Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τι έγινε στη δεύτερη συνδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του μέλους της ΠΕΔ Κρήτης Συντυχάκη Μανώλη, εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σήμερα, 10/11/2011 πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε τα παρακάτω:

«Για θέματα σχετικά με την προσαρμογή των ΠΕΔ στα νέα δεδομένα λειτουργίας τους, που επιβάλλει ο Καλλικράτης (διάκριση αρμοδιοτήτων μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικής Επιτροπής, συγκρότηση παραρτημάτων της ΠΕΔ σε κάθε νομό, συγκρότηση υποεπιτροπών, κ.ά.), η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε για άλλη μία φορά την άποψη ότι η ίδια η ΠΕΔ, τα όργανα και οι επιτροπές που συγκροτούνται πλάι σ’ αυτή, είναι προσαρμοσμένα στη λογική του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» προκειμένου να εφαρμόσουν τα νέα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος του λαού που θα πάρει η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., όπως έκανε και η προηγούμενη μονοκομματική του ΠΑΣΟΚ.

Τα όσα ακούστηκαν από τους δημάρχους των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗ.ΣΥ. σχετικά με το ενδεχόμενο οι δήμοι να μη μπορούν σε λίγο να εκπληρώσουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, ούτε καν τη μισθοδοσία υπαλλήλων, αποτελούν υποκρισία όταν ήδη έχουν αποδεχτεί τον Καλλικράτη που προβλέπει την προσαρμογή των δήμων στο μνημόνιο, την περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων από την κεντρική εξουσία, την σταδιακή αποδόμηση των κοινωνικών δομών που διαθέτουν οι δήμοι (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Παιδικοί Σταθμοί, κ.λ.π.) και οι οποίοι κινδυνεύουν είτε με κλείσιμο από 1/1/2012 είτε με υπολειτουργία και κακής ποιότητας υπηρεσίες, καθώς και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών π.χ. καθαριότητα, διαχείριση απορριμμάτων, κ.λ.π..

Είναι αργά και μη αποδεκτός ο «εξαγνισμός» τους στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι η αγωνία που εξέφρασαν είναι αληθινή, εάν υιοθετούσαν την πρόταση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης :

1. Καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ειδικά του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί στην απόλυση εκατοντάδες εργαζομένους των ΟΤΑ σε όλη την Κρήτη και τους υπαλλήλους της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ). Να αρνηθούν οι δήμοι να δώσουν λίστες πλεονάζοντος προσωπικού που οδηγεί στην κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων μέσω των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) και την εντατικοποίησή του. Να ζητηθεί να μην απολυθεί κανένα εργαζόμενος, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να καταργηθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

2. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η απόδοση των μέχρι σήμερα παρακρατηθέντων πόρων που στο σύνολό τους αγγίζουν τα 9,5 δις €, προκειμένου να πάρουν ανάσα οι δήμοι, να λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές, να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές και να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών, κ.ά.

Απέδειξαν ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αμφισβητήσουν την πολιτική που εφάρμοζε μέχρι χθες η πράσινη κυβέρνηση και από σήμερα η γαλαζοπράσινη. Απόδειξη τέλος, η συμφωνία όλων των μελών της ΠΕΔ, (εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης) για αποδοχή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΗΛΙΟΣ», αυτού του «μεγάλου κόλπου» σε βάρος των εργαζομένων με τις επιχορηγήσεις προς τους ενεργειακούς κολοσσούς για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Κρήτη, ανοίγουν δρόμο στο ξεπούλημα της κρητικής γης, για ιδιωτικές επενδύσεις στις ΑΠΕ, στην απευθείας παραχώρηση χιλιάδων στρεμμάτων γης από τους δήμους στις εταιρείες.

Ας βγάλουν οι εργαζόμενοι της Κρήτης τα συμπεράσματά τους !»

Συντυχάκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου