Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Δήμαρχος εργολάβων...


Χλωμά λουλούδια ευωδιαστά,
Αρετή, Ντροπή και Καλοσύνη...
ωϊμέ τι ξόδερμα φυτρώνετε,
πόσο γοργά μαδάτε
και τι βαθιά που πιάνει μέσα μας η μάνα μας η λάσπη.
(Οδύσεια μτφ Καζαντζάκη)

Σε μια από τις τελευταίες πράξεις του κωμειδυλλίου της τετραετίας Κουνενάκη, ο εν λόγω Δημαρχεύων, αποκαλύπτει το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ένας αριστερός, που ενώ αγαπήθηκε, προβλήθηκε και τιμήθηκε από τον κόσμο της αριστεράς, όσο κανένας άλλος στη περιοχή μας, έφτασε να φτύνει οτιδήποτε ιδεολογικά καλύπτει την αριστερά.
Για τους κομμουνιστές βέβαια το γεγονός δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Το είχαμε προβλέψει από τα χρόνια που περπατούσε μακριά από την ιδεολογία του Μαρξισμού-Λενινισμού, του επαναστατικού δρόμου, και της αναγκαιότητας του Σοσιαλισμού, για να πάει πρώτα στο Συνασπισμό (για να διαπραγματευτεί το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης), και αργότερα στο ΠΑΣΟΚ (για να διαπραγματευτεί τους απαραίτητους συμβιβασμούς) ώστε να βγει Δήμαρχος.
Επαληθεύοντας λοιπόν πλήρως τις προβλέψεις μας, φρόντισε να σπάσει όλες τις αυταπάτες που είχε ακόμα ένας κόσμος για τον Δημήτρη Κουνενάκη.
Να λοιπόν τι έγινε:
Με δάνειο (το οποίο θα πληρώνουν οι Αγιονικολιώτες για πολλά χρόνια) αγόρασε, (αφού η ιδεολογία του πια δεν του επέτρεπε να το εξασφαλίσει με αναγκαστική απαλλοτρίωση), τον τελευταίο χώρο αστικού πρασίνου, τον Ελαιώνα… Μέχρι εδώ, λίγοι θα του καταλόγιζαν σοβαρές πολιτικές ευθύνες. Όμως ζηλεύοντας τη δόξα του δημάρχου Αθηναίων και μεγαλοστελέχους της δεξιάς Νικήτα Κακλαμάνη, οραματίστηκε ένα υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο επειδή δεν έχει λεφτά ο Δήμος θα φτιαχτεί από ιδιώτη. .. Ο οποίος με τη σειρά του, θα το εκμεταλλεύεται για δεκαετίες φτιάχνοντας στη ταράτσα του πλατεία και φυτεύοντας λουλούδια και θάμνους.
Και σε απλά Ελληνικά: οι Αγιονικολιώτες πλήρωσαν εκατομμύρια ευρώ, ώστε να στήσει την επιχείρηση του ένας εργολάβος , ο οποίος για τις επόμενες δεκαετίες θα εισπράττει από τους Αγιονικολιώτες ένα ταληράκι ευρώ για κάθε ώρα παρκαρίσματος.Αλήθεια πόσοι και ποιοί θα παρκάρουν εκεί;;; Όσοι και να'ναι, αυτό συνεπάγεται ότι θα χάσουμε το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στη πόλη, στον οποίο θα μπορούσαμε με μια φτηνή διαμόρφωση, να φτιάξουμε το πάρκο (που ποτέ δεν είχαμε), μια παιδική χαρά, ένα μουσείο ελιάς κλπ Θα μπορούσε δηλαδή ο Ελαιώνας να μετατραπεί σε έναν ακόμα πόλο έλξης για την τουριστικά προσανατολισμένη πόλη μας. Στην είσοδο του πάρκου (που διαμορφώθηκε εξαιρετικά από την τεχνική υπηρεσία του δήμου) θα μπορούσε να διατηρηθεί το ελεύθερο πάρκινγκ δυναμικότητας 200 αυτοκινήτων, χωρίς να κοπεί ούτε μια ελιά!!!
Να σημειώσουμε εδώ ότι
Α) Το μεγαλεπίβολο υπόγειο πάρκινγκ θα σχεδιαστεί για 350 θέσεις (100-150 παραπάνω από αυτές που διαμορφώθηκαν ήδη)
Β) Οι υπεύθυνοι του δήμου πριν καν σχεδιαστεί το έργο (δεν υπάρχουν έτοιμα σχέδια από το πολυτεχνείο Κρήτης που ανέλαβε τη μελέτη), δείχνοντας τη φορομπηχτική λογική τους, έστειλαν σε όλους τους περίοικους αιτήματα πληρωμής για την (μελλοντική) υπεραξία (;;;).
Γ) Αίσθηση προκαλεί η βιασύνη του Δημάρχου να βάλει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η (αγαπημένη του άλλες στιγμές) επιτροπή περιβάλλοντος, δεν έχει συναινέσει για μια τέτοια εξέλιξη
Ήδη τις στιγμές που μιλάμε, η οικολογική κίνηση Μιραμπέλλου, μαζεύει υπογραφές για την αποτροπή αυτής της απαράδεκτης μεθόδευσης. Σε επόμενη δημοσίευση θα παραθέσω το πρωτότυπο κείμενο διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών, το οποίο σας προτείνω να εκτυπώσετε να το υπογράψετε, και να συλλέξετε όσο πιο πολλές υπογραφές σας είναι δυνατόν . Το ραντεβού με τις υπογραφές ανα χείρας, ας το δώσουμε τη Παρασκευή στις 18.00 στο τρίτο όροφο του ΡΕΞ όπου θα διεξαχθεί το δημοτικό συμβουλιο.

1 σχόλιο:

  1. Ζητούμενο εκτός από τις υπογραφές είναι και η μαζική συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής για να εκδηλώσουμε την αντίθεση μας στο σχεδιαζόμενο έργο. Την Παρασκευή λοιπόν ας είμαστε όλοι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή