Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Συναγωνιστές προσοχή!!! Με αφορμή τις παρελάσεις κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την αγανάχτηση του κόσμου, σε φασιστική προβοκάτσια εναντίον του λαού

Οι παρελάσεις, τα φασιστόμουτρα και η στρουθοκάμηλος

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQHCOVJFlIaQaMLzhlKTQxdukS_OJbNjqfkz26W7XLK5gIQ2lQbXMFKkLVu

Επεισοδιακή ήταν χθες στη Ρόδο η παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, όπου παρευρέθηκαν ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντής και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας. Πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους “επισήμους”, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων αυγά, γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση και να τραπούν σε φυγή οι πολιτικοί αφήνοντας στην εξέδρα τους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας.
Αυτά κατάλαβε η Αυγή την επόμενη μέρα των γεγονότων της Ρόδου στις 7/3/2012. Μένοντας σ’ αυτό το δημοσίευμα θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για ακόμα μια αντιμνημονιακή διαμαρτυρία που η αριστερά οφείλει να περιθάλψει, όπως έκανε στις πρόσφατες εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, που σύμφωνα με την πλέον διαδεδομένη αριστερή ύστερη αφήγησή τους, θεωρήθηκαν κλιμάκωση της 48ωρης γενικής απεργίας 19-20 Οκτώβρη που υποχρέωσαν τον Παπανδρέου σε άτακτη φυγή. Αλλά μια “νίκη” που παρεμπιπτόντως κανένα δεν απασχόλησε ποιος ήταν ο νικητής. Εκτός και αν ο Παπαδήμος είναι το προϊόν της “νίκης του κινήματος”.
Η αφήγηση αυτή μπορεί να βολεύει την αριστερά όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης στις 28 Οκτώβρη δεν διεκόπη από κανένα κίνημα γενικώς, αλλά κυρίως από την οργανωμένη δράση εκατοντάδων παρακρατικών φασιστών που ούρλιαζαν για προδότες, μασόνους και δεν σταμάταγαν να τραγουδάνε στιγμή τη Μακεδονία ξακουστή… μαζί και διάφορα άλλα πατριωτικά και ρατσιστικά άσματα. Αυτά φυσικά δεν τα άκουσε ποτέ η αριστερά γιατί απλά της χάλαγαν το λαϊκό κινηματικό πανηγυράκι και τα άκριτα κομπρεμί με τους κάθε λογής απολίτικους και χειραγωγήσιμους αγανακτισμένους που ονειρεύονται τη μια τεχνοκράτες και την άλλη συνταγματάρχες.

Ότι σπέρνεις θερίζεις

Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα της κολεγιάς του καλοκαιριού στο σύνταγμα και της ειρηνικής συνύπαρξης της πατριδοσύνης στην πάνω πλατεία μαζί με διάφορους που ονειρεύονται ότι θα φτιάξουν με τους παρακρατικούς “εφέδρους αξιωματικούς” το νέο ΕΑΜ και των χίπηδων στην κάτω πλατεία που μαζί με την “κινηματική” και “κάτω τα κόμματα” αριστερά εξασκούνταν σε ένα χωρίς αρχή και τέλος γκρουπ θέραπι, χωρίς καν να τους περνάει από το μυαλό ότι μπροστά τη μύτη τους εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού.

Παρακολουθώντας κανείς τα βίντεο που κυκλοφόρησαν για τα γεγονότα της Ρόδου αντιλαμβάνεται ότι το φίδι κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους. Αυτοί που η Αυγή και μαζί της κάποιοι “Αγανακτισμένοι χίπηδες” έβλεπε σαν “πολίτες” δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εκκολαπτόμενα φασιστόμουτρα, που ούρλιαζαν το σύνθημα κατατεθέν του συγκεκριμένου χώρου “αλήτες προδότες πολιτικοί” και τα συναφή μασόνοι, εβραίοι κλπ. κραδαίνοντας τις ελληνικές σημαίες, και με την αστυνομία να μην μπορεί τάχα να τους συγκρατήσει (ούτε δακρυγόνα, ούτε γκλοπ) οι οποίοι αφού εξεδίωξαν από την εξέδρα τους “πολιτικούς” στη συνέχεια σε στάση προσοχής μπροστά σε παπάδες και καραβανάδες και σε κλίμα που θύμιζε μόνο την επταετία παρακολουθήσαν σαν ευυπόληπτοι εθνικόφρονες πολίτες την παρέλαση, τραγουδώντας μάλιστα και διάφορα στρατιωτικά εμβατήρια. Όσο για τις συλλήψεις αυτές μάλλον όπως λένε και οι ίδιοι οι “χίπηδες” αφορούσαν 6 απ’ αυτούς, κατόπιν εορτής, χωρίς να έχουν λάβει μέρος στην επίθεση και όχι φυσικά τους παρακρατικούς με τα γαλανόλευκα σημαιάκια. Αυτό ας το σκεφτεί καλά όποιος επιμένει να διαδηλώνει μαζί με το “λαό που μόλις σηκώθηκε από τους καναπέδες” και να χαίρεται ακόμα κι αν αυτός ο λαός ονειρεύεται λοχαγούς και παπαδόπουλους. Κι ας προσέχει επίσης όταν μαζί με όλα αυτά τα καθάρματα φωνάζει “να καεί το μπουρδέλο η βουλή” μην βρεθεί στο τέλος στη ίδια θέση με κάποιον άλλο που το Φλεβάρη του 1933 κατηγορήθηκε ότι πυρπόλησε το Ράϊχσταγκ. Αλλά τι λέμε τώρα; Εδώ είμαστε λίγο πριν το νέο ΕΑΜ και σεις συνεχίζετε να βλέπετε φαντάσματα από τη δεκαετία του 30.

Ο χρόνος τελειώνει

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να περιμένει κανείς πότε θα καταλάβει και ο τελευταίος τι μεθοδεύεται με το παραμυθάκι της “αγανάκτησης κατά των πολιτικών”. Ο χρόνος τελειώνει και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Η γνωστή ναζιστική συμμορία βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στη βουλή και το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι το ακριβές ποσοστό της. Όσοι περίμεναν ότι ο Καμένος και ο ανανήψας Καρατζαφέρης θα της έκοβαν τη φόρα βρέθηκαν για ακόμα μια φορά γελασμένοι. Το αποτέλεσμα πλέον είναι να έχουμε μια ακροδεξιά κοντά ίσως και παραπάνω από το 12% με τον ναζιστικό της βραχίονα στο 1/3 της. Η ΝΔ στην προσπάθειά της να ακολουθήσει το ρεύμα προσαρμόζει ταχύτατα τη ρητορική της ύστερα μάλιστα από την μεταγραφή των Βορίδη και Γεωργιάδη. Τα αποκαίδια του ΠΑΣΟΚ, αφού ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους με ότι έχει απομείνει να θυμίζει Αντρέα, εκλιπαρούν τη ΝΔ και ποιος ξέρει και ποιον άλλο να συνεχίσουν να συγκυβερνούν, δηλώνοντας σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. Η Ρεπούση που πολιτεύεται με τον Κουβέλη το μόνο που είπε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε μια συνέντευξη της είναι ότι πρέπει να τελειώνουνε με τις τραμπούκικες μειοψηφίες της αριστεράς στα πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας φυσικά την κατάργηση του ασύλου. Το τηλεκόμμα του Κουβέλη τονίζει επίσης σε όλους τους τόνους ότι δεν θα συνεργαστεί με τα κόμματα της αριστεράς, αλλά μόνο με όποιον επιμένει στην επιλογή της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Όλα αυτά έχουν μια σημασία για να δει κανείς ποιος σέρνει από τη μύτη το παραπαίον μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, ετοιμάζοντας έτσι τη διάδοχη λύση. Μια λύση που τα παρακρατικά αποβράσματα επιθυμούν να συμμετάσχουν αποφασιστικά, παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς του Πολυτεχνείου, ανασυγκροτώντας μια νέα εκδοχή μεταεμφυλιακού κράτους.

Οι γκοτζαμάνηδες δεν είναι φίλοι μας

Η αριστερά και όλοι όσοι έχουν επενδύσει στον αντιμνημονιακό υπέρ πάντων αγώνα, έχουν χάσει εντελώς από τα μάτια τους αυτή την προοπτική. Νομίζουν ότι γλύφοντας τις πατριωτικές αυταπάτες και τον κάθε βλάκα που νομίζει ότι του παίρνουν την πατρίδα ενώ του έχουν πάρει τη ζωή, έχουν κάτι να κερδίζουν ή έστω να εκφράσουν τη “γνήσια λαϊκή οργή”. Δυστυχώς η αριστερά δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα με αυτή τη στάση. Η εξοργιστική αδράνεια που δείχνει απέναντι στη ραγδαία άνοδο του εθνικισμού με ότι σημαίνει αυτό, πολύ γρήγορα θα μετασχηματιστεί σε δράση εναντίον της. Η προπαγάνδα ότι τελικά για την κρίση ευθύνεται η αριστερά που “μπορεί να μην κυβέρνησε αλλά επέβαλε με τις παράλογες απαιτήσεις της την δική της πολιτική (μονιμότητα, αυξήσεις στο δημόσιο και ΔΕΚΟ, φοιτητικό άσυλο κλπ κλπ) οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία”, διαδίδεται με ταχύτητα dt, ετοιμάζοντας το αυριανό πογκρόμ εναντίον της αν τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Χιλιάδες ηλίθιοι υιοθετούν με απίστευτη ευκολία την ελεεινή αυτή προπαγάνδα όπως ήδη έχουν ενστερνιστεί τις ξενοφοβικές ανοησίες και τις αντίστοιχες ρατσιστικές συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες

Ύστερα από μερικές δεκάδες γενικές απεργίες και τρεις μεγάλες μέρες στο δρόμο (5/5/2010, 19/10/2011 και 12/2 2012) μια κόπωση φαίνεται να εμφανίζεται στις διαθέσεις των ανθρώπων που βρέθηκαν τόσες φορές στο δρόμο. Η αριστερά και κάθε άλλη συνειδητή δύναμη (που παλεύει για μια άλλη κοινωνία) χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, νομίζοντας ότι αυτές θα συνεχίζουν να παρουσιάζονται μέχρι να “ωριμάσουν οι αντικειμενικές και οι υποκειμενικές συνθήκες”. Δυστυχώς η ιστορία δεν έχει δικαιώσει τέτοιες αναμονές. Το κενό διεξόδου που αφήνει η αριστερά γιατί δήθεν δεν έχει ακόμα τις δυνάμεις, έχουν βαλθεί να το καλύψουν όλοι αυτοί που ανοιχτά πλέον καλούν σε μια εθνική εξέγερση. Τίποτα το περίεργο σε αυτή την εξέλιξη. Όποιος έχει μια στοιχειώδη σχέση με την ιστορία δεν ξαφνιάζεται με αυτή την εξέλιξη. Απλώς εξεγείρεται με την αδυναμία της τάξης μας και πολύ περισσότερο των πολιτικών υποκειμένων που μιλούν στο όνομά της να συγκρατήσουν τα πιο στοιχειώδη από τη πρόσφατη ιστορία.
Στο βαθμό που η κοινωνική αριστερόστροφη δυναμική αρχίζει να εξαντλείται και ταυτόχρονα η νέα πραγματικότητα γίνεται μια νέα συνήθεια για τους καταπιεσμένους τότε κάθε αντεπαναστατική λύση έχει ανοιχτό το έδαφος για να επιβληθεί. Η μορφή που θα πάρει είναι ένα δευτερεύων ζήτημα. Σ’ αυτό το κλίμα οι προσδοκίες να εκφραστεί στην κάλπη η κοινωνική δυσαρέσκεια θα φέρει ακόμα μια απογοήτευση σε όσους τις περιμένουν. Αν ο κόσμος απογοητευτεί, αν θεωρήσει ότι αυτό ήταν, τότε ακόμα κι αυτά τα δημοσκοπικά ποσοστά που κάνουν ορισμένους να φαντάζονται τον διπλασιασμό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, θα αποδειχτούν στο τέλος μια φενάκη.

Πίσω από την πατριωτική αγανάκτηση έρχονται οι φασίστες

Ήδη μετά τις 12/2 την πρωτοβουλία την έχει ξανά το αστικό σύστημα. Η υπογραφή του Psi και η νέα δανειακή σύμβαση τους δίνει έναν επιπλέον αέρα. Στις 25 Μαρτίου αν φοβούνται κάτι δεν είναι την αριστερόστροφη διαμαρτυρία, αλλά την δυναμική παρουσία της άκρας δεξιάς που ακονίζει τα μαχαίρια (1) της και έχει κηρύξει για την μέρα αυτή πανστρατιά, επιδιώκοντας να κάνει μια επίδειξη δύναμης. Σε αυτό το στόχο κινητοποιούνται εκατοντάδες παρακρατικές, ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες. (2) Αν η αριστερά σκέφτεται να κάνει κάτι εκείνη τη μέρα, αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί στις γνωστές “αντιμνημονιακές” καταγγελίες, παριστάνοντας τη στρουθοκάμηλο με τα φασιστικά αποβράσματα που θα αλωνίζουν γύρω της. Η εποχή της αντιμνημονιακής ζύμωσης έχει πλέον τελειώσει. Τώρα σημασία έχει η λύση ή αν προτιμάει κανείς αλλιώς η κάθαρση. Σε αυτό την πρωτοβουλία την έχει η εθνικόφρων δεξιά. Όποιος θέλει να πετάξει αυγά στις 25 Μάρτη θα πρέπει να κοιτάξει ποιος είναι δίπλα του. Η αριστερά δεν μπορεί να εθελοτυφλεί πλέον.


Το μέτωπο πρέπει να ανοίξει μια και καλή με τους νοσταλγούς της χούντας και του Μεταξά. Μια ακόμα διακριτική παρουσία της αριστεράς (ως “δάσκαλοι, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, πλητώμενοι και γονείς”) στις παρελάσεις, και δίπλα τα φασιστόμουτρα να κατεβάζουν ανοιχτά και με τσαμπουκά το σύνολο του προγράμματός τους και να το επιβάλλουν σε κάθε μαϊντανό που θα βρίσκεται τριγύρω θα είναι μια τραγική ήττα για το κίνημα. Αν δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε στις 25, αν νοιώθουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ας μην είμαστε εκεί και ας ετοιμαστούμε για ότι μέχρι τώρα έχουμε αδιαφορήσει. Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αν τώρα υπάρχει αριστερά που νομίζει ότι όλο αυτό το πατριδομάνι των βλαμμένων που βλέπουν πολιτικούς και βγάζουν αφρούς, ενώ κάθονται σούζα μπροστά στο παπαδαριό, τους καραβανάδες και τους εφοπλιστές προέδρους των ΠΑΕ, ότι έχει να μοιραστεί κάποια αγωνία μαζί τους, τότε αυτή η αριστερά είναι άξια της τύχης που της επιφυλάσσει όλος αυτός ο υπόκοσμος.
Και τι θα γίνει τώρα θα πει κανείς. Θα αφήσουμε τον αντιμνημονιακό αγώνα στα χέρια των εθνοκάπηλων, και εμείς θα περιοριστούμε στον αντιφασιστικό αγώνα; Όχι βέβαια. Φυσικά δεν παραιτούμαστε από τον αντιμνημονιακό αγώνα. Όμως δεν θα τον μοιράσουμε και με κανένα καθίκι που βρίζει τη μεταπολίτευση για να φέρει τη χούντα και ταυτόχρονα πιστεύει ότι όποιος διαταράσσει την εθνική ομοψυχία δηλαδή οι αριστεροί, οι αναρχικοί και οι μετανάστες, άντε και μερικοί “πλουτοκράτες” και τοκογλύφοι” θα πρέπει να κρεμαστεί μαζί με τους 300 της βουλής στο γουδί. Και όποιος δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, απλώς έχει συνθηκολογήσει για να μην πούμε ότι έχει ήδη ανανήψει.

Ήρθε η ώρα η αριστερά να μιλήσει ανοιχτά, όσο τουλάχιστον μιλάνε και οι φασίστες. Ο κόσμος αυτή την ώρα θέλει ξεκάθαρες λύσεις και όχι μισόλογα. Η μεταπολίτευση και η αστική δημοκρατία ψυχορραγούν μαζί με την κρίση και την κατάρρευση της μεταπολεμικής καπιταλιστικής ισορροπίας. Δεν είναι δική μας δουλειά να σώσουμε τίποτα από αυτά. Ούτε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω. Δεν είμαστε νοσταλγοί αυτής της εποχής. Η αριστερά και το κίνημα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από θεσμούς που καταρρέουν ο ένας πίσω από τον άλλο. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη επιλογή των καπιταλιστών και των νέων πολιτικών τους κέντρων. Οι φασίστες που αναπτύσσονται στο έδαφος του εθνικισμού και του ρατσισμού μπαίνουν στη μάχη για να κάνουν ότι δεν μπορεί το επίσημο αστικό κράτος. Τα αντιμνημονικά και πατριωτικά παραμυθάκια τους είναι φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να τσακίσουν την αριστερά, τους αναρχικούς και ολόκληρο το κίνημα για να διαπραγματευτούν στη συνέχεια μια καλή θέση στην πυραμίδα της νέας τάξης πραγμάτων. Τα μαντρόσκυλα αυτά, αν η αριστερά θέλει να είναι και αύριο εδώ, πρέπει να συντριφτούν χωρίς κανένα έλεος και μαζί και όσοι τολμήσουν να συνδέσουν την τύχη τους μαζί τους.

Κ. Μαραγκός

Αναδημοσίευση από Avant Garde

29 σχόλια:

  1. Βασίλη θεωρώ απίστευτα υποκριτικό που αναδημοσιεύεις αυτή την ανάρτηση και με αυτό τον τίτλο.

    Κοίτα πρώτα τον εαυτό σου και δες που ήσουν την 28η Οκτωβρίου και θυμήσου αν μαζί μας ήταν και 2-3 από αυτούς που στο άρθρο περιγράφονται ως εθνικιστές κλπ...
    Και ακούστηκαν τότε φωνές σαν αυτές που περιγράφει το κείμενο, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι επιεικώς συκοφαντικό όσον αφορά στην εικόνα που δημιουργεί για τις διαμαρτυρίες την 28η Οκτωβρίου.

    Θα θελα τη γνώμη σου για το κείμενο (και για τον τίτλο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Γιώργη, το άρθρο δεν αναφέρεται στην διαδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο. Για ότι έγινε στον Άγιο έχω γράψει κείμενα, είχα συμμετοχή και θεωρώ ότι ο τρόπος που φερθήκαμε δεν έδωσε την ευκαιρία σε κανένα φασίστα να μας καπελώσει.
    Παρόλα αυτά το άρθρο, περιγράφωντας πραγματικά περιστατικά (θα δεις και βιντεάκια στην ανάρτηση του avant garde), προβλέπει ένα σχεδιασμό από τη πλευρά φασιστών. Φωνές τέτοιες υπάρχουν και στο τόπο μας που παραμένουν μειοψηφικές. Παρόλα αυτά σου επισημαίνω ότι με το να φωνάξει ο Αγιονικολιώτης ένα πολύ εύπεπτο σύνθημα που χωράει πολλές ερμηνείες, τύπου ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, αποπροσανατολίζει και γεννα όχι φυσικά απέχθεια προς τον αστικό πολιτικό κόσμο, αλλά προς την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα γενικώς. Αν δεν ανοίξουμε μέτωπο με αυτούς τους τύπους, αν φωνάζουμε δίπλα τους κι αν ακολουθούμε πρακτικές τους θα φτάσουμε όχι μόνο να ξεφτιλιστούμε πολιτικά, αλλά και να μπούμε σε θέση απολογούμενου. Σου θυμίζω ότι στην 28η Οκτωβρίου άλλοι απολογόταν κι όχι εμείς.
    ΑΡΑ. Δεν είπε κανείς να μην εκφραστεί η λαϊκή οργή. Αντίθετα μάλιστα. Πρέπει όμως να απομονώσουμε αυτούς τους κύκλους. Ακόμα κι αν σε αυτούς έχουν προσχωρήσει και απολιτίκ στοιχεία. Η εποχή της αθωότητας έχει τελειώσει. Το αυγό του φιδιού παραφιλάει. Έχουμε καθήκον να μην σφυρίζουμε αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι η αριστερα ηληθιοι..ειναι δικος σας δημιουργημα το ζεσταμα του αυγου πανηληθιοι..αλλα για ποιο αυγο μηλαμε?..αυτο εσπασε και το φιδι που θα σας καταπιει ερπει εδω και πολυ καιρο γυρω σας..Εσεις και η αντιλαικη σταση σας δημιουργησε αυτο το φαινομενο...Ποσο ακομα νομηζατε οτι θα εμενε αναπαντητη η ανθελληνικη σας σταση,η χολη που σταζετε σε καθετι Εθνικο,πατριωτηκο και το αναχωμα που στηνετε σε καθε πραγματικη λαικη αντισταση που δεν ειναι καπελωμενη απο σας...Πατατα συντροφοι τα κανατε..Ωστε τα πατριωτικα τραγουδια,το ..Μακεδονια ξακουστη..ειναι φασιστικα τραγουδακια?..ετσι?..το συμβολο μας ειναι για σας γαλανολευκα σημαιακια..ετσι συντροφοι?..Ετσι μπραβο..να τα λετε,να εκφραζεστε να εκδηλονωσαστε ωστε να μην μας αφηνετε κανενα ιχνος αμφιβολιας για το πιοι ειστε ..Ανθελληνικα μιασματα..τελειωσατε..Τωρα ειναι η ωρα του πραγματικου λαου..αυτου που εσεις χαραχτηρηζετε φασιστες μονο και μονο επειδη δεν ειναι κομουνιστες καπελωμενοι,επειδη πιστευουν σε ιδεες ,σε πατριδα σε Εθνος σε φυλη,..ιδεες που σε σας φερνουν αλεργια..Μεχρι εδω η ιεροτητα της ηληθιας αριστερης ιδεολογιας που για δεκαετιες ποτησε τα παντα,τηνπολιτικη,την παιδεια,τα διεφθαρμενα ΜΜε..ο λαος ξυπνησε και καταλαβε..καταλαβε οτι οχι μονο πολεματε το συστημα,αλλα ειστε το συστημα...αυτο που μας εφερε στη σημερινη κατασταση...γιαυτο ο κοσμος περνει με τις πετρες καθετι του θυμηζει την αθλια υποκρισια σας..βλεπε Νταλαρα..Ωστε ειμαστε μαντροσκυλα και θα μας συτντρηψετε..Ε ΑΝΤΕ λοιπον..αντε να τελειωνουμε με σας...αυτη η συγκρουση θαρθει ετσι κιαλιως...Η αστυνομια ανακοινωσε τοι τα τελευταια 12 χρονια μονο τα θυματα Ελληνων απο αλοδαπους ειναι γηρω στα 1400..το ειπαν και τα βοθροκαναλα σας..σφαγη..η διεθνιστικη σας σταση σε αντιθεση με τη λαικη βουληση ωθησε σαυτο το αποτελεσμα...η ιδεολογικη σας ασυλια τελειωσε συντροφια...το αιμα ζηταει εκδικηση...αυτη και μονο η σταση σας δηχνει τοι δεν εχετε καμια σχεση με την πραγματικοτητα και τον απλο λαο...εσεις συνεχηστε να βλεπετε φασιστομουτρα σε καθετι πατριωτικο...αυτο θα σας φερει πιο συντομα στον γκρεμο πανηληθιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς είσαι τόσο γελοίος που δεν είσαι καν επικίνδυνος... Το κείμενό σου θα μείνει στο "βυσσινόκηπο" ως αντιπροσωπευτικό δείγμα των όσων ευαγγελίζεσαι... Όσο πιο πολύ ξεμασκαρώνεσαι τόσο πιο αηδιαστικός φαίνεσαι.
    Καμαρώστε λεβεντιά, πολιτικό λόγο και αγάπη προς τον άνθρωπο.
    Οι ιδέες σου γεννήθηκαν στα σκοτεινά δάση της Βαυαρίας κι όχι στο φωτεινό σταυροδρόμι των πολιτισμών, που λέγεται Ελλάδα.
    Όσο για τον Νταλάρα σας τον χαρίζουμε. Τα αφεντικά που σας χρησιμοποιούν, είναι τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενω εσεις δειχνεται αγαπη στον ανθρωπο συντροφε...αλλες δυο γριουλες στο Ρεθυμνο επεσαν θυματα της ηληθιας διεθνιστικης σας ιδεολογιας..μουγκα μεγαλοι αλτρουιστες..Την Ελλαδα ,τωρα την θυμηθηκατε συντροφε??..μα εσυ δεν πηστευεις σε πατριδες σε εθνη και τετοια φασιστικα..οποτε μας βολευει?..αφηστε την Ελλαδα και μην την βαζετε στο στομα σας...τι θελετε?/..να την ρηξετε στα σκοταδια οπως τη βορεια Κορεα?..ειστε ξενο σωμα..δεν σας θελει και θα σας αποβαλει ητε με το καλο ητε με το ασχημο...Θα ακουτε ολο και συχνοτερα πατριωτικα τραγουδια..κια το Μακεδονια ξακουστη..θα βλεπετε πιο συχνα γαλανολευκα ,γιαυτο να αρχησετε να το συνηθηζετε συντροφια...χαραχτηρηζεται ενα ολοκληρο λαο φασιστομουτρα,και μηλας εσυ για πολιτικο λογο .γελειοι...Εσυ εχεις μηνει στα Σταλινηκα σκοταδια της Σηβηριας,και μηλας για σκοτεινα δαση της Βαβαριας?...Οσο θα καταρεει το σαπιο κατεστημενο της μεταπολητευσης,τοσο θα περνει καισας η κατηφορα συντροφια...Μην ψαχνετε φασιστες στον απλο Ελληνα..στους καθρεπτες σας κοιταχτητε...γελειοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα μας, για την οποία οι κομμουνιστές δώσανε το αίμα τους ώστε να παραμείνει λεύτερη από ναζιστές και γερμανοτσολιάδες, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια... Η Ελλάδα είναι ο λαός της και τα πολιτισμικά του έργα. Δεν είναι στο DNA το ζήτημα.
    Η ταυτότητα των Ελλήνων έχει να κάνει με κοινή γλώσσα, πολιτιστικές παραδόσεις την ιστορία και τον αυτοπροσδιορισμό κι όχι με όσα εσύ νομίζεις. Το ότι οι μισοί οπλαρχηγοί της επανάστασης του 21 ήταν αρβανίτες στη καταγωγή, διόλου δεν μας εμπόδισε να τους προσθέσουμε στο Πάνθεον της Ελληνικής επανάστασης. Αντίθετα κάποιους Έλληνες στη καταγωγή, (κοτσαμπάσηδες, προεστούς και προσκυνημένους), η Ελληνική ιστορία τους έχει πει προδότες του αγώνα του Ελληνισμού. Του εθνικοαπελευθερωτικού και κοινωνικού αγώνα του λαού, ενάντια στους Οθωμανούς καταπιεστές και τους Έλληνες συνεργάτες.
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ... ΤΙ ΜΠΡΑΪΜΗΣ, ΤΙ ΖΑΪΜΗΣ.
    Και σήμερα το αλβανόπουλο, το τσιγγανόπουλο ή το αφγανόπουλο που μαθαίνει ελληνικά και αγαπάει τον ελληνικό λαό, είναι περισσότερο Έλληνας από εσένα γνήσιε απόγονε του Βουκεφάλα, που είσαι ένας προπαγανδιστής του εθνοτικού κανιβαλλισμού, που ποτέ δεν ευδοκίμησε στον Ελληνικό πολυπολιτισμικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρβανιτες..καλα τοπες οχι Αλβανοι,..αν δεν ξερεις την διαφορα ψαξε μαθε την..Μαθε ακομα αν και νομηζω το ξερεις,οτι οι δυσμοιροι Ελληνες τραβηξαν χειροτερα απο τους Αλβανους παρα απο τους Τουρκους..Αλλα παμε στο τωρα...διαβασε τι εγηνε στον αγωνα Χειμαρας ,Αγ Σαραντα και θα καταλαβεις ποιους διακατεχει εθνικιστικο ντεληριο και απυθμενο μισος για τον Ελληνα..Οσο για τα αλαβανακια κλπ δεν τα ξερεις καλα συντροφε τα δεδομενα...Τραβα ρωτα τα Ελληνακια τι κοντρα υπαρχει στα σχολεια,τι ανθελληνισμος εκδηλωνετε σαυτες τις ηλικιες ακι ποσα απο αυτα εχουν εισχορησει στα ακρα λογω αυτης της καταστασης..δυστηχως..Αλλα δεν ηταν αυτο το θεμα μας..αυτο που με εξοργηζει και με φερνει σε αντιπαραθεση μαζι σου ειναι αυτο...Με ποιο δηκαιωμα με χαραχτιρηζεις φασιστομουτρο..εμενα και ενα ολκληρο λαο,με μονο κρητηριο οτι δεν ειμαστε κομουνιστες...ποιος σας εδωσε το δηκαιωμα να χρωματηζετε και να καπηλευεστε τον αγωνα ενος λαου..εργολαβια σας ειναι??
    Με ποιο δηκαιωμα λες ,πρεπει να συντρηψετε την αντιθετη γνωμη ακομα και αν ειναι απολιτικ ..αυτη ειναι Δημοκρατια για σας?..που ειναι η ελευθερη εκφραση ?..στα στενα ορια του Σταλινοφασισμου σας?...Με λες απογονο του Βουκεφαλα..καμαρι μου..ηταν ο συντροφος ενος Ελληνα στρατηλατη και οχι ενος σφαγεα των λαων οπως λεει η αριστερα...καλητερα απογονος του Βουκεφαλα,παρα του Σταλην ,του Τσαουσεσκου,του Αλια κλπ λουλουδιων του κομουνιστικου παραδεισου σας...Ποτε συντροφε ηταν πολυπολιτισμικος χωρος η Ελλαδα?...να σου πω εγω..μονο οταν ειχε υποστει εισβολη και κατοχη..οπως τωρα..και τον εισβολεα τον πολεμας μαζι και τους προδοτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχίζεις και γίνεσαι ξεκαρδιστικός.
    1) Άλλο αρβανίτες κι άλλο αλβανοί...Φσσστ μπόινγκ
    2)Φασίστας είναι όποιος πράττει και σκέφτεται σαν φασίστας κι όχι αυτός που αποδέχεται ή όχι το χαραχτηρισμό.
    3) Αν εγώ είμαι Ανθέλληνας ή όχι έλα να βάλουμε και οι δύο τα ονόματά μας, τις πράξεις μας και τις ιδέες μας κι ας ρωτήσουμε 100συμπατριώτες μας για να μας πουν ποιός είναι Έλληνας και ποιός όχι.
    4) Τα Αλβανάκια είπα που αγαπούν το λαό μας και μαθαίνουν τη γλώσσα μας είναι Έλληνες. Τα Αλβανάκια που μισούν το λαό μας είναι φασίστες, δηλαδή ότι κι εσύ.
    5) Συγνώμη αλλά ο Βουκεφάλας ήταν άλογο...
    κι όχι σύντροφος!!! Εκτός κι αν τους συντρόφους εσύ τους εννοείς με χαλινάρι
    6) Κάποιοι από όσους αναφέρεις σαν αρχηγούς μας (Αλία, Τσαουσέσκου) ήταν επικεφαλής κομμουνιστικών κομμάτων άλλων λαών. Ας απολογηθούν άλλοι για αυτούς. Γιατί κάποιοι από αυτούς πρόδωσαν το σοσιαλισμό, υπερασπιζόμενοι ένα εκφυλισμένο εργατικό κράτος. Για τον Στάλιν καταλαβαίνουμε το μίσος σου, αφού πήρε τα σώβρακα του αγαπημένου σου 3ου Ράιχ....
    Για Άρη Βελουχιώτη, Καπτα Γιώτη, Ζαχαριάδη, Μπελογιάννη και χιλιάδες άλλους Έλληνες κομμουνιστές έχεις να πεις τίποτα; Γιατί εγώ έχω να πω και για το Τσολάκογλου και για τον Εβερτ και για το Γλύξμποργκ το βασιλιά σου και για το Παπαντρέα. Όλοι τους είτε συνεργάστηκαν είτε δεν πολέμησαν τους Γερμανούς. Τόσο Έλληνες είστε ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΣΟ ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ,ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΤΕ " ΥΠΑΤΙΕΣ" ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΑΤΕ ΑΓΟΥΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ! χαχαχα ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΙΕΣΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ !!!!!!!!! ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΣΕΙΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ" ΖΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΡΑΓΑΝΕ! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΡΕΜΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ !!!! ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΣΑΣ .....ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εισαι για πολα γελια...μπροστα μου εχω μια σειρα με 13 τομους για τους Ελληνες..ενας τομος για τους βλαχους,για τους κρητες,για τους μακεδονες..κλπ κλπ..τελος ,τομος..Αρβανιτες..αδιαβαστο σε πιανω,εσενα αλανθαστο τερας μορφοσεως...τι νατα βαλουμε τα ονοματα μας διπλα διπλα...εγω στις σικε λυποθημιες δεν τα καταφερνω..εσεις ειστε επαγγελματιες του αθληματος..δεν σας πιανει κανεις..Για δειξε μου και μενα ΕΝΑ αλβανακι που αγαπα την Ελλαδα..δειξε μου ΕΝΑ,που αν το ρωτησεις πως νοιωθει θα σου πει Ελληνας...ονειρευεσαι συντροφε??..Ποιος σου ειπε ,κομουνιστη,οτι αν δεν εισαι αριστερος εισαι οποσδηποτε θιασοτης του Τσολακογλου του Εβερτ και του Παπανδρεα??...Και πως βαζεις τον Αρη με τον Ζαχαριαδη διπλα διπλα?..δεν ξερεις οτι αυτος εφαγε τον Αρη,γιατι το παληκαρι καταλαβε τη βρωμια σας,και οτι πολεμουσε να διωξει Γερμανους και εγγλεζους,την ωρα που τα συντροφια σας σχεδιαζαν να φερουν χειροτερη πανουκλα στην χωρα?...αυτα τα ειπε ο συντροφος Θεωδορακης..αδιαβαστος συντροφε...Παντως σε ευχαριστω για την πληροφορια οτι ο βουκεφαλας ηταν αλογο,δεν τοξερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κόσμος ξύπνησε, η μάνα του Στάλιν είναι πάλι γκαστρωμένη και τα γκουλάγκ άνοιξαν και σας περιμένουν.
    Νομίζετε ότι είμαστε κουλτουριάρηδες, αριστεριστές, αναρχοχαρούμενοι κλπ. Θα σας απογοητεύσουμε. Είμαστε απλά άνθρωποι με χιούμορ που θα σας βάλουν να ξεσκατίζετε τα γερόντια των τσιγγάνων, θα μαζεύετε σε δωδεκάωρες βάρδιες τις φράουλες των ινδοπακιστανών και θα χτίζετε τους παρθενώνες του σοσιαλισμού χωρίς μέτρα ασφαλείας και χωρίς βαρέα και ανθυγειινά. Έτσι για να δείτε τι τράβηξε από εσάς η ανθρωπότητα. Κι ίσως τότε το μόνο που θα σας νοιάζει, είναι να διεκδικήσετε δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την αξιοπρεπή ζωή. Κι έτσι ίσως μια μέρα να ξαναμπείτε εθελοντικά στην κατηγορία του ανθρώπινου είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά ανώνυμε με τα μικρά γράμματα, δε φταις εσύ. Τα βιβλία που διαβάζεις φταίνε. Μην αγοράζεις από τα αζήτητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόσεξε και τα νεφελείμ... προκαλούν σικέ λιποθυμίες. Για τις κανονικές χρειάζεται να βρίσκεσαι και σε καμιά πλατεία και να ζμπρώχνεσαι με τους ασφαλίτες. Και ειδικά επειδή θα κατέβεις όπως λες στις 25 του Μάρτη πρόσεξε μην έρθει από πίσω σου αυτό το τέρας ο ΜανουσοΓιώργης. Σου έχω λιποθυμία σίγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. με ξερεις και μηλας για το τερας το Μανουσογιωργη?...απειλες τωρα συντροφια??..να μου τονε φερεις και θα δουμε ποιος θα λυποθυμησει..και που ξερεις εσυ για αγω νες για αξιοπρεπη εργασια?..εκανες εργατης ποτε?/...αστα για μας αυτα που τα ζουμε καθημερινα συντροφε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε πληροφορώ ότι και εργάτης έχω κάνει στη Πάτρα και με εργάτες έχω κατέβει στους δρόμους. Όσο για το ΜανουσοΓιώργη δεν στο είπα για απειλή βρε. Απλά ήταν το θηρίο που βρέθηκε πίσω μου να ζμπρώχνει (στην ίδια κατεύθυνση)...
    Προσπάθησε να τον αποφύγεις. Θα σε σκάσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελα ρε Βασιλη που εκανες και εργατης...θακανες καμποσα μεροκαματα οταν εισουν φοιτητης και κατι εγηνε...αστο ρε φιλε..κατι ειναι κι αυτο βεβαια,πηρες μια ιδεα...τον αγωνα ομως για αξιοπρεπη εργασια αστον σε μας που ακομα εχουμε αφεντικα,ακομα βιωνουμε την καταπιεση,την αδικια,την ανασφαλεια χωρις μαλιστα να εχουμε γληψει κανενα κερατα να μας χωσει καπου,οπως πολλα απο τα συντροφια σου...Παντως αποτι βλεπω,συμφωνα με την εμφανηση του Μανουσογιωργη,..πρεπει να καλοπερνατε ,να καλοτρωτε εκει στα αριστερα συντροφοι...μηπως ν αλλαξω στρατοπεδο?..Μην με παρεξηγησεις παλη...δεν εχω ρατσιστικες τασεις απεναντι στην εμφανηση κανενος...μια πλακιτσα καναμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο συνομιλητής σου Βασίλη είναι τόσο ατρόμητος που γράφει:
    με ξερεις και μηλας για το τερας το Μανουσογιωργη?...απειλες τωρα συντροφια??..να μου τονε φερεις και θα δουμε ποιος θα λυποθυμησει...

    Είναι λοιπόν τόσο ατρόμητος ...που δεν τολμά να γράψει το όνομα του!

    Βεβαίως για τους δικούς σου Βασίλη χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου, δηλώνω βαθύτατα προσβεβλημένος και ...θα τα πούμε την 25η Μαρτίου (γράψε γύρος δεύτερος)!

    Δεν ξέρω αν ο ανώνυμος συνομιλητής είναι ντόπιος, βλέπω πάντως ότι η επιχειρηματολογία του ταυτίζεται με την επιχειρηματολογία γνωστών κυβερνητικών στελεχών (ΠΑΣΟΚ ΝΔ) της περιοχής μας που θεωρούν ότι για τα δεινά της χώρας είναι υπεύθυνη ...η αριστερά.

    Μέχρι τις εκλογές έχουμε να ακούσουμε πολλά τέτοια επιχειρήματα και από τους σαμαρικούς και από τους βενιζελικούς, και από τέτοιους ανώνυμους φασιστοκυβερνητικούς.

    Με τέτοιες απόψεις ανώνυμε, σου ταιριάζει την 25 η Μαρτίου να πας να κάτσεις δίπλα με τους καρχιμακοπλακιωτακικούς επισήμους, με τους οποίους οι απόψεις σας ταυτίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συντροφε Μανουσογιωργη,μη με προκαλεις...το οτι ειμαι ανονυμος,για προσωπηκους καθαρα λογους,δεν σημενει ατολμια...Για να σου απαληνω την περιεργεια ,σου δηλονω οτι ειμαι γεννημα θρεμα Αγιονικολιοτης...εσυ απο που εισαι....,οτι δεν εχω καμια σχεση με κοματα και το μονο που σου επιτρεπω να μου προσαψεις ειναι φανατικος Ελληνας ,φανατικος πατριωτης...τιποτα αλλο...Δεν ειπα πουθενα οτι για τα δεινα μας φταιει μονο η αριστερα αλλα οτι με την αποληθωμενη ιδεολογια της και με την ανοχη της σε πολλα φαινομενα καταστροφικα,διαλυτικα για την κοινωνια και την Εθνικη συνοχη,εχει συνενοχη σε μεγαλο βαθμο...το οτι δεν κυβερνησε ποτε δεν την απαλασει των ευθηνων της....ευκολα κολας νταμπελιτσες συντροφε...το νταμπελακι του φασιστα τοχετε ετοιμο ανα πασα στιγμη να το κολησετε στον οποιονδηποτε...Να συνηθησεις συντροφε την αμφισβητηση γιατι οπως προειπα η ιεροτητα της ιδεολογια σας και η ασυλια που ειχατε καρπωθει μεταπολιτευτικα,τελειωσε...Ν ασυνηθησεις στο οτι ο κοσμος ξυπνησε και οταν θα λεει για λαο,δεν θα ενοει αποκλειστικα το λαο της αριστερας...οταν θα λεει εργατικη ταξη δεν θα ενοει ετσιθελικα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ...μια πατατα συντροφε εκανε τα αποκαλυπτηρια σας...καταλαβε και πειστηκε ο ΛΑΟΣ ποιοι πραγματικα ειστε καιπως ενοειτε τους λαικους αγωνες...Εγω διπλα στους Καρχιμοπλακιωτακεους δεν θαμαι...εσυ που θασαι απεναντι πεζοντας με τον συνηθησμενο θιασο το αγωιστικος σας θεατρο,προσεξε μη πλακωσεις κανενα συντροφο παλη...εχει πολλους που πιστευουν οτι ειναι σικε η παρασταση....δεν σας πιστευει κανεις πια συντροφε..δεν τοχεις καταλαβει??...αλλα ποτε εκανε αυτοκριτικη η αριστερα για να κανει τωρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1) Για σένα εθνική συνοχή είναι "ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ" με τους όρους που βάζει πάντα η τάξη των αφεντικών και πάντα με τη δικαιολογία της σωτηρίας της πατρίδος... Όταν σου λέω ότι είσαι κολαούζος των αφεντικών νευριάζεις.
    2) Μην μας πεις το όνομά σου. Πες μας μόνο σε ποιο αγώνα κατέβηκες και με ποιό πολιτικό πλαίσιο.
    3) Ο ΜανουσοΓιώργης δεν είναι ΠΑΜΕ. Άσε που για το κίνημα της πατάτας διαφωνεί με το ΚΚΕ. Αλλά έλα που είναι συνεπής στους αγώνες και τον αγαπάω κάργα. Τώρα βέβαια που θα σε δει να συμφωνείς μαζί του για την πατάτα... μπορεί να έλθει ακόμα πιο κοντά στις θέσεις μου. Οπόταν σε ευχαριστώ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρακαλω Βασιλη,παρακαλω...σουκανα κ ενα καλο...Ωστε αυτο καταλαβες οτι ενοω εθνικη συνοχη,..οτι θες καταλαβαινεις..ενω εσεις πως το ενοειτε?...Τωρα αγωνηζετε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ...οι υποληποι σκαστε...????..Ακου συντροφε..Οταν εσυ πηνεις καφεδακι στου Μαγουλιανου ενω αλλος ανοιγει την επιχειρηση σου για σενα,εγω ηδη ειμαι στο κοκινο με την ψυχη στο στομα...ξερεις γιατι?...γιατι εχω πολλα αφεντικα πανω απο το κεφαλι μου,κατι που εσυ εχεις δεκαετιες να νοιωσεις ...Δεν δηκαιουσε να ομηλεις λοιπον ουτε να εκπροσωπεις εμενα τον εργατη...Δεν ξερεις ουτε νοιωθεις τι εστι εργατης..Και μονο που δηλωνεις διεθνιστης ακυρωνεις καθε εκπροσωπηση σου στον αληθινο εργατικο αγωνα του Ελληνα εργαζομενου...Να τον αγαπας τον Μανουσογιωργη...αυτος τουλαχιστον φενετε να μην εχει παρωπηδες...Τι να σου πω ρε φιλε...ξερω οτι εισαι κατα τα αλλα καλο παιδι και δεν μευχαρηστει η αντιπαραθεση μαζι σου..σηγουρα ειναι ιδεολογικη αντιπαραθεση και οχι επι προσωπικου...αλλα δεν νομηζεις οτι πρεπει να ακουγετε και η αλλη αποψη...γηνετε να με λες κολαουζο των αφεντηκων και να μην αντηδρω?..παντου βλεπεις κεφαλαιοκρατια ,ακομα και μεσα στην εργατικη ταξη??...αυτη ειναι η κριση σας??...Ξυπνα γιατι ο εχθρος ειναι κοινος και για μενα απο δω και για σενα απο την αλλη μπαντα...Ο ιδεολογικος διαχωρησμος ειναι οτι καλητερο γιαυτους...θα το καταλαβεις καποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαθε και κατι αλλο...γηνωντε και αγωνες χωρις να ανηκεις σε καποιο πολιτικο πλαισιο..ΜΑΝΤΡΙ..θα τολεγα εγω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ε μαθε και το αλλο...αλλα δυο γεροντακια στο Ηρακλειο ,θυματα της ηληθιας και επικυνδηνης διεθνιστικης ιδεολογια σας...να τη χερεσαι συντροφε την πολυπολιτισμικοτητα σου...Οσο θα υπαρχουν τετοια γεγονοτα,που θα υπαρχουν καθημερινα ετσι κι αλιως,τοσο θα μεγαλωνει το μισος μου ...Οσο θα σφαζωντε γριουλες στο βομο της πιο επικυνδηνης ,αντεθνικης,αντιλαικης ιδεολογια σας αλλο τοσο θα βαθαινει το ρηγμα αναμεσα μας...Οσο θα συνεχηζετε αυτο και δεν αλλαξει καποτε εγω θα ειμαι ορκησμενος εχθρος ,και των πυθηκομουρηδων προστατευομενων σας αλλα και του δικου σας συναφιου...Και μην τολμησεις να πεις οτι ειμαι μειοψηφια,γιατι το συνολο του λαου ...οχι του λαου της αριστερας...ειναι πλεον απεναντι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτή είναι η μια ανάγνωση του αστυνομικού δελτίου. Δεν ξέρω αν έχει βρεθεί ο εγκληματίας της μιας δολοφονίας που εγώ μπόρεσα διαδικτυακά να εντοπίσω. Άρα δεν ξέρουμε την εθνικότητα του εγκληματία.

    Άκου όμως μια άλλη ανάγνωση του αστυνομικού δελτίου: Ανθρωπόμορφο τέρας αγνώστου προελεύσεως, αλλά με γνωστές τις ρίζες διαπαιδαγώγησής του... Δηλαδή να εκτιμά ότι το σαρκίον του, είναι ανώτερο από όλες τις άλλες υπάρξεις... και δει τις πιο αδύνατες, και άρα να έχει λόγο και για το δικαίωμα επί της ζωής τους.
    Άρα ο εγκληματίας είναι ΝΕΟΝΑΖΙ, άγνωστης εθνικής προέλευσης αλλά σίγουρης ιδεολογικής αφετηρίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. και την προηγουμενη φορα τα ιδια ελεγες και ομως ηταν αλοδαπος....θες να βαλουμε στοιχημα και αυτη τη φορα τι εθνικοτητας ειναι?...Δηλαδη οι πολιτες της επισκοπης που δηλωσαν οτι θα παρουν το νομο στα χερια τους ειναι νεοναζι??....τ ειν αυτα ρε συντροφε?..Ελα στα συγκαλα σου και δες την πραγματικοτητα καταματα...Δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι με αυτα τα ταμπελακια απομακρηνεστε απο τον κοσμο και το μονο που καταφερνετε ειναι να αυτοανερηστε??...εχεις καταλαβει σε τι καιρους ζουμε?...Σε βεβαιονω λοιπον μεγα αλτρουιστη οτι ειναι απανθρωπο να μην νοιωθεις τον πονο και την τραγικοτητα τετοιων γεγονοτων...Η διεθνιστικη σας σταση δεν ειναι μονο ηληθια και ανευθηνη,αλλα και επικυνδηνη πλεον...Τωρα δεν καταλαβα καλα ?...για ποιον εγκληματια μηλας τοι ειναι νεοναζι?...τον αλοδαπο,αν ειναι?...Αν ενοεις κατι τετοιο,να κλαψω η να γελασω συντροφε...δεν ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αυτα να πας στην επισκοπη να τα πεις...ξερεις εκει που σφαξανε τα αλοδαπα ΣΟΥ τη γριουλα...εκει στους φασιστες κατοικους να πας να πουλησεις τη θεωρια σου...οχι σε μενα...τοτε θα δεις τι θα πει κλαμα συντροφε...αντε τραβα αν εχεις κοτσια..τραβα να τους πεις το ηληθιοι οτι φταιει η κοινωνικη παθογενεια....αντε συντροφε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112837987#
    Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρεύεσαι... Πραγματικά (σε) λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ενω η Ελλαδα που εφτιαξε η μεταπολητευση με υλικο την αριστερη ιδεολογια,ειναι χαρμα οφθαλμων...Εγω ονειρευωμαι την Ελλαδα που εζησα που ηξερα και που μεγαλωσα...οχι το διεθνιστικο επικυνδηνο μπουρδελο που την καταντησατε...αν ενημερωνεσε ,προσεξε που ολοι τωρα νοιαζωντε για την λαθρομεταναστευση και την εγκληματικοτητα...ολοι εκτος την αριστερα..γιαυτους δεν υπαρχει...Συντροφε..τα αλοδαπα σου πρεπει να φυγουν και θα φυγουν...να εισαι σηγουρος γιαυτο...δεν παει αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τον εαυτο σου να λυπασαι συντροφε...οταν θα ξυπνησεις και συ και θα μηλας για εφηβηκες μαλακιες οπως ο συντροφος Κουνδουρος...θ αξυπνησεις μονο αν το βρεις εσυ ο ιδιος,η αν συμβει το ιδιο οπως στην γριουλα,στην οικογενεια σου...στη μανα σου στον πατερα σου στην γυναικα σου...Τοτε να δω τι θα λες...δεν στο ευχωμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή