Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Περίπου 800-1000 Αγιονικολιώτες συγκεντρώθηκαν με την προσδοκία να ακούσουν για το πως οι τοπικές κοινωνίες θα μπορέσουν να ορθώσουν ένα λόγο αντίστασης στην πολιτική εφαρμογή του "μνημονίου". Να ακούσουν με ποια τακτική θα παλέψουμε για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, που περισσεύουν στη περιοχή μας.
Αντ΄αυτού γίναμε μάρτυρες μιας κακοστημένης παράστασης όπου ευχαριστήσαμε το καλό ΠΑΣΟΚ που τόσο βοηθάει πάντα τον τόπο... κανονίζοντας συναντήσεις με παράγοντες υπουργείων. Και τη ΝΔ που πάντα ήταν στο πλευρό των εργαζομένων και στο δικαίωμά τους για δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, αθλητισμό κλπ...
Ο Δήμαρχος έχει μεγάλη ευθύνη για τον χαραχτήρα που πήρε η συγκέντρωση.
Εκτός από τους χειροκροτητές οι οποίοι ήταν και μειοψηφία, ο πολύς κόσμος έμεινε με την απορία γιατί πήγε εκεί.
  • Πήγε, για να τον πείσουν για την ειλικρινή μεταμέλεια της πολιτείας και για την "αστοχία" να κλείσουν λάθος τμήμα;;;
  • Πήγε, να ακούσει τον λόγο του Δέσποτα, ο οποίος με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει να πειραχτεί ο τόπος μας, κάνοντας πιθανώς επίκληση για θεία παρέμβαση;;;
  • Πήγε, για να δεχθεί ένεση τοπικισμού, ώστε να αφεθούν αλώβητες τις πολιτικές που δημιουργούν τα προβλήματα;;;
  • Πήγε, για να πειστεί για το αγωνιστικό άλλοθι της δημοτικής αρχής;;;
  • Πήγε, για να καμαρώσει τους υπερασπιστές του Καλλικράτη, να "εκπλήσσονται" τώρα που ο Καλικράτης γίνεται πράξη;;;
  • Πήγε εκεί για να πειστεί ότι η απόφαση ήταν ένα "στιγμιαίο λάθος", το οποίο θα αποκατασταθεί... εν καιρώ;;;
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. Φυσικά σε αυτό το δούλεμα δεν είχε καμία θέση η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία με διάφορες δικαιολογίες περί οικονομίας χρόνου, αποκλείστηκε από τους ομιλητές. Έτσι η λογική Καρχιμάκη μίλησε 5 φορές και έτσι η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τα αλληλοσυχαρίκια των παραγόντων μεταξύ τους, για την επιτυχημένη κάλυψη των πολιτικών τους πατρώνων.

4 σχόλια:

  1. Φίλε μου και σύντροφε, δεν πειράζει. Όλα είναι εμπειρίες. Φαντάζομαι από τον τίτλο που μόνος σου έβαλες, να κατάλαβες τώρα ότι η σύμπλευση με τους υπεύθυνους δεν μας ταιριάζει. Κοίτα να δέσεις τις θέσεις της Λ.Σ μ' αυτές του ΚΚΕ και αν κάποιοι από τους συνεργάτες σου έχουν ακόμα αυταπάτες, άσετους να ζήσουν μαζί τους και να τις χαίρονται. Κάπου το διάβασα η άρχουσα τάξη έχει πολλούς τρόπους να σε ενσωματώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την αλεπού στο παζάρι δεν είχες ακούσει; Τώρα φαντάζομαι να έμαθεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε μη ενσωματωμένε σύντροφε. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν είχαμε κάτι να κρύψουμε, δεν θα είχα προβεί στην ανάρτηση.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ.
    Εκείνο που δεν μπορείς λόγο πιθανής έλλειψης εμπειρίας να κατανοήσεις, είναι ότι οι κομμουνιστές είναι υποχρεωμένοι να σπέρνουν την ιδεολογία τους και στα πιο αντιδραστικά αμφιθέατρα της Θεολογικής, μέσα στις αίθουσες προπαγάνδας των στρατιωτικών μονάδων, μέσα στις συνελεύσεις του αστυνομικού συνδικαλισμού, μέσα στο μικροαστικό περιβάλλον ενός εμπορικού συλλόγου, μέσα στο ρεφορμιστικό περιβάλλον ενός οικολογικού χώρου, μέσα στο επικίνδυνο περιβάλλον ενός εργοδοτικού σωματείου. Εκεί κρίνεσαι.
    Όποιος πάει στα σίγουρα ακροατήρια για να κερδίσει την αυτοεπιβεβαίωση δεν έχει να δώσει ούτε μισή σπρωξιά στην υπόθεσή μας.
    Ο σεχταρισμός είναι αριστερίστικη ταχτική.
    VENCEREMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδικά η προϊσταμένη του τμήματος ΤΕΙ έπλεξε το εγκώμιο του πολυχρονεμένου μας αφέντη για τις προσπάθειες που κάνει για το καλό του τόπου!

    Ο θεός να του χαρίζει χρόνους του καλού μας βουλευτή και γραμματέα που κανονίζει συναντήσεις, δίνει δεσμευσεις και συνεχώς εργάζεται για το καλό του τόπου μας...

    Αυτός, η κυβέρνηση και το κόμμα του δεν φταίνε σε τίποτα για την υπόθεση του ΤΕΙ! Ένας κακός υπάλληλος του υπουργείου φταίει, άντε και ένας κακός διευθυντής το πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή