Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τελικά θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει;

Άλλοι καλοπροαίρετα από γνήσιο ενδιαφέρον, κι άλλοι κακοπροαίρετα αφού δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί σε 3 αράδες η διαφορετική αντίληψη των κομμουνιστών για την εξουσία, μας ρωτάνε:
Ποια θα είναι η τύχη της ψήφου τους μετά τις κάλπες, αν το ΚΚΕ πάρει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.
Αφετηριακά είναι πολύ αισιόδοξο, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του λαού, δεν θεωρεί πια ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια απλή ψήφος διαμαρτυρίας. Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού αρχίζει να ψάχνει την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. Αναζητά απάντηση και σε νέα ερωτήματα όπως:
Υπάρχει προοπτική για τον ελληνικό λαό και τη χώρα, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Υπάρχει η δυνατότητα οικοδόμησης σοσιαλισμού και στη χώρα μας και με τι κόστος;
Ας παραδεχτούμε, ότι τέτοια ερωτήματα, πριν από 3 μόλις χρόνια θα ήταν αδιανόητα. Στα 3 τελευταία χρόνια όμως έγιναν πολλά. Καταρχήν η καπιταλιστική οικονομία πέρασε σε οξύτατη φάση κρίσης. Για να συνεχίσει το καπιταλιστικό σύστημα να παράγει μελλοντικά κέρδη, έπρεπε μαζί με μέρος του κεφαλαίου (βλέπε ομόλογα), να κουρέψει κοινωνικά δικαιώματα, να οδηγήσει σε οικονομική χρεοκοπία την τεράστια εργαζόμενη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και να εκτινάξει την ανεργία στο 20%.
Έτσι όμως εκατομμύρια εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ότι το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που εξυπηρετεί την αναπαραγωγή των κερδών της πλουτοκρατίας, είναι ο πραγματικός εχθρός.
Η αλήθεια είναι ότι δεν άλλαξαν μόνο οι αντικειμενικές συνθήκες. Στη πολιτική ωρίμανση του Ελληνικού λαού, ρόλο έπαιξε και η πολιτική γραμμή του ΚΚΕ και η σταθερή στάση του στο πλευρό της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Είχε ανάγκη ο εργαζόμενος λαός από μια πολιτική δύναμη που να στέκεται δίπλα του και να τραβάει προς τη μπάντα του το σχοινί της ταξικής πάλης. Χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς καμμία πρόσοδο από το χωράφι ή το μικρομάγαζο, χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών και φόρων, χωρίς πλέγμα κοινωνικής προστασίας, ο εργαζόμενος λαός αναζητά ένα πολιτικό στήριγμα. 
Η αντιπαθητική νομενκλατούρα των Βρυξελλών, τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα εξαπτέρυγά τους, προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα σήμερα τραβάει. .. Το εκμεταλλευτικό σύστημα προσπαθεί να φορτώσει τη δικιά του βρωμιά, στο... DNA του νεοέλληνα. Τον παρουσιάζει σαν καλοπερασάκια, τεμπέλη, εγωιστή, ζαμανφουτίστα, με έφεση στη διαφθορά κι άλλα τόσα... κοσμητικά που πλησιάζουν στα όρια του ρατσισμού.
Το ΚΚΕ προειδοποιούσε τόσα χρόνια ότι ο εχθρός, αυτός που πραγματικά φταίει, είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός, η αντικοινωνική και άναρχη φύση του. Ο καπιταλισμός άλλωστε δεν έχει μόνο οικονομική επικυριαρχία επί των εργαζομένων. Έχει και ιδεολογική επικυριαρχία. Η κυρίαρχη ιδεολογία που περνά μέσα από σχολειά, από θεσμούς και τηλεοράσεις, έχει για βασικό πυρήνα της, το "ζήσε εσύ κι άσε τους άλλους να πεθάνουν". Αυτή η ιδεολογία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και κουβαλάει μαζί τη σάπια μυρωδιά της. Αυτή η ιδεολογία ως άρχουσα, επηρεάζει την συνείδηση της εργατικής τάξης και των μικροαστικών στρωμάτων του χωριού και της πόλης. Στο βαθμό λοιπόν που κάποιοι πίστεψαν, επηρεάστηκαν, ανέχτηκαν, χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιήθηκαν από την προπαγάνδα της αστικής ιδεολογίας, έχουν μερίδιο ευθύνης. Αλλά αυτή η παραδοχή δεν δικαιολογεί τους ανθρώπους της εξουσίας τύπου Θόδωρου Πάγκαλου, να κουνάνε το δάχτυλο σε ένα ολόκληρο λαό. Είναι σα να έστειλαν ένα φαντάρο σε πόλεμο και σήμερα τον κατηγορούν γιατί σκότωσε...

Σήμερα, το ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, είναι ένα ακόμα ιδεολόγημα της άρχουσας τάξης που χρησιμοποιείται ενάντια στον ελληνικό λαό. Για δύο λόγους. Αφενός για να μουδιάζει τις λαϊκές αντιδράσεις  και αφετέρου για να καλύψει τη βασική αιτία της κρίσης. Ότι δηλαδή ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
 Πολύς κόσμος σήμερα, αναγνωρίζει ότι το ΚΚΕ έλεγε την αλήθεια ακόμα κι όταν μέσα στο κλίμα μιας γενικευμένης προπαγανδιστικής ευφορίας, ο λόγος του ακουγόταν παράταιρος κι αιρετικός, .
Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα:
  •  για τη συνθήκη του Μάαστριχτ και την πλήρη υποταγή μας στους μηχανισμούς της κερδοφορίας του κεφαλαίου,
  •  για τον αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε. ως ιμπεριαλιστικού μηχανισμού, 
  • για την συμμετοχή μας σε εγκληματικές επεμβάσεις εναντίον άλλων λαών σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη και αλλού ώστε να μοιραστούν σφαίρες επιρροής, αγορές και επενδυτικά σχέδια των ευρωμονοπωλίων
  • για τη λευκή βίβλο που επέστρεφε σταδιακά την εργατική τάξη, στον εργασιακό μεσαίωνα
  •  για τον ξεπουλημένο στην αστική τάξη εργοδοτικό συνδικαλισμό,
  • για τον κίνδυνο από τη δημιουργία διασπαστικών μηχανισμών δήθεν θιγμένων-αγανακτισμένων πολιτών, όποτε ένα κομμάτι εργαζομένων τολμούσε να αγωνιστεί 
  •  για την απόλυτη ταύτιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ως κόμματα της αστικής τάξης,
  •  για την κοινή αγροτική πολιτική και τις επιδοτήσεις που απαξίωναν την ίδια τη παραγωγή,
  • την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους Ευρωενωσιακούς οικονομικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς θεσμούς
  • για τα περίφημα ευρωπαϊκά κονδύλια που χρύσωναν το χάπι και εξαγόραζαν συνειδήσεις
  • για την εκχώρηση νευραλγικών τομέων της οικονομίας (λιμάνια, αεροδρόμια, επικοινωνίες, συγκοινωνίες, ενέργεια, ορυκτό πλούτο) στις αδηφάγες ορέξεις ξένων επιχειρηματικών ομίλων
  • για το ρόλο των τραπεζών και του χρηματιστηρίου 
  • για τα καταναλωτικά πρότυπα  και την ευτελή επιρροή τους στα θέματα συνείδησης
  • για την καλλιέργεια της αυταπάτης ότι στο καπιταλισμό μπορεί κάποιος να κερδίζει χωρίς να δουλεύει
  • για το βρώμικο ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της διαπλοκής τους με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και των κομμάτων εξουσίας
  • για τη πελατειακή σχέση που διαμορφώθηκε μεταξύ του πελάτη-ψηφοφόρου και του βολευτή-αντιπροσώπου
  • για την υποχρηματοδότηση, σταδιακή διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημοσίων συστημάτων υγείας, παιδείας και πρόνοιας.
Όλες αυτές οι εύστοχες προειδοποιήσεις, (για την αμφισβήτηση των οποίων, η προπαγάνδα της άρχουσας τάξης αρκούσε να πετάξει ένα λίβελο περί αναχρονιστικής και ξεπερασμένης αντίληψης του ΚΚΕ) τώρα αποτελούν το πιο δυνατό χαρτί του ΚΚΕ για να πείσει για την αλήθεια και του άλλου δρόμου που προτείνει. Του δρόμου της ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω, ο κόσμος αναζητά απαντήσεις από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Στο ερώτημα λοιπόν, αν το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει, αναδημοσιεύω μιαν απάντηση από τον ιστότοπο http://taxikiantepithesi.blogspot.com/ 
από όπου πήρα και το σχετικό βίντεο:

 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου