Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ο Άγιος Νικόλαος είναι λιμάνι του Ισραήλ ή της Ελλάδας;Πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου έκαναν δεκάδες μέλη της Καναδικής αποστολής (μαζί τους και Βέλγοι, Δανοί, Αυστραλοί και Τούρκοι), οι οποίοι βρίσκονται παράνομα αποκλεισμένοι στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Η Καναδική αποστολή με καπετάνιο τον συμπολίτη μας Γιώργο Κλώντζα, είναι μέρος της παγκόσμιας αποστολής "Στολίσκος της Ελευθερίας ΙΙ", η οποία οργάνωσε και φέτος ένα στόλο που θα προσπαθήσει να σπάσει στην πράξη το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ και να μεταφέρει την αλληλεγγύη και την ελπίδα στο πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

Ένα χρόνο μετά την κατάληψη από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης στα διεθνή ύδατα και την εν ψυχρώ δολοφονία 9 μελών της αποστολής, η Ελλάδα αντί να πιέσει το Ισραήλ για αλλαγή στάσης, επιτίθεται στην πλευρά της διεθνούς αλληλεγγύης, δημιουργώντας της αξεπέραστα εμπόδια.


Η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η περσινή αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης, να προστατέψει τα 2 Ελληνικά πλοία της αποστολής (με πλήρωμα και σημαία Ελληνική) και να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την επίθεση-κατάληψη και απαλλοτρίωση τους (άρα και Ελληνικού εδάφους) από το κράτος του Ισραήλ, φανέρωνε πολλά πράγματα. Οι μετέπειτα ανταλλαγές συναντήσεων σε ανώτατο επίπεδο, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και τα επιχειρηματικά πάρε δώσε, έβγαλαν από τη διεθνή απομόνωση τη φασιστική κυβέρνηση του Ισραήλ. Τα δάκρυα της κυβέρνησής μας για τους νεκρούς της περσινής αποστολής ήταν κροκοδείλια.


Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Οι κυβερνητικοί έχουν καταντήσει πράκτορες των συμφερόντων του Ισραήλ, βιάζοντας για μια ακόμη φορά τη βούληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος συμπαραστέκεται σταθερά και επίμονα στον αγώνα των Παλαιστινίων για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


Κανένας προοδευτικός Αγιονικολιώτης δεν πρέπει να μείνει απαθής στην αντισυνταγματική μεθόδευση απαγόρευσης απόπλου. Αντίθετα πρέπει να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη Μαρίνα στο πλοίο ΤΑΧΡΙΡ (στα αραβικά σημαίνει απελευθέρωση).


Είναι τραγικό το Ισραήλ να διαθέτει πια λιμάνια από το Πέραμα μέχρι τον Αη Νικόλα.
Η ξενόδουλη κυβέρνηση, μας κλέβει κάθε μέρα την αξιοπρέπειά μας.


.


2 σχόλια:

 1. Προδομένοι είναι οι φουκαράδες οι Παλαιστίνιοι από τον αραβικό κόσμο. Μην ξεχνάμε, ότι το δεύτερο σε σπουδαιότητα τζαμί των μωαμεθανών βρίσκεται στην Παλαιστίνη.
  Πάντως ας πρόσεχαν γιατί κάποτε πούλαγαν γη στους Εβραίους και την κοπάναγαν κατά Αίγυπτο μεριά.
  Όπως και με το Κυπριακό λύση θα μπορούσε να δοθεί μόνο όσο υπήρχε ζωντανή η Σοβιετική Ένωση. Τα σημερινά τσουτσέκια, τύπου Μουμπάρακ και ΓΑΠ βαράνε προσοχή όταν τους τηλεφωνάει ο Αράπης. Αλλά βλέπεις ο Αραφάτ στο τέλος της ζωής του έγινε συνομιλητής των Εβράιων.
  Με τους άραβες πρέπι να βρούνε τη λύση οι λεβέντες οι Παλαιστίνιο, όσο για τον ελληνικό λαό διακατέχεται από αδελφικά αισθήματα προς τους Παλαιστίνιους. Η ελληνική κυβέρνηση Χατζηδάκη, για μια ακόμη φορά δίνει δείγματα υποτέλειας. Για τον Άγιο Νικόλαο μήπως πρέπει να ψάξουμε για τίποτα επιχειρηματίες στο παρασκήνιο, μπας και χάσουμε τα 50 ευρώ που αφήνουν στην πόλη οι Εβραίοι από τα κρουαζιερόπλοια και θέλουμε 100 ευρωουλάκια μόνο για να καθαρίζουμε τα σκατά τους;
  'How musch Greek coffee?', ρωτάνε τα λιγούρια οι εβραίοι. 'Διάολε τον πατέρα σας, όξω από το μαγαζί μου', τους είπε κάποιος που τα έχει βαριά.Καλημέρα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο στον καπετά-Κλώντζα, όχι τον οδοντογιατρό, τον άλλο τον αληθινό καπετάνιο. Ο άλλος είναι του γλυκού νερού, σαν το γιαλαντζί σοσιαλιστικό κόμμα του. Για το Δήμαρχο δεν ρωτάω, ξέρω. Άγευστος, άυλος,άαφαντος, αλλά σταθερός στις μετά-ΚΚΕ αξιες του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή