Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανοιχτή επιστολή...


Ανοιχτή επιστολή του Βασίλη Χατζηδάκη

Φίλες και φίλοι,
·        Στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές δώσαμε ένα δύσκολο πολιτικό αγώνα με υποψήφιους νέους εργαζόμενους, χωρίς φεϊγ βολάν αυτοπροβολής, χωρίς σταυροθηρία, χωρίς χορηγούς. Δώσαμε ένα δύσκολο πολιτικό αγώνα, κόντρα στους εργοδοτικούς εκβιασμούς, κόντρα στους μηχανισμούς των βουλευτών και των λοιπών θεσμικών παραγόντων της περιοχής. Δώσαμε τον αγώνα με πείσμα κι επιμονή, για να καταδείξουμε τη πολιτική φύση των προβλημάτων τοπικής εμβέλειας, που είναι αποτέλεσμα της γενικότερης καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα και το κόσμο.
·        Μαζί με τους συναγωνιστές και συντρόφους μου, αλλά κυρίως με τη δική σας συνδρομή, έγινε κατορθωτό να εκλεγεί αντιπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο επικεφαλής μας ο Γιώργος Πάγκαλος, θα δίνει τις απαραίτητες μάχες εντός των τειχών και θα προειδοποιεί έγκαιρα τους δημότες για τα όσα αντιλαϊκά μέτρα αποδέχονται ή επεξεργάζονται μέσα στο κονκλάβιο. Έτσι οι νέοι που δεν συμβιβάζονται με την αδικία, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, οι μικροί επαγγελματίες που δεν επιδιώκουν τη διαπλοκή αλλά την ίση μεταχείριση, οι μη προνομιούχοι και τα θύματα της οικονομικής κρίσης στο Δήμο μας, θα μπορούν να βρουν στήριγμα για να οργανώσουν την αντίστασή τους.
·        Οι ευρωεκλογές θα είναι η μάνα των (ιδεολογικών) μαχών. Θα κριθούν πολλά. Αφενός η συναίνεση με την κυβερνητική πολιτική ή η αποδοκιμασία της. Αφετέρου το αν ο λαός θα αρκεστεί ζητώντας μια κυβερνητική αλλαγή ή αν θα αμφισβητήσει το ίδιο το σύστημα που αναπαράγει τη κρίση. Τέλος θα ξεκαθαριστεί αν η δυσαρέσκεια στην Eυρωένωση θα πάρει εθνικιστικό, μισαλλόδοξο πρόσημο ή πρόσημο αντιμονοπωλιακό που θα καταδικάζει την ιμπεριαλιστική φύση της Ε.Ε. και τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιφυλάσσει για όλους τους λαούς.
·        Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με το μισό εκατομμύριο ψήφων που πήρε στις περιφερειακές εκλογές (8,9%), απέδειξε ότι μπορεί να αναδειχτεί τρίτο κόμμα και να κερδίσει μια παραπάνω έδρα, αφήνοντας πίσω τους νεοναζί και δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα στους αντιφασίστες όλου του κόσμου. Η Χ. Α. νομίζει ότι οι εκλογές αυτές είναι η ευκαιρία της, για να ξεπλύνει με τη λαϊκή ψήφο την εγκληματική δράση της. Αφού η αστική νομιμότητα δεν μπορεί και δεν θέλει να πάρει την ευθύνη, ας τους σπρώξει στο περιθώριο ο ίδιος ο λαός.

Σας καλώ να δώσουμε με σταθερό και σίγουρο χέρι, δύναμη στη δύναμή μας. Το ΚΚΕ. Η επόμενη μέρα πρέπει να προβληματίσει τους εχθρούς του λαού δηλαδή τους ντόπιους και ξένους αφεντάδες. Ας μην τους επιτρέψουμε να χαρούν πίνοντας στην υγειά των κορόιδων.

2 σχόλια:

  1. Δεκτά όλα ρε παιδιά. Αλλά όχι Πάγκαλος ρε σ. ΟΧΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ. Κάναμε αμάν να φύγει το βουβάλι και βάζουμε άλλον με το ίδιο επιθετο. Πλάκα κάνω. Καλή δύναμη σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_22.html
    Ο Λενιν ριλοαντιντ πήγε τη συλλογιστική μου λίγο παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή