Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια λαϊκής διεκδίκησης κι όχι ύποπτης φιλανθρωπίαςΝΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα:  Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στους Δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα σε όλους τους μαθητές.
Ένα ακόμα κρούσμα λιποθυμίας μαθητή από ασιτία, στη Θεσσαλονίκη, ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Ένας μαθητής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών λιποθύμησε την ώρα του μαθήματος και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς τα φαινόμενα υποσιτισμού και λιποθυμιών μαθητών, αναδείχνοντας με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τα περιστατικά αυτά εμφανίζονται σε σχολεία όπου κατά κύριο λόγο φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών.
Το πρόβλημα όμως του υποσιτισμού των μαθητών δεν μπορεί να λυθεί μέσω του εθελοντισμού, της εκκλησίας, των Μ.Κ.Ο. ή των όποιων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να εγκριθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων.


Οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε.
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου