Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα...



Αναρτήθηκε από τον/την compassocap στο Δεκεμβρίου 16, 2011
Στη Φλωρεντία, τη Τετάρτη ένα περιφερειακό μέλος της οργάνωσης casa pound, εμφανίστηκε στη duomo με ένα περίστροφο Μάγκνουμ, και αφού πυροβόλησε και σκότωσε ένα Σενεγαλέζο, τραυμάτισε άλλους τρεις εξαφανίστηκε. Η μανία του προφανώς δεν είχε κοπάσει και μετά από δύο ώρες εμφανίστκε ξανά στο mercato centrale όπου δολοφόνησε ακόμα έναν Σενεγαλέζο και αυτοκτόνησε (απ’ότι λένε οι αρχές). Το “περιστατικό” έγινε την ίδια μέρα που στο Βέλγιο κάποιος ψυχοπαθής πέταξε μία χειροβομβίδα σε μια στάση λεωφορείου με αποτέλεσμα να έχουμε 4 νεκρούς.
Tα συμβάντα του Βελγίου πήραν αρκετά μεγάλη έκταση στα ελληνικά μέσα (τουλάχιστον τα ιντερνετικά που διαβάζω). Αντίθετα για τα γεγονότα της Φλωρεντίας, δε θα βρεις ούτε μισή αράδα γραμμένη στα ελληνικά. Κάποια τυπικά άρθρα δημοσιεύτηκαν στα sites και μπήκαν όσο πιο κάτω μπορούσαν να μπουν. Αλήθεια οι 4 νεκροί του Βελγίου αξιολογούνται τόσο διαφορετικά από τους 2 στην Ιταλία; Μήπως αξίζουν λιγότερο επειδή δεν ήταν παιδιά; Μήπως επειδή ήταν μετανάστες;
Η αλήθεια είναι πως στο πως αξιολογείται μια είδηση και το πως επιδρά στο κοινό, φυσικά και αυτοί οι παράγοντες παίζουν ρόλο. Όμως είναι μόνο αυτό; Πρόσφατα στη Γερμανία εξαρθρώθηκε νεοναζίστική οργάνωση που μετράει (εξ όσων γνωρίζουμε φυσικά) 9 δολοφονίες μεταναστών. Αυτή καθ’αυτή η είδηση πέρασε και πάλι από τα ψιλά γράμματα των μέσων ενημερωση και των εφημερίδων. Παρά το γεγονός ότι ένας εκ των θυμάτων ήταν Έλληνάς. Τα εθνικά αντανακλαστικά μας δε λειτούργησαν και η συζήτηση έμεινε εκεί. Όμως οι απορίες δε τελειώνουν εκεί. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό δημιουργείται από το γεγονός ότι μια νεοναζιστική οργάνωση δρούσε επί χρόνια, δολοφωνόντας, ξυλοκοπώντας, τραμπουκίζοντας χωρίς (;) τα ΜΜΕ να έχουν ιδέα. Σίγουρα χωρίς να αναφέρουν λέξη. Στην Αγγλία αντίστοιχα, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες πιο ήπιων αλλά εξίσου σοβαρών ρατσιστικών επιθέσεων (από τα γήπεδα μέχρι τα λεωφορεία) μιας και στη γηραιά αλβιόνα δεν υπάρχουν τόσο δυνατές οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών. Φυσικά και εκεί τα μέσα παίζουν τον ίδιο ρόλο, εξαιρωντας όμως τον καθωσπρεπισμό του αποστειρωμένου αγγλικού ποδοσφαίρου.
H Ευρώπη βιώνει από το 2008 μια κρίση διαρκώς εντεινόμενη. Μια κρίση που το κεφάλαιο προσπαθει να επιλύσει με διαρκή μείωση του μεριδίου της εργασίας με συνέπεια το όλο και μειούμενο βιοτικό επίπεδο και σε μερικές χώρες όπως η Ελλάδα, ακόμα και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης. Η ιστορία έχει δείξει πως όταν το κεφάλαιο δε μπορει να επιλύσει τα προβλήματα και να επιβάλλει την πολιτική του κυριαρχία με κάποιο άλλο τρόπο χρησιμοποιεί το μακρύ του χέρι, την ακροδεξιά και το φασισμό. Και δυστυχώς όπως έχει πει κάποιος, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
Με την διάλυση του Ευρώ να είναι προ των πυλών η στροφή των αστών σε μια λύση εθνικών κράτων ίσως καταστεί αναπόφεκτη όπως και οι συνέπειες αυτής. Ο el presidente (όπως τραγουδάνε και οι modena) ζήτησε την άρση της συνθήκης Σένγκεν. Φυσικά όχι γιατί ανησυχεί για το φακέλωμα. Το ρεύμα των ευρωσκεπτικιστών στο αγγλικό κογκρέσο εμφανίζεται όλο και πιο δυνατό (εκφράζοντας φυσικά τα συμφέροντα μιας μερίδας της αστικής τάξης της Βρεταννίας). Πρόσφατα σε πρόταση εξόδου από το την ΕΕ κατάφεραν να μαζέψουν περί τους 80 ψήφους στην αγγλική βουλή των λόρδων. Και αυτό πριν τη σύνοδο όπου ο Κάμερον εξόργισε όλη την λοιπή Ευρώπη κάνοντας την να ξεκινάει καμπάνια ενάντια στη “διαβολική” Αγγλία. Στην Φλωρεντία, τριγυρνώντας στους δρόμους, πέφτεις πάνω σε παντοπωλεία που σε καλούν να μπουκοτάρεις τα βρεταννικά προιόντα ενώ όλες οι εφημερίδες καταριούνται τους Άγγλους ως λαό. Κάπως δηλαδή σαν το μπουκοτάζ που καλεί ο Γλέζος στα Γερμανικά προιόντα.
Οι ταξικοί αγώνες το επόμενο διάστημα θα ενταθούν. Είναι αδιαμφισμήτητο. Έστω και άν έχουν μόνο οικονομικίστικα αιτήματα και ενοχλούν ελάχιστα. Το ξέρουμε εμείς, το ξέρει και η εξουσία. Και παίρνει τα μέτρα της. Η ακροδεξία στην Ευρώπη ήταν πάντα η χρυσή εφεδρεία του συστήματος. Από την εποχή που οι μελανοχίτωνες του Μουσουλίνι έσπαγαν απεργίες στη βιομηχανική βορεια Ιταλία, κερδίζοντας τη συμπάθεια των αστών και ύστερα και την εξουσία, έως τη σημερινή Ιταλία, όπου η Casa Pound χρησιμοποιείται για να χτυπάει φοιτητικές διαδηλώσεις της αριστεράς, την Ελλάδα όπου η Χρυσή Αυγή και οι συμπαθούντες της που καταλαμβάνουν υπουργικούς θώκους είναι σε προφανή και αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, την Αγγλία όπου ο φασιμός παίρνει τη μορφή πολιτική πρότασης όπως η απειλή Κάμερον για μπλοκάρισμα του twitter και του facebook κατά τη διάρκεια κοινωνικών ταραχών.
Η ακροδεξία που θα βρούμε μπροστά μας πιθανόν να μεταλλαχτεί από την ακροδεξιά που ξέραμε ως τώρα. Η “αριστερή” φρασεολογία και ο λαικισμός του φασισμού είναι η τελευταία ελπίδα του συστήματος για ενσωμάτωση της εργατικής τάξης. Όπως ακριβώς με το ρεύμα του εθνικοσοσιαλισμού.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
ΥΓ: εδώ μπορείτε να βρείτε το μικρό αφιερωματάκι του Εξάντα στην Casa Pound.
ΥΓ2: η διάλυση της ΕΕ είναι κάτι το οποίο επιθυμώ προσωπικά. Είναι τελείως διαφορετικό όμως να διαλυθεί μετά από ταξικούς αγώνες και από επιλογή των λαών της Ευρώπης, από το να διαλυθεί από τα αδιέξοδα του παντοδύναμου ακόμα κεφαλαίου.


Η ανάρτηση έγινε στο http://mygranma.wordpress.com/ και αναδημοσιεύεται στο βυσσινόκηπο γιατί έχουμε και στη περιοχή μας (Ιεράπετρα) ανάπτυξη χρυσαυγίτικης συμμορίας.

20 σχόλια:

  1. Ο τροπος αξιολογησης των νεκρων της Φλωρεντιας και του Βελγιου αντιστηχα,ειναι ακριβως ο ιδιος τροπος που αξιολογει η αριστερα τους καθημερινους φονους Ελληνων απο τα φιλυσηχα αλοδαπα σας ανθρωποειδη..τετοια ψευτια και υποκρισια.οσο για τη συμορια της χρυσης αυγης..ειναι αποτελεσμα της δικια σας ηληθιοτητας και της εξοργιστικης ανθελληνικης σας στασης..Και εγω ειμαι εναντια στις ρατσιστηκες πρξεις βιας..οπως πχ, η ρατσιστικη επιθεση που δεχτηκαν μαθητες σχολειου στη Θεσσαλονικη απο Λιβυους...Να μηλαει και η αριστερα για μερολιπτικη αξιολογηση παει πολυ..Ξυπνηστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ρατσισμός είναι πράγματι ίδιος ότι χρώμα, γλώσσα και θρησκεία κι αν έχει ο φορέας του. Όμως φιλαράκο έξυπνε, αν είσαι αντιρατσιστής βαράς το ρατσισμό των συμπατριωτών σου κι όχι των ξένων. Εκεί κρίνεσαι... στα δύσκολα.
    Παραλειπόμενο: Στην Κρήτη λειτουργούν 2 ρατσιστικές ομάδες. Η CRETA MAFIA που είναι αλβανικής καταγωγής βλαμένα κι οι χρυσαυγίτες που είναι κρητικοί βλαμένοι και δραστηριοποιούνται κυρίως γύρω από τους συνδέσμους του ΟΦΗ. Κι οι δύο έχουν το ίδιο μιλιταριστικό προφίλ. Τα ίδια σήματα. Προσκυνούν την ίδια ιδεολογία. Αν μπορούσε κανείς να τους βάλει σε ένα κλουβί για να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως ώστε να αποδείξουν την ανωτερότητα της ράτσας τους, θα πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες.
    Όμως οι συμμορίες αυτές, παρά τα όσα προπαγανδίζουν για τη δική τους "ανώτερη ράτσα", θεωρούν από κοινού τον κομμουνισμό σαν τον μεγαλύτερο τους εχθρό. Όπως κι εσύ φιλαράκο.
    Για αυτό άλλωστε έχουν στηθεί αυτές οι παρακρατικές συμμορίες και λειτουργούν με την ανοχή του συστήματος. Για να χτυπήσουν την άνοδο του ταξικού εργατικού κινήματος. Θέλουν να το αποπροσανατολίσουν από ταξική σε εθνοτική κατεύθυνση. Έτσι να αφήσουμε τα αφεντικά να διαφεντεύουν και να χτυπούν οι εργάτες ο ένας τον άλλο γιατί η "κακή ράτσα" τάχα φταίει για τη πείνα, την ανεργία, τις αρρώστειες κλπ. Επίσης τέτοιες συμμορίες θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές. Προσπάθησαν τελευταία με το Μαθιό. Αλλά δεν θα τους περάσει. Στην Κρήτη ο Χίτλερ κι όμοιοί του, δεν βρήκαν ποτέ γόνιμο έδαφος.
    ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμπρος συντροφοι..απανω τους..επιθεση στη φσιστρια κολογρια που κλειδαμπαρωνετε επειδη λεει εσφαξαν κατι φτωχοι φιλυσηχοι αλοδαποι τη γειτονησα της...εμπρος συντροφοι..πισω φασιστες μικροαστοι που δεν ανεχεστε να σας προκαλουν,να σας ειρωνευωντε,να σας χτυπανε,να σας ληστευουν..ακους εκει δικαιολογιες..εμπρος συντροφοι..πισω παλιοπορνες ρατσιστριες που δεν αποδεχεστε την πολυπολυτισμικοτητα επειδη λεει σας βιαζουν οι ισλαμοφασιστες...εσεις φταιτε..πως ντηνεστε ετσι..βαλτε καμια μαντηλα..βαλτε καμια μπουρκα..αυτο δεν κανουν στην βορεια Ευρωπη για να τους ξεγελασουν?..Εμπρος συντροφοι..πισω φασιστακια που δεν αντεχετε αλλο τις προκλησεις και τη βια απο τα Ελληνοθρεμενα Αλβανακια στα σχολεια σας..Εμπρος συντροφοι..πισω Ελληνες..που τολματε να υψωνετε την Ελληνικη σημαια,αυτο το φασιστικο μιλιταριστηκο συμβολο...σηγουρα ειστε οπαδοι του Χιτλερ..Αλλα εμεις,οι οπαδοι του Σταλην θα σας συντρηψουμε..γιατι ειμαστε προοδευτικοι εμεις,Εμπρος συντροφοι..ο πατριωτησμος δεν θα περασει//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μερικοί απλά δείχνουν γιατί έχουν πέσει θύματα της φασιστοπροπαγάνδας. Μην τους απαντάς βυσσινόκηπε. Αφού βλέπεις. Η βλάβη είναι ανήκεστος. Ο τύπος είναι τόσο φοβικός που τον λυπάμαι. Πρέπει να είναι τραγικό να περνάς μια ζωή στο φόβο και την αναπαραγωγή του.
    Είναι χαζός; Όχι. Είναι απλά άρρωστος. Απόδειξη ότι δεν είναι χαζός είναι ότι για να μπερδέψει το κόσμο εξισώνει τα φασιστικά σύμβολα για τα οποία μιλούσες, με την Ελληνική σημαία για να θολώσει τα νερά.
    Βέβαια στο τέλος επιβεβαιώνει τα όσα λες για το αντικομμουνιστικό ντελίριο που τους διακρίνει.
    Μιλάει για πατριωτισμό αυτός που υμνεί τη χιτλερική ιδεολογία, που τόσα δεινά έδωσε στη πατρίδα μας. Και τα βάζει με το κόμμα που οργάνωσε το μεγάλο μέτωπο εναντίον των εχθρών της πατρίδας μας κι έδωσε χιλιάδες παληκάρια για τη λευτεριά αυτού του τόπου πρώτα από τους Γερμανούς και μετά από τους Αγγλοαμερικάνους.
    Σύντροφε βυσσινόκηπε. Αυτό δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ.
    Εμπρός σύντροφοι-πίσω ρουφιάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που το βρηκες παλη αυτο το καινουργιο ρε Κωσταντη..Ποιος στοπε και το πηστεψες οτι για να χτυπησεις τον ρατσισμο πρεπει να χτυπησεις τον ντοπιο και να αδιαφορησεις για τον εισαγωμενο?..Δεν ειναι προκλητικα μερολιπτηκο??..Αποκλαηπτεσε και δικαιονωμαι..Την ανοδο του ταξικου εργατικου κινηματος την εμποδηζετε εσεις με την πολυδιασπαση που εχετε δημιουργησει και με την συμβολη της φιλομεταναστευτικη σας πολιτικης..σου θυμηζω...την απεργια των οδοκαθαριστων την εσπασαν φορτηγα του Μπομπολα με Πακιστανους και Αλβανους εργατες..Δεν ειμαι εχθρος του κομουνισμου..αυτος ετσι κι αλιως βασηζετε πανω σε σαθρα θεμελια γιαυτο και αυτοδιαληθηκε..Ειμαι ομως φανατικα απεναντι στον ανθελληνα και τον διεθνιστη..αυτα ετσι κιαλιως πανε μαζι.Τη στιγμη που η χωρα υποφερει,που χρεοκοπει και φτωχενει,που πεφτουν κατω παιδια απο ασιτια,που αυτοκτονουν συνανθρωποι μας εσεις ,οι υποκριτικα υπερασπηστες του δικιου του εργατη μηλατε για ανοικτα συνορα,για δουλεια στον μεταναστη,λες και ο Ελληνας εχει,και για μια πολυπολιτισμικη κοινωνια που σαν αποτελεσμα θα εχει την αναποφευκτη συγκρουση...Που μας πατε ρε,εσεις και ο διεθνισμος σας?..εχετε καταλαβει?..Ξυπνηστε γιατι οι εποχες, κατα την γνωμη μου, ειναι χειροτερες του 45...Να ξερετε οτι για την ανοδο ακραιων ιδεολογιων,μεγαλη συμβολη εχετε και σεις με την αντεθνικη σας πρακτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες μου ρε αχρηστε,που ειδες να υμνω τη χιτλερικη ιδεολογια..πες μου μια φραση ρε..που ειδες ρε να καταδικαζω τον αντιστασιακο αγωνα?..Το ειπα και το ξαναλεω..δεν ντρεπωμε..Τον ανθελληνισμο και τον διεθνισμο καταδηκαζω και τιποτα αλλο..Το οτι αυτα τα δυο εκπροσωπουντε απο την αριστερα,δεν φταιω εγω..Οσο για το φοβικος,μην με λυπασαι..Τα καθημερινα γεγονοτα και πρωτογνωρα φαινομενα αναλυω με την απλη λογικη..Ελα μαζι μου ρε προοδευτικαρα ψευτοαλτρουιστη ..παμε μια βολτα στην πολη μας και θα δουμε ποσοι αλοδαποι,Αλβανοι,Βουλγαροι,κλπ θα χερετησουν εσενα προσωπικα και ποσοι εμενα...γιατι εγω δεν ταχω με τον ανθρωπο αλλα με την λαθρομεταναστευση και τα αποτελεσματατης..με τον διεθνισμο και τα διαλυτικα επακολουθα για την κοινωνια ..Οσο για την σημαια..δεν εχεις ακουσει οτι οι συνηδεολογοι σου την βλεπουν και βγαζουν σπυρακια???...Τοτε εχεις πολλα να μαθεις ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιοι σπάνε ρε τις απεργίες των οδοκαθαριστών. Οι αλβανοί κι οι πακιστανοί ή οι δήμαρχοι των κομάτων σας, μαζί με τους μπάτσους σας που φορούνε το εθνόσημο. Εμ όπως βλέπεις δεν σε κάνει περισσότερο πατριώτη το να φοράς και να καυχιέσαι για το εθνόσημο. Όταν χτυπάς μια απεργία ή ένα αγώνα του λαού, χτυπάς πραγματικά την πατρίδα σου. Και απεργοσπάστες δεν βάλαν μόνο ξένους που είναι και πιο ευάλωτοι αλλά και έλληνες πεινασμένους. Οι ίδιοι που φταίνε για την πείνα, εκμεταλεύονται τους πεινασμένους για το διαίρει και βασίλευε. Πάντα το έκαναν ακόμα κι όταν δεν υπήρχαν οι μετανάστες.
    Ανοίξτε λοιπόν τα στραβά σας κι αντί να τα βάζετε με το κακομοίρη τον μετανάστη, βάλτε τα με αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματα και στη χώρα μας και σε όλη την οικουμένη.
    Τα αφεντικά σας, αυτοί που εκμεταλεύονται τον ιδρώτα και το πόνο των λαών, είναι οι νεοταξίτες εχθροί μας.
    Η νέα τάξη όπως κι η παλιά τάξη, όπως κι η τάξη των χίτλερ και μουσολίνι βρωμάνε αίμα κι εκμετάλλευση .
    Αυτούς θα χτυπήσεις αν έχεις αντίδια... και δε θα κατηγορείς ράτσες και λαούς γιατί αλλιώς παίζεις στο παιχνίδι της νέας τάξης.
    Με λίγα λόγια:
    ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν στον κοσμο των αφεντικων ειμαστε ολοι ξενοι,τοτε τι δουλεια εχεις ρε Κωστη με τον κομουνισμο..γιατι εκει να δεις αφεντικα..εκει να δεις στρατοκρατια και μιλιταρισμο..Εσεις ξυπνηστε και καταλαβετε το οτι ο διεθνισμος και η πολυπολιτισμικοτητα ειναι ενα απο τα δυνατοτερα οπλα του κεφαλαιου και της πλουτοκρατιας..αποδυναμωνει τις λαικες αντιστασεις και διασπα το εργατικο κινημα δημιουργωντας δουλους οπως εγραψε και ο Μαρξ ..και για ποια κοματα μας μου λες?...πιστευεις οτι ανηκω σε καποιο κομα και σου μηλαω με κοματικες παροπιδες οπως κανεις τουλογου σου?...μεγα λαθος Κωσταντη..εσυ συνεχησε να βλεπεις Χιτλερ και φασιστες γυρω σου..Αλλα μια απολυθωμενη ιδεολογια ασπαζεσαι..απολυθωμενους εχθρους βλεπεις..Ετσι ομως απομακρυνεσε απο την πραγματικοτητα φιλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ εν χριστώ αδελφέ, αν με ξαναπείς Κωσταντή πρέπει να μου πάρεις και κουστούμι βαφτιστικό. Καθότιν Κωσταντής είναι ο αδελφός μου ο αρχιμαντρίτης.
    Σε πληροφορώ μάλιστα (γιατί γενικότερα έχεις λάθος ενημέρωση) ότι είμαι διαγραμμένος από το ΚΚΕ, αλλά είμαι υποστηρικτής της κομμουνιστικής ιδολογίας.
    Και συ μπορεί να μην είσαι μέλος μιας φασιστικής δράκας, αλλά δυστυχώς αυτή την ιδεολογία υποστηρίζεις και για αυτό τρωγόμαστε.
    Διεθνιστική αλληλεγγύη και σεβασμός στη πολυπολιτισμικότητα, σημαίνει σεβασμό στον άνθρωπο και στη διαφορετικότητά του.
    Σημαίνει ότι δεν θέλουμε να μετατραπούμε σε ομογενοποιημένους και υποτακτικούς καταναλωτές στην τάξη της παγκόσμιας αγοράς. Μην μπερδεύεσαι.
    Απλά στην ενωμένη (χωρίς διχόνειες φύλλου, φυλής, θρησκείας, εθίμων κλπ)επίθεση των κεφαλαιοκρατών, πρέπει να απαντήσουμε με το προλεταριακό διεθνισμό. Δηλαδή την ενότητα όλων των από κάτω, για να συντρίψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης.
    VENCEREMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραψε λαθος βασιλη..σας μπερδεψα με τον αδελφο σου...πως εγηνε αυτο τωρα ,ουτε εγω ξερω...Το οτι δεν ξερω για την διαγραφη σου απο το ΚΚΕ,δηχνει οτι δεν ενδιαφερωμε προσωπικα για το ατομο σου..δεν εχω καμια προθεση να σε φακελοσω...ετσι δεν κανουν οι φασιστες?? .. απλα κρινω την ιδεολογια και τα γραφωμενα σου..Σεβασμο στον ανθρωπο και στην διαφορετικοτητα για μενα σημαινει την ρποστασια με καθε τροπο των ιδιαιτερων χαραχτηριστικων της καθε φυλης..Ο διεθνισμος που υπερασπηζεσαι λειτουργει εντελως διαφορετικα...η ομογενοποιηση και η φυλετικη σαλατοποιηση αλοιωνει την διαφορετικοτητα..Στο ξαναπα οτι εν αγνοια σου ισως, γηνεσε η αιχμη του δορατος της νεοταξικης ισοπεδωσης..Οσο για το αν εχω λαθος ενημερωση σε προτρεπω να βρεις και να διαβασεις τον ΕΒΡΑΙΟ παρακαλω Benjamin Freedman στον λογο που εβγαλε το 1961 σε ενα ξενοδοχειο στην Ουασινκτον και θα καταλαβεις ποιοι ειναι πισω απολλα και ποιους πραγματικα πρεπει να πολεμησεις..Τοτε θα καταλαβεις ποιο ειναι το πραγματικο καιφαλαιο και πποιοι το εκπροσωπουν..Πιοι δημιουργουν πολεμους,οικονομικα κραχ και ποιοι επιδιοκουν διαληση των Εθνων διαχεοντας την παγκοσμοιοποιηση και τον διεθνισμο..Πιστεψε με δεν ειναι ουτε ο καπιταλισμος,ουτε ο κομουνισμος..Γιατι απλα και οι δυο εχουν τσιμπηση το δολομα ..Ο κοσμος αρχηζει να καταλαβαινει αλλα δεν τους νοιζει πια..η δουλεια εχει γηνει..μηλανε ανοικτα πια για παγκοσμια διακυβερνηση ,οπως το τσιρακι τους που δημοκρατικα εκλγμενο βγαλαμε λεει για πρωθυπουργο..Οταν πεταξεις και συ Βασιλη τις παροπιδες και απελευθερωθεις απο το κοματικο μαντρι,και δεις τον πραγματικο εχθρο,τοτε δεν θα σε νοιαζει ουτε εσενα αν σε πουνε ακραιο η οτι αλλο...στο ευχωμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά ισχύουν και αντιστρόφως.
    Τέλος, πάλι για την ενημέρωσή σου, να σου πω ότι μιλάς με έναν από τους πιο σκληρούς αντισιωνιστές της πόλης. Με λόγια και με πράξεις. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαι εχθρός του λαού του Ισραήλ, αφού κανείς λαός δεν είναι εκ γενετής ούτε "περιούσιος", αλλά ούτε και ο φορέας των δεινών του κόσμου.
    Αυτές τις γενικεύσεις τις λένε οι φασίστες και οι ναζί. Κι ο λόγος που το κάνουν είναι για να κρύψουν τον πραγματικό εχθρο... το κεφάλαιο... που μπορεί να είναι γιαπωνέζικο ή κινεζικό, αραβικό ή ιουδαϊκό, αμερικανικό ή ρωσικό, ελληνικό ή τουρκικό κλπ
    Αυτό το υπερέθνος των κεφαλαιοκρατών είναι το μόνο μισητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειδες καπου να αναφερωμαι στο λαο τους??..Ολοι οι σιωνιστες ειναι εβραιοι,αλλα ολοι οι εβραιοι δεν ειναι σιωνιστες,..Να ξερεις ομως οτι αυτοι προωθουν για δικα τους συμφεροντα,και τον διεθνισμο,και την πολυπολιτισμικοτητα που εσυ υπερασπηζεσε σαν ιερη αποστολη..Συμπερασμα λοιπον..εισαι απο τους πολους που τσιμπησαν και λειτουργεις σαν γραναζι των μισανθροπων σχεδιων τους ,νομιζωντας οτι κανεις ακριβως το αντιθετο.Υπερασπηζομενος τον διεθνισμο,αποδυναμωνεις τον υγιη πατριωτισμο που κατα την γνωμη μου ειναι το μονο αναχωμα ,και το τελευταιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε όλες τα προηγούμενα σχόλια, σου εξήγησα γιατί πατριωτισμός και διεθνισμός δεν συγκρούονται. Ο πραγματικός πατριωτισμός δηλαδή η αγάπη για το λαό μας, είναι αναπότρεπτο καθήκον των κομμουνιστών. Και μάλιστα πρέπει να βάζουν το συμφέρον του λαού τους πάνω κι από το ατομικό, όποτε το ένα συγκρούεται με το άλλο.
    Και αυτό το έχουν αποδείξει οι κομμουνιστές.
    Απλά ηθελημένα ή αθέλητα συγχέεις το πατριωτισμό με τον εθνικισμό.
    Όσο για τη "φιλο-σιωνιστική" μου δράση, θα σε παρακαλούσα να την εξηγήσεις στο κράτος του Ισραήλ. Φαίνεται ότι έχουν διαφορετική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ειπα οτι εχεις φιλοσιωνιστικη δραση..απλα πιστευω οτι υποστιρηζωντας τον διεθνισμο,ενα κατα τη γνωμη μου,σιωνιστικο κολπακι απεθνικοποιησης και εξαληψης της ενοιας πατριδα,υπηρετεις,αθελα σου ,τα σχεδια τους.Εγω επιμενω,διεθνισμος και πατριωτισμος ,δεν πανε μαζι..Το ενα συγκρουετε με το αλλο...Οπου και αν ...επιβληθηκε..απετυχε..Και λεω επιβληθηκε γιατι πουθενα δεν ρωτηθηκε ο γηγενης πλυθησμος..Ακομα και στην Γαλλια που λειτουργησε με περισοτερη ανεκτικοτητα στο θεμα..υπαρχουν τεραστια προβληματα..Καταλαβε το φιλε..τα συμφεροντα του μεταναστη εργατη και του ντοπιου δεν ειναι σε καμια περιπτωση παραλληλα...συγκρουωντε και μαλλον σκληρα...τα μονα συμφερωντα που εκπροσωπει το μεταναστευτικο ειναι τα δικα του και της ντοπιας πλουτοκρατιας..Ταπαμε και τα ξαναπαμε..εκ του αποτελεσματος θα κρηθουν οι αποψεις μας,και μαλλον ηδη δικαιωνομαι..Τελος,αν νομηζεις οτι μπουκαρωντας στο ισραηλ χτυπας τον σιωνισμο ,θα σου πω οτι λαθος στοχο χτυπησες...ψαξτον στην αλλη ακρη του Ατλαντικου..εκει ειναι η εδρα του..απο κει οργανωνει ταπαντα..ολους τους πολεμους και τα δεινα του ανθρωπου..ακομα και ιδεες οπως παγκοσμοιοπιηση,διεθνισμος,πολυφιλετηκες κοινωνιες και οτι αλλο απο κει πορευωντε...το θεμα ειναι αν πλες με τα νερα τους η οχι...εγω δεν θα παω ποτε..γιαυτο δεν θα γηνω ποτε διεθνιστης αλλα θα παραμεινω φανατικα πιστος στα δικα μου ιδεωδη,και οχι στα εισαγωμενα...ακομα και αν με πουνε ακραιο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα μόνα συμφέροντα που εξασφαλίζει ο εργάτης, είτε Έλληνας, είτε ξένος είναι τα συμφέροντα του αφεντικού του. Μόνο αν αμφισβητήσει τον καπιταλισμό και την ανάγκη για αφεντικά, μετατρέπεται σε κίνδυνο για τους πλουτοκράτες.Και μόνο ο ενιαίος αγώνας Ελλήνων και ξένων μπορεί να έχει νικηφόρα προοπτική. Αυτοί που διαιρούν τους εργάτες σε Έλληνες και ξένους παίζουν το ρόλο των αφεντικών. Συμβάλουν στο διαίρει και βασίλευε.

    Αν εννοείς αυτά που λες, πες μας τι έχεις κάνει ενάντια στο σιωνισμό, είτε τον κοντινό αυτόν που σφάζει παλαιστίνιους και άραβες, είτε τον υπερατλαντικό με το πανίσχυρο οικονομικοπολιτικό λόμπι. Γιατί αν δεν έχεις κάνει τίποτα... τότε σημαίνει ότι πας ήδη με τα νερά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω κανει πολλα τα οποια δεν λεγωνται..συμφωνα παντα με τις δυναμεις μου..Φυσικα δεν αμφησβητω τον δικο σου αγωνα..ομως δεν θα συμφωνησω ποτε στο οτι τα συμφεροντα του ντοπιου και του αλοδαπου ειναι στην ιδια γραμμη..ΔΕΝ υπαρχει αγωνας Ελληνων και ξενων..ΜΟΝΟ Ελληνων υπαρχει..Ο αλοδαπος αν δεν εχει πλεον συμφερον να μενει εδω θα φηγει..Αυτη η πατριδα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια ευκαιρια γιαυτους ..για τον Ελληνα ειναι πολλα περισοτερα απο ενα χωρο επιβιωσης..Ο αγωνας του δεν ειναι μονο οικονομοικος και ταξικος..Ειναι και Εθνικος και ιδεολογικος,στοιχεια στα οποια ο αλοδαπος δεν δηνει δεκαρα..Πως τα εξησονεις λοιπον τα δυο αυτα συμφερωντα οταν τα θελω τους ειναι οχι μονο διαφορετικα αλλα και συγκρουσιακα..Φιλε..εγω ειμαι μεσα στη πιατσα ,και οτι σου λεω δεν προσδιορηζεται απο ιδεολογικες παρωπηδες αλλα απο εμπηρειες της καθημερινοτητας...ΠΧ..Πριν λιγες μερες φιλος που απασχολει αλβανο στηε επιχειρησητου με 50 ευρω μεροκαματο του προτηνε μια μικρη μειωση λογο μεγαλου οικονομικου προβληματος που και εγω ξερω οτι εχει εδω και πολυ καιρο..Ο αλβανος δεν δεχτηκε και τον απειλησε μαλιστα με τον εποπτη..Την επομενη ακριβως μερα συναντω στον δρομο φιλο συντοπητη που με παρακαλουσε με μεγαλη απογνοση και σχεδον δεκρυσμενος αν ξερω καμια δουλεια γιαυτον ..Με ενα παιδι εχει μηνες να δουλεψει αν και χτυπησε πολες πορτες οπως μου ειπε...Αυτο ειναι ενα μονο δηγμα απο τα πολλα που θα μπορουσα να σου αραδιασω και ψεματα δεν λεω...Αν εσενα αυτο δεν σου λεει τιποτα εμενα με εξοργησε και με εκανε ποιο στερεο στις αποψεις μου περι μεταναστολαγνειας και διεθνισμου..Αυτα τα δυο ατομα ειναι σε εργασιακη συγκρουση με χαμενο τον Ελληνα εργατη...Αυτα μεσα στον μικροκοσμο της πολης μας..φαντασου το φαινομενο πανελαδικα..τα 2 εκατομυρια Ελληνες ανεργοι τα λεει ολλα..Κοιταξτε και λιγο τον Ελληνα και αφηστε ποια την υποκριτικη σας ξενοφιλια..Ο αλοδαπος δεν νοιαζεται αν γηνει η χωρα καρβουνο..μη σου πω οτι θα χαρει με τον ανθελληνισμο που κουβαλανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς αδελφέ η εμμονή σου είναι ανήκεστος. Αν ο Αλβανός ήταν δεκτικός στις αξιώσεις του αφεντικού θα λεγες" Ά το κωλόπαιδο ρίχνει τα μεροκάματα για να πάρει τη δουλειά του Έλληνα"... Αλλά και στη σωστή (ταξικά) στάση που κράτησε... πάλι το μπελά του βρήκε. Λές "Άκου το μπούστη να μη σέβεται το ψωμί που τρώει και να απειλεί με καταγγελία".
    Κατάλαβες τώρα γιατί το ιδεολογικό κόλλημα δεν το χω εγώ, αλλά εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παντως το πετυχες με τη δευτερη ρποσπαθεια..ναι αυτο θα ελεγα..το δευτερο..πως το καταλαβες?..Οταν ο συντοπητης σου ψαχνει απεγνωσμανα για μια δουλεια,οτι ναναι...για να τελειωνει η καραμελα οτι οι αλοδαποι κανουν δουλειες που δεν κανουν οι Ελληνες...και ο αλοδαπος,σαυτες τις συγκυριες δεν δεχεται μια μικρη μειωση,εσυ το βλεπεις φυσιολογικο και οτι κρατησε σωστη ταξικα σταση..Μαλιστα..Το θεμα ειναι οτι την αληλεγγυη την ενοειτε μονο συμφωνα με τις διεθνιστηκες σας πεποιθησεις,ενω εγω συμφωνα με τις οποιες πατριωτηκες μου και συναδελφικες μου απεναντι σε ατομα που ξερω που γνωρηζω και πονω,και οχι σε ξενα σωματα που ηρθαν να σκυλεψουν το πτωμα,τωρα πια,μιας χωρας και μιας οικονομιας που ψυχοραγει..Εδω βλεπει κανεις ολοκαθαρα την διαφορα διεθνισμου και πατριωτισμου,και οτι ποτε αυτα τα δυο δεν προκειτε να συνυπαρξουν...Το δηχνει και η αποφυγη αναφορας σου στον Ελληνα ανεργο..Αυτο που με εξοργηζει ειναι οτι αυτη η ανθελληνικη ιδεολογια σας ειναι συνυπευθηνη για το οτι αυτος ο συμπολιτης μας ειναι ανεργος..Αν υπηρχε πραγματικη πατριωτικη αλυλεγγυη ,κατι που η αριστερη ιδεολογια μαζι με τα ΜΜΕ υποσκαπτη φανερα,ισως αυτος να ειχε τη δουλεια του αλβανου και να εκτημουσε περισοτερο το ψωμι που θα ..κερδηζε..Αυτα τα φαινομενα ειναι αφυσικα,εναντια στην Ελληνικη κοινωνια και στον Ελληνα εργατη..Θα μου πεις ,μα και ο αλβανος?..Απο την στιγμη που συνελληνας ειναι ανεργος καθολου δεν μενδιαφερει τι θα απογηνει ο αλοδαπος..Αυτο λεει η φυση μου ,αυτο λεει η δκια μου λογικη..Αν η δικια σου λογικη λεει αλλα τοτε μην αγωνηζεσται αδικα να πησετε οτι παλευετε για τον Ελληνα εργατη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμένα πάλι η ράτσα και η φάτσα του πεινασμένου δε με ενδιαφέρει. Είμαι με τους πεινασμένους όλου του κόσμου και τους προτείνω να ενωθούν για να καταργήσουν την αιτία της πείνας τους. Εσύ προτείνεις να φάει ο ένας τον άλλο για να χορτάσουν.
    Ο καθένας έχει διατυπώσει τη θέση του και θα κριθεί αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φιλε,τηνοποιαδηποτε κατασταση για να την βαλεις στο πετσι σου,για να την καταλαβεις..πρεπει να την βιωσεις πρωτα..Τον πεινασμενο δεν θα τον καταλαβεις ποτε σου αν δεν γνωρηζεις τι εστι πεινα..Εγω το περασα κιαυτο και οχι μονο μια φορα..και οταν λεμε πεινα,να μην εχεις βαλει στο στομα σου μπουκια για μερες..Ξερω λοιπον τι εστι πεινα κατι που αμφηβαλω αν εσυ εχεις καταλαβει ποτε τι ειναι..Οχι μαθηματα τεοια σε μενα λοιπον...Οσο για το οτι δεν σε αφορα η ρατσα και η φατσα του πεινασμενου,ναι συμφονω...Δεν θελω ανθρωπος να πειναει οτι και να ειναι..Αλλα στην προκειμενη θα υπερασπιστω το δικαιωμα στην εργασια του συμπολιτη μου,του πατριωτη μου πρωτα γιατι αυτο μου λεει η συνηδηση και ο δικος μου πατριωτισμος..Η δικια σου διεθνιστικη ιδεολογια μας σπρωχνει σταθερα σαυτο που λες..Να φαμε ο ενας τον αλλον..και θα γηνει,θα το δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή