Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Όταν το "Μνημόνιο" σου χτυπά την πόρτα, δεν πρέπει να νομίζεις πως είναι ο γαλατάς...



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 17 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΚΕΠΤΙΚΟ:
Ο πόλεμος που δέχεται ο καθένας μας στο μικρόκοσμο της επαγγελματικής και οικογενειακής του επιβίωσης, δεν έχει καμία διαφορά από τον πόλεμο που δέχεται η τοπική μας κοινωνία... την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα όλων μας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΤΟΣ
Έχει όνομα:
εφαρμογή της πολιτικής του «Μνημονίου»
Έχει στόχο: την παραπέρα κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Έχει αποτελέσματα:
• τα άδεια ταμεία των Δήμων ,
• τα Νοσοκομεία που υπολειτουργούν βάζοντας σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία,
• τη ολοένα και πιο δύσκολη πρόσβαση στην εκπαίδευση, που πραγματοποιείται με τεράστιες οικογενειακές δαπάνες ορθώνοντας ταξικά εμπόδια στη γνώση,
• τη μείωση των δαπανών για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την πρόνοια.
Για την πόλη μας αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε αρχίσει με αφορμή το Νοσοκομείο, την παταγώδη αποτυχία του σχεδιασμού για τα απορρίμματα, την έλλειψη βρεφονηπιακών, το ότι 30 χρόνια δεν έχει φτιαχτεί μια νέα εργατική κατοικία, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, την υποβάθμιση των Τ.Α.Δ., τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών, τα κλειστά γυμναστήρια που δεν παραδίδονται, την κατάσταση του ΒΟΑΚ, ή δεκάδες άλλες αφορμές.
Τελικά αρχίζουμε τον αγώνα με αφορμή το τμήμα του Τ.Ε.Ι. Αγίου Νικολάου.
Κάλιο αργά παρά ποτέ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

10 σχόλια:

  1. Πέσαν οι μάσκες; Με τους Κουνενάκηδες, τους Πανίκους και τους Δεσποτάδες. Πανελλήνια πρωτοτυπία της Λαϊκής Συσπείρωσης. Alle Zusammen. Quo qvandis, Βασίλη; Δύσκολο πράγμα η εξουσία. Αυτό που θα μετρήσει είναι η παρουσία σας, το σκεφτικό πόσοι θα το διαβάσουν;Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός έχουν το ίδιο πρόσωπο τόσο στον Αγιο Νικόλαο, όσο στην Ελλάδα και γενικότερα παγκόσμια.
    Η πολιτική τους είναι μία και ταυτόσημη παγκόσμια.
    Προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης, κινεζοποίηση της εργατικής τάξης και το βασικότερο κατάργηση όλων των λαικων κατακτησεων.
    Παραχώρηση στο κεφάλαιο (ιδιωτικό,) όλων των κοινωνικών αγαθών, όλης λεγόμενης κοινωνικής πρόνοιας.
    ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ (ΑΦΑΝΙΣΗ) των ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ των εργαζομένων - αύξηση του κέρδους των ιμπεριαλιστικών κολλοσών, κ.τ.λ.
    Οι εργαζόμενοι, πρέπει να κάνουν τον δικό τους πόλεμο απέναντι σ' αυτό τον πόλεμο της αστικής τάξηςμ
    Η οργάνωση του λαικού κινήματος και η αντίσταση είναι εκείνη που φοβούνται, η οργανωμένη πάλη τους ανησυχεί, οι στόχοι και η δράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ είναι εκείνοι, που θέλουν να "προλάβουν".
    Ας οργανωθούμε, για να ανατρέψουμε αυτή την λέλαπα του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος, με αυταπάρνηση και πίστη στην ιδέα της δίκαιης κατανομής του πλούτου, της ευφημερίας των λαών, της λαοκρατίας, του κομμουνισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ αρχήν να πούμε ότι εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε στο λαό ακόμα και θέσεις που δεν του αρέσουν, θέσεις που ο κόσμος δεν έχει αναλύσει με ταξικά κριτήρια αλλά υπό το απολίτικο πρίσμα των απολογητών του δικομματισμού. Θεωρούμε λοιπόν στην παρούσα συγκυρία, ότι μας έχει δοθεί η ευκαιρία να του εξηγήσουμε τι σημαίνει "Καλικράτης" στην παιδεία. Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα κάνουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν είχαμε προεκλογικά κιόλας προειδοποιήσει τον κόσμο για όλα αυτά;;; Με το πρόβλημα στο Νοσοκομείο πρέπει να κάνουμε ότι δεν είναι αποτέλεσμα του "Καλλικράτη" στην υγεία;;;
    Με την κατάργηση κοινωνικών δομών και την οικονομική ασφυξία των Δήμων δεν πρέπει να πούμε ότι ήταν αποτέλεσμα του "Καλλικράτη" στην αυτοδιοίκηση;;;
    Μα Καλλικράτης=Μνημόνιο=αντιλαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε καθεστώς οικονομικής κρίσης.
    Έτσι μόνο συνδέεις το μικρό με το μεγάλο και κερδίζεις συμμάχους. Γιατί δεν γεννιούνται όλοι πεισμένοι Μαρξιστές.
    Άς πάρουμε με απαγωγή εις άτοπο... ότι ο πρώτος σχολιογράφος έχει δίκιο.
    Πόσα επιχειρήματα θα δίναμε στους αντιπάλους με την απουσία μας; Πόσο κόσμο θα παραπλανούσαν; Ποιός θα έβαζε τον δεδομένο πολιτικό χαραχτήρα των ζητημάτων;
    Η απουσία δεν ταιριάζει στους αγωνιστές και ειδικά όταν τα αιτήματα δεν είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακολουθώ από μακριά την ΑΝΑΤΟΛΗ, χάρη στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Μόλις ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν σχολές στο Λασίθι, έγινε ένας σχετικός θόρυβος, οι παρατρεχάμενοι διαβεβαίωναν ότι δεν θα κλείσει Σχολή στο Λασίθι, ταξίδια κοι παραστάσεις οι αιρετοί, με τα λεφτά των δημοτών. Μέχρι που τους ήρθε η κεραμίδα στο κεφάλι, ήθελαν να αγοράσουν πολιτικό χρόνο. 93 δις στους τραπεζίτες, φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, αβάντα σε βάρος του ΝΑΤ για τους εφοπλιστές και άλλα πολλά.
    Σας αδειάσαν έμαθα στη Νεάπολη με το σχολείο, γιατί δεν υπήρχε απόφαση δημοστικού συμβουλίου. Οι αστοί ξέρουν πολλά κόλπα, χρόνο κοιτάνε να εξαγοράσουν. Μέχρι να σε ενσωματώσουν στις συνομιλίες και τις διαβουλεύσεις τους, λες κι αν δεν είχε αμίαντο η στέγη του σχολείου όλα τα άλλα έχουν καλώς. Εκεί είδες το μερικό και σου ξέφυγε το ειδικό. Που είναι η θέση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης γιαα την Παιδεία συνολικά; Έμαθα ότικάνεις χωριστές συγκεντρώσεις στις απεργίες από το Εργατικό Κέντρο. Εκεί οι κυβερνητικοί, δεν παραπληροφορούνε; Πρέπει κάποτε να διαλέξεις ΚΚΕ, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Λαϊκής Συσπείρωσης ή Σεβασμιώτατοι και λοιποί. Γιατί δεν πιστεύω το ΚΚΕεκεί κάτω να κουβαλάει τα μυαλά σου. όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά.
    Το ΤΕΙ μας, το Νοσοκομείο μας, το χωραφάκι μας τη στιγμή που το οικόπεδο προσπαθούν να το δώσουν αντοπαροχή. Κακός σύμβουλος ο τοπικισμός, βλέπεις το μέρος και σου φεύγει το σύνολο. Ελπίζω να είναι η τελευταία σου πατάτα. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν κοίταξαν το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, αλλά και ο κόσμος θα εκτιμούσε αν έλλειπες και τους έλεγες την ααλήθεια για την παραπαίουσα τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τώρα άντε μαζί με τον Πτέραρχο να υπερασπίσεις το παλιό και μήμιτο' κάθε πόλη και γήπεδο, κάθε χωριό και αποχωρητήριο'. Μικρός πρέπει να είσαι, μέχρι να μεγαλώσεις έχεις να μάθεις πολλά. Όρεξη μόνο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το διάβασες το δελτίο που έστειλε ο Πτέραρχος για να διαβάσει ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου στη συγκέντρωση που θα πας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Λαϊκή Συσπείρωση αγαπητέ μου, βάζει πάντα πολιτικά όλα τα προβλήματα. Από τα μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα. Όλα τα προβλήματα έχουν ταξική φύση. Βέβαια δεν μπορείς να ξεδιπλώνεις όλη τη μαρξιστική κοσμοθεωρεία με την παραμικρή αφορμή. Θέλει τέχνη η κομμουνιστική προπαγάνδα για να μην γίνεται βαρετή και να μην ανακυκλώνεται με τα ίδια λόγια κάθε φορά.
    Η φάση τώρα για να δεις πόσο έξω από τη πραγματικότητα είσαι... έχει την εξής διάσταση. Ο Πανάρετος και οι λοιποί χαρτογιακάδες του Υπουργείου προπαγανδίζουν την πολιτική τους με το "μαρξιστικό" κατ εσέ επιχείρημα, ότι για να πετύχουμε οικονομίες κλίμακος, δεν πρέπει να χει κάθε χωριό και γήπεδο ... κάθε χωριό και τμήμα ΤΕΙ.
    Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση δεν μιλάμε για ένα τμήμα από το πουθενά, για ένα τμήμα ΤΕΙ δωράκι στη πόλη και τους σουβλατζήδες. Αλλά για διεκδίκηση ολόκληρης της ΣΔΟ για το νομό Λασιθίου στα πλαίσια μιας ισόροπης ανάπτυξης που θα λαμβάνει τα ιδιαίτερα χαραχτηριστικά ανάπτυξης που έχει ο κάθε τόπος. Επειδή λοιπόν στο "Μιραμπέλλο" δεν έμεινε άλλη δραστηριότητα πλην του τουρισμού και του εμπορίου, τα τμήματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο με δράσεις και εργασίες. Και τα παιδιά να έχουν επαφή με το γνωστικό τους αντικείμενο. Τώρα θα μου πει κάποιος το επιχείρημα ότι στο καπιταλισμό που ζούμε θα έχουν οι ξενοδόχοι, οι λογιστές και τα τουριστικά γραφεία φτηνούς πρακτικάριους εργάτες. ΣΩΣΤΑ. Μόνο που αυτό θα γίνει και στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα...Δεν το γλιτώνεις. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. Και η αποκέντρωση είναι ένα ζητούμενο και στο Σοσιαλισμό.
    Το Λαϊκό κίνημα για να είναι πειστικό πρέπει να χει πρόταση και στο σήμερα. Πρόταση όχι αφομοιώσιμη από το σύστημα. Πρόταση που να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τη κεντρική καπιταλιστική διαχείρηση που μιλάει για Καλλικρατικές συγχωνεύσεις.
    Αν εναποθέσεις τη λύση στο Σοσιαλισμό δεν θα πείσεις κανένα. Το ΚΚΕ, το λαϊκό κίνημα με πρωτοπόρο το ΠΑΜΕ, μπορεί να βάζει την ταξική αγωνιστική γραμμή της Λαϊκής εξουσίας σαν μονόδρομο για την απελευθέρωση μας από τη δικτατορία του κεφαλαίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ένα μετωπικό σχήμα που ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι αλληλέγγυο σε αυτή την προσπάθεια. Όμως εκ των πραγμάτων ασχολείται με την καθημερινότητα των πολιτών και εκεί πρέπει να έχει θέση για τα πάντα. Η θέση της πρέπει να συνδέει το μικρό με το μεγάλο και να κάνει ακόμα και προτάσεις σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Τέτοιες προτάσεις γίνονται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, με πρωταθλήτρια μάλιστα τη Λαϊκή Συσπείρωση του Ηρακλείου, όπου εκεί είμαστε... αξιωματική αντιπολίτευση.
    Δεν πρέπει να κρίνεις από τα δημοσιεύματα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Γιατί αν ήξερες τι έγινε εδώ με το θέμα του αμιάντου στο Γυμνάσιο-Λύκειο, θα ήξερες ότι η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, αποκάλυψε αυτό που αναφέρεις και έκανε μια ολόκληρη πόλη να γελάει με τις δικαιολογίες του αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ... Έτσι νικάμε εμείς... με δράση, παρουσία και αγώνα σε όλα τα μέτωπα. Αν κάπου αλλού περιμένετε να πείσετε τους γονείς και μαθητές ενός σχολείου να ιυοθετήσουν την πρόταση του ΚΚΕ για τη παιδεία, προκειμένου να ενδιαφερθείτε για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας οπως οι αμίαντοι.... τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Ας μην δίνουμε λοιπόν μαθήματα ορθής γραμμής και μάλιστα μέσω διαδικτύου. Και μάλιστα με πατερναλιστικό τρόπο του στυλ..."μικρός είσαι, θα καταλάβεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην πι'ανεις το Σοσιαλισμό στο στόμα σου. Εκεί την Εξουσία θα την έχουν οι εργαζόμενοι μ' επικεφαλής την πρωτοπορία τους. Εσύ μπλέχτηκες και συμπορεύεσαι μ' αυτιύς που δημιουργήσανε το πρόβλη,α και μ' αυτούς που το διαιωνίζουν. Μη στενοχωριέσαι καλά βαδίζρις. Την άλλη τριετία θα είσαι ο νέο; Δήμαρχος, μόνο όχι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά με τους Καρχιμάδες και τους Κουνενάκηδες. Εξετάσεις δίνεις εν αγνοί σου.
    ΥΓ. Φίλησέ μου το Σεβασμιώτατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την επόμενη τριετία δεν θα δώσω καν υποψηφιότητα. Μην αγχώνεσαι. Νέοι σύντροφοι θα πάρουν τη θέση μου. Όμως μην συνεχίζεις επί προσωπικού μια επίθεση, ειδικά όταν δεν με ξέρεις. Δεν σε τιμά αν πραγματικά είσαι κομμουνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντροφοι, με συγχωρείτε που μπλέκω στο διάλογό σας. Κατά τη γνώμη μου, δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ, δεν μπορείς παρά να παλεύεις για τα μικρά και καθημερινά προβλήματα των εργαζόμενων. Δεν μπορείς να τους λες ψηφίστε μας να κάνουμε σοσιαλισμό κι εκεί θα λυθούν όλα σας τα προβλήματα. Όμως το μικρό και καθημερινό πρέπει να έχει σαν διέξοδο την τελική σου πρόταση, που δεν είναι άλλη από το επίκαιρο σύνθημα, τώρα εμπρός για την αλλαγή της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία.
    Το ΠΑΜΕ κάνει χωριστές συγκεντρώσεις γιατί δεν θέλει να καλλιεργήσει την αυταπάτη, ότι θα τους τα πω και θα με ακούσουνε. Δημιουργεί σύγχιση. Ποιος κάθεται σε μια συγκέντρωση να ακούσει τον ομιλητή; Κανένας, εγώ ποτέ δεν άκουσα κανένα, όσο κι αν προσπάθησα. Διαχωρίζεις τη θέση σου από τους υπεύθυνους για την κρίση, για τους ομοτράπεζους του ΣΕΒ, του ΔΝΤ και λοιπά. Αν πας μαζί τους θα σε φτύσουν κάποια μέρα κι αυτοί που είναι κοντάσου.
    Ο φίλος με το ΤΕΙ μας και το Νοσοκομείο μας έχει μάλλον δίκιο. Τοπικισμοί δεν έχουν θέση στην πολιτική της Λ.Σ/σης. Άλλωστε γιατί δημιουργήθηκε, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ; Για να προβάλει τοποκισμό ή να πάτε όλοι μαζί; όλοι μαζί με ποιους ενάντια σε ποιον;Από περιέργεια μπήκα στην ΑΝΑΤΟΛΗ ον λάιν και είδα ένα παπά. Δεν είναι σοβαρά πράγματ αυτές οι συμπλέυσεις. Εδώ μάλλον αστόχησες, φίλε. Ούτε και το άλλο πρέπει να το ξαναπείς, ότι δλδ δεν θα είσαι υποψήφιος δήμαρχος την άλλη φορά. Από τώρα προδικάζεις; Εκτόε κι αν ο άλλος φίλος έχει δίκιο. Για βρείτε λιγάκι, μεταξύ σας. Στον πρώτο σχολιογράφο, φίλε λάθη κάνουν μόνο αυτοί που κοιμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παίδες ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του φτάνει να μην το παίζει ειδήμονας, και τα επιχειρήματά του να έχουν σχέση με τη πραγματικότητα.
    Δείξτε μου λοιπόν μιά φράση από τις ανακοινώσεις της Λ.Σ. που να παραπέμπει σε τοπικισμό.
    Πέστε μου... το κλείσιμο ενός τμήματος ΤΕΙ αν συνδέεται με τον Καλικράτη για την παιδεία. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ πάντως λέει ότι συνδέεται.
    Ποιός σας είπε ότι απαγορεύεται να πηγαίνεις σε ανοικτά καλέσματα. Θα μπορούσατε να εγκαλέσετε την Λ.Σ. αν στα καλέσματα αυτά λέγαμε τα ίδια με τους εκπροσώπους του συστήματος. Όταν ζυμώνεις τη θέση σου σε ανοικτά ακροατήρια απλά κάνεις το χρέος σου.
    Είναι τελείως διαφορετικό το ζήτημα με τις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ. Γιατί εκεί το πλαίσιο δράσης είναι γνωστό και σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, όπως γνωστή είναι και η φύση του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
    Αλλά όταν μια δράση (παράδειγμα η κινητοποίηση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σχολεία), αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δεν γίνεται να συγκεντρώνεις εσύ αλλού το κόσμο που είναι πεισμένος ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ένα ταξικό ζήτημα.
    Μια τέτοια τακτική λέγεται σεχταρισμός. Και έχει καταδικαστεί απερίφραστα από την ιδεολογία μας.
    Τώρα μια μικρή διευκρίνυση για τη στάση μου με τις εκλογές. Δεν θα δώσω υποψηφιότητα δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι ενεργός στους αγώνες του ταξικού κινήματος και της Λ.Σ. Απλά θέλω η Λ.Σ. να κινητοποιήσει νέους συντρόφους, που θα δώσουν τη μάχη μέσα κι έξω από τις αίθουσες του Δημ. Συμβουλίου για να διεκδικούν λύσεις προς όφελος των εργαζομένων της περιοχής. Πιστέψτε με είναι μια δύσκολη μα και χρήσιμη εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή