Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Νέα από την Καναδική αποστολή


Εμουά ως διορισμένος μούτσος από το καπετάνιο Γ. Κλώντζα για τη μεταφορά του πλοίου στη μαρίνα, από το μόλο του λιμανιού. ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ 5/7/11


φωτό από τη νύχτα της 4ης προς 5ης Ιουλίου



Η ανακοίνωση για την απελευθέρωση των επιβατών από την ομηρία τους. 18:00 5/7/11


6/7/11 Νίκη και στα δικαστικά
Όλες οι ΦΩΤΟ από Κάρελ Μπίαλεκ





Ευχάριστα τελικά τα νέα κι από το δικαστικό μέτωπο, στο οποίο οδηγήθηκαν μέλη της Καναδικής αποστολής με κατηγορίες για πλημμελήματα..


Τρεις ακτιβιστές συνολικά δικάστηκαν. Πιο συγκεκριμένα δύο ακτιβιστές που εμπόδισαν με κανό(!!!) το σκάφος του λιμενικού στην καταδίωξη που έκανε για να σταματήσει το πλοίο ΤΑΧΡΙΡ, καθώς και η πλοιοκτήτριά του επειδή δεν σταμάτησε (;;;) τον απόπλου του συγκεκριμένου πλοίου ως όφειλε.


Με το ελαφρυντικό των "μη ταπεινών ελατηρίων" οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν με ένα μήνα φυλακής με αναστολή, και έτσι δίνοντας 80ε έκαστος αφέθηκαν ελεύθεροι. Στη δίκη φάνηκε η προσπάθεια της εισαγγελέως να μεταβιβάσει επιτυχώς τις εντολές των προϊσταμένων της των υπουργείων, ώστε η δίκη να έχει ένα καθαρά ποινικό χαραχτήρα. Η προσπάθεια αποτράπηκε από τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δικηγόρων, οι οποίοι ανέδειξαν και την πολιτική-κοινωνική διάσταση του προβλήματος, καθώς και από τις απαντήσεις-τοποθετήσεις των κατηγορουμένων.


Έτσι η Καναδική αποστολή έχει μια ακόμα μερική επιτυχία στις αποσκευές της, αφού όλοι οι επιβάτες είναι ελεύθεροι, χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, έχουν στην κατοχή τους σε άριστη κατάσταση το σκάφος ΤΑΧΡΙΡ, το οποίο περιμένει στη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου, την τελική άδεια απόπλου. Και βέβαια πέτυχε να δημοσιοποιήσει τον απαράδεκτο και παράνομο για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, αποκλεισμό μιας ανθρωπιστικής αποστολής σε ένα ακόμα Ελληνικό λιμάνι.


Μεγάλη βοήθεια σε αυτή την εξέλιξη είχαν οι αλληλέγγυοι του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι μάλιστα ξενύχτησαν στο μόλο του Αγίου Νικολάου, την επίφοβη νύχτα της 4ης προς 5ης Ιουλίου όταν οι λιμενικές αρχές, μετά την επιχείρηση κατάληψης και ελλιμενισμού του ΤΑΧΡΙΡ, προσπάθησαν με κάθε τρόπο νε εκτελέσουν τις εντολές της εισαγγελέως ώστε να συλλάβουν όλα τα μέλη της αποστολής. Ήταν η νύχτα που έριξαν τον ψεύτικο συναγερμό ότι το πλοίο έμπαζε νερά και βυθιζόταν, ώστε να κατεβάσουν το πλήρωμα και να το συλλάβουν. Ήταν η νύχτα που δεν επέτρεψαν να ανάψουν οι γεννήτριες του πλοίου με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι εντός του να χάσουν κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, και το πλήρωμα να μην μπορεί ούτε να μαγειρέψει μα ούτε και να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες του πλοίου.


Εδώ όμως για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι πρέπει να πούμε ότι η Λιμενάρχης Δήμητρα Χασιώτη, δεν έδειξε να συμμερίζεται τις μεθοδεύσεις της εισαγγελέως και δεν θα πω περισσότερα για να μην εκθέσω τη στάση της που ήταν αν μη τι άλλο ευγενική. Επίσης θα πω ότι με έκπληξη είδα και από ένστολους λιμενικούς να φέρονται με κατανόηση, ακόμα και με αλληλεγγύη προς τα μέλη της αποστολής. Για παράδειγμα πρόσφεραν με ρεφενέ, φαγητό στους 2 ακτιβιστές με τα κανό που είχαν προσάγει με αυτόφωρη διαδικασία. Τους έβγαλαν τις χειροπέδες, τους έφεραν στεγνά ρούχα και κουβέρτες. Κι ίσως ήταν αυτοί που έσωσαν το πρόσωπο του πολιτισμού και της φιλοξενίας σε αυτή τη χώρα.


Βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε, κάποιοι ένστολοι με στολές παραλλαγής έβλεπαν υποτιμητικά "τα άπλυτα φρικιά" τα οποία ευχαρίστως θα ξυλοφόρτωναν με τη πρώτη εντολή για βίαια προσαγωγή θα έπαιρναν. Ευτυχώς αυτοί ήταν ελάχιστη μειοψηφία. Και ήταν απομονωμένοι από την πλειοψηφία των συναδέλφων τους.


Τώρα μάλλον θα πρέπει να παρθούν μερικές αποφάσεις από την κεντρική οργάνωση του εγχειρήματος "ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΙΙ". Πάντως στον Άγιο Νικόλαο φαίνεται τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα από αλλού.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου