Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Τούτη η σχολική χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Τούτες τις κρίσιμες ώρες, οι εκπαιδευτικοί έχουμε σημαντικές ευθύνες! Ζούμε και αναπνέουμε ανάμεσα σε παιδιά, που υποφέρουν.
Πώς να κάνεις μάθημα, όταν το παιδί δεν έχει να φάει και δεν έχει ρεύμα στο σπίτι;Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό τους και όλο το σχολείο σαν μια γροθιά, να παλέψουμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης, ώστε:
 •  Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργά των σχολείων.
 •  Να αποκτήσουν όλα τα παιδιά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να εμβολιαστούν
 •  Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα στο σχολείο
 •  Να μην υπάρχει μαθητής χωρίς ρεύμα
 •  Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί.
 • Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
 •  Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία.
 •  Δωρεάν διαμονή των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών σε υπενοικιαζόμενα ξενοδοχεία ή επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του
 •  Δωρεάν μετακίνηση τις ώρες μετακίνησης προς και από το σχολείο. Έκπτωση στα μεταφορικά μέσα, όπως ΚΤΕΛ, ΟΣΕ κλπ…
 •  Επίδομα θέρμανσης για όσους νοικιάζουν σπίτι
Μην εμπιστεύεσαι τη φιλανθρωπία της εκκλησίας, των ΜΚΟ και των δήμων. Θέλουν το λαό ζητιάνο, την ίδια ώρα που συμφωνούν και υλοποιούν την πολιτική που μας εξαθλιώνει. Να πάρουμε οι εργαζόμενοι και τα σωματεία πρωτοβουλίες και μέτρα αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν και παράλληλα να οργανώσουμε τον αγώνα, για την ικανοποίηση των αιτημάτων, για ριζικές λύσεις, για όλα τα παιδιά.
Κανείς μόνος του. Αλληλεγγύη παντού!
Πάρε τώρα την υπόθεση στα χέρια σου. Ενεργοποιήσου στο σωματείο σου, στο Σύλλογό σου ή στην ΕΛΜΕ, πάρε μέρος στις Γ.Σ. και στους αγώνες. Έλα δίπλα στο ΠΑΜΕ.
Με οργανωμένο αγώνα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε! Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Πού θα πάει πια αυτή κατάσταση; Υπάρχει διέξοδος; Τι μπορεί να γίνει;
Η αντιλαϊκή επίθεση δυναμώνει καθημερινά, Τα μέτρα που πάρθηκαν και αυτά που σχεδιάζονται δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Θα μείνουν. Ακόμα και όταν ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση.
Οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά οδηγούνται στην εξαθλίωση, στη χρεοκοπία, προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, να σωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι πλέον εκρηκτικά. Οι μεταφορές των μαθητών είναι ακόμα στον «αέρα», στα ταμεία των σχολείων «δεν υπάρχει μία», ούτε για αγορά πετρελαίου. Οι διορισμοί σχεδόν μηδενικοί και τα κενά στα σχολεία χιλιάδες. Μαθητές μας έρχονται ατάιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς εμβόλια.
Οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα. Από πάνω σχεδιάζουν και την αύξηση του ωραρίου, ενώ προωθούν και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών για να προσαρμόσουν πιο αποφασιστικά την παιδεία στις ανάγκες της αγοράς, για να τσακίσουν εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, να προχωρήσουν σε απολύσεις.
Η φοροληστεία εντείνεται οδηγώντας σε εξαθλίωση πλατύτερα λαϊκά στρώματα. Μισθοί και συντάξεις τσακίζονται! Από 1/9 μένουμε πάλι χωρίς φάρμακα και γιατρούς.
Λένε ψέματα ότι τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος. Την ίδια ώρα που πίνουν το αίμα του λαού, την ίδια ώρα που λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, προχωρούν σε νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα με ζωή και δουλειά χωρίς δικαιώματα!
Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε συνάδελφο :
 •  Ως πότε θα κάνουμε θυσίες για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και των δανειστών, χωρίς να υπάρχει καμιά προοπτική για το λαό;
 •  Αξίζει μια ζωή μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, την ίδια ώρα που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις να ζήσουμε πολύ καλύτερα, χωρίς ανεργία και μιζέρια;
 •  Διαχείριση της κρίσης, μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και με στόχο να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Ή φιλολαϊκή ανάπτυξη, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του και με στόχο να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες μας;
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Τώρα έχεις πείρα! Αποδείχτηκε ότι η Ε.Ε. είναι μια λυκοσυμμαχία. Σκοτώνονται για το ποιος θα πληρώσει την κρίση και την ίδια ώρα επιτίθενται ενωμένοι σαν ύαινες στους λαούς. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που εξωραΐζουν την Ε.Ε., που μιλούσαν για άλλο αέρα, είναι δυνάμεις εχθρικές για το λαό, εξαπατούν συνειδητά.
Καμιά μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, είτε «δεξιά», είτε «αριστερή», καμιά επαναδιαπραγμάτευση με τους δυνάστες του λαού, δεν μπορεί να φέρει φιλολαϊκό αποτέλεσμα. Ούτε καν ανακούφιση. Δεν υπάρχει προοπτική για το λαό, μέσα στο στόμα του λύκου, τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. κι όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των τραπεζιτών και των βιομηχάνων!
Πρέπει να τραβήξουμε μπροστά! Τέρμα πια στις θυσίες μας για τα μεγάλα συμφέροντα!
Να μη περάσουν τα νέα μέτρα σφαγής. Ο λαός πρέπει να δώσει περήφανη απάντηση, με Πανεργατική Απεργία, που θα τους κόψει τη φόρα!
Κάθε εργαζόμενος, κάθε συνδικάτο έχει συμφέρον να παλέψει ώστε να μπει τέρμα στα μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις, για αποδέσμευση από την Ε.Ε., για μονομερής διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου