Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ




...Ο καπιταλισμός δεν εξυγιαίνεται, καταστρέφεται. Μέση λύση δεν υπάρχει. Πρέπει να πάμε στη βάση του προβλήματος, πρέπει να πάμε στην κατάργηση του καπιταλισμού.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι χωρίς κοινωνική αλλαγή, χωρίς κοινωνική επανάσταση, τα πάντα θα συνεχίσουν όπως πριν. Είτε με μνημόνιο είτε χωρίς, είτε με δραχμή είτε με ευρώ, είτε μέσα στην Ε.Ε είτε έξω από αυτήν, αν δεν μιλήσουμε για το ποιος θα έχει την εξουσία, ο λαός ή τα μονοπώλια, τότε δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα.

Σε αυτή τη βάση απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις πόλεις αυτής της χώρας, σ’ όλες τις χώρες αυτού του κόσμου, για να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στην τυραννία του εμπορεύματος. Ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το φύλλο και τη φυλή του καθενός μας.


Αν κάτι αξίζει σε όλη αυτή τη περιπέτεια που σήμερα αρχίζει, είναι ότι θα βαδίσουμε σε απάτητα μονοπάτια, θα διεκδικήσουμε όσα μέχρι σήμερα δεν είχαν διεκδικηθεί, ότι θα αγωνιστούμε με τρόπους που ως σήμερα δεν είχαμε φανταστεί. Θα δράσουμε ανορθόδοξα και δεν θα ακολουθήσουμε τις συνηθισμένες μορφές πάλης που ο αντίπαλος ξέρει πώς να αντιμετωπίσει. Όσο είμαστε ακόμα λίγοι, θα ακολουθούμε δράσεις που θα συσπειρώνουν δίπλα μας περισσότερο κόσμο, δείχνοντας ταυτόχρονα τον προσανατολισμό μας.

Όλα τα μεγάλα άλματα ξεκινάνε από ένα μικρό πρώτο βήμα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Όμως δεν ξεχνάμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Μόλις το κίνημα φουντώσει. Τότε θα έρθει η ώρα. Οι καταλήψεις τραπεζών, ή η οργάνωση μιας γενικευμένης πολιτικής απεργίας, θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα πολύ πιο δύσκολα βήματα. Μην έχουμε την απαίτηση όλα αυτά να τα κάνει κάποιος άλλος ή να γίνουν κάπου αλλού. Αντίθετα μάλιστα. Θα πρέπει να επιδιώξουμε στις δικές μας γειτονιές, στους δικούς μας χώρους δουλειάς, να συμβεί το πρώτο σκίρτημα της ιστορίας.


Συναγωνιστές. Θέλουμε το πέρασμα των εργοστασίων στους εργάτες, το πέρασμα όλων των πολυεθνικών στους εργαζόμενους, τη λαϊκή εξουσία και την άμεση δημοκρατία.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα για κανένα, αλλά θα τα διεκδικήσουμε όλα για όλους.

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου