Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πάρτε-πάρτε... Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω



ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Δεν πρόλαβε να ορκιστεί, η άθλια τρικομματική και ημιφασίζουσα Κυβέρνηση Παπαδήμου και με την πρώτη απόφασή της, παραχωρεί στον πραγματικό της αφέντη, την Τρόϊκα, την Δημόσια περιουσία της Ελλάδας, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νερά, τα Ταχυδρομεία, την Δημόσια γη, τις Τράπεζες.
Και όλα αυτά με ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Τόσο απλά!!!!
Η Είδηση είναι ότι“Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του δημοσίου στις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, όπως και στον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.”…..
Υπενθυμίζω τι ακριβώς είναι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που συστάθηκε με το Μεσοπρόθεσμο και σας ξαναστέλνω ένα κείμενο που είχα κάνει και σας είχα στείλει όταν το Καλοκαίρι είχε ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο με τίτλο “Ελληνικό και Μνημόνιο”.
Εδώ θέλω μόνο να ξανατονίσω ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗς ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
1. Με ρητή διάταξη δηλώνεται ευθύς εξ αρχής ότι ό,τι ξεπουλιέται ή μπορεί να εκμεταλευτεί, πάει κατευθείαν στους δανειστές δηλαδή κυρίως στις Γαλλογερμανικές Τράπεζες.
2. Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή όλη η Δημόσια περιουσία κάθε τύπου και μορφής
3. Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
4. για ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ αξιοποίησης ή πώλησης περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου (όπως αυτά που μεταβιβάστηκαν), η εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ για το Δ.Σ. Αν το Δ.Σ. αποφασίσει χωρίς εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων η απόφασή του είναι άκυρη. Δεν εφαρμόζεται δηλαδή.
5. Σύμφωνα με το άρθρο 4 το επταμελές (7) Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων θα αποτελείται από 3 μέλη που θα ορίζει η Κυβέρνηση, 3 μέλη που θα ορίζουν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δηλαδή οι τοκογλύφοι δανειστές απευθείας!!!!) και προφανώς τον Πρόεδρο που θα ορίζεται από κοινού δηλαδή ουσιαστικά έμπιστος της Τρόϊκα.
Αυτό το Συμβούλιο εμπειρογνωμόνων συνεπώς, την πλειοψηφία του οποίου και τυπικά θα έχουν οι δανειστές τοκογλύφοι με τα 3 μέλη τους που θα διορίζουν απευθείας, συν τον Πρόεδρο που θάναι έμπιστός τους, ήτοι 4 μέλη, ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΑ ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ή θα εκμεταλεύεται ανάλογα, ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, που με μια ΑΠΛΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, έχει παραχωρηθεί στο Ταμείο, και μάλιστα με αμετάκλητο τρόπο αφού δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο.!!!!
Με προηγούμενη διυπουργική απόφαση είχαν ήδη μεταβιβαστεί στο Ταμείο



1. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε σε 30%



2. Το 35,77% των Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε



3. Την εταιρεία Ελληνικό Α.Ε σε ποσοστό 100%



4. Την Εταιρεία ΛΑΡΚΟ ΑΕ.



5. Το δικαίωμα παράτασης της σύμβασης με τη Hochtief



6. Το δικαίωμα του δημοσίου για παραγωγή, λειτουργία , κυκλοφορία προβολή και γενικώς διαχείριση των κρατικών λαχείων



7. Τα δικαιώματα του Δημοσίου από την εκχώρηση σε τρίτους του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης ραδιοσυχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας



8. Τον ΟΔΙΕ,


9. Τα δικαιώματα του Δημοσίου για την επέκταση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ.



10. Την εταιρία Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε , σε ποσοστό 65%



Με την σημερινή διυπουργική απόφαση λοιπόν περιέρχονται στο Ταμείο και μέσω αυτού στην Τρόϊκα τα εξής :



1. To 23,1% του ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ,

2. To 23,3% του ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ,


3.To 27,3% της ΕΥΔΑΠ,


4. To 40% της ΕΥΑΘ, ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ,


5. Όλες οι συμμετοχές στις Τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ 1,23%, ΑΛΦΑ 0,62% και Τράπεζα Πειραιώς 1,3%


6. Τα οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, υφιστάμενα και μελλοντικά, που απορρέουν από τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης:- μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ,- τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ,- τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ,- τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ.Το δικαίωμα του Δημοσίου που σχετίζεται με τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης, για περαιτέρω παραχώρηση, για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων, και για έως 25 χρόνια:
- Τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.(Η Γέφυρα του Ρίο)- Τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ.




7. Τα κρατικά αεροδρόμια




8. Τα Λιμάνια ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΕ, ΛΑΥΡΙΟΥ ΑΕ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΕ, ΒΟΛΟΥ ΑΕ, ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ, ΠΑΤΡΩΝ ΑΕ, ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΕ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ, σε ποσοστό 100%




9. Την εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, σε ποσοστό 100%


10. Την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, (όλα τα τουριστικά φιλέτα) σε ποσοστό 100%




11.Την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ, σε ποσοστό 90%



12. Την Νότια Καβάλα : Τα υφιστάμενα και μελλοντικά περιουσιακής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, που απορρέουν από την από 23 Νοεμβρίου 1999 σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρίας ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου