Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πλήρης δικαίωση της Λαϊκής Συσπείρωσης: Το Υπουργείο Υγείας υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα Δημόσια Νοσοκομεία.


Πλην αλέκτωρ λαλήσει τρεις... υπάρχει η πλήρης δικαίωση και του χρόνου αλλά και του τρόπου που η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έβαλε το ζήτημα του Νοσοκομείου σε διάλογο. Το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε στόχους πάλης ενάντια στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Στην συζήτηση δεν έλλειψαν και αυτοί που θέλαν να κλείσουν τα στόματα και μας συνέστησαν να αφήσουμε τους επαείοντες να αποφασίσουν. Παρόλα αυτά δεν τους πέρασε. Ακόμα και η νεοφιλελεύθερη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιώτης γιατρός κα. Μπετούρα αναφώνησε. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ... ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. Την ώρα που ολοένα και περισσότεροι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης απευθύνοντε σε αυτό...

Ο Υπουργός Λοβέρδος απολύει όσους διοικητές δεν έχουν μειώσει κατά 30% τις δαπάνες των Νοσοκομείων που διοικούν. Δείτε τι γράφει ο αστικός τύπος για το θέμα:

Κοινωνικό διάλογο για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων ξεκινά την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα συμμετέχει στο διάλογο, προκειμένου- όπως αναφέρει- να μην νομιμοποιήσει προειλημμένες αποφάσεις. Από την πλευρά του το Υπουργείο, έχει έτοιμο ένα προσχέδιο για συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων, που αφορά κυρίως το λεκανοπέδιο της Αττικής. Σήμερα επίσης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την απομάκρυνση 20 διοικητών νοσοκομείων που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα διέλυσαν».

20 «καρατομήσεις» διοικητών νοσοκομείων Σε «ξήλωμα» διοικητών νοσοκομείων που δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση του κόστους της νοσοκομειακής περίθαλψης, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Υπάρχουν νοσοκομεία που ορισμένοι διοικητές τα διέλυσαν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τελευταίου εξαμήνου στον τομέα της ευθύνης του.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή διοικήσεων σε 20 από τα 132 νοσοκομεία της χώρας και έκανε γνωστό ότι ήδη τους προηγούμενους μήνες έχουν απομακρυνθεί, για τους ίδιους λόγους, άλλοι δέκα διοικητές. «Ο,τι αδυνατείς να το μετρήσεις, δεν μπορείς και να το διοικήσεις», τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα στοιχεία που εισάγουν 26 νοσοκομεία στη διαδικτυακή εφαρμογή ESY.net, παρουσιάζουν προβλήματα. Από τα πρώτα αποτελέσματα, μόνο τα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλία – Στ. Ελλάδα) έχουν πιάσει τον στόχο του 30% και της 3ης (Δυτ. Μακεδονία) με 19%. Άλλα 10 νοσοκομεία (μεταξύ αυτών το Παίδων, το Θεαγένειο, της Κεφαλλονιάς) δεν έχουν υποβάλει ισολογισμό για το 2009. Ακόμα 10 νοσοκομεία (όπως το Σωτηρία, το Γ.Ν. Νίκαιας, το Μεταξά κ.ά.) δεν έχουν κάνει απολογισμό για το 2010, ενώ 7 νοσοκομεία (μεταξύ των οποίων το Σωτηρία, το Γ.Ν. Λάρισας, της Κορίνθου) δεν έχουν κάνει απογραφή για το 2010. Εμφανίστηκε, επίσης, βέβαιος ότι φέτος οι προμήθειες των νοσοκομείων θα μειωθούν κατά 250 εκατ. και η φαρμακευτική δαπάνη κατά 150 εκατ. ευρώ, όπως ήταν και οι αρχικοί στόχοι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει την ευχέρεια να περικόψει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ από τον συνολικό φετινό προϋπολογισμό του υπουργείου του. Τέλος προανήγγειλε τη μείωση της τιμής των γενοσήμων (αντίγραφων) φαρμάκων. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, είναι εφικτή η μείωση της δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ το χρόνο και για τα επόμενα 4-5 έτη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου