Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

O ΡΩΜΥΛΟΣ ΤΑ ΣΠΑΕΙ...ΞΑΝΑ

ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...

Άθροισμα…..διαιρούμενον…

Τα πράγματα, μάγκες μου, είναι πιο απλά απ’ ότι νομίζετε. Ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους, αλλά τον τσεπώνουν οι καπιταλιστές και στον εργαζόμενο δίνουν ότι είναι απαραίτητο για να πάρει δυνάμεις και να πάει και την άλλη μέρα στη δουλειά. Κι επειδή τα πράγματα είναι τόσο απλά, οι καπιταλιστές φροντίζουν να τα κάνουν να φαίνονται πολύπλοκα.

Δηλαδή; Δεν υπάρχουν δηλαδή. Η βάση της κοινωνίας είναι η οικονομία, αλλά είναι ταξική: Ποιος δουλεύει για ποιον και ποιος τσεπώνει την αξία των προϊόντων τα οποία παρήχθησαν. Πάνω στη βάση, τα θεμέλια, χτίζεται το εποικοδόμημα, οι τοίχοι και η σκεπή. Η απλή λογική ισχυρίζεται, ότι αυτός που διαθέτει τα θεμέλια, χτίζει τους τοίχους κατά πως θέλει. Χτίζει λοιπόν ο κυρ-καπιταλιστής ένα τοίχο και τον ονομάζει Αστυνομία, άλλον τον ονομάζει Δικαιοσύνη. Όπως σας είναι γνωστό, όλα τα σπίτια έχουν και μια στέγη, μας προφυλάσσει από τους αέρηδες, τις βροχές και το κρύο. Έτσι κάνει κι ο κυρ-καπιταλιστής. Ρίχνει και μια σκεπή και την ονομάζει Κοινοβούλιο. Κι επειδή καπιταλιστής και κορόιδο είναι όροι αταίριαστοι, δεν κάνει χρήση της σκεπής ο ίδιος. Την νοικιάζει έναντι ανταλλαγμάτων στα τσιράκια του, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μπογιατίσουν τον τοίχο της Δικαιοσύνης. Πιάνουν λοιπόν τα πινέλα τους οι νοικάρηδες και αρχίζουν και βάφουν τον τοίχο της. Ποινικό Δίκαιο, ονομάζουν ένα τμήμα της, Αστικό Δίκαιο, ένα άλλο, Κληρονομικό Δίκαιο, ένα άλλο και πάει λέγοντας μέχρι που το τελευταίο του κομμάτι, το βαφτίζουν Εργατικό Δίκαιο. Έφτιαξαν κι ένα άγαλμα και αναπαριστάνει τη Δικαιοσύνη, της έβαλαν κι ένα μαντήλι γύρω από τα μάτια και λεν ότι είναι τυφλή, πως δεν βλέπει ποιον δικάζει. Αλλά οι νοικάρηδες του Κοινοβουλίου έχουν φτιάξει έτσι τους Νόμους, ώστε πάντα ευνοημένοι να είναι οι ιδιοκτήτες. Όταν οι ένοικοι κλέβουν, γίνονται πρόξενοι τροχαίων, διότι στο μεταξύ εφευρέθηκε το αυτοκίνητο κι η μοτοσικλέτα, όταν συκοφαντούν, όταν εξαπατούν τους πολλούς διότι άλλα λένε προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν μόλις γίνουν ένοικοι, και άλλα τέτοια ποινικά για τον εργαζόμενο, δε δίνουν δεκάρα, διότι θέσπισαν για την πάρτη τους τη ‘Βουλευτική Ασυλία’ και ξεμπέρδεψαν. .

Η Αστυνομία είπατε; Όχι, της δώσανε κι αυτής καθήκοντα. Να φυλάει την ασφάλεια και του ιδιοκτήτη και των ενοίκων του Κοινοβουλίου. Οι νοικάρηδες του Κοινοβουλίου είναι ανεμυστήριοι άνθρωποι. Μερικές φορές γατζώνονται στις καρέκλες και δεν κουνάνε ρούπι. Τότε λένε οι άλλοι, υποψήφιοι ένοικοι: ‘Αυτός είναι Δικτάτορας. Βαράτε τον, να φύγει αυτός για να έρθουμε εμείς.’ Διότι η ‘μάσα’ είναι χοντρή και τσακώνονται οι υποψήφιοι ένοικοι, Πολιτικούς τους ονόμασαν, ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη. Αν λοιπόν οι ένοικοι αλλάζουν κάθε τέσσερα ή οκτώ χρόνια, τότε λένε ότι έχουν Δημοκρατία. Κι επειδή τους ενοίκους τους επιλέγουν οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, τσακώνονται ‘δήθεν’ για τα συμφέροντά τους και του κρύβουν, ότι δουλεύουν για τους λίγους.

Στα 1917όμως στην αχανή, μισό-φεουδαρχική και απολίτιστη Ρωσία, τους ενοίκους και τους ιδιοκτήτες τους έδιωξαν ‘ιδιοχείρως’ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι πολλοί. Και πολύ εκακoφάνηκεν αυτό στους ολίγους. διότι έχασαν ‘ματζαδούρα’ χοντρή και οι νέοι ένοικοι όχι μόνο τόλμησαν να συντρίψουν το ναζισμό και να ελευθερώσουν κι άλλα κράτη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, αλλά έστειλαν και πρώτοι άνθρωπο σε τροχιά γύρω από τη Γη. Άλλο πλήγμα γοήτρου κι αυτό.

Ως προείπομεν, οι ιδιοκτήτες είναι μεν λίγοι, αλλά είναι έξυπνοι. Παρετήρησαν ότι τα δάχτυλα του χεριού τα ανοίγεις δύσκολα όταν είναι σφιγμένα κι ενωμένα. Άρα τα πράγματα πρέπει να είναι χαλαρά και διαιρεμένα. Τόσο χαλαρά ώστε να μην ασχολούνται με το τι συμβαίνει γύρω τους, για να μην καταλαβαίνουν και τι συμβαίνει, αλλά προ πάντων γιατί συμβαίνει έτσι κι όχι αλλιώς, και διαιρεμένοι, ώστε να είναι ακίνδυνοι.

Έτσι έκαναν την εμφάνισή τους οι ‘ Συνδικαλιστές’. Θεωρητικά εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά στην πράξη συμπλέουν με τους ιδιοκτήτες και τα κόμματά τους, τα οποία σε επιβράβευση των διασπαστικών τους πρακτικών, τους αναδεικνύουν σε ευτραφέστατους ’ενοίκους’, προστατευόμενους από την πατέντα της βουλευτικής ασυλίας. Έτσι συνεχίζεται η διαίρεση των πολλών, οίτινες βλακωδώς πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει με την εξουσία στα χέρια των ολίγων.

Ευτυχώς ή δυστυχώς η Επιστήμη και η Τεχνολογία αναπτύσσονται, στη ζωή όλων μπήκε η τηλεόραση. Αυτή καθαυτή η τηλεόραση είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα. Η χρήση της όμως παρουσιάζει μια αντίφαση σημαντική. Ενώ έγινε κτήμα των πολλών, το παρουσιαζόμενο πρόγραμμα εκπονείται από τους λίγους, οι οποίοι εντέχνως διατηρούν τους πολλούς σε ‘χαλαρή’ κατάσταση. Η τοιαύτη κατάστασις ονομάζεται ‘Πλύση Εγκεφάλου’ και δια της χρήσεως του οπτικού νεύρου χαλαρώνει το νεύρο εκείνο, το οποίο είναι αρμόδιο για την ‘κρίση’, την αξιολόγηση δηλαδή των όσων συμβαίνουν γύρω σου.

Η ‘Πλύση’ είναι ολόπλευρη, πολύωρη και πολύχρονη, ανεπαίσθητη, ώστε ο υφιστάμενος την Πλύση, να μην ακούει τους θορύβους ούτε των χτιστών, οι οποίοι υψώνουν γύρω του υψηλά ‘Ευρωπαϊκά’ τείχη, αλλά ούτε και μερικών ψυλλιασμένων, οι οποίοι προσπαθούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να σηκώσουν από την πολυθρόνα της αδράνειας τους ατυχείς τηλέπαθους και να τους βγάλουν στο δρόμο της πάλης, ώστε η περιπαθής εξουσία να περιέλθει στα στιβαρά χέρια αυτών, οι οποίοι παράγουν τον πλούτο.

Η Ελλάς, ως γνωστόν, έδωσε χιλιάδες Κιλοβατώρες πολιτιστικού Φωτός στους απολίτιστους , αλλά εσχάτως φωτίζεται με το φως το οποίο εκπέμπουν τα άστρα και το φεγγαράκι. Όταν έχει συννεφιά οι κάτοικοί της μένουν στα σκοτεινά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ολίγοι να συστήσουν συμμορίες αφαίμαξης του Λαϊκού Εισοδήματος. Μέλη των συμμοριών είναι αστοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, μοναχοί, τραπεζίτες και άλλοι γραβάτες φέροντες.

Πως είπατε; Πως διαφέρουν από τους αδελφούς Παλαιοκώστα; Α, είναι απλό. Η κλοπή γίνεται σε εφαρμογή Νόμων, Κοινοτικών Οδηγιών και άλλων εφευρέσεων, τα οποία ξεγελούν την ‘Τυφλή Δικαιοσύνη’. Μια στρατιά καλοπληρωμένων δημοσιογράφων έχει αναλάβει το καθήκον να μας πείσει πρώτον, ότι τα συμφέροντα των ολίγων ταυτίζονται με τα συμφέροντα των πολλών. Δεύτερον, ότι η κρίση αφορά όλους το ίδιο. Τρίτον, ότι η Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο και επειδή η Ανθρωπότητα δεν είναι δυνατό να συνεχίσει την πορεία της χωρίς την Ελλάδα, είναι απαραίτητο οι έλληνες εργαζόμενοι να υποστούν αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, αύξηση του εργάσιμου χρόνου, μείωση μισθών και συντάξεων.

Η μέθοδος της ‘σαλαμοποίησης’ είναι απαραίτητο εργαλείο για τη διαιώνιση της απαραίτητης διαίρεσης των εργαζομένων. Ο ένας εργαζόμενος στρέφεται ενάντια στον άλλο, αφού δε μπορεί να κατανοήσει τα βαθύτερα αίτια των διαφορετικών εργασιακών σχέσεων, των μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ανισοτήτων, από τα οποία επωφελούνται οι ολίγοι. Είναι τόσες και τόσο ραγδαίες οι επερχόμενες αλλαγές, η αναγκαιότητα των οποίων τονίζεται σε τόνους υστερίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε ο δυστυχής τηλέπαθος τελών υπό καθεστώς τρόμου, αδυνατεί να τις κατανοήσει. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, το οποίο για να γίνει κατανοητό πρέπει να γνωρίζουμε τι σόι εργασιακές σχέσεις υπάρχουν στη χώρα μας σήμερα. Η μόνιμη και πλήρης απασχόληση έχει αρχίσει και μειώνεται δραματικά. Αντί της μόνιμης πενθήμερης εργασίας κυριαρχούν: η μερική απασχόληση, η εποχική απασχόληση, η ωρομισθία, η ανασφάλιστη εργασία (προγράμματα Stage), ενώ επίκειται, σύμφωνα με τις εντολές των ‘Ευρωπαίων εταίρων’ μας να θεσπιστεί η τριήμερη ή τετραήμερη εκ περιτροπής εργασία, αντί της πενθήμερης ή εξαήμερης. Αυτής της μορφής οι εργασιακές σχέσεις έχουν σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση του εργασιακού βίου, ο οποίος είναι απαραίτητος για να συμπληρώσει ο εργαζόμενος τα απαραίτητα ένσημα προκειμένου να βγουν στη σύνταξη.

Από το 2018 και μετά αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Η σύνταξη θα αποτελείται από το άθροισμα της κατώτερης σύνταξης του ΟΓΑ συν τα χρόνια ασφάλισης του εργαζομένου, διαιρούμενου δια του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλε ο εργαζόμενος. Αυτό σημαίνει: μείωση των συντάξεων και επιμήκυνση του εργασιακού βίου, ανεξάρτητα αν δουλεύεις στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Πόσα χρόνια, αντί για 35, θα χρειάζεται ένας εποχικά, ένας ωρομίσθιος, ή ένας μερικά απασχολούμενος για να συγκεντρώσει όσα ένσημα συγκέντρωνες μέχρι τώρα με 35 χρόνια πλήρους εργασίας; Άρα δεν χρειάζεται να οριστεί νομοθετικά ο χρόνος εξόδου στα 67 χρόνια. Ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης σε υποχρεώνει να δουλεύεις πολύ περισσότερο. Η επίκληση της αύξησης του ορίου ηλικίας είναι μια παγίδα. Γιατί σου δείχνει το δέντρο της ηλικίας και σου κρύβει το δάσος της μειωμένης σύνταξης. Αν θέλεις σύνταξη πλήρη, με τα σημερινά δεδομένα, θα δουλεύεις μέχρι τα 75, μιας και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Στη μακαρία μας.

Αμ, το άλλο; Ποιο άλλο; Η συλλογή αποδείξεων. Η πατέντα αυτή είναι η επίσημη ομολογία της ΑΠΡΟΘΥΜΙΑΣ του Αστικού κράτους να αντιμετωπίσει τους φοροφυγάδες, τους φοροδιαφεύγοντες και γενικότερα όσους χρωστούν στο κράτος. Βλέπεις είναι κι αυτοί ‘ψηφοφόροι’ και δεν επιτρέπεται να τους στρέψεις ενάντιά σου. Το ρόλο αυτό τον αναθέτει στον καταναλωτή, ο οποίος πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τον καταστηματάρχη για το αυτονόητο. Την έκδοση απόδειξης. Μάλιστα αν ο καταναλωτής καταγγείλει στην Εφορία κάποιον καταστηματάρχη, ο οποίος δεν έκοψε απόδειξη, επιβραβεύεται. Για το σκοπό δε αυτό ανακοίνωσαν και τα σχετικά τετραψήφια τηλεφωνικά νούμερα. Η πρόβα είχε γίνει με το τσιγάρο.

Με τον τρόπο αυτό οι απόγονοι αυτών οι οποίοι δίδαξαν τη ‘Δημοκρατία’, στους υπόλοιπους λαούς, οι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, του Ρήγα Φεραίου και των αγωνιστών του ’21, της Εθνικής Αντίστασης και του Πολυτεχνείου με τις ευλογίες των ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΩΝ εκπροσώπων του Αστικού Κράτους, μετατρέπονται σε ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ, στην καθομιλουμένη ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.

Αντίθετα, αν έχεις κλέψει τα χρήματα του ελληνικού λαού στο Χρηματιστήριο, αν έχεις εξαφανίσει τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, αν έχεις τσεπώσει μίζες από τη MIESENS και δεκάδες άλλες πολυεθνικές εταιρείες, αν έχεις εκποιήσει δημόσια ή εκκλησιαστική περιουσία, θα τη γλυτώσεις με τη σύσταση μια Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής στη Βουλή, όπου θα κληθείς να καταθέσεις και ξεμπέρδεψες. Τι; Δεν έχετε προσέξει ότι οι μεγαλοδημοσιογράφοι βγάζουν, με το αζημίωτο μάλλον, στην επιφάνεια τα μεγάλα σκάνδαλα, όταν αυτά έχουν παραγραφεί;

Ελάτε να παλέψουμε για :

ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ στους άνω των 70,

10 μέρες εργασία για 2 ημερών αμοιβή,

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Σύνταξης,

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ με κουπόνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,

ΔΩΡΕΑΝ ενταφιασμό,

ΕΙΣΑΓΩΓΗ σε ειδικούς κλιβάνους, κατά τα ναζιστικά πρότυπα, όσων αρρωσταίνουν, ώστε να μην επιβαρύνονται τα Ταμεία.


Βεβαίως υπάρχει και η πρόταση του ΚΚΕ. Αγώνας για την δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Η επιλογή είναι ΔΙΚΗ σου ΥΠΟΘΕΣΗ. Τέρμα στις αυταπάτες. Τέρμα στο μύθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μη μασάς κουτόχορτο. Μάσησε τον καπιταλισμό. Είναι πιο ευκολοχώνευτος, απ’ όσο νομίζεις.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΑΥΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου