Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Το Π.Α.ΜΕ. για την αύξηση των δημοτικών τελών

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !

Δεν έχουν περάσει ούτε 3 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο η προεκλογική εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι ο όρος αυτοδιοίκηση πρέπει να εκλείψει και να μιλάμε για κρατική τοπική διοίκηση.
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και οι αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφιση της αύξησης στα δημοτικά τέλη δείχνει ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας με συνέπεια την πολιτική των κομμάτων από τα οποία προέρχονται, δεν επέδειξαν την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη και δε νοιάστηκαν καθόλου για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, που δύσκολα τα βγάζουν πέρα μετά την επίθεση στα λαϊκά τους δικαιώματα από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της την ΕΕ, την ντόπια αστική τάξη και τα μονοπώλια. Φυσικά και δε μας έκανε εντύπωση η στάση που κράτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που δεν έφεραν καμιά αντίρρηση στις αυξήσεις. Ακόμα η στάση που κράτησε ο Δήμαρχος που έκανε την εισήγηση και οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από το Συνασπισμό, που υπερψήφισαν την αύξηση των δημοτικών τελών, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι στα λόγια ο Συνασπισμός είναι ενάντια στο μνημόνιο αλλά στην πράξη βάζει πλάτη για να περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα ακόμα και στην τοπική διοίκηση.
Η αναφορά του Δημάρχου ότι τα δημοτικά τέλη σε μια κατοικία μιας μέσης οικογένειας αντιστοιχούν με 2 εξόδους σε μια ταβέρνα, δείχνει ότι ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του τρικομματικού Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν καμιά επαφή με την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που όχι μόνο σε ταβέρνα δεν μπορούν να πάνε αλλά ούτε σε καφενείο δε μπορούν να πλησιάσουν για να πιουν ένα καφέ. Υπάρχουν πολλές λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, την ύδρευση, το τηλέφωνο και το νοίκι του σπιτιού τους όσοι δεν έχουν δικό τους σπίτι. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια του παππού και της γιαγιάς ή και να δανειστούν για να καλύψουν τα έξοδα της πενταήμερης εκδρομής των παιδιών τους που είναι στη Γ΄ Λυκείου.
Υπάρχουν πολλές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου που έχουν πάρει από τις τράπεζες και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ακόμα στο ρητορικό ερώτημα του Δημάρχου «Από πού να πάρουμε, ποιον να αδικήσουμε» για να γίνει ισομερής και δίκαια κατανομή στα δημοτικά τέλη, διαμορφώνοντας μια ενιαία τιμολογιακή πολιτική στο νέο Καλλικρατικό Δήμο, θα μπορούσε να του απαντήσει κάποιος εργαζόμενος ή άνεργος ότι δε χρειαζόταν να αδικήσει κανένα. Θα αρκούσε να διορθώσει εν μέρη της κατάφορες αδικίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της προηγούμενης της ΝΔ που λεηλάτησαν τα λαϊκά δικαιώματα και ευνόησαν το μεγάλο κεφάλαιο. Μόνο από τη μείωση των τελών παρεπιδημούντων κατά 75% ο Δήμος Αγίου Νικολάου χάνει κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού το καρπώνονται οι μεγαλοξενοδόχοι. Ας φρόντιζε να έβαζε σ΄ αυτούς την ανάλογη αύξηση για να πάρει ένα μέρος μόνο από αυτό το ποσό.
Τέλος θα μπορούσε να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και την απόδοση των αυθαίρετα παρακρατούμενων φόρων που με ευθύνη και της τρικομματικής ΚΕΔΚΕ δεν αποδόθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να διεκδικήσει αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ. Α.Π.) μιας και με τον Καλλικράτη μεταβίβασε πλήθος νέες αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς να υπάρχει και η ανάλογη χρηματοδότηση. Σ΄ αυτή του την προσπάθεια θα είχε στο πλευρό του όχι μόνο εμάς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν οι μόνες στην κατεύθυνση της ανακούφισης σ΄ ένα βαθμό των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των απλήρωτων εργαζόμενων, των ΑΜΕΑ και κάθε οικογένειας των λαϊκών στρωμάτων. Η αποδοχή ενός μικρού μόνο μέρους από αυτές ( μειώσεις 30% στα τέλη για τους μακροχρόνια ανέργους και τις μονογονεϊκές οικογένειες και 50% για τους πολύτεκνους) δείχνει ότι τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους εκπροσώπους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου όχι μόνο στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο αλλά και στην τοπική διοίκηση.
Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος του αγώνα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση για να επιβάλουν και στην τοπική διοίκηση μέτρα που θα ανακουφίσουν σ΄ ένα βαθμό τη λαϊκή οικογένεια.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου