Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Νικολάου


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Άγιο Νικόλαο, με συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης που αναλάβαμε απέναντι στους συνδημότες μας, προτείνουμε τα παρακάτω μέτρα, εν όψει και της συζήτησης για τα δημοτικά τέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11-3-2011


• Απαλλαγή, όλων των μακροχρόνια ανέργων, των πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών και των Α.Μ.Ε.Α από την υποχρέωση της πληρωμής πάσης φύσεως δημοτικών τελών. Μείωση κατά 20% των τελών των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων και των φτωχών αγροτών, των οποίων το εισόδημα σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση είναι κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.
• Για τα οικιακά τέλη των Δημοτικών Διαμερισμάτων στον Καλλικρατικό Δήμο, ζητάμε να ισχύσει το 1ε/τ.μ σαν ετήσιο τέλος, όπως ίσχυε ως σήμερα στον παλιό Καποδιστριακό Δήμο Αγίου Νικολάου και την κοινότητα Βραχασίου και που ήταν μικρότερο σε σχέση με αυτό της Νεάπολης (1,8ε/τ.μ). Για τους κατοίκους των τριμελών και μονομελών τοπικών διαμερισμάτων προτείνουμε τα οικιακά τέλη να οριστούν στο 0,5ε/τμ. Μέχρι πέρσι κυμαινόταν από 0,53ε/τ.μ έως 1,23ε/τ.μ.
• Για τα τέλη των επιχειρήσεων προτείνουμε τα 2,5ε/τ.μ. για Άγιο Νικόλαο, Νεάπολη, Ελούντα, Πλάκα, Ίστρον, Αμμουδάρα, (Κυμαινόταν πέρσι από 2,63ε/τ.μ. έως 3,27ε/τ.μ.), για το Βραχάσι 1,8ε/τ.μ. (όσο ήταν) και για όλα τα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα με 0.8ε/τ.μ. (Κυμαινόταν από 0,89ε/τ.μ έως 1,89ε/τ.μ.). Προτείνουμε να διερευνηθεί επίσης η προς τα πάνω αναπροσαρμογή των τελών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με το σκεπτικό ότι εξασφάλισαν μείωση του Φ.Π.Α (από 11% στο 6%) από το οποίο εισέπρατταν οι Δήμοι, καθώς και λόγω της μείωσης κατά 75%!!! στα τέλη παρεπιδημούντων.
• Πίεση προς την κυβέρνηση για κατάργηση της ανταποδοτικότητας στα τέλη καθαριότητας, με το εξής σκεπτικό: α) Τα εισοδήματα των πολιτών μειώνονται β) Οι ανάγκες χρηματοδότησης αυξάνονται μέσα από πανάκριβα προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων γ) Η εδαφική επέκταση των νέων διοικητικών ορίων αυξάνουν το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων δ) Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας απαιτεί υψηλά στάνταρ καθαριότητας Όλοι οι παραπάνω λόγοι μας φέρνουν στο εξής δίλλημα. Εφόσον τα τέλη είναι ανταποδοτικά ή θα πρέπει να αυξήσουμε τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες, αδιαφορώντας για τις μειωμένες οικονομικές τους δυνατότητες, ή θα πρέπει να ρίξουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας επιβαρύνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας, τη δημόσια υγεία αλλά και την όποια τουριστική ανάπτυξη. Και τα δύο σενάρια είναι απαράδεκτα. Για αυτό προτείνουμε κάλυψη των εξόδων καθαριότητας από αύξηση του ποσοστού των Κ.Α.Π. που δίνονται στην αυτοδιοίκηση και που είναι χρήματα τα οποία έχει ήδη πληρώσει ο δημότης, πληρώνοντας το Φ.Π.Α., το φόρο εισοδήματος και το Φ.Α.Π.
• Μείωση κατά 20% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΝ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.
• Διαγραφή των χρεών άρδευσης για τους αγρότες που δεν έχουν την δυνατότητα αποπληρωμής τους.
• Καμία απόλυση συμβασιούχου από το δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του δήμου όλα τα παιδιά των οικογενειών που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για όλους τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
• Την απαίτηση προς την κυβέρνηση την άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ και κάθε άλλης πληρωμής στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου