεις τα μισά:
    http://www.anatolh.com/crete/rethimno/item/10750-βαριά-τραυματίας-42χρονος-αιγύπτιος-σε-εργατικό-ατύχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα παντως τα φρουτα δεν ειναι Ελληνες αποτι λενε οι πληροφοριες..και δεν ειναι της δικιας μου κοινωνιας αλλα της δικια σου..στην δικια μου κοινωνια οπως την ηξερα δεν υπηρχαν ουτε τετοια φαινομενα ουτε τετοιο μισος..αυτη η κοινωνια δυστηχως δεν υπαρχει ποια διοτι η ..ΔΙΚΙΑ ..σου ποληπολιτισμικη κοινωνια επεβαλε τετοια ηθη..Τα φρουτα της δικια σου κονωνιας σκοτωνουν οχι μονο μπατσους οπως χερεκακα τους αποκαλει η φαρα σου,αλλα και γεροντακια για λιγα ευρω..και ολλα αυτα σε καθημερινη πλεον βαση.Εγω δεν εχω να απολογηθω για τιποτα...αλλα να ξερεις οτι τα φαινομενα θα ενταθουν και η σηγκρουση ειναι αναποφευκτη..Τοτε να δω τι απολογια θα δωσεις εσυ και το συναφι σου..Οσο για το περιστατικο με τονΑιγυπτιο τι μας τοπες/...μπες λοιπον εσυ στο eglimatikotita.blogspot..και θα δεις τι γηνετε με την καθημερινη εγκληματικοτητα των αθοων συνανθροπων σας..αυτο δεν ειναι ρατσισμος απεναντι στον Ελληνα?..υποκριτες ..ψευτοπροοδευτικοι..ψευτοαλτρουιστες..αυτο εισται.Για σενα για ολλα φταιει ο καπιταλισμος..πριν 20 χρονια που δεν ειχαμε τετοια φενωμενα,τι ειχαμε?..Δεν απαντησες ομως γιατι δεν εκανες καμια αναφορα για τα δυο παλικαρια..Εγω ξερω..Για τον ιδιο λογο που ο δικος σας ο Λακης,ο λαικος κριτης,ο υπερασπιστης των αδυνατων με τα εκατομυρια καταθεσεις στις τραπεζες..την ωρα που οι χαρωκαμενες μανες εκλαιγαν τα παιδια τους αυτος ειχε απευθειας συνδεση με τους 300 της υπατιας και μετα τορηξε στα τραγουδακια..Αυτοι ειστε κηριοι..η υποκρισια στυο μεγαλειο της..και τολματε να αποκαλεσετε εμενα φασιστα..για κοιταχτητε στον καθρεπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα και μόνο επιχείρημά, περνάει από τη γειτονιά της λογικής και για αυτό θα σου απαντήσω. Τα υπόλοιπα που γράφεις χρίζουν άλλης απαντήσεως που δεν θα τη πάρεις από αυτό το μπλογκ.
    Λες λοιπόν ότι καπιταλισμό είχαμε και πριν 20 χρόνια. Άρα γιατί τότε δεν υπήρχε κοινωνική παθογένεια αφού είχαμε το ίδιο σύστημα. Η απάντηση βέβαια είναι απλή. Δεν μου κάνει εντύπωση ότι δεν τη σκέφτηκες γιατί το δηλητήριο θολώνει το μυαλό. Όταν ο καπιταλισμός λοιπόν βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, μπορεί να εξομαλύνει τις αντιθέσεις και ειδικά αν το διεκδικεί κι ένα δυνατό ταξικό κίνημα. Σήμερα που ο πλούτος μαζεύτηκε σε πολύ λίγα χέρια δημιουργώντας οικονομική κρίση, σήμερα που δεν υπάρχει δυνατό ταξικό κίνημα, σήμερα που δεν υπάρχει το αντίπαλο σοσιαλιστικό σύστημα με το οποίο ο καπιταλισμός συγκρινόταν, σήμερα ο καπιταλισμός έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Μια κοινωνία ζούγκλας σε όλο της το μεγαλείο... Το ίδιο απάνθρωπο πρόσωπο ο καπιταλισμός είχε ξαναεμφανίσει σε μια παλιότερη κρίση του. Τότε που ο Αδόλφος μαχόταν να ξεριζώσει τον κομμουνισμό. Τότε που τον ενοχλούσαν τσιγγάνοι, εβραίοι, βαλκάνιοι, έγχρωμοι, αλλόθρησκοι κλπ
    Τότε έφαγε τα μούτρα του ξεπαστρεύοντας όμως εκατομύρια αθώων. Αντικαταστάθηκε λίγο μετά με τον νέο τρομοκράτη των λαών. Με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Θα φάει αργά ή γρήγορα κι αυτός τα μούτρα του. Οι θαυμαστές και απολογητές του ιμπεριαλισμού θα ηττηθούν ξανά, μαζί με τους οι φασίστες συναυτουργούς τους.
    Κι ας μην υπάρχει συγκροτημένο σοσιαλιστικό μπλοκ. Θα γίνει γιατί είναι κοινωνικά αναγκαίο να γίνει. Και σε αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λήψει κανείς όπως λέει κι ο θείος Γκράμσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ νομηζεις τωρα οτι τα δικα σου επιχειρηματα περνανε απο την γειτονια της λογικης..Δεν απαντησες ομως γιατι δεν αναφερθηκες στο σοβαρο αυτο γεγονος ..Να σου πω εγω...γιατι τα θυματα ηταν Ελληνες και οχι αλοδαποι,και για σας οτιδηποτε Ελληνικο σας προκαλει αλεργια.Μπερδευωντας παλη τον χιτλερ τον καπιταλησμο και τον ρατσισμο εχεις ετοιμο το κατηγοριτηριο μου.Ολη η ουσια για σενα αναλησκετε στην ταξικη παλη και στην μαχη καπιταλησμου σοσιαλισμου..Περα και εκτος απο αυτο που σηγουρα δεν ειναι επουσιωδες εγω προβληματηζωμε και για την γεννια ..του Καζαντζακη..για την Εθνικη ταυτοτητα του Γιανναρα..το απαυγασμα ιστορικων εμπηρειων που διαμορφωνουν μια συλογικη συνηδειση..ενα συλογικο χαραχτηρα.Και αυτα που για σενα μαλλον ειναι φασιστικα..για μενα ειναι πολη σοβαροτερα απο την ψευτοαλτρουιστικη και σηγουρα μονοπλευρη αντιληψη σας για την κοινωνια..κινδυνευουν αυτη την στιγμη.Ειστε υποκριτες και θα στο αποδειξω..Μερικοι απο τους μεταναστες της Υπατιας ζητησαν φαγητο και οι δικοι σας καθοδηγητες..ντοποιο και αλοδαποι δεν τους αφησαν..Αυτο δηχνει οτι στοχευουν σε θανατο μονο και μονο για να πετυχουν τους δικους τους σκοπους..Αν δεν το ξερεις και αυτο σου λεω οτι διεταξε ερευνα ο εισαγγελεας..Εχεις την ψευδεσθηση οτι υπερασπηζεσε τα θελω του λαου..πλανασε..πως μπορει να ειναι ετσι απο την στιγμη που την γνωμη της πλειοψηφιας την αγνοεις προκλιτηκα..Τα συμφεροντα του κκε του συριζα και του ανταρσια υπερασπηζεσε και τιποτα αλλο.ασε το λαο στην υσηχια του..Αυτος θα μιλησει σηγουρα και συντομα και δεν χρειαζετε κανενα συγκροτημενο σοσιαλιστικο μπλοκ για συμπαραστατη..Σας πηρε χαμπαρι και δεν σας χρειαζετε..Το μπαλονι εχει φουσκωσει αρκετα και χωρις να κανω τον προφητη βλεπω σοβαρα γεγονοτα στο αμεσο μελλον..τοτε θα μας παρει ολους οι μπορα,και σας που πηστευετε αυτα και εμας που πηστευουμε αλλα..Με την μονη διαφορα οτι οι μονοι απολογητες στην κοινωνια θα ειστε εσεις και οι ανθελληνικες και αντιλαικες πρακτηκες σας..Ευχωμε να διαψευστω..Οσο για το ρατσιστικο δηλητηριο στο επιστρεφω...εδω μηλαμε για απτα γεγονοτα,χανωντε ζωες και εσυ συνεχηζεις να μασας την ιδια τσιχλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα καμμιά φορά καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς... Και ειδικά όταν λες σαχλαμάρες. Εγώ δεν ξέρω τι εθνικότητας ήταν οι εκτελεστές. Εσύ τους ξέρεις; Για μένα είναι καθάρματα και γνήσια τέκνα αυτής της κοινωνίας. Για σένα είναι Αλβανοί, Πομάκοι, Αιθίοπες, Τσιγγάνοι κλπ. Ποτέ όμως Έλληνες. Αν κάνεις λοιπόν λάθος τι θα πεις;
    Τι σου κάνανε και οι απεργοί πείνας της Υπατίας και τα βάζεις μαζί τους δεν ξέρω. Και δεν μπορώ να εννοήσω πως ένας άνθρωπος που έκανε απεργία πείνας για ένα μήνα, μπορεί να "καθοδηγηθεί" από κάποιον να τη σταματήσει ή να τη συνεχίσει. Φίλε αυτοί οι άνθρωποι έχουν σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη και μην τους κρίνεις με το δικό σου μπόϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ποιος λεει σαχλαμαρες θα αποδηχτει συντομα ..Το τι εθνικοτητας ειναι το αναφερει η ερευνα της αστυνομιας..αν κανω λαθος θα ζητησω ειλικρηνα συγνωμη.οι απεργοι πεινας δεν μου εχουν κανει τιποτα..Το ολο σχεδιο και ο ωμος εκβιασμος μιας χωρας και μιας κοινωνιας με πηραζει.εσυ δεν βλεπεις λοιπον καθοδηγηση σε ολο αυτο το θεατρο..300 ατομα ετσι ξαφνικα χωρις σχεδιο υλοποιησαν ολο αυτο με μονο κινητρο το ενστηκτο τους...μας δουλευεις?Να το ενοησεις λοιπον οτι εχουν καθοδηγητες του δικου σου συναφιου που δεκαρα δεν δηνουν για τις ζωες τους και μονο σκοπο εχουν το χαος και την αναταραχη..στο σημερινο Βημα σε μινι δημοσκοπηση το 82 τις εκατο δεν συμφωνει να τους δοθει αδεια παραμονης..Καταλαβες λοιπον γιατι ειστε μειοψηφια και γιατι δεν εκπροσωπητε ουτε στο ελαχιστο τα θελω αυτου του λαου?..Αν δεν το καταλαβες τα γεγονοτα θα σε κανουν να το καταλαβεις..Οσο για το δικο μου μποι ο ψευτοανθρωπισμος και καλπικος λαικισμος δεν εχουν τη δυναμη να το κρινουν..και τελος,για τριτη φορα δεν απαντησες γιατι δεν εκανες καμια αναφορα για τα δυο Ελληνοπουλα που χαθηκαν...δεν περημενω ουτε τωρα να το κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε άνθρωπε του Θεού (γιατί με τόση καλοσύνη μέσα σου, του Θεού θα είσαι)... με είδες πουθενά να χαίρομαι που δολοφονήθηκαν τα 2 παιδιά; Και ξέρεις το ίδιο θα λυπόμουνα αν ήξερα ότι οι δολοφονημένοι ήταν δεύτερης γενιάς Αλβανόπουλα ή Ρωσοπόντιοι κλπ.
    Δεν πανηγυρίζω με το θάνατο κανενός ανθρώπου κι ούτε νεροπίστολο δεν έχω στην παράγκα που λέει κι ο Άσιμος.
    Αλλά μου την λες από την πρώτη σου τοποθέτηση, ότι θα έπρεπε να αναδείξω αυτό το θέμα. Μήπως δεν είσαι στα καλά σου. Άνοιξε ένα μπλογκ και κάντο εσύ πρώτο και μόνιμο θέμα.
    Και σου εξηγώ. Από την αρχή. Και δεν το καταλαβαίνεις. Το περιστατικό έχει να κάνει με την κοινωνική παθογένεια που με αφορά ως το σημείο να καταγγέλω αυτή την άθλια κοινωνία που την γεννάει. Αλλά δεν κάνω ούτε αστυνομικό ρεπορτάζ, ούτε δίκες στήνω και ούτε δίνω ρατσιστική χροιά, σε ένα μη ρατσιστικό έγκλημα. Εσύ μπορεί να χύνεις όσο ρατσιστικό δηλητήριο θες, αλλά κάντο στο δικό σου μπλογκ.
    Για να συνέλθεις σου είπα ότι υπάρχουν καθημερινά εργατικά δυστυχήματα όπου Έλληνες και ξένοι εργάτες δίνουν το ζωή τους στο βωμό του κέρδους. Γιατί για αυτά τα εγκλήματα (περί τα 500 το χρόνο) εσύ κι όμοιοί σου δε λέτε κουβέντα. Μόνο οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι που αξίζουν το θρήνο σου;;; Και ειδικά αν είναι Ελληνικής καταγωγής;;;
    Τώρα που στα κανα λιανά, ελπίζω να τα κατάλαβες. Πάντως τόσο μίσος που έχεις μέσα σου να το προσέξεις. Δεν κάνω πλάκα. Κι εγώ μισώ το σύστημα. Αλλά δικαιολογώ ή τουλάχιστον προσπαθώ να καταλάβω και να επιρρεάσω τους ανθρώπους που το στηρίζουν.
    Για αυτό σου απαντώ και κάνω έκκληση στη λογική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=s4h1hNY9gY8&feature=player_embedded

    Ποιός λέει τα ίδια με το φασιστάκο πιο πάνω; Μα ο Γιωργάκης Πεταλωτής ο "δημοκράτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε βασιλη..Ας μιλησουμε αντρικια και ειλικρινα καμια φορα..Με υπεκφυγες..εξυπνες μπορω να παραδεχτω..δεν με πηθεις, και δεν πηθεις κανεναν εκτος απο τους ομοιδεατες σου.Εγω δεν αποφασησα να εκτεθω και να κρινω δημοσια μεσα απο ενα μπλοκ..Εσυ εφοσον το αποφασησες πρεπει νομηζω να δεχεσε και την κριτικη..εκτος και αν ειστε κλειστο κλαμπακι και η αντιθετη γνωμη ειναι εκ των προτερων απορηπτεα..εγω θα σου συνηστουσα να ακους με σεβασμο και την αλλη αποψη οσο και αν κοντραρετε με την δικια σου..Δεν μπορεις λοιπον να με πησεις οτι το εργατικο ατυχημα ειναι το ιδιο με τον φονο..Και εγω ειχα ατυχημα στην δουλεια μου και πολη σοβαρο..Δεν μου εφτεγε κανεις καπιταλησμος..η κεφαλη μου εφτεγε.Ισοσκεληζεις τον φονο με το ατυχημα?..αν δεν ειναι εκ του πονηρου ειναι τουλαχιστον αστοχο..Λες οτι δεν κανεις αστυνομικο ρεπορταζ ..μεταξυ μας ..δεν ειναι αυτο το θεμα και το ξερεις..μεχρι τωρα η αριστερα ποτε μα ποτε δεν εχει πει κουβεντα για τα αθωα στην πλειοψηφια τους θυματα αυτων των παρανομων εισβολεων..μπορω παλη να σου αναφερω προσφατα παραδειγματα αν και ξερω οτι ειναι ανωφελο..μονο τις τελευταιες μερες εχουν σφαχτει μεσα στο σπιτι τους 4 γεροντακια απο αλοδαπους..το ενα ηταν ζευγαρι και το αλλο υπεριληκα αδελφια..Προσωπηκα λοιπον φιλε δεν ειναι θεμα μισους αλλα σεβασμου στη ζωη...αυτο με κανει να ειμαι φανατικα απεναντι σε οποιον την αφαιρει..και μεχρι τωρα πλειοψηφικα ξερουν ολοι πιοι ειναι οι θυτες και ποιοι τα θυματα..Σε βεβαιονω οτι εγω ο φασιστας οπως με αποκαλει ο φιλος σου θα πονεσω περισοτερο απο τους περισοτερους συνιδεολογους σου αν χαθει μια ζωη απο ασιτια εκει μεσα..Αν δεν εχεις καταλαβει οτι εχει δηλητηριαστει η κοινωνια μας απο μη αποδεχτα, ηθη ενστικτα και πρακτηκες ,εισερχομενα και ακρως επικυνδηνα για την κοινωνικη και εθνικη συνοχη,τα γεγονοτα θα σε κανουν να το καταλαβεις.Αν νομηζεις οτι βλεπεις μισος στα γραφωμενα μου,περημενε και θα δεις τι θα πει αληθηνο μισος και φανατισμος απο την μερια τους..Και τωρα το δειχνουν αλλα οχι μαζικα και οργανωμενα..πχ..μπορεις να ληστεψεις μια γριουλα χωρις να την σκοτωσεις..αυτη την καθημερινη πλεον πρακτικη,πως την δηκαιολογεις εσυ..Δεν ηταν αναγκη να μου τα κανεις λιανα για να καταλαβω τι θες να πεις..Εσυ ομως δεν μπορεις η δεν θες να καταλαβεις τι σου λεω..Δεν εχει σημασια ..σου ξαναλεω και θα με θυμηθεις..τα γεγονοτα θα μας δηξουν την αληθεια..Σε ολες τις κοινωνιες παραδεχωντεοτι το πολιπολιτισμηκο μοντελο εχει αποτυχει και εσεις προσπαθειτε εναντια στην θεληση του λαου να το εδραιωσετε..η δικια μου λογικη αυτα βλεπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι άρχισες να επαναλαμβάνεσαι. Εγώ δε σου έκανα κριτική γιατί δεν συμφωνείς μαζί μου, αλλά για το ότι δεν θέλω υποδείξεις περί του τί θα γράψω. Οι δικές σου προτεραιότητες είναι άλλες από τις δικές μου. Η δικιά μου αλήθεια είναι ότι ο εγκληματίας και το έγκλημα δεν έχει εθνική ταυτότητα. Αντίθετα έχει κοινωνικές πολιτικές και οικονομικές αιτίες. Αν δεν μου δίνεις επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι όλα τα εγκλήματα τα κάνει η κακή τάδε ράτσα, δεν φταίω εγώ. Η πραγματικότητα είναι που σε διαψεύδει... Αλλά όσο διαψεύδεσαι τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα. Δεν γίνεται να συνεχίσω λοιπόν μια κουβέντα που δεν βασίζεται στη πραγματικότητα, αλλά σε ψυχοφοβικά σύνδρομα. Λυπάμαι πάντως. Δεν αδιαφορώ για να σε πείσω. Θα με μάλωνε ο Θείος Γκράμσι. Αδυνατώ όμως να βοηθήσω . Είναι προφανές.
    Υ.Γ. Η πολυπολιτισμικότητα δεν είναι κακή...ίσα-ισα σημαίνει αντίσταση στη πολιτισμική ομογενοποίηση, που θέλει να μας επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός.Όταν διαβάζουμε Γιανναρά πρέπει να καταλαβαίνουμε και τι λέει :) ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού στο είπε ρε βυσινόκηπε το κοπέλι.
    Είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα.
    Έτσι δικαιολογούνται όλα.
    Άκου τώρα ένα μυστικό.
    Όλοι στη 17 Νοέμβρη ήταν Έλληνες.
    Οι στόχοι τους ήταν πολλές φορές ξένοι ιμπεριαλιστές. Πες μου ότι σε σ αυτές τις περιπτώσεις ήσουν με τη 17 Νοέμβρη γιατί είταν ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ.
    Φτιάξε μου τη νύχτα.
    Πες ναι είχαν δίκιο οι Ελληνάρες γιατί οι άλλοι ήταν ξένοι πράκτορες κι εχθροί της πατρίδας.
    Πες το μου σε παρακαλώ.
    ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΦΟΡ ΕΒΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν σου κανω υποδηξεις τι θα γραψεις..απλα αυτη η σιωπη και ανιση ατημετωπηση αυτων των θεματων απο την αριστερα ειναι εξοργιστικη..προσπαθουμε τοση ωρα να αποδειξουμε τα αυτονοητα..αστο ρε Βασιλη,αστο..θα δηξει το πραμα..τα γεγονοτα τρεχουν..οσο για σενα 11.12..περημενεις τωρα να σου απαντησω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή