Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Στις 8 Γενάρη 1991, πριν από 19 χρόνια ακριβώς, δολοφονήθηκε στην Πάτρα ο κομμουνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας. Μέλος του ΕΑΜ (Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο), μαθηματικός, 38 ετών.
Μέσα στη φλόγα της εξέγερσης και του κινήματος του 1990-91, με τις μαζικές καταλήψεις και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια, ένα ακόμα μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στην συντηρητική πολιτική.
Το Γενάρη του 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας, υπερασπίζοντας τους μαθητές του, την παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Ταυτίστηκε με ένα κίνημα και μια ολόκληρη γενιά αγωνιστών.

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και θα ζει στους αγώνες μας. Θα εκδικείται σε κάθε μάχη ενάντια στη συντηρητική πολιτική, σε κάθε προσπάθεια για την ανατροπή των νόμων και της κοινωνίας του κέρδους και της αγοράς. Είναι παρών στις νέες γενιές. Βαδίζει μαζί μας σε κάθε πορεία, απεργία, συνέλευση, κατάληψη. Με Πέτρουλα-Λαμπράκη μας οδηγεί.

3 σχόλια:

  1. Καλοτάξιδο το blog σου σύντροφε...Θυμήσου στην Πάτρα τότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α, και να μου συγχωρέσεις που έβαλα παλιά φωτογραφία μου...δεν το έκανα για λόγους "αισθητικής" (παχύναμε, χοντρυναμε και τέτοια)...αλλά γιατί έτσι με έχεις γνωρίσει, και γιατί η θάλασσα μετά από 15 χρόνια είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου μετά την Σοφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο μετρούσες... τότε, όπως μετράς... και σήμερα. Απλά τα παραπανίσια κιλά κάνουν πιο εμφατική τη παρουσία σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή