Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Προβλήματα από φέτος και στη μεταφορά των μαθητών. Ποιός πληρώνει τον βαρκάρη;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΡΑ!

Η σχολική χρονιά άρχισε και η μεταφορά των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί. Με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα αυτή έχει περάσει στους δήμους αλλά οι δήμοι, ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν. Το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό λόγω των χιλιάδων συμπτύξεων συγχωνεύσεων σχολείων που έγιναν την περυσινή χρονιά (θα επιχειρηθούν και άλλες φέτος) και που οδηγεί χιλιάδες μαθητες στην καθημερινή μετακίνηση,ακόμα και σε μεγάλες κι επικίνδυνες αποστάσεις.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι εξ αιτίας και αυτού του προβλήματος θα χαθούν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, αφού οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι δήμοι θα ισχύσουν από το Νοέμβρη!

Οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ενώ ψήφισαν τον Καλλικράτη, τώρα διαμαρτύρονται για τις συνέπειές του. Είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να φορτώσουν τα βάρη στους γονιούς, όπως έκαναν πέρυσι. Άλλωστε η εμπειρία περάσματος των κρατικών βρεφονηπιακών σταθμών στους δήμους είναι διαφωτιστική για το τι θα ακολουθήσει (βλ. τροφεία κ.α.).

Η μεταφορά των μαθητών δεν είναι ξεκομμένη από τη γενικότερη αντιλαϊκή λαίλαπα, το φόρτωμα των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των γονιών. Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς! Ένα σχολείο που φορτώνει το κόστος λειτουργίας του στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, συνδέεται με τους καλλικρατικούς δήμους (οι οποίοι λειτουργούν ήδη σε ανταποδοτική βάση), εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις.

Κυβέρνηση, Ε.Ε. και κόμματα του ευρωμονόδρομου βάζουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε να λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να δημιουργηθεί ενιαίος κρατικός φορέας μεταφοράς μαθητών.
  • Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από την πρώτη μέρα ώστε να μη χαθεί ούτε ώρα.
  • Καμία σύμπτυξη, συγχώνευση, κατάργηση σχολείου.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία, Α, Β, τάξεις και 20 στις υπόλοιπες.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
  • Χρηματοδότηση των σχολείων για κάλυψη όλων των αναγκών τους. Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% για την εξασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του.
  • Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.

Πρωτοστατούμε παντού! Συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ. Διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία.

Καμιά θυσία! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Αθήνα, 3/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου