Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η πρασινορόζ συμμαχία στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου, οι Δημαρχαίοι, οι παράγοντες... κι ο ζόρες τους. Το συνδικάτο οικοδόμων Ηρακλείου κι η δυνατότητα των ταξικών δυνάμεων να πετύχουν μια πρώτη μεγάλη νίκη.


Αναδημοσίευση από redflyplanet.blogspot.com

Η προϊστορία (ευχαριστίες στον Άθλιο):

Στις εκλογές του 2010 στο Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου το 2010, το ΠΑΜΕ έφτασε κοντά στο να κερδίσει τις εκλογές, παίρνοντας 561 ψήφους (327 το 2007), με πρώτη την ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) με 647 ψήφους (561 το 2007).Εδώ το σχετικό ρεπορτάζ για τις εκλογές εκείνες. Λόγω φόβου απώλειας του ελέγχου του συνδικάτου, το ΠΑΣΟΚ είχε τότε κινητοποιήσει με κάθε μέσο τους οικοδόμους του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα, ενώ το 2007 είχαν ψηφίσει συνολικά 947, το 2010 να ψηφίσουν συνολικά 1231.

Για τις φετινές εκλογές, και ενόψει εκ νέου κινδύνου απώλειας ελέγχου του συνδικάτου, η ΠΑΣΚΕ δεν κατεβαίνει ως ΠΑΣΚΕ αλλά ενώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε "Ανεξάρτητη Συνεργασία Οικοδόμων." Μέσω της επιρροής της στο Γ.Σ, η ΠΑΣΚΕ καθυστέρησε τις εκλογές κατά τρεις μήνες ώστε να προλάβει να συσπειρώσει όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί. Στην εφορευτική όμως επιτροπή που εκλέχθηκε από την εκλογοαπολογιστική ΓΣ ήδη πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ. Έτσι, οι πιέσεις έχουν κορυφωθεί ώστε να κρατηθεί ο έλεγχος στο Συνδικάτο, και σ' αυτές αναφέρεται η πιο κάτω ανακοίνωση του Ενωτικού Αγωνιστικού Συνδυασμού Οικοδόμων, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ. Οι εκλογές θα διαρκέσουν ως τις 28 Ιουλίου.

Ανακοίνωση από τον Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό Οικοδόμων

Ανάμιξη των κομμάτων, δημάρχων και αντιδημάρχων που πρόκεινται στο ΠΑΣΟΚ αλλά και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στις εκλογές των οικοδόμων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καταγγέλλει ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων.

Η ανακοίνωση: 

"Ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων καταγγέλλει τις προσπάθειες της δήθεν «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Οικοδόμων» (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών) να διαμορφώσει συσχετισμούς υπέρ της στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 19/7, με τη βοήθεια δημάρχων, αντιδημάρχων και τοπικών συμβουλίων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση και τις εντολές του επίσης δήθεν «ακομμάτιστου» προεδρείου του Ε.Κ.Η. (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων οικοδόμων όλος ο μηχανισμός του δήμου Ηρακλείου, Μαλεβιζίου αλλά και άλλων δήμων βρίσκεται «επί ποδός» προκειμένου να κατευθυνθούν οι οικοδόμοι να στηρίξουν τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μάλιστα, γίνονται και τηλέφωνα από υπηρεσίες των Δήμων (πχ Δήμος Ηρακλείου) σε οικοδόμους που είχαν κατά το παρελθόν εργαστεί εκεί με συμβάσεις ώστε να στηριχθεί συγκεκριμένος υποψήφιος της παράταξης «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Οικοδομών»!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην φοβηθεί, να μην υποκύψει σε τυχόν απειλές και εκβιασμούς αλλά και να μην «τσιμπήσει» αν του τάξουν δουλειές οι Δήμαρχοι ή οι μεγαλοεργολάβοι. Καλούμε κάθε συνάδελφο οικοδόμο που ζει στη φτώχεια και την ανεργία για χρόνια εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, να έρθει και να ψηφίσει στις εκλογές στηρίζοντας τον Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό Οικοδομών προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο σωματείο. Να απαλλαχθούμε από την γάγγραινα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλει το συνδικάτο όργανο διαμόρφωσης συσχετισμών μακριά από τις ανάγκες μας που το θέλουν όργανο ρουσφετιού εκμεταλλευόμενοι κάποιοι επιτήδειοι την άθλια κατάσταση την οποία όλοι μας βιώνουμε.

Με τη συμμετοχή όλων μας να γίνει υπόθεση δική μας ο προσανατολισμός του και ο ρόλος του συνδικάτου. Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικάτου απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να παλέψουμε για συνδικάτο που να βρίσκεται πλάι σε κάθε συνάδελφο, να οργανώνει τη πάλη των οικοδομών για το μεροκάματο και την καθημερινή επιβίωση με ψηλά το κεφάλι.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το συνδικάτο στα χεριά των οικοδομών
Οι εκλογές συνεχίζονται κάθε μέρα 5-9 το βράδυ μέχρι την Κυριακή 28 Ιούλιου.

.

5 σχόλια:

  1. Αισχρά και γκεμπελικής έμπνευσης ψέματα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβηκε με την ΠΑΣΚΕ.

    Ποιός ήταν υποψήφιος; Φυσικά δεν υπάρχει απάντηση γιατί δεν ξέρει κανείς σας.

    Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο οικοδόμων στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν ξεχωριστό σχήμα.

    Αντίθετα, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ ήταν ο Νίκος Φανιουδάκης (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ)

    Ψεύτες της κακιάς ώρας είστε.

    Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε ... να διασταυρώνεις τις πληροφορίες σου, πριν κατηγορείς αβίαστα κάποιον για γκαιμπελισμούς.
    Για εμένα η αλήθεια είναι πάντα επαναστατική. Και η αλήθεια λέει τα εξής: Ο Νίκος Φανιουδάκης διαγράφτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του. Πολλοί οικοδόμοι που χτες ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ή και ΝΔ προτίμησαν το ταξικό ψηφοδέλτιο, παρά το ψηφοδέλτιο της γραφειοκρατίας και του ξεπουλήματος το οποίο φιλοξενούσε μέχρι και χρυσαυγίτες. Τη νίκη στο ταξικό συνδιασμό την έδωσε ο μεγάλος αριθμός ξένων εργατών που εκτίμησε ότι η ενωτική δράση με τους Έλληνες εργάτες θα μπορούσε να δώσει προοπτική νίκης στα κοινά ταξικά τους προβλήματα.
    Αυτά τα ολίγα για αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το ΟΣΚΑΡ σεναρίου πάει...

    Τα ψέματα καλά κρατούν.

    Το ΚΚΕ έχει σαν πολιτική γραμμή να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, κατασκεύασε την εξής εξωφρενική ιστορία προκειμένου να τον χτυπήσει:

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις δυνάμεις του δικομματισμού στο σωματείο οικοδόμων. Μάλιστα, ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που κατέβηκε με το ΠΑΜΕ το διέγραψαν από το ΣΥΡΙΖΑ. Δλδ, εδώ δεν έχουν διαγράψει το κάθε λαμόγιο ΠΑΣΟΚο που έχει μπει στον ΣΥΡΙΖΑ και διέγραψαν αυτόν που κατέβηκε με το ΠΑΜΕ!!! Πόσο ξεφτίλες και οπουρτουνιστές είναι..."

    Μα πραγματικά ποιός λογικός άνθρωπος θα πίστευε ένα τόσο χοντροκομμένο ψέμα; Ο σ/φος φυσικά και δεν διαγράφτηκε...

    Η θλιβερή αλήθεια για τους γκεμπελίσκους του ΚΚΕ είναι αυτή που προανέφερα.

    Και φυσικά η αλήθεια είναι επαναστατική. Κατά πως φαίνεται το ΚΚΕ έχει απωλέσει κάθε σχέση και με το "αλήθεια" και με το "επαναστατική"

    ΥΓ: αν θες το μπλογκ σου να είναι έγκυρο μην μεταφέρεις "αμάσητη" την πληροφορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μπλογκ μου είναι μπλογκ άποψης κι όχι δημοσιογραφικό για να με ενδιαφέρει αν χαραχτηριστεί έγκυρο ή όχι. Έχω όμως μια αδιαπραγμέτευτη αγάπη για την αλήθεια αφού όποτε την λέω δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Δεν ξέρω από που αντλείς εσύ τα στοιχεία σου, όπως δεν ξέρω και ποιος είσαι. Εσύ λοιπόν μπορείς να γράφεις ότι μπούρδα θες ανώνυμα και να μην έχεις καμία συνέπεια ούτε εσύ ούτε ο χώρος που και καλά εκπροσωπείς. Αντίθετα γώ μιλάω επώνυμα και με την υποφραφή των όσων λέω και άρα τα χρεώνομαι.
    Ψάξε λοιπόν, βρες τον Νίκο Φανιουδάκη και πες του να με διαψεύσει. Αλλιώς σώπα και μη δίνεις μαθήματα. Όπως βλέπεις εγώ δημοσιεύω τα πάντα εκτός από φασιστικές απόψεις και βρισίδια.
    Περιμένω λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα αποτελέσματα εδώ... καθώς και μερικοί διάλογοι:
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=271570

    ΑπάντησηΔιαγραφή