Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η ΚΝΕ Αγίου Νικολάου τιμά τα 68 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη






Εκδήλωση την Πέμπτη 9 Μάη στις 7μμ στο 3ο όροφο του REX

Εμπνεόμαστε

Από την Κόκκινη Σημαία που ύψωσε στο Ράιχσταγκ ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο, εξοντώνοντας το ναζιστικό τέρας, από την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή των δυνάμεων του φασισμού.

Από την ΕΑΜική Αντίσταση στην τριπλή κατοχή απο το γερμανοϊταλικό – βουλγαρικό φασισμό και τους ντόπιους συνεργάτες τουςς, της οποίας καθοδηγητική δύναμη, οργανωτής και κύριος αιμοδότης της ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Τιμάμε τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών σε όλο τον κόσμο που δε δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους.

Ο κομμουνισμός έδειξε και έτσι την ανωτερότητά του, άνοιξε το δρόμο σε λαϊκά κινήματα να επιβάλλουν στις χώρες τους άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Διδασκόμαστε

Η επιχείρηση της ΕΕ, της αστικής τάξης και των κομμάτων της να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να συκοφαντήσουν τους κομμουνιστές και τη Σοβιετική Ένωση, για να αθωώσουν τον καπιταλισμό δεν πρέπει να περάσει.

Ο φασισμός είναι μια μορφή άσκησης της εξουσίας των μονοπωλίων. Γεννιέται από τα σπλάχνα του καπιταλισμού που σαπίζει, όπως οι κρίσεις και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Οδηγούνται σ αυτούς για να ξεπεράσουν τις κρίσεις τους και για να ξαναμοιράσουν τον κόσμο. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα αυτών των αντιθέσεων, που οξύνθηκαν στη μεγάλη καπιταλιστική οικονομική κρίση του 1929- 1933 και κατόπιν ςτη νέα κρίση του 1937- 1939, ενώ ταυτόχρονα επιδίωκαν το τσάκισμα του πρώτου ωοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης.

Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε !

Αξιοποιούμε την ιστορική πείρα, βγάζουμε συμπεράσματα σήμερα που η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και το σύστημα αξιοποιεί την εθνικοσοσιαλιστική Χρυσή Αυγή για το χτύπημα του εργατικού- λαϊκού κινήματος.

Ξεσκαπάζουμε, απομονώνουμε τη φασιστική Χρυσή Αυγή, τους απογόνους των ταγματασφαλιτών, των συνεργατών των Γερμανών και τους οπαδούς της Χούντας. Ο μόνος αγώνας που πραγματικά στρέφεται ενάντια στους άδικους πολέμους και το φασισμό είναι αγώνας που στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια, στο καπιταλιστικό σύστημα. Η λεγόμενη αντιφασιστική συμμαχία είναι αγώνας αποσπασμένος από την παλη ενάντια στον καπιταλισμό παγιδεύει σε δρόμο αδιέξοδο, ανακυκλώνει τις αιτίες που γεννούν το φασισμό.

Η δύναμη του λαού βρισκεται στη Λαϊκή Συμμαχία. Μόνο μια ισχυρή αντικαπιταλιστική- αντιμονοπωλιακή συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, της φτωχής αγροτιάς μπορεί να πολεμήσει αποφασιστικά και το φασισμό, τελικά να εξαλείψει τη μήτρα που τον γεννά. Η ανατροπή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με την επικράτηση της αντεπανάστασης δεν αναιρεί την αναγαιότητα και επικαιρότητα της σοσιαλιστικής εξουσίας.

Στον 21ο αιώνα η εργατική τάξη με μεγαύτερη ωριμότητα και σταθερότητα θα κατακτήσει την πολιτκή εξουσία, θα οικοδομήσει το σοσιαλισμό- κομμουνισμό και θα οργανώσει την οικονομία με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών λαϊκών αναγκών.


ΟΒ Λασιθίου ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου